Ukrainan konflikti/sota

Nyt näyttää siltä, että Ukraina ei merkittävästi enää kykene rajoja oikeaan suuntaan siirtämään. Rintamalinjat ovat jämähtäneet tähän, ja ensi vuonna tai viimeistään vuonna 2025 aletaan puhumaan rauhanneuvotteluista. Ukraina tulee väistämättä menettämään alueitaan, mutta itsenäisyys säilyy.
Ukraina tekee sen, minkä parhaiten pystyy... Eli laittaa ryssiä autuaammille metsästysmaille... Työntää ryssät pois maastaan, jos aikaa ja aseita annetaan... Sitte astuu muu maailma kuvioihin ja näyttää ryssille, että Ukrainasta on lähdettävä, sai sen aikaan Ukrainan sotavoimat, tai muu maailma... Eli ryssille kyllä tullaan laittamaan sellaiset ehdot joilla Ukrainasta on pakko poistua, ennen ku heitä mihinkään ihmisten välisiin kanssakäymisiin halutaan jatkossa...
 
Eli ryssille kyllä tullaan laittamaan sellaiset ehdot joilla Ukrainasta on pakko poistua, ennen ku heitä mihinkään ihmisten välisiin kanssakäymisiin halutaan jatkossa...
Ei ole viime aikoina oikein näkynyt merkkejä tällaisen tahon ilmaantumisesta pelikentille. :( Itse asiassa näyttää kovin päinvastaiselta vaikka täällä tietenkin huopatossut inhasti lätisevätkin.
 
Ei ole viime aikoina oikein näkynyt merkkejä tällaisen tahon ilmaantumisesta pelikentille. :( Itse asiassa näyttää kovin päinvastaiselta vaikka täällä tietenkin huopatossut inhasti lätisevätkin.
Älä pelkää, kyllä sellainen taho ilmaantuu, jos tarve tulee... Sitä tahoa kutsutaan ihmiskunnan moraaliksi...
 
Jos luet historiaa näet varmasti että tämä moraali on antanut odottaa itseään niin kauan kuin se ihmiskunta on ollut olemassa.
Lue sitä historiaa vähän tarkemmin... Aatun porukoita syyllistetään edelleen... ja putlerin porukat vertautuu siihen samaan... Niistä puhutaan viellä 100v päästä " kun ne ryssät.... jne." Minä kyllä olen paikalla kello kuusi sodan jälkeen, kun Prisman parkissa näen silityslaudan ostajan ryssän kilvillä olevan auton parkissa... Kyllä igor ja ludmila huomaa, ettei heistä oikein tykätty, eivätkä ole herrasrotua.... Minä olen ite aivan helvetin vittuuntunut ryssille, syystä minkä ne minun suvulle teki 80v sitten.... Minua ei edes ole ollut silloin... Näin se menee Ukrainankin kohdalla....
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän sisäministeriön tutkinta ei löytänyt rikoksia duuman jäsenen kenraaliluutnantti Andrei Gurulevin (juopon näköinen kaveri usein propagandaohjelmissa) lausunnoissa joiden mukaan Putinia vastustava kansanosa olisi tuhottava. Myöhemmin Gurulev täsmensi sanojaa kertoen tarkoittaneen vain Ukrainan sotaa vastustavien tuhoamista.

The police found no violations in Gurulev’s call to “destroy the rot” that disagrees with the SVO​

Deputy of the Legislative Assembly of St. Petersburg Boris Vishnevsky received a letter from the Department of the Ministry of Internal Affairs for the Eastern District of Moscow, in which he was informed about the results of an audit on his application regarding State Duma deputy Andrei Gurulev. Earlier, Vishnevsky wrote a statement to the Prosecutor General’s Office with a request to check Gurulev’s statements on federal television. The statement referred to Gurulev’s words that Vladimir Putin is not supported by 20% of the Russian population and that the rot should be “destroyed.” Later, the deputy said that the “rottenness” is not the entire opposition to the president, but those who are against the SVO .

