Ukrainan konflikti/sota

Israelin vahvistuksia. Näitähän Suomi tilasi myös.
Olettaen että tuo on Spike MR / LR (voiko näitä eri variantteja jotenkin ulkoisesti erottaa toisistaan?) rajautuu mahdollinen lahjoittajamaiden joukko kaiketi siis seuraaviin:
Belgia, Kanada, Suomi, Saksa, Italia, Latvia, Liettua, Alankomaat, Puola, Romania, Slovenia, Espanja.

En ihmettelisi jos olisi Suomesta(kin) noita toimitettu, oon tähän mennessä ajatellut ettei noita ole Ukrainassa näkynyt vain siksi ettei Israel olisi antanut lupaa sille.
Kuva on ilmeisesti Puolasta jossa ukr sotilaita koulutetaan. ei siis vielä käytössä Ukrainassa
 
Itä-puolella, eli Nova Kahkovassa veden pinta on alkanut jo laskea:

Currently, according to the mayor, the water in Korsunka has gradually begun to subside: "Out of those 3 metres, 80 centimetres are already gone."

 
Tietävä silmä osannee tunnistaa, saivatko oikeasti jo korjattua miinaan ajetun Leopardin?

No jos Leossa on vain tela katki ja uusi on joko olemassa tai telassa on riittävästi löysää, että vaurioituneet osat saa poistettua ja liitettyä takaisin, niin kyllä sen kentällä korjatuksi saa (jos on riittävästi aikaa) miehistön toimesta. Tela tuossa lyhyessä videossa näytti ainakin alla olevan, muusta ei pysyy sanomaan.

Ei se telaremppa kivaa hommaa kentällä ole (tai edes hallilla), mutta vaunussa kulkevien työvälineiden kanssa tehtävissä. Ei siis mikään Amerikan temppu. Kertaalleen PV harjoituksissa jouduttiin tela mutasohjossa Hätilässä korjaamaan, kun joku isompi kivi pääsi vetopyörään ja telan väliin ja tiputti telan paikoiltaan yhdestä vaunusta. Voin kertoa, että hieman se touhu vitutti silloin.

Mutta telojen katkominen, kääntäminen yms. (kaikissa tela ajetaan pois vaunun alta) on ainakin Suomessa vaunu-ukkojen perushommaa, jota viikkohuolloissa tehdään tarpeen mukaan ja siten sen osaa myös maastossa suorittaa.

Ja moro, en varmaan täällä paljon kommentoi, 2022 helmikuusta asti tätä ketjua olen päivittäin lukenut. Tosiaan tuohon oli pakko vanhan Leo 2 vaunusian rekisteröityä vastatakseen.

E:Asia, jota ei ehkä moni tiedä, noiden jokaisen vaunun mukana kulkee pienen autotallin määrän verran erilaista työkalua sahasta momenttiavaimeen, ja myös spesiaalityökaluja.
 
Viimeksi muokattu:
Biden alkaa olla lännen heikoin johtaja Ukrainan tukemisen suhteen. Tottakai rahassa USA omassa luokassaan tukenut, mutta panttaavat syystä tai toisesta ACTAMS ohjuksia. Vahva johtaja sanoisi Putinille, että vielä yksikin ohjusisku Ukrainan kaupunkeihin, niin maalle annetaan kyky tuhota sotilaskohteita syvällä Venäjällä.
 
Ryssälähteistä suolan kanssa, prikaati tason osastoja liikkeellä Ukrainalla. Nähtävästi 10th operatiivinen asejoukko, Ukrainan maavoimien yhdistetty asejoukko jossa 9 prikaatia. 20 000-30 000 sotilasta.

Ukrainan opsec pitää.

⬇️NOELreports
Tänä iltana venäläiset lähteet väittävät, että 10. armeijajoukko (joka koostuu 9 prikaatista) on liikkeellä. Myös liikettä raportoidaan Huljapole-Dorozhnyanka-Polohy-akselilla, kun taas liike Orikhivin lähellä mainitaan myös. Huomenna se varmaan selviää.
 
