Ukrainan konflikti/sota

No, monesti jalaton ryssä vuotaa kuiviin sinne missä sen jalat on ja kätensä silpunnut voi päästä vähän kauemmaksi. Mutta kuinka moni niistä pääsee semmoiseen hoitoon, että jää henkiin ja tarvisi proteesin? Ja kuinka moni niistäkään lopulta edes saa sen?
Hyviä kysymyksiä, mutta jos lasket että tuossa suhteessa (Ukr. vs. CCCP) ryssiä on jäänyt jalattomaksi ja kädettömäksi pelkästään noin 4 x 50000 ja niistä vain pieni osa on selvinnyt huonon ensiavun sekä hoidon vuoksi niin siitä tulee näin laskien luokkaa 200 000 kaatunutta ja päälle kaikki ne hengiltä ammutut, tykkien kokonaan repimät sekä monet muut. Todennäköisyyksien lait ovat täysin sitä vastaan, että kaatuneita ryssiä voisi olla alle 250 000, mutta on erittäin todennäköistä että niitä on yli. Tarkkaa lukua vaan on vaikea sanoa, tuo ryssien televisiossa oleva luku on siksi hyvin lähellä sitä mitä se voisi erilaisia tekijöitä huomioiden ollakin.
 
Viimeksi muokattu:
Tappioita on ja enää ei niin sensuurin taakse piloon päästä kun televion propagandassakin jo vähän ryssien tappiosta puhutaan.



Tuo on feikki, videoklippi on leikattu siten, että voidaan johtaa harhaan. Oikeasti Skabaeeva ei puhunut Venäjän tappioista ja muistokirjoituksista, vaan Ukrainan. Jos puhuisi Venäjän tappioista, olisi pikavauhtia vankilassa.


Tässä pitempi versio, jossa selvästi puhutaan ukrainalaisista.
 
Ilmeisesti tämä video on vääristelty ja rysyt puhuu itseasiassa Ukrainan tappioista. Näin siis ainakin BBC:n toimittajan mukaan.

minäkin olen sitä mieltä että sotaan(suoraan tai välillisesti) kuolleita ryssiä on vielä enemmän kuin ukrainan luvuissa. ja ryssän väkiluku ei ole enää 143 miljoonaa, korona vei oikeesti paljon, miljoona ainakin paennut ja votka tappaa tässä venäjän tilanteessa entistä tehokkaammin. pakko vielä kertoa että töissä väkisin kohtaama ryssä julistaa että Putin on lopettanut Koronapandemiankin, on mahtava tsaari.vitun kusipäät..
 
No, monesti jalaton ryssä vuotaa kuiviin sinne missä sen jalat on ja kätensä silpunnut voi päästä vähän kauemmaksi. Mutta kuinka moni niistä pääsee semmoiseen hoitoon, että jää henkiin ja tarvisi proteesin? Ja kuinka moni niistäkään lopulta edes saa sen?
Taitaa olla, että ne jäsenensä menettäneet ovat niitä, jotka vähänkään paremmalla avulla olisivat saaneet pitää jäsenensä. Ne jotka menettäisi jäsenensä avusta riippumatta, niin ovatkin sitten niitä, jotka ovat varmasti kuolleita.
 
Hmmm ... Patriot, F-16, panssarivaunut, Storm-shadow ja mukavat klusteriaseet eli ihan ok lännen peliliikkeitä. Moskoviitit eskaloi minkä ehtivät että pysyvät mukana tai edes lehden otsikoissa.
Kaikkeen ei pidä mennä mukaan - ryssä yrittää kaikkensa että he pääsisivät jollakin tekosyyllä valko-venäjälle auttamaan ruski-mir leviämistä. Antaa apinan räksyttää.
 
HUOM: enpä muista että kukaan olisi esittänyt lähellekään näin suurta numeroa. Venäläinen Volya media tainnut julkaista suurimmat numerot, joille on toisinaan naureskeltu täälläkin. En ole hetkeen vilkaissut, mitkä ovat heidän "numeronsa" tänään.

