Ukrainan konflikti/sota

Stubb tarkastelee tilannetta länsimaisella kvartaalitalouslogiikalla unohtaen, että ryssällä on ihan oma logiikka. Sotatalous vain vahvistaa sen sotakonetta ja kaatuneiden määrällä ei ole merkitystä eli mistään tappiosta ei ole käytännössä tietoakaan.

Natseilla ja japseilla oli myös oma logiikkansa toisen maailmanrähinän aikoihin. Hengen voitto materiasta ja niin edelleen. Lopputulos oli silti mitä oli. Suuri venäläinen sielu ei ole yhtään sen immuunimpi aineellisille tosiasioille. Sotatalous liikekannallepanoineen torpedoi kansantalouden pidemmällä aikavälillä, eikä sitä todellakaan auta se, että merkittävä osa korkeakoulutetuista venäläisistä nosti jo kytkintä. Kreml voi olla autuaan välinpitämätön tappioista, mutta demografia ei puolestaan välitä sen asenteista. Kyseessä ei ole enää mikään maatalousvaltainen tsaarinvalta tai edes Neuvostoliitto, missä musikoiden ämmät puskevat kohduistaan uutta tykinruokaa liukuhihnatyönä. Pitkä kulutussota sattuu erityisesti 90-luvulla syntyneeseen, poikkeuksellisen vähälukuiseen sukupolveen. Monet nuoret lapset jäävät isättömiksi, tai kokonaan syntymättömiksi. Sama kylmä tosiasia on toki edessä myös ukrainalaisilla, ja länsimaiden ad hoc -periaatteella lähetetty apu, joka tähtää voiton sijasta lähinnä tappion välttämiseen, tulee siellä kalliiksi. Vastahööki olisi voinut sujua vähän toisella tavalla, jos se olisi pystytty käynnistämään pari kuukautta aikaisemmin ja aloitettu ATACMS-iskuilla helikopterikentille, mutta ei. Nyhvättiin ja kampaviineröitiin viimeiseen asti.

Stubb on siinä varmaan ihan oikeassa, että pyrrhinen voitto alkaa olla tässä vaiheessa se paras mahdollinen skenaario Venäjälle, ja sellainen vain heikentää sitä suhteessa NATO:on ja Kiinaan. Eli strategisessa mielessä kyseessä ei ole minkäänlainen voitto. Se siinä vain unohtuu, että kuningas Pyrrhus itse rellesti Heraclean ja Asculumin taisteluiden jälkeen vielä vuosikausia, ja kukaan ei varmaan halua tietää, mitä tämä tarkoittaisi tsaari Vladimirin kohdalla. Jos Venäjällä ei ole kädessä sodan jälkeen muita kortteja kuin jonkinlaisessa iskussa oleva armeija ja asetehtaat, samalla kun puolet kansasta tuntee olonsa voittamattomaksi LGBT-globalistisen Lännen lyömisen johdosta, seikkailut voivat hyvinkin jatkua. Parasta vain lyödä ne kokonaan tai vähintäänkin kuluttaa siihen kuntoon, että resursseja uusiin eriin ei yksinkertaisesti ole. Pienet säästöt nyt maksetaan vielä moninkertaisesti tulevaisuudessa.
 
No kyllä itsekin suostuisin vieläkin laajempaan Ukrainatukeen jos itäraja pysyy kiinni.

Meillä Suomessa pitäisi ymmärtää USA:n ongelmia. Olisihan se yhtä helvettiä jos rajan yli tulisi tuhansia ihmisiä päivässä ja hallitus vain hymyilee.
USA:ssa kyse lienee kuitenkin siitä Suomessakin himoitusta työperäisestä maahanmuutosta, joskin laittomasta sellaisesta.

Suomessa kun jengiä lappaa rajan yli, käynnistyy heti massiivinen kotoutus- ym. sosiaaliturva koneisto, joiden työn tuloksena maahanmuuttajat kiitettävästi kotoutuvat uuteen kotiinsa viettämään lupsakasta islamilaista kotiarkea.
 
Trumpin noususta takaisin pressaksi on maalattu ehkä turhankin synkkä kuva.
Mä en jaksa uskoa että Trump lopettaisi yksipuolisesti tuen Ukrainalle.
Trumpinhan kerrotaan uhanneen iskeä Moskovaan jos Putin hyökkää Ukrainaan.
Jos Trump nousee pressaksi ja tuki uhkaa loppua jonkinlainen ultimatum tullee samalla myös putinille.

