Ukrainan konflikti/sota

Hyvä kysymys, johon on vähän vastauksia. Investoinnit ovat yksityisen rahan varassa ja valtioiden tulisi näitä tukea jos ei muuten niin sitoutumalla x-määrän tilauksia y-ajaksi.

10-20 miljoonan euron tuotantolaitoksen pykääminen ilman tilauskantaa on liian riskialtista kun tuotteelle ei ole luontaista markkinaehtoista kysyntää. Armeijat tilaa jos tarvii ja silloinkin vain jos on rahaa. Kummastakaan et oikeastaan tiedä ja vielä vaikeampi on kehitystä ennustaa.

Lisäksi tuotantoketjussa on monta tuotantoa rajoittavaa osatekijää. Onko sytyttimiä, onko ruutia, onko kuoria, onko r-ainetta jne. Ketjun heikoin lenkki määrittelee maksimituotannon, kuoritehdas seisoo äkkiä ilman tilauksia jos sytyttimiä ei saa.
Tuohon ohjailuun tarvitaan valtiollisia tilauksia, esim, sytytin on kriittinen tuote, niitä voisi tilaa, halpoja , ei vie tilaa. Kuoret, vaativat tilaa, raskaita, hitaita, pitää hajota oikein , eikä ammuttaessa putkeen. Tyhmää tavaraa, mutta tuotantoketjun puolesta vaativa, pitää huolehtia avain valmistuskonekannasta, saatavuus, oma valmistuskyky. jne... Toisaalta kuoria voisi painaa valmiiksi, kunhan ei ruostu varastossa.
 
Listaa voi jatkaa vaikka kuinka paljon, koulutettua väkeä poistunut maasta parempiiin maihin, kouluttamatonta tapettu ukrainassa, raaka-aineiden lisäksi tuotantovälineitä hankala hankkia ja huoltaa, kalibroida koska pakotteet. Ei voi vain tilata sähköpostilla herr dr scheissea kalibroimaan koordinaattikonetta. Siinähän mittaat sitten.
Muistetaanpas nyt ettei perus NL-tekniikka mikrometrejä ja herr Dr Schessen koordinaatteja vaatinut tuotantoon. Ne ovat kapitalistista hapatetta. Kyllä sitä kärpästä lopulta osutaan palleihin kun on tykkejä metrin välein.
 
v_stus veikkaa, että naapuri on nyt laittanut all-in.
G-käännös:
No, on selvää, että miehittäjät nostivat panoksia maksimissaan. Hyökkäykset Avdiyivka, Maryinka, molemmat Bakhmutin kyljet, Kupyanin, Limanin ja Ugledarin suunnissa. Se on all-in. Loppujen lopuksi he eivät ilmoittaneet uudesta avoimen yleisen mobilisoinnin aallosta. Venäjän federaation määrä ei ole kasvanut

 

Netherlands Prepare €2 billion for Military Aid to Ukraine (2024)​

The Dutch government has prepared €2 billion for military aid to Ukraine in 2024.

According to Dutch Defense Minister, Kajsa Ollongren, the allocation of these funds is a sign of unwavering support for Ukraine in the war against Russia. It is part of a wider package the Netherlands will provide to Ukraine next year that includes an initial €102 million for reconstruction and humanitarian aid.

It is noted that, if necessary, the amount of funds allocated for reconstruction and humanitarian aid may be increased.

1700251140237.png

Minister of Defense of the Netherlands Kajsa Ollongren

"The latest package takes the total amount of Dutch support for Ukraine during the conflict to around €7.5 billion," Ollongren said.

“This will safeguard our support for Ukraine and ensure continuity, which is critical for Ukraine,” she said, referring to a November 22 election in the Netherlands that will change the composition of the ruling government coalition.

Support will be provided based on Ukraine’s needs, and may include advanced drone capabilities.

At the beginning of November, the Dutch government announced the provision of a new package of military aid to Ukraine, which includes artillery and tank ammunition.