Lähdin tutkimaan, mitä venäläinen Volya media on julkaissut "tuoreimpina numeroina". Heillä on telegram-tili, mutta sitä selaamalla ei tullut vastaan "tuoretta listaa". Heillä oli kuitenkin tapana julkaista listoja muutaman viikon välein, joten kokeilin hakea Yandex-hakukoneella ja hakusanoilla Воля Список мясника (eng. Volya Butcher's List - tämä oli se nimi jota käyttivät listastaan), löysin tuoreimman listan joka oli julkaistu 2.2.2023 eli yli seitsemän kuukautta sitten:

https://telegra.ph/Spisok-myasnika-...oteri-9-dekabrya-2022--31-yanvarya-2023-02-02

https://t.me/volyamedia/525

Ei ole tiedossa, miksi lopettivat listan julkaisun (tai onko tämä edes tuorein julkaisu), mutta laitan linkistä löytyvän sivun kuvaajat ja tekstiä spoilerin taakse, jos kiinnostaa vilkaista (korostan, tämä on julkaistu 2.2.2023 eli yli seitsemän kuukautta sitten - sotaa oli käyty tuolloin hieman reilut 11 kuukautta):

1691432214272.png
Military losses of the Russian Federation and Ukraine for the periods from September 5, 2022 to January 31, 2023 (killed, captured, missing)

-

1691432259927.png
Military losses of the Russian Federation and Ukraine for the periods from June 7 to September 4, 2022 (killed, captured, missing)

-

1691432298207.png
Military losses of the Russian Federation and Ukraine for the periods from February 24 to June 6, 2022 (killed, captured, missing)

-

Ukrainian and Russian military losses from the beginning of the war to January 31, 2023:
1691432343917.png

Losses of all pro-Russian formations from the beginning of the war to January 31, 2023:

⚫ 133,100 - 137,731 people killed, captured and missing, who died of wounds.

*Dispersion is associated with different data in the lists of losses in units and headquarters, as well as with the army confusion in the information about the missing and prisoners;

⚫ 291,295 - 304,964 people were wounded, out of action due to illness and were hospitalized.

*Up to 40% are lightly wounded, who in most cases returned to duty. These figures include sanitary losses. That is, you need to understand that not all the wounded are in Russian hospitals at the same time. A significant part of the wounded or sick, after treatment, return to duty or to places of permanent deployment.

Counting features

The Ministry of Defense of the Russian Federation from the first day of the war chose a simple and cynical strategy for counting the dead and wounded. The account is maintained by department and, in some cases, by region. That is, the Ministry of Defense does not count the dead and wounded of the National Guard, Chechens, mercenaries from PMCs, soldiers and officers of the LPR-DPR formations, naval and special forces soldiers. According to the same logic, they count the dead and wounded in the National Guard. Moreover, the Russian Guard does not take into account the fighters of the Chechen formations in its losses, because they are only formally included in the composition, but in fact they perform their own tasks.

Since the beginning of the war, no one has counted the losses of the LPR-DPR formations, except for the officers of these formations themselves. By mid-April, almost all separatist units were either destroyed or defeated, as they were used to break through especially fortified areas from the first day of the war. The remnants of the formations were merged with the Russian units. Units of the LPR-DPR, recruited from the forcibly mobilized, are now attached to the Russian army units. There are small exceptions (concerning several units of the DPR), but in general, the self-proclaimed republics no longer have independent military contingents. Therefore, we reduced their losses to the losses of the Russian army (as well as the losses of Chechen detachments and special forces).
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti tämä video on vääristelty ja rysyt puhuu itseasiassa Ukrainan tappioista. Näin siis ainakin BBC:n toimittajan mukaan.

Toisaalta... Mistä tuo luku on keksitty? Venäjällähän on sellainen perinne, että syytetään vastapuolta siitä, mitä itse on tehty. Joten sopivasti tuo summa olisikin ne omat tappiot. Ja jos tässä oikein lähtisi foliohattuilemaan, niin tämähän olisi loistava tilaisuus jollekin sisäpiirissä olevalle putinin vastustajalle, paljastaa venäjän tappiot koko kansalle.

Ja voisin kuvitella, että jos putin halutaan kaataa, niin tärkeintä olisi hänen suosion romahtaminen. Ja mikäs olisi paras tapa, kuin alkaa vuotamaan tarkempia tietoja venäjän tappioista.
 
Kai ne laskevat USA:ssa että tämä sota ei tänä vuonna lopu. Miinakentistä ei näemmä pääse nopeasti läpi joten hyvä että tykistön tilanne on kuitenkin paranemaan päin.
No ei lopu todella näin, mikä sitten lienee ajatuksena tässä pitkittämisessä. Kalustoahan olisi pilvin pimein, joilla mentäisiin Moskovaan, jos niin päätettäisiin.Alan itse epäillä sitä ryssän lopullista nöyryyttämistä tavoitteena. Toki siinäkin riskinsä on mutta tälläisessä ryssä pysyy mukana ja tasapeli linjoilla säilyy vaikka useamman vuoden.
 
Back
Top