Sehän ei ole vielä varma asia että Trump pääsee edes ehdokkaaksi vaikka onhan se siinä pelissä edelleenkin se todennäköisin voittaja. Varsinkaan uusi pesti presidentiksi ei ole ollenkaan varma asia vaikka pääsisi sitä yrittämään. Minä en viime kerralla yllättynyt Trumpin voitosta oikeastaan tippakaan kun kaikki merkit viittasivat juurikin siihen suuntaan. Nyt kyllä vähän yllättyisin sillä Trump tarvitsee muitakin kun peruskannattajien ääniä ja on vaikea kuvitella että niitä tällä kertaa tulisi. Kongressitaloa on vähän valtailtu ja vankilassakin välillä piipahdeltu siihen malliin että luulisi tuollaisen perseilyn jo vähän vaikuttavan uudelleenvalintaan :ROFLMAO: Mutta USA on loppujen lopuksi hyvin omituinen maa joten hitostako sitä voi tietää miten tulee käymään ja onhan siellä edelleenkin paljon ihmisiä joille Trump on herran valittu ja USA:n pelastaja.

Minä kyllä uskon että Trump vähintäänkin yrittäisi lopettaa tuen Ukrainalle ihan kokonaan jo ihan siksikin että pääsisi potkaisemaan demokraatteja persuuksille. Voi olla myös niin että Trumpia hiertää myös se kun Zelenskyi ei suostunut edellisellä kerralla osallistumaan Trumpin vaalikampanjaan ja Trump jos kukaan on todella pitkävihainen ja kostonhimoinen mies. Tällä hetkellä minua kuitenkin huolestuttaa paljon enemmän se miten tämä pelleily ja viivyttely vaikuttaa Ukrainaan ja ukrainalaisiin. Ei ole ihan pieni asia jos sotaa käyvä maa joutuu miettimään että tuleeko tukea tärkeimmältä liittolaiselta jatkossakin vai eikö tule. Se vaikuttaa ihan varmasti aina siellä kentällä saakka sillä epävarmuus heikentää uskoa omiin mahdollisuuksiin kun sota on muutenkin vaikeassa vaiheessa eikä homma ole edennyt kuten vielä keväällä oletettiin ja odoteltiin. Epävarmuus synnyttää myös poliittista vääntöä ja riitoja Kiovassa kuten on jo jossain määrin käynytkin ja sekin voi vaikuttaa sodan kulkuun negatiivisesti. USA ei ole myöskään ainoa maa joka on tukemisessaan alkanut horjumaan ja horjahtelemaan ja se on kyllä ihan perseestä vaikka olihan tuo jo etukäteen odotettavissa.

Synkkiä pilviä on kyllä ihan oikeasti ilmassa mutta ei Ukraina ole mitään hävinnyt. Tämä on pitkä sota ja siinä on käänteitä suuntaan ja toiseenkin ja sellaistahan se pitkäksi venähtänyt sotiminen tuppaa olemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Stubb tarkastelee tilannetta länsimaisella kvartaalitalouslogiikalla unohtaen, että ryssällä on ihan oma logiikka. Sotatalous vain vahvistaa sen sotakonetta ja kaatuneiden määrällä ei ole merkitystä eli mistään tappiosta ei ole käytännössä tietoakaan.
Sotatalous nyt vaan on nykymaailmassa pakotettu noudattamaan mainitsemaasi "kvartaalitalouden" logiikkaa, ymmärsi tämän näkökulman venäjä tai ei. Kaatuneiden määrällä ON väliä pidemmällä tähtäimellä. venäjän sota"logiikka" toimii aivan kuten housuun kuseminen pakkasella, hetken lämmittää mutta..

Olemme seuraamassa aitiopaikalta erästä historia käännekohtaa, kun "ikuinen" itäystävämme suorittaa kuolinkamppailuaan. Kyseessä on mätäpaise, joka näyttää vielä rumalta ja isolta, mutta puhkeaa kyllä lähiaikoina aivan itsestään. Itse tulkitsen nämä viimeaikaiset "Ukraina ei voi voittaa " yms. paskapuheet venäjän viidennen kolonnan viimeiseksi epätoivoiseksi yritykseksi. Aikaisemmin pimeydessä lymyilleet pirulaiset ovat pakotettu tulemaan esiin.
Ja ehkä tästäkin syystä mediassa on keskitytty perinteisen tykistön ammustuotantoon, ihmetellen miksi ei liukuhihna sylje miljoonittain tykistölle ruokaa, joka muka edesauttaa että venäjä korjaa tästä kähinästä potin.