Militarnyi previously reported that Finland handed over a new military aid package to Ukraine, estimated at €100 million.
 
Mielenkiintoinen ryssäkommentti Hersonista. Ampuivat uusilla Gradeillaan prikaatin viimeisen EW:n paskaksi. Miksi viimeisen? Alueen joukoilta lypsättiin koko kesän kalustoa ja örkkejä Robotynen suunnalle. Lisäksi se marraskuun alun isku, jossa useampi everstitason henkilö kuoli aikaansai täydellisen halvauksen johtosuhteissa. Ryssät arvelivat olevansa turvassa Dnipron takana viime viikkoihin asti.



 
Nyt käytössä olevaa kalustoa on tehty viimeisen 60-70 vuoden aikana.

Ylivoimaisesti suurin osa Neuvostoliitossa tuotetusta kalustosta on sittemmin myyty (romuksi tai ulkomaille käyttöön), varastettu tai mennyt pilalle esimerkiksi ruostumisen seurauksena. Eli neuvostojärjestelmän tuotantotahdin mittapuulla nyt Ukrainassa tuhoutunut kalusto ei sinänsä vastaa minkään kovin pitkän ajan tuotantoa.

Mutta toisaalta Putinin Venäjän taloudelliset ja poliittiset mahdollisuudet ohjata resursseja varusteluun ovat hyvin heikot jos Neuvostoliittoon verrataan, ja myös nykyinen riippuvuus ulkomaista asetekniikan suhteen rajoittaa tuotantomahdollisuuksia. Aika on kerta kaikkiaan ajanut ohi Venäjästä mitä varusteluun tulee.
 
General SVR kanava sanoi putinin kuolleen 22 lokakuuta.
Kanava on todettu hyvin epäluotettavaksi.

Pari erikoista sattumaa kuitenkin väitteeseen liittyen:
Putinin epäillyltä kaksoisolennolta kysyttiin oletko oikeasti Putin. Vastaus: Olen nyt.

Nikolai Patrusev piti puheen jossa oli pukeutunut koko mustaan asuun ja puhui imperfektissä putinista.

Nyt viimeisin:
Putinin väitettyä rakastajaa ei ole näkynyt julkisuudessa väitetyn kuolinpäivän jälkeen.

Voisiko sittenkin...🤔
 
General SVR kanava sanoi putinin kuolleen 22 lokakuuta.
Kanava on todettu hyvin epäluotettavaksi.

Pari erikoista sattumaa kuitenkin väitteeseen liittyen:
Putinin epäillyltä kaksoisolennolta kysyttiin oletko oikeasti Putin. Vastaus: Olen nyt.

Nikolai Patrusev piti puheen jossa oli pukeutunut koko mustaan asuun ja puhui imperfektissä putinista.

Nyt viimeisin:
Putinin väitettyä rakastajaa ei ole näkynyt julkisuudessa väitetyn kuolinpäivän jälkeen.

Voisiko sittenkin...🤔
Vaikea uskoa, koska Putinin kuolema tarjoaisi Kremille tilaisuuden tulla esiin sysäten tämän koko sodan Putte-Vainaan niskoille lopettaen koko homman tituleeraten sen Putlerin viimeiseksi virheeksi, ja irtaantua tästä vastuusta.
 
Vaikea uskoa, koska Putinin kuolema tarjoaisi Kremille tilaisuuden tulla esiin sysäten tämän koko sodan Putte-Vainaan niskoille lopettaen koko homman tituleeraten sen Putlerin viimeiseksi virheeksi, ja irtaantua tästä vastuusta.
Tai sitten järjestelevät asioita ja punovat juonia kaikessa rauhassa kloonien avulla toistaiseksi.

Mutta luulisi kyllä, että lännen tai Ukrainan tiedustelu tietäisi, jos Putin kupsahtaa. Toisaalta eivät välttämättä kerro meille...
 
