Ukrainan konflikti/sota

Peskovin mukaan ukrainalaisten iskut Venäjän alueelle kertovat Ukrainan epätoivosta. Samalla logiikalla Venäjä on ollut epätoivoinen sodan alusta lähtien.

Peskov called Ukrainian strikes on Russian territory "acts of desperation"​

MOSCOW, 31 July. /TASS/. Russia will continue to fight Ukrainian terrorist strikes on civilian targets on the territory of the Russian Federation. This was stated to journalists by the press secretary of the President of the Russian Federation Dmitry Peskov.


The Kremlin spokesman called the Ukrainian strikes on the territory of the Russian Federation "acts of desperation against the backdrop of failures." "Of course, the Kiev regime resorts to such terrorist tactics of delivering terrorist strikes. These terrorist strikes are aimed precisely at civilian, precisely at some social goals. This is disgusting, we will continue to fight this. Of course, we can definitely talk about some success for the Kiev regime not necessary," Peskov stressed.

The Kiev regime confirms its essence by continuing its attempts to deliver terrorist strikes, Peskov said.

"Yes, the essence of the Kyiv regime is being confirmed again and again, and attempts to deliver terrorist strikes are indeed continuing," he said.


Peskov added that "everything possible is being done to minimize the risk of these strikes."

Peskov pointed out that security measures in Moscow and the regions have been strengthened due to ongoing attacks from Ukraine. “It is obvious that security measures have already been strengthened, and so all possible measures are being taken to organize protection at the required level from the continuing danger of terrorist attacks on civilian facilities and on the residential sector by the Kiev regime. This applies not only to Moscow, this applies to all regions that are currently subject to such attacks," the press secretary of the President of the Russian Federation said.

Answering a question about specific security measures, he noted: "As for the specifics, here, of course, you need to address your questions to the Ministry of Defense. It is those who are professionally involved in this that should give answers to this question."
https://tass.ru/armiya-i-opk/18411121
 

Ukrainalla lähtenyt tuotanto pyörimään.

Tässä on sellainen juttu, että lännen aseavulla on suuri merkitys siihen asti, kunnes Ukraina on saanut ajettua aseteollisuutensa ylös. Kun aseteollisuus kautta ammusteollisuus on saatu kunnolla käyntiin niin se ei ihan heti pysähdy. Olettaa voisi myös, että kaikki tuotanto tapahtuu jossain maan alla niin, ettei sinne yletytä ohjuksilla iskemään.

Panssarivaunuja ja hävittäjiä Ukraina tulee tarvitsemaan vielä pitkälle muiden toimittamina, mutta ammus-, drone ja ohjusteollisuus tulee nousemaan hyvinkin nopeasti sille tasolle joka kattaa Ukrainan suuremmankin kulutuksen. Tässä tukena toimii vahvasti myös länsi.
 
Eli tuosta voi päätellä, että ryssän tilanne on kehno ja Ukrainan hyökkäys pelottaa.

Tappiot ovat mitä ilmeisimmin raskaat ja jossain vaiheessa Neuvostoliitonkin raato on kaluttu loppuun käyttökelpoisten sotatarvikkeiden osalta. Ryssä yrittää siksi saada länsimaat luopumaan Ukrainan tukemisesta, ja Medvedeville on varattu rooli sekopäisten uhkausten esittäjänä.
Onko Venäjän kuuluisista punaisista viivoista jäljellä enää mitään? Kertšinsalmen siltaa on pommitettu 2 kertaa, Belgorodin suunnalla on käyty kylässä ja Moskovassakin saa kansa varoa hallitsijansa tekojen seurauksia..
 
Ukraina siirtyy FPV droonien kanssa myös yötoimintaan, testit läpäisty. Tämähän on vallan hyvä uutinen kun valtaosa huollosta, kalustojen ja miesten siirroista pyritään tekemään öisin.
Koko ajan tulee jotain niskaan ja yö antaa mahdollisuuden kuluttaa ryssiä vielä enemmän ilman mahdollisuutta huoltaa jolloin seuraavan päivän hyökkäys on aina helpompi suorittaa. Kalliimpi tuottaa varmasti kun tarvii lämpökameran, mutta kun valitsee maalit huolella niin panos/hyötysuhde kohdillaan ja toki yöllä torjuntakin on vaikeampaa.