Kun katselee ns. isoa kuvaa, niin hätäpäivää ei ole Ukrainalla. Tätä sotaa ei käydä enää kauaa tykistöllä, vaan huipputeknologialla. Ja sitä on tullut/tulossa Ukrainan käyttöön yhä kiihtyvällä tahdilla. Ja mikä parasta, ei tuoda ns. valmiita tuotteita vaan annetaan Ukrainalle KYKY kehittää ja valmistaa itse! Puhun siis EW :stä, droneista, "älykkäistä" ammuksista, tekoälystä. Länsimailta saatu taloudellinen ja teknologinen selkäranka joka kestää, toisin kuin ikivanha "sotatalous".
Ainoan uhkan näen siinä miten kiina näihin karkeloihin osallistuu, mutta se on toinen tarina se.
 
Kun katselee ns. isoa kuvaa, niin hätäpäivää ei ole Ukrainalla. Tätä sotaa ei käydä enää kauaa tykistöllä, vaan huipputeknologialla. Ja sitä on tullut/tulossa Ukrainan käyttöön yhä kiihtyvällä tahdilla. Ja mikä parasta, ei tuoda ns. valmiita tuotteita vaan annetaan Ukrainalle KYKY kehittää ja valmistaa itse! Puhun siis EW :stä, droneista, "älykkäistä" ammuksista, tekoälystä. Länsimailta saatu taloudellinen ja teknologinen selkäranka joka kestää, toisin kuin ikivanha "sotatalous".
Ainoan uhkan näen siinä miten kiina näihin karkeloihin osallistuu, mutta se on toinen tarina se.
Tämä kaikki vaan edellyttää sitä rahaa, mikä on nyt vähän tiukassa. Ukrainan oma talous on luonnollisesti täysin kuralla.
 
Tämä lämmittää mieltä luettua noista Etelä-Korean määristä.
 
Viimeksi muokattu:
Tuohon kun yhdistää 15% korot, inflaation ja työvoimapulan niin taitaa Venäjällä kohta alkaa yrityksiä kaatumaan urakalla.
Onneksi kaalikeitto on halpaa ja Tuomiojan Erkiltä ja Halosen Tarjalta on kohtapuolin varmaan ilmestymässä myös muistelmateoksia, missä on ilmaisia kaali- ja sipulireseptejä pierujen aromin rikastamiseen ja vinkkejä omien pierujen haisteluun eri tyyleillä pitkin päivää.
 
Nää sheriffit ja tankkikuskit voisi perustaa ihan oman Pessimisti ei pety -ketjunsa jossa voisivat ihan rauhassa spinnata jokaista risahdusta josta saa jotain negaa väännetyksi.
Ne jotka kokee, että kalikka kalahtaa suosittelen palaamaan omiin viesteihin ja ihan tukkimiehen kirjanpidolla tsekaamaan kuinka paljon suoltaa positiivisia uutisia/ analyysia ja kuinka paljon negaa.
Hiton raskasta luettavaa kun tartutaan joka ikiseen ryssän liikkeelle laittamaan huhuun ja aletaan vatvomaan.
Asiallinen Ukrainalle negatiivisten asioiden käsittely ehdottomasti toki paikallaan, mutta muutamalle herralle olisi kyllä huonoja uutisia kuullessaan hyvä olla vaikka ekat kolme tuntia koskematta näppäimistöön, että ehtii joku perehtyneempi avaamaan asiaa ilman intoa...
 
Viimeksi muokattu:
Yhtälailla perusteeton optimismi on hieman raskasta luettavaa, kun viralliset lähteet kertovat selkeistä haasteista niin Ukrainan sisällä, kuin tuen jatkamisen suhteen. Tilanteet toki elävät ja voivat muuttua, mutta tämä on tämän hetken näkemys.

Edit:/ tämä on nyt aika jumissa, ellei demokraatit sitten jousta.

 
Viimeksi muokattu:
Kahteen edelliseen viestiin viitaten, minä taasen olen semmonen käkikellon vieteri, jonka pessimismi ja optimismi... Vitutus ja onnistumisen ilo, vaihtelee laidasta toiseen ihan hetkessä... Välillä näkemyksissäni ei ole mitään todellisuusperää, kunhan toivon sitä ja tätä... Ehkäpä se sotilasmestari Piispa KymJPeessä oli oikeassa, kun kutsui koko koulun muotoon ja minut rappusille asennossa: " TÄMÄ, TÄMÄ TÄSSÄ VÄITTÄÄ OLEVANSA OPPILAS... MUTTA ON KUIN RANSKALAINEN LUTEEN NUSSIMA KÄKIKELLON VIETERI...."
 