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on erottanut Ukrainan ulkomaantiedustelupalvelun apulaisjohtajan Oleksandr Tarasovskin, kertoo The Kyiv Independent. Ukrainalaismedian mukaan erottamisen syytä ei ole täsmennetty. Tarasovski oli toiminut tehtävässään tammikuusta 2022 lähtien. Ukrainska Pravda uutisoi aiemmin tällä viikolla, että puolustusministeriö harkitsi kolmen komentajan mahdollista erottamista Ukrainan asevoimissa.

----------------------------------------------------

Noin 20 000 miestä on paennut laittomasti Ukrainasta ulkomaille välttääksen joutumasta rintamalle, selvitti BBC. Ukrainalaisviranomaisten mukaan lisäksi yli 21 000 laitonta maastalähtöä yrittänyttä miestä oli jäänyt kiinni rajalla.

Venäjän hyökättyä helmikuussa 2022 määrättiin Ukrainassa voimaan sotatilalaki, joka kieltää suurinta osaa 18-60-vuotiaista miehistä lähtemästä maasta.

BBC:n mukaan silti kymmeniä ukrainalaismiehiä poistuu maasta päivittäin.

Pääosin paetaan naapurimaihin, eli Romaniaan, Unkariin, Slovakiaan, Puolaan ja Moldovaan, kertoo BBC, joka keräsi lukemat kyseisten maiden viranomaisilta.

Suurin osa kiinnijääneistä oli yrittänyt ylittää rajan uiden tai kävellen, mutta myös 7000 on jäänyt kiinni väärennettyjen asiakirjojen kantamisesta.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi elokuussa, että alueellisia kutsuntaviranomaisia vastaan on nostettu useita syytteitä mm. korruptiosta ja petoksista. Marraskuun alussa kerrottiin, että useat kutsuntaviranomaiset ovat jääneet kiinni lahjusten vastaanottamisesta sitä vastaan, että auttavat asevelvollisia välttämään palveluksen.

Esimerkiksi väärän lääkärintodistuksen tai muun asiakirjan laatimisesta on pyydetty jopa 6000-10 000 dollarin lahjuksia, kertoo Kyiv Independent.

Yhdysvallat arvioi elokuussa, että Ukraina on menettänyt sodassa kaatuneina jo 70 000 sotilasta, joten rivejä on täydennettävä koko ajan.

Presidentin parlamenttiedustaja Fedir Venislavskyi kuitenkin vakuutti BBC:lle, etteivät maasta paenneet tai lähtöä yrittäneet vaikuta Ukrainan sotaponnistuksiin.

- Mobilisointia vältelleet ovat vain 1-5 prosenttia kaikista. Heidän määrällään ei ole kriittistä vaikutusta Ukrainan puolustukselle, hän sanoo.

IS
 
Venäjä on kiristänyt monin eri keinoin otettaan miehittämistään alueista Ukrainassa. New York Times haastatteli miehitetyiltä alueilta paenneita, jotka kertoivat muun massa painostuksesta, kiristyksestä ja kidutuksesta. Sorron kohteena ovat he, joilla on Ukraina-myönteisiä näkemyksiä.

Yksi haastateltava kertoi venäläissotilaiden uhkailleen häntä ottamaan Venäjän passin. Nainen päätti lähteä kotikaupungistaan Ukrainan hallitsemalle alueelle. Ukrainan viranomaiset ovat sanoneet, että miehitetyillä alueilla olevat ukrainalaiset voivat ottaa Venäjän passin oman turvallisuutensa takia.

Miehitetyillä alueilla venäläissotilaat ovat vallanneet hylättyjä rakennuksia. Venäläiset liikemiehet ovat painostaneet paikallisia yrittäjiä luopumaan kaupoistaan ja maatiloistaan ja Keski-Aasiasta kotoisin olevat siirtolaiset ovat ilmestyneet kaupittelemaan toreille ja tekemään töitä.

Tyypillisesti paikalliset miehitysviranomaiset ovat asettaneet yhteistyötä tehneen henkilön paikallishallinnon keulakasvoksi samalla, kun venäläisen sotilasjohto on todellisuudessa vallassa.