(Tosikot jättäkööt lukematta ja siirtykööt suoraan tieteelliseen julkaisuun miinaan osumisen todennäköisyyksistä.) ;)

”Kuinkas kauan herrat luulee arosoturin keikkuvan näissä miinakentissä, sanoi Vlasenko.”

”Luulee. Ei ne mitään luule, ne tietävät. Ne on laskeneet todennäköisyydet, taikka mitä perkeleitä ne on, jota siinä selviämisessä pitäisi olla. Menes valittaan vaaraa niin lyödään semmonen rätinki eteesi, jossa todistetaan, että sinulla on mahdollisuus.” (Lytvyn.)

”Mää en tiär semmottist torennäkösyyksist yhtikäs. Mun perskarvani vaan sanova et niit on surkkia vähä.” (Hordyichuk)

Ei vaan oikeasti, tämä ON laskettu!IMG_3390.jpeg
Jos se ainoa raivausvaunu jysähtää, niin noista vierekkäisistä vaununraadoista tuli mieleeni, että voisikohan pumpun komentaja määrätä ”rynnäkköpioneerinsa” heti kärkeen metallinpaljastimineen, sekä piikki- ja putkiraivaimineen? Totta kai se maksaa verta, mutta kait siinä joku viive on ennen kuin epäreilua alkaa sataa niskaan? Muut savuttavat suojaa ja tulittavat metsänrajaa. Ei kai tuossa kukaan ala sormi suussa tappamistaan vartoomaan?
 
Hauskojakin juttuja väliin. Pojat teki puisen "Leo-2:sen". Siihen se ryssä käytti dronensa.


Eiköhän tuosta urotyöstä kohta napsahda video eetteriin.. =)
Minä niin kovasti haluaisin nähdä tämmöisiä puukapistuksia peltoautojen päälle väkerrettyinä puskemassa vaikka hana pohjassa ratti suoraan lukittuna. Ehkä jopa radio-ohjattuina. Kai semmonen valeteknikaali sen verran ryssää hämäis, ainakin pimeellä, että olis pakko tehdä jotain asemat paljastavaa. No, tämä nyt on tällaista fantasiaa, joka on kovin ohuesti relevanttia.
 
Biden alkaa olla lännen heikoin johtaja Ukrainan tukemisen suhteen. Tottakai rahassa USA omassa luokassaan tukenut, mutta panttaavat syystä tai toisesta ACTAMS ohjuksia. Vahva johtaja sanoisi Putinille, että vielä yksikin ohjusisku Ukrainan kaupunkeihin, niin maalle annetaan kyky tuhota sotilaskohteita syvällä Venäjällä.
Voisiko olla kuitenkin mahdollista, että ATACMS-ohjusten pihtaamiseen on jokin tekninen tai käytännön syy?
Valko-Venäjä on yksi maailman autoritäärimpiä maita (Democracy Indexin mukaan), mutta jokin raja näköjään "Suuren Johtajan" vallassakin on. Ei alaiset sentään "mitä tahansa" käy tekemään käskystä, vaikka venäläiset tekeekin...

Ironisesti sama indeksi väittää, että Venäjä olisi vähemmän autoritäärinen maa. Niin varmaan.
 
Rajallinen määrä on yksi teoreettinen käytännön syy, eikä lisää valmisteta. Ei sen nyt silti luulisi olevan este sille, etteikö parisataa kappaletta voisi antaa...
Wikin mukaan 3700 valmistettu. Suomi väitti sen jo olevan vanhahtava järjestelmä, vaikka raha nyt taisi olla todellinen syy hankinnan perumiseen.
 
Wikin mukaan 3700 valmistettu. Suomi väitti sen jo olevan vanhahtava järjestelmä, vaikka raha nyt taisi olla todellinen syy hankinnan perumiseen.
Suomi ajatteli, että JASSM ajaa saman asian...

Muistelen kuulleeni, että varastossa voisi olla esimerkiksi parituhatta kappaletta.

Mutta tässä pitää ottaa huomioon, että jos jenkit noita käy antamaan, ja sitten jossain vaiheessa kun eivät enää voi/halua antaa hupenevista varastoistaan, on se aika selvä viesti vihollisille siitä että vähiin käy...
 
Back
Top