Ukrainan konflikti/sota

Lainaan tuosta parin viestin pätkän:

To end the war in Ukraine, the report suggests more credible threats of preemptive nuclear strikes on Western countries that continue to supply weapons to Ukraine.

[This may explain some "uncertainties" in the German Chancellor's Office].

Karaganov had recommended in an earlier paper that preemptive nuclear strikes on Poland, for example, be carried out immediately to give the RU nuclear threats more "credibility".

He assessed the likelihood of a NATO response as low.



-

Selittääkö tämä osaksi sen, miksi Niinistö on jutellut ydinaseista? Ehkä.

Minä en tiedä, miten vakavasti tällaiset tulisi ottaa, mutta Paasikiven oppien mukaisesti ryssä pyrkii saavuttamaan tavoitteensa halvimmalla mahdollisella hinnalla. Eli pelottelemalla, jolloin ei jouduta tekemään mitään. Mikäs sen halvempaa kuin ydinaseilla pelotteleminen?

Toisinaan näkee myös mielipiteitä joiden mukaan "Putin on nurkkaan ajettu rotta / vaarallinen rakkikoira / hullu - eli varo vain! Se voi tehdä ihan mitä tahansa milloin tahansa".

Ehkä voi, MUTTA ei ole tehnyt (toistaiseksi). Ja vaikka mielipide pitäisikin paikkansa, niin miten sen kanssa tulisi elää? Lopettaa tuki Ukrainalle? Puhua kohteliaammin Kremlin pikku kääpiöstä? Mitä, miten tuon tulisi vaikuttaa käytännön toimiin?

Minun näkemykseni: ryssä ei tule käyttämään ydinaseita Ukrainaa tai ketään muutakaan vastaan, mutta pyrkii silti saamaan etua niiden käytöllä uhkailulla. Näille sanoille ei tule antaa mitään painoarvoa, vaan tulee käyttäytyä kuin niitä ei olisi sanottukaan. Maksimaalinen tuki Ukrainalle, Venäjän nurinasta välittämättä.
Miten sattuukin, että ydinpuheet yltyvät juuri nyt kun Ukraina on jatkuvasti kohtuullisilla tappioilla jauhanut Venäjän, tarjottimelle tuomaa täyden-nysmiehistöä ja kalustoa pois päiviltä. Sen vauhti alkaa nyt jotain osapuolta hirvittämään koska pelkona on puolustuslinjan murtuminen jossain kohtaa, ja todellisen vyörytyksen alkaminen.

Ajoitus tukee sitä, että huolto ja talous alkavat nyt todella sakata ja tuntua kotirintamalla. Saatiinko Kimiltä mitään länsiaseita vastaan, tuskin muuta kuin vain jatkoaikaa nykymenolle. Onko kyseessä vain viimeinen probagandakortti Euroopan suuntaan, joka on katsottava ennen kuin siirrytään sisäisiin johtopäätöksiin, joita sielläkin varmasti on mietitty. Miten isänmaallinen vastuullinen venäläinen voisi vielä pelastaa maansa? Sotaa jatkamalla se ei ainakaan voi tapahtua.
 
Joillekin sentään annetaan lapiot käteen, ettei tarvi ihan ilman mitään hyökätä ilman tykistötukea. Tykkimiehiä joukossa.

300 per päivä tappioita pelkästään tuolle rykmentille Venäjälle...huhhuh.
Ei anakaan piilotella mikä noiden tarkoitus on. Vihollisten tappamisen sijaan tehtävänä on kuolla.

Tämä on täysin mielipuolista touhua...

Denis kritisoi komentajia, jotka käskevät miehet itsemurhahyökkäyksiin väittäen Andriivkan olevan edelleen venäläisten hallussa.

Chris Owen pitää todennäköisenä, että komentajat välittävät valheellisia tietoja eteenpäin omille esimiehilleen.


Uhrataan omia miehiä ihan tolkuton määrä täysin turhaan vain siksi että ei uskalletta myöntää omille esimiehille että homma kusee ja pelit on pelattu kun silloin voisi joutua omaa pää pölkylle. Ei tosin sillä että tuossa mitään uutta tai yllättävää on...näinhän ne hommat tuossa suuressa ja mahtavassa ryssälässä ryssitään :ROFLMAO:
 
Ryssä ei ole julkisesti tehnyt edes ydinkoetta NL:n kaatumisen jälkeen. He itse tietävät jotain kyvystään tehdä edes toimivaa koetta.

Ei poksauttele, kun on kielletty 1996 ja rajoitettu 1963:

Ydinkoekieltosopimus (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty; CTBT) on vuonna 1996 solmittu sopimus, joka kieltää kaikki ydinkokeet.
Sopimus avattiin allekirjoituksia varten 24. syyskuuta 1996, jolloin sen allekirjoitti 71 valtiota, ml. viisi kahdeksasta ydinasevaltiosta USA ja Venäjä mukaanlukien. Nyt sopimuksen on allekirjoittanut 177 valtiota ja ratifioinut 138. Merkittäviä sopimuksen ulkopuolelle jääneitä valtioita ovat Intia, Pakistan ja Korean demokraattinen kansantasavalta.