Venäjä on luonut sisarkaupunkijärjestelyn taloudellisen avun ja asiantuntijuuden ohjaamiseksi miehitetyille alueille. Esimerkiksi Pietari on osallistunut Mariupolin rakennustöiden rahoittamiseen.

Miehityshallinnon edustajille on tarjottu töitä Venäjältä, jos he suoriutuvat hyvin. Urakehitys kannustaa venäläisiä ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeviä pitämään virkaa miehitetyn alueen hallinnossa. Esimerkiksi Donetskin miehitetyn alueen varajohtaja päätyi kuvernööriksi Omskiin Venäjän Siperiassa.

Lehti on nostanut esille myös Royal United Services Institute -ajatushautomon tuoreen tutkimuksen, joka käsitteli Venäjän taloudellisia toimia miehitetyillä alueilla. Tutkimuksen mukaan Venäjä on pyrkinyt nopeasti liittämään alueet Venäjän talousjärjestelmään. Venäjä on muun muassa ottanut haltuunsa ukrainalaisia yrityksiä ja varoja ja yrityksiä on rekisteröity uudestaan venäläisinä yrityksinä uuden johdon kanssa. Venäjä on ajanut miehittämillään alueilla Venäjän valuutan sekä talous- ja verotusjärjestelmän käyttöönottoa ja pakottanut ukrainalaispankit sulkemaan ovensa. Venäjä on myös ottanut väkisin haltuunsa maatiloja tai painostanut maanviljelijöitä tekemään yhteistyötä miehityshallinnon kanssa.

Raportin mukaan esimerkiksi Mariupolin jälleenrakennuksessa on kyse monta miljardia euroa maksavasta ohjelmasta, joka hyödyttää hyvin verkostoituneita venäläisyrityksiä.

”Nämä toimet ovat laittomia Ukrainan lain mukaan ja osa saattaa olla mahdollisia sotarikoksia kansainvälisen oikeuden mukaan,” tutkimuksessa todetaan.

Venäjä on miehittänyt noin 17 prosenttia Ukrainan maaperästä. Alue vastaa kooltaan suunnilleen Tanskaa.


IS
 
Viimeksi muokattu:
Tässä uustuotannossa voi olla jotain todella yllättäviä ongelmakohtia tai pullonkauloja, joita ei länsimaissa ole. Kuulalaakereita ei saa tai ne eivät täytä laatukriteereitä, hydrauliikkajohtoja ei saa, elektroniikassa saa vain huonolaatuisia kiinalaisia kyhäelmiä, moottoreihin ei tiivisteitä yms. yms.
Todennäköisesti nakersit tämän analyysin sellaisella "huonolaatuisella kiinalaisella kyhäelmällä", jos sulla on vähänkin uudempi auto niin siitä löytyy sitä samaa "paskaa" kuten kodistasikin..
 
Venäjä on kiristänyt monin eri keinoin otettaan miehittämistään alueista Ukrainassa. New York Times haastatteli miehitetyiltä alueilta paenneita, jotka kertoivat muun massa painostuksesta, kiristyksestä ja kidutuksesta. Sorron kohteena ovat he, joilla on Ukraina-myönteisiä näkemyksiä.

Yksi haastateltava kertoi venäläissotilaiden uhkailleen häntä ottamaan Venäjän passin. Nainen päätti lähteä kotikaupungistaan Ukrainan hallitsemalle alueelle. Ukrainan viranomaiset ovat sanoneet, että miehitetyillä alueilla olevat ukrainalaiset voivat ottaa Venäjän passin oman turvallisuutensa takia.

Miehitetyillä alueilla venäläissotilaat ovat vallanneet hylättyjä rakennuksia. Venäläiset liikemiehet ovat painostaneet paikallisia yrittäjiä luopumaan kaupoistaan ja maatiloistaan ja Keski-Aasiasta kotoisin olevat siirtolaiset ovat ilmestyneet kaupittelemaan toreille ja tekemään töitä.