As the St. Petersburg Yabloko reported , Vishnevsky’s statement from the Prosecutor General’s Office was transferred to the Moscow prosecutor’s office, and from there to the Ministry of Internal Affairs. And according to the report of the Ministry of Internal Affairs for the Eastern Administrative District, law enforcement agencies “did not identify any violations of the legislation on countering extremist activities.”

Vishnevsky does not agree with law enforcement officers; in his opinion, what Gurulev said is “a direct call for the murder of tens of millions of people.” He believes that “law enforcement agencies demonstratively do not notice this” and this is an “outrageous position.”

“Of course, the response from Center E will be appealed,” Vishnevsky added.
https://www.mk.ru/politics/2023/12/...leva-unichtozhat-gnil-nesoglasnuyu-s-svo.html
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Tämä. Itse veikkaan, että kauppaa aletaan käymään välittömästi sen jälkeen kun rauha on neuvoteltu. Pecunia non olet.
Jep, ketkä etunenässä tunkemassa markkinalle?, Makaroonin, Suzusatzin ja jenkkilän toverit. Toki Kiinalla on jokerin rooli. Samoin on suuri tuntematon öljyn/ kaasun vienti.Siinä on sitten bulvaanien mielikuvitus rajana, markkinalle tulee zdshehdtasilaista öljyä :)
 
Mikäli tämä mainitsemasi skenaario toteutuu, kohtalo on valitettava kuten myös Suomella toisen maailmansodan jälkeen. Venäjä voi sukupolvesta toiseen toteuttaa imperialistista politiikkaansa lohkaisemalla palan sieltä ja täältä, kansoittaa sen ja antaa ajan kulua ettei enää seuraavat sukupolvet edellisten poistuttua ajattele näitä menetettyjä maa-alueita. Tällä logiikalla Venäjä voi toimia vuosisadasta toiseen ja syödä naapureitaan ja liittää niitä pienissä määrin itseensä. Tänä päivänä syntynyt suomalainen lapsi tuskin näkee Viipuria menetettynä Suomena. Samalla tavalla ajattelee todennäköisesti tulevaisuudessa syntyvä ukrainalainen Krimistä.

On lottovoitto syntyä Suomeen, mutta tragedia elää Venäjän naapurimaassa.
Nykyisessä informaatioyhteiskunnassa muisti on pidempi. Anteeksiantoa ja unohtamista ei tapahdu kymmeniin, ehkä sataan vuoteen. Kunhan vain kaikki muistavat minkälainen valtio ryssälä on, eivätkä ikinä (enää) erehdy luulemaan että sen kanssa voi olla kaveri. Eri asia puhua isoisoisän grammarista joka jäi torppaan Karjalaan kuin voimalaitoksesta tai tehtaasta jonka ryssä ryöväsi. Ryssä valitsi eristymisen. Jokainen joka yrittelee yhteistyötä sinnepäin on automaattisesti idiootti tai petturi. Ukrainan kanssa todellista rauhaa ei tule ikinä, vaikka ryövätyt alueet asutettaisiin kokonaan muualta tulleilla ryssillä. Odotan myös että "rauhasta" eli nahkapäätöksestä seuraa kunnon perinteistä kostoterroria. Pietarin ja Moskovan metrot tuleen ja silleen. Hyväksyn 100%.

Kuubalaiset, palestiinalaiset, tiibetiläiset, japanilaiset ja monet muut jaksavat pitää yllä kaunaa vaikka järki sanoisi ettei kannata. Sotamenetysten "hyväksyminen" Suomessa on poikkeus maailmassa, ei sääntö.
 
Raportin mukaan Venäjän täysimittainen hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut vakavimman kriisin Euroopassa sitten toisen maailmansodan ja rikkonut kylmän sodan jälkeisen maailmanjärjestyksen.

Se on myös osoittanut, että Euroopan pelote on pettänyt samaan aikaan, kun Venäjän imperialismi ja Kiinan taloudellinen ja sotilaallinen nousu aiheuttavat Euroopalle ennennäkemättömän kaksoisuhan.