The Partial Test Ban Treaty (PTBT), formally known as the 1963 Treaty Banning Nuclear Weapon Tests in the Atmosphere, in Outer Space and Under Water, prohibited all test detonations of nuclear weapons except for those conducted underground, both USA and Soviet Union signed the treaty.
 
Drooni karkuteillä...

Bulgarian puolustusministeriö kertoi maanantaina lähettäneensä erikoisyksikön tarkastamaan ja deaktivoimaan räjähteitä kuljettanutta droonia, joka laskeutui sunnuntai-iltana Mustanmeren rannikolla sijaitsevaan Tjulenovon kaupunkiin. Myöhemmin drooni räjäytettiin.

Lähellä Nato-maa Romanian etelärajaa sijaitseva Tjulenovo on suosittu rantakohde.

Bulgarialaisviranomaiset kertoivat droonin löytyneen sunnuntai-iltana.

On vielä epäselvää, tippuiko drooni alueelle vai huuhtoutuiko se rantaan merivirtojen mukana.
 
Hyvin pitkä mutta useamman twitter-tilin kehuma ketju ATACMS-ohjuksista. En ala lainaamaan tekstiä tänne, mutta lukusuositus aiheesta kiinnostuneille:

ATACMS. What is it? Why does it matter so much? How many are there? How many will Ukraine get? Every question you could possibly have, answered. It's the thread you've all been waiting for...


-

MUOKKAUS: poimitaan ketjusta tämä kuva, ATACMS tuotanto eri vuosina (HUOM: kyseessä fiscal year, joka ei tarkoita samaa kuin kalenterivuosi - antaa kuitenkin suuntaa koska kyseessä ovat peräkkäiset "vuodet")

1695058552393.png

Toinen kuva, tämänhetkiset varastot. Huomaa, että expired ei tarkoitettu "menetetty", sillä jos niitä ei ole tuhottu, ne on mahdollista kunnostaa (mikä vaatii toki rahaa ja vie aikaa - ei kuitenkaan tekemätön paikka)

So by the end of the year the unexpired inventory will be 1075 refurbished missiles, plus the 63 procured with FY2014 funds, for a total of 1138.

This leaves a total of 1281 expired missiles still available for the Service Life Extension Program.


1695058799560.png
 
Viimeksi muokattu:
Samaa mieltä tämän tämän asiantuntijan kanssa, kuka lieneekin. Niinistö on toiminut hyvin yleisesti mutta en ymmärrä tätä logiikkaa ydinsodalla pelottelusta. Sen kynnys on kyllä mielestäni todella, todella suuri. Ukrainan sota sitä ei ylitä vaikka Ukraina voittaisi. Lähinnä tämä pelaa venäjän pussiin ja on turhaa. Ehkä tässä on jotain yritystä saada vaikka neuvottelut käyntiin mutta ei vaan mene jakeluun.
 
Viimeksi muokattu:
Samaa mieltä tämän tämän asiantuntijan kanssa, kuka lienekin. Niinistö on toiminut hyvin yleisesti mutta en ymmärrä tätä logiikkaa ydinsodalla pelottelusta. Sen kynnys on kyllä mielestäni todella, todella suuri. Ukrainan sota sitä ei ylitä vaikka Ukraina voittaisi. Lähinnä tämä pelaa venäjän pussiin ja on turhaa. Ehkä tässä on jotain yritystä saada vaikka neuvottelut käyntiin mutta ei vaan mene jakeluun.
Veikkaan juurisyyksi sitä että täällä vielä kuunnellaan ryssän diplomaattikanavia jollain vakavuudella, ainakin virkamiestasolla. Käsittääkseni rajayhteistyö toimii edelleen. Joten putteli on todennäköisesti lurauttanut tankkilaivallisen ydinpuhepaskaa diplomaattiviemäriensä läpi ja täällä se päätyi ihan luettavaksi asti. Muilla mailla nuo ryssän diplomaattikanavat on todennäköisesti jo yhdistetty suoraan paikalliseen paskavatkaamoon, säästyy ympäristö kun asiat käsitellään niin kuin ne pitääkin.
 
Pohjois-Koreassa kaikki paremmin, kun mitään ei voi ihmisiltä ottaa pois kun niillä ei ole mitään.
Mikheyev said, “Yes, life in North Korea is no picnic. But it isn’t as bad as Americans portray it... American sanctions are scary only to those who have been on their hook to begin with! Those who have bank accounts over there, parallel lives [in the West], etc. What can you forbid to North Koreans? To drink Coca-Cola? They don’t have it anyway! To watch Hollywood movies? They don’t have them anyway! You’ll turn off their Internet? They don’t have it anyway! You won’t import IPhones? They don’t have them anyway! You will forbid them to travel to Europe and America? They aren’t traveling anyway! There is no way to get to them.”
 
Back
Top