Tyypillisesti paikalliset miehitysviranomaiset ovat asettaneet yhteistyötä tehneen henkilön paikallishallinnon keulakasvoksi samalla, kun venäläisen sotilasjohto on todellisuudessa vallassa.

Venäjä on luonut sisarkaupunkijärjestelyn taloudellisen avun ja asiantuntijuuden ohjaamiseksi miehitetyille alueille. Esimerkiksi Pietari on osallistunut Mariupolin rakennustöiden rahoittamiseen.

Miehityshallinnon edustajille on tarjottu töitä Venäjältä, jos he suoriutuvat hyvin. Urakehitys kannustaa venäläisiä ja heidän kanssaan yhteistyötä tekeviä pitämään virkaa miehitetyn alueen hallinnossa. Esimerkiksi Donetskin miehitetyn alueen varajohtaja päätyi kuvernööriksi Omskiin Venäjän Siperiassa.

Lehti on nostanut esille myös Royal United Services Institute -ajatushautomon tuoreen tutkimuksen, joka käsitteli Venäjän taloudellisia toimia miehitetyillä alueilla. Tutkimuksen mukaan Venäjä on pyrkinyt nopeasti liittämään alueet Venäjän talousjärjestelmään. Venäjä on muun muassa ottanut haltuunsa ukrainalaisia yrityksiä ja varoja ja yrityksiä on rekisteröity uudestaan venäläisinä yrityksinä uuden johdon kanssa. Venäjä on ajanut miehittämillään alueilla Venäjän valuutan sekä talous- ja verotusjärjestelmän käyttöönottoa ja pakottanut ukrainalaispankit sulkemaan ovensa. Venäjä on myös ottanut väkisin haltuunsa maatiloja tai painostanut maanviljelijöitä tekemään yhteistyötä miehityshallinnon kanssa.

Raportin mukaan esimerkiksi Mariupolin jälleenrakennuksessa on kyse monta miljardia euroa maksavasta ohjelmasta, joka hyödyttää hyvin verkostoituneita venäläisyrityksiä.

”Nämä toimet ovat laittomia Ukrainan lain mukaan ja osa saattaa olla mahdollisia sotarikoksia kansainvälisen oikeuden mukaan,” tutkimuksessa todetaan.

Venäjä on miehittänyt noin 17 prosenttia Ukrainan maaperästä. Alue vastaa kooltaan suunnilleen Tanskaa.


IS
Tämäkin väestönvaihto on varmasti salaliittoteoria.. Samaan pyrkii suomalainen vasemmisto: niille on aivan sama kuka kaataa ja eliminoi nykyhallinnon, tai paremminkin hallintomallin, ja kaikki kansallismieliset tahot. Pääasia että sen tekee joku muu koska ne eivät itse siihen pysty.

Palkkioksi vasemmistolaiset luulevat saavansa muhkeapalkkaisia papukaijanpaikkoja uudelta hallinnolta vaikken usko etenkään islamilaisten niitä niille tarjoavan.. Myös zenäläiset tietävät että kerran petturi on aina petturi, tämä on itse asiassa kanonisoitu osa zenäjän ns. kansanviisautta.
 
Yks juttu mua vähän jurppii. Notta kun on puolalaiset, amerikkalaiset, ranskalaiset ja nyt jopa kreikkalaisetkin palkkasoturit syynä siihen, ettei ukropin pirut vieläkään kukistu. Vaan ikinä ei syytetä meitä suomalaisia! Ollaanko me niin vähäpätöinen porukka ettei viitsi mainita, vai onko meidät Häyhän hengessä säästetty syyksi siihen, kun lopulta Armatat ja Su-57 makaa savuavassa kasassa Klishchiivkan koillisnurkassa.


Katso liite: 87148
Me suomalaiset miehet olemme..viime talvena näin jossain pähkähulluuden vailla vertaa: Ukrainan joukoissa taistelisi kuulemma suomalaisia ampumahiihtäjättäriä tarkka-ampujina.
 
Back
Top