Eurooppa ei ole turvassa jos Ukraina ei ole turvassa, ja Yhdysvallat ei ole turvassa jos Eurooppa ei ole turvassa, raportissa sanotaan.



Euroopan turvallisuusarkkitehtuuri ei ole valmis ennen itäisen Euroopan, Keski-Aasian ja Kaukasuksen niin sanottujen harmaiden vyöhykkeiden integraatiota. Keskeisessä roolissa on myös niin sanotun globaalin etelän voittaminen lännen puolelle.

Raportti suosittaa erityisesti Ukrainan Nato-jäsenyyden edistämistä. Sen mukaan se on ainoa kestävä tae Euroopan ja Ukrainan turvallisuudelle.
 
Rheinmetallille 142 miljoonan tilaus tykistön ammuksista Ukrainalle. Aikoo myös lisätä kapasiteettia ensi vuonna saavuttaen 700k vuosituotannon.

Juuri näin aiemmin epäilinkin, että tuotannot kasvaa selkeästi nopeammin kun luvattu. Rahalla on sellainen vaikutus. Heiltä aiempi arvio oli nostaa ensi vuonna tuotantoa jopa n. 500 000 kpl asti ja nyt tämän mukaan jo 700 000 kpl. Rheinmetall (700 000) ja USA (1,2miljoonaa) saavat jo kahdestaan tuotannon tason sinne pariin miljoonaan murkulaan vuositasolla, ehkä jo ensi vuoden loppupuolella. Itse uskon lisäksi vielä sen, että kaikkia tuotantomääriä ei sattuneesta syystä ilmoiteta. Ilmoitettaisiinko yläkanttiin? Sitäkään en oikein usko.

Kuten tässäkin todetaan, ongelmana kaikilla valmistajilla tällä hetkellä on se, että kaikki maat täydentävät omia varastojaan. Tässä tarvittaneen jotakin rajat ylittäviä uusia päätöksiä.

Tai sitten plan-b. Tässä alla otetaan tätä vaihtoehtoista kantaa murkuloiden tarpeeseen. Ukrainankin ilmoittama jopa kymmenien tuhansien dronejen kk tuotanto jo lähitulevaisuudessa lienee samaa perua:

G-käännös: ”Saatat tarvita 420 kpl 152 tykistöammuksia kpl vihollisten linnoitettujen tukipisteiden tuhoamiseen; mutta saatat tarvita vain 10 fpv-dronea tehdäksesi saman työn; ja se on hämmästyttävää ammusten säästöä taistelukentällä”

 
Tässä mennään selkeästi siihen suuntaan mitä tuleva presidentti Trump on jo viitoittanut. Tappamisen on loputtava. Ryssä ei saa kaikkea mitä haluaa ja Ukraina joutuu valitettavsti sopimaan katkeran rauhan. Perseestä mutta isot pojat päättävät asiasta näin. Seuraavat neljä vuotta ryssä on ainakin ruodussa. Jatko riippuu siitä saadaanko jatkossakin vahva presidentti vai Bidenin kaltainen heikko johtaja joka vääristää voimatasapainon.
Nyt on aika sakeaa. Oranssista miehestä Putinilla on jotain pissakakkapätkää, täysin Putlerin taskussa, mutta en jatka tämän enempää.
 
Tää ei ole mikään USA pressan vaalit, tai rysylandian vaalit.... tää on sota.... savun hälvettyä katotaan kuka voitti.... minä veikkaan että nyt pannaan ryssille luu kurkkuun, ei ne enää tule meillekkään esittämään isovenättä, saatanan maanryöstäjät..... Joku tolkku tällä pallolla viellä on.....
 
Kyllä tämä ihan tosijutulta vaikuttaa.
Edit:Itse uskon,että tämä sota tulee jonkinlaiseen päätökseen jo tulevan vuoden aikana. Se, jatkuuko se sitten uudestaan on toki mahdollista.
 
Back
Top