Tarkka-ampuja todennäköisesti nappasi ryssän joka seisoi parisen sekuntia liian kauan paikallaan.


Leopardien evakuointia, varmaan aika kauan sitten kuvattu.

Näyttää minun silmään, että miinoihin ne on nämä raivausvaunutkin pysähtyneet, telat on poikki.
Ammattilaisten tekemä miinoite.

Linkki


Screenshot_2023-07-31-15-56-36-57_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb~2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ukraina siirtyy FPV droonien kanssa myös yötoimintaan, testit läpäisty. Tämähän on vallan hyvä uutinen kun valtaosa huollosta, kalustojen ja miesten siirroista pyritään tekemään öisin.
Koko ajan tulee jotain niskaan ja yö antaa mahdollisuuden kuluttaa ryssiä vielä enemmän ilman mahdollisuutta huoltaa jolloin seuraavan päivän hyökkäys on aina helpompi suorittaa. Kalliimpi tuottaa varmasti kun tarvii lämpökameran, mutta kun valitsee maalit huolella niin panos/hyötysuhde kohdillaan ja toki yöllä torjuntakin on vaikeampaa.
Kuvassa käytetty kamera näyttäisi olevan iha perus FPV-dronen kamera, mutta vähäiseen valaistusolosuhteisiin tarkoitettu malli. Ne eivät maksa oikeastaan yhtään ylimääräistä. Täysin säkkipimeässä nämä eivät toimi, eli eivät ole oikeita lämpökameroita.

Kuvassa oleva kamera todennäköisesti joku vastaava kuin tämä: https://shop.runcam.com/runcam-night-eagle-3/
 
Dnipropetrovskin alueella sijaitsevaan Kryvyi Rihin kaupunkiin iskettiin varhain maanantaiaamuna kahdella ohjuksella, kertovat useat ukrainalaislähteet. Toinen venäläisohjuksista osui 9-kerroksiseen asuinkerrostaloon ja toinen koulutuskäytössä olevaan nelikerroksiseen rakennukseen.

 
Kuuluisi ehkä NATO-ketjuunkin, mutta sopii myös tänne.

Romania varustautuu myös kunnolla, vaikka Puolan varjoon hieman jääkin... :solthum:
Ihan helvetin vaikuttavaa, annetaan Romanialle ja Puolalle noin 5 vuotta aikaa, niin he hallitsevat helposti koko Euroopan sotilaallista voimaa yhdessä.

  • 21x Watchkeeper X UAV: $410 million
  • 18x Bayraktar TB2 UAV: $321 million
  • 32x additional F-16 fighters : $388 Million
  • 32-48x F-35 fighters: $3.9 billion
  • 10x modernisation IAR-99 light attack/trainer (20 in total): $100 million
  • 7x PATRIOT Systems: $3.9 billion
  • 41x Medium Range Air Defense Systems: $4.2 billion
  • 231x Manpad Systems: $680 million
  • 54x HIMARS Systems: $1.5 billion
  • 54x of 300 M1A2 Abrams: $1.2 bilion
  • 377x Pirahna V IFV $1.6 billion
  • 90x K2 Thunder Artillery: $1.9 billion
  • 298x ASCOD/ K21 Redback IFV $2.9 billion
  • 2902x Iveco Trucks: $700 million
  • 1059 + 129x JLTV:/Sherpa for Army bid $900 million
  • 21x AAV Amphibious Assault Vehicles: $120 million
  • 2x NSM stealth anti-ship Systems, 3 launchers each: $218 million
  • 4x Sigma 10514/ Gowind 2500 Corvettes & modernisation of 2x Frigates: $1.2 billion
  • 2x Scorpene Submarines: $2 billion
  • 3x Missile Corvettes modernization to carry 3D radars & NSM stealth missiles $375 million
  • 2x Naval H215M anti-submarine warfare helicopters: $150 million
  • 2x Sandown class Minesweepers: $150 million

Bonus:
3000x Spike


 
Back
Top