Sotatalous nyt vaan on nykymaailmassa pakotettu noudattamaan mainitsemaasi "kvartaalitalouden" logiikkaa, ymmärsi tämän näkökulman venäjä tai ei. Kaatuneiden määrällä ON väliä pidemmällä tähtäimellä. venäjän sota"logiikka" toimii aivan kuten housuun kuseminen pakkasella, hetken lämmittää mutta..

Olemme seuraamassa aitiopaikalta erästä historia käännekohtaa, kun "ikuinen" itäystävämme suorittaa kuolinkamppailuaan. Kyseessä on mätäpaise, joka näyttää vielä rumalta ja isolta, mutta puhkeaa kyllä lähiaikoina aivan itsestään. Itse tulkitsen nämä viimeaikaiset "Ukraina ei voi voittaa " yms. paskapuheet venäjän viidennen kolonnan viimeiseksi epätoivoiseksi yritykseksi. Aikaisemmin pimeydessä lymyilleet pirulaiset ovat pakotettu tulemaan esiin.
Ja ehkä tästäkin syystä mediassa on keskitytty perinteisen tykistön ammustuotantoon, ihmetellen miksi ei liukuhihna sylje miljoonittain tykistölle ruokaa, joka muka edesauttaa että venäjä korjaa tästä kähinästä potin.
Kaatuneiden määrällä on ryssille välitöntä merkitystä ehkä jonkin miljoonan rajapyykin jälkeen - jos silloinkaan ja tähän menee vuosia. Kun tarkastellaan, mitä sodan osapuolet voivat laskea voitoksi, ei ole epäilystäkään, että ryssä on voitolla niin kauan kuin sillä on jokin vallattu alue hallussaan.

Länsimaista kvartaalitaloutta ei voi verrata läpikorruptoituneeseen mafiaan, jossa ei katsota asioita riskienhallinnan kautta, vaan ollaan all in loppuun asti alistetulla kansalla. Kansalta, jolta ei tarvitse koskaan kysyä, käykö sotatalous. Vastaus tähän olisi länsimailta hallittu all in, jossa tuotantolinjat kävisivät kuumana etenkin tykistöammusten, droneosien ja M113 tyylisten halpojen massatuotantopanssarien osalta. Kylmän sodan romuvarastot on jo tyhjät, mutta sota jatkuu edelleen entistä kiivaampana (molemmat hyökkäävät). Tästä eteenpäin tuotantolinjastot ratkaisevat voiton.

Siitä olen samaa mieltä, että liikkeellä on nyt taas poikkeuksellisen paljon ryssän propagandaa.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläiset väittävät tiputtaneensa kaksi Mig-29:ä ja yhden Mi-8:n viimeisen vuorokauden aikana.
During the course of 24 hours, air defense systems shot down two MiG-29 aircraft of the Ukrainian Air Force in the areas of the settlements of Shirokoe, Dnepropetrovsk region and Bereznigovatoye, Nikolaev region, as well as a Mi-8 helicopter in the area of the settlement of Peschanoe, Kharkov region.
https://z.mil.ru/spec_mil_oper/news/more.htm?id=12489556@egNews
 
Yhtälailla perusteeton optimismi on hieman raskasta luettavaa, kun viralliset lähteet kertovat selkeistä haasteista niin Ukrainan sisällä, kuin tuen jatkamisen suhteen. Tilanteet toki elävät ja voivat muuttua, mutta tämä on tämän hetken näkemys.

Edit:/ tämä on nyt aika jumissa, ellei demokraatit sitten jousta.

Amerikan politiikan päivätasoinen seuraaminen on aika hermoja raastavaa. Siellä osataan neuvotella. Siitä mitä tänään sanotaan, ei kannata tehdä isoja johtopäätöksiä edes viikon päähän.
 
Sehän ei ole vielä varma asia että Trump pääsee edes ehdokkaaksi vaikka onhan se siinä pelissä edelleenkin se todennäköisin voittaja. Varsinkaan uusi pesti presidentiksi ei ole ollenkaan varma asia vaikka pääsisi sitä yrittämään. Minä en viime kerralla yllättynyt Trumpin voitosta oikeastaan tippakaan kun kaikki merkit viittasivat juurikin siihen suuntaan. Nyt kyllä vähän yllättyisin sillä Trump tarvitsee muitakin kun peruskannattajien ääniä ja on vaikea kuvitella että niitä tällä kertaa tulisi. Kongressitaloa on vähän valtailtu ja vankilassakin välillä piipahdeltu siihen malliin että luulisi tuollaisen perseilyn jo vähän vaikuttavan uudelleenvalintaan :ROFLMAO: Mutta USA on loppujen lopuksi hyvin omituinen maa joten hitostako sitä voi tietää miten tulee käymään ja onhan siellä edelleenkin paljon ihmisiä joille Trump on herran valittu ja USA:n pelastaja.

Minä kyllä uskon että Trump vähintäänkin yrittäisi lopettaa tuen Ukrainalle ihan kokonaan jo ihan siksikin että pääsisi potkaisemaan demokraatteja persuuksille. Voi olla myös niin että Trumpia hiertää myös se kun Zelenskyi ei suostunut edellisellä kerralla osallistumaan Trumpin vaalikampanjaan ja Trump jos kukaan on todella pitkävihainen ja kostonhimoinen mies. Tällä hetkellä minua kuitenkin huolestuttaa paljon enemmän se miten tämä pelleily ja viivyttely vaikuttaa Ukrainaan ja ukrainalaisiin. Ei ole ihan pieni asia jos sotaa käyvä maa joutuu miettimään että tuleeko tukea tärkeimmältä liittolaiselta jatkossakin vai eikö tule. Se vaikuttaa ihan varmasti aina siellä kentällä saakka sillä epävarmuus heikentää uskoa omiin mahdollisuuksiin kun sota on muutenkin vaikeassa vaiheessa eikä homma ole edennyt kuten vielä keväällä oletettiin ja odoteltiin. Epävarmuus synnyttää myös poliittista vääntöä ja riitoja Kiovassa kuten on jo jossain määrin käynytkin ja sekin voi vaikuttaa sodan kulkuun negatiivisesti. USA ei ole myöskään ainoa maa joka on tukemisessaan alkanut horjumaan ja horjahtelemaan ja se on kyllä ihan perseestä vaikka olihan tuo jo etukäteen odotettavissa.

Synkkiä pilviä on kyllä ihan oikeasti ilmassa mutta ei Ukraina ole mitään hävinnyt. Tämä on pitkä sota ja siinä on käänteitä suuntaan ja toiseenkin ja sellaistahan se pitkäksi venähtänyt sotiminen tuppaa olemaan.

Kova on tahto ja henki ukrainalaisilla!
Hyvä kirjoitus!


 
Tässä on nyt aika hyvin kerrottu tästä jumista tuolla kongressissa:
(kyseessä USA:n kongressiin keskittyvät uutissivuston aamupäivän päivitys)
Johnson on puhemiehenä vain ja ainoastaan maltillisten republikaanien armosta, joten saisivat heittää sillä miehellä vesilintua pikku hiljaa jos alkaa äityä liian hankalaksi.

Sinänsä olisi kyllä luullut, että näistä asioista olisi sovittu jo siinä vaiheessa kun miestä valittiin...
 
Kova on tahto ja henki ukrainalaisilla!
Hyvä kirjoitus!



Erittäin terävä ja uskottava analyysi nykytilanteesta.

Tämäkin on hyvä huomio...

Synkkä mieliala ei yllätä.

Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset tuntevat tyypillisesti seitsemän perheenjäsentä tai ystävää, jotka ovat kuolleet tai loukkaantuneet viime vuoden täysimittaisen hyökkäyksen alun jälkeen.


Kun sodasta keskustellaan kaukana Ukrainasta niin helposti unohtuu sodan inhimillinen puoli. Pitkittyneessä sodassa sodan inhimillinen hinta nousee hirvittävän korkeaksi ja kun vastassa on Venäjä niin se nousee järjettömän korkeaksi kun sitä hintalappua venäläiset eivät edes vilkaise. Putinia koko asia ei kiinnosta paskan vertaa niin kauan kun helposti uhrattavaa tykinruokaa riittää ja kyllähän sitä vielä riittää. Varmasti alkaa sotaväsymys ukrainalaisia painaamaan ihan kunnolla mutta kun maa taistelee olemassolostaan niin eihän siinä muita vaihtoehtoja ole kun jatkaa taistelua.

Toivottavasti länsimaat eivät tätä hommaa ryssi ja ukrainalaisia petä. En ole sen asian suhteen yhtä optimistinen kun vielä kesällä mutta siitä olen kyllä edelleenkin ihan varma että ukrainalaiset eivät luovuta tekee länsi nyt sitten ihan mitä tahansa tai jättää tekemättä :coffee:
 
Back
Top