Ukrainan konflikti/sota

Kylläpäs tämä nyt eskaloituu vauhdilla, Transtrinitrian KGB sanoo että Ukr nationalistit(natsit)suunnittelevat raja provokaatiota.

Muita juttuja jo täältä lueskelin ja kyllä näyttää siltä että ainakin osittainen Ukr miehitys olisi edessä.
Mutta toi transtrinitrian juttu saattaa kertoa laajemmistakin tavoitteista. Jotain kertoo myös panssarit joiden kylkiin on kirjoitettu: Lviviin!

Jaha, ratkotaankohan tässä yhteydessä myös Transniestrian jäätynyt konflikti? Muutenkin taitaa olla jäätyneiden konfliktien sulatusviikot käynnissä.
 
Höpsis. Vallankaappauksen alkuvaiheiden jälkeen tilanne on kehittynyt Putinin kannalta siedettävään suuntaan. Ukrainassa parlamentti horjuu, hallitus kaatui ja Poroshenkolta on pian rahat loppu. Sota ei etene, palkkoja ei kyetä maksamaan eikä joukkoja huoltamaan. Talvi on tulossa ja kaasu on lopussa. Korruptio ei ole hävinnyt mihinkään. Läntiset päättäjät ovat kauhuissaan aloittamansa sotkun suunnasta ja se näkyy epätoivolla kasaan rustatuissa pakotteissa.

Varsinaisesti olen huolissani lännessä meneillään olevasta propagandavyörytyksestä. Siinä on sodan haju. Jossain vaiheessa vääjäämättä tapetille nousevasta "rauhanturvaamisesta" Itä-Ukrainassa tulee kallis ja verinen keikka länsimaille. Ukrainan omat joukot eivät kykene aluetta vakauttamaan, jos Venäjä jatkaa separatistien tukemista.

Aikamoiset värilasit saa olla päässä, jotta Ukrainan armeijan jatkuva eteneminen separatistien valtaamille alueille, sekä lännen Venäjää vastaan asettamat pakotteet saadaan osaksi jotain Venäjän suurta "Masterplania". Kuuluiko MH17 tiputtaminenkin jotenkin tähän huippuovelaan suunnitelmaan?

Onneksi kuitenkin viimeistään elokuun loppuun mennessä nähdään kuka oli oikeassa. Se on vissi ja varma, että mihinkään syyssateiden mutavelliin Venäjän panssariprikaatit eivät ehdoin tahdoin lähde tunkemaan...
 
Tietääkö Girkin, että Venäjällä on syylliset valmiina, jos se joutuu kuitenkin kääntämään kurssia? Vai ovatko hänen kaltaisensa vain sekopäisiä murhiin ja operaatioihin valmiita tolvanoita, jotka eivät tajua oikeastaan omaa asemaansa kokonaiskuvassa?

Tässä linkissä on käännöksiä Girkinin väitetyistä postauksista www.forum-antikvariat.ru -foorumilta vuosilta 2010-2011. En tiedä ovatko nuo tosiaan Girkiniltä (netissä on muitakin tilejä ja tunnuksia joidenka väitetään liittyvän häneen, muttei luultavasti liity), mutta jos on ne maalaavat kaverista aika yksioikoisen kuvan: hän vihaa melkein kaikkea ja kaikkia, paitsi nähtävästi Stalinia, Neuvostoliittoa ja vanhaa (ennen 1905) keisarillista Venäjää. Juutalaiset, puolalaiset, homot, länsi, rikkaat, Putin, Medvedev jne, lista on pitkä. Hänen suurin unelmansa tuntuu olevan päästä uuden Stalinin käskyläiseksi, joka pääsisi likvidoimaan kaikki korruptoituneet vanhan vallan edustajat.
 
Tiukka kuri näyttää olevan normi:
"Donetskilainen Oleg Girshin huomasi maanantaina joutuneensa värvätyksi rangaistuspataljoonaan. Hiki valui miehen kasvoilla, mutta hän ei kuitenkaan valittanut rehkiessään kuumana ja aurinkoisena päivänä.
– Ei kai tässä mitään voi sanoa. Olin humalassa ja syyllinen. He ovat oikeassa, Girshin sanoo New York Timesille.
Apean näköiset pakkotyöläiset on otettu kiinni lievemmistä rikkomuksista. Separatistijohtajien mukaan vakavammat rikkomukset on hoidettu pikateloituksilla"
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Ukraina_separatistit_rangaistuspataljoonat-23892

Vähän vanhempaa:
USA vie M1A1:ä norjaan, vastauksena Ukrainan tilanteen kehittymiseen, perillä 10.8.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/USA_Norja_panssarivaunut-23882
 
Vähän vanhempaa:
USA vie M1A1:ä norjaan, vastauksena Ukrainan tilanteen kehittymiseen, perillä 10.8.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/USA_Norja_panssarivaunut-23882

Venäjä harjoittelee ja mobilisoi, Yhdysvallat sijoittaa joukkoja, Latvian edustalla ja ilmassa pörrää kaikenlaista...

Suomessa päivän juttu on se, että Räikkösestä tulee isä. Oikeastaan pitää ihailla suomalaista rauhallisuutta. Ensimmäiset asiat ensiksi. Katsellaan maailmaa syksymmällä, nyt on vielä helle. Seuraava mätäkuun uutinen on varmaan se, kun tappajahauki puree uimarannalla varpaaseen.
 
:uzi: :confused: ja jatkuu!

Olen samaa mieltä seuraavasta jutusta. Itä-Ukrainan kärsimykset olisivat nopeasti ohi, jos myös Venäjä haluaisi alueen rauhoittuvan :salut:

PS. Katsokaa paenneiden lukuja, taas uudet numerot aiempiin verrattuna!


Yhdysvallat syyttää Venäjää Itä-Ukrainan kärsimyksistä
6.8.2014 5:51 0
STT–AFP

Yhdysvaltojen mielestä Venäjä on vastuussa Itä-Ukrainan kriisin aiheuttamista kärsimyksistä. Yhdysvaltain vastaus tuli sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli Itar-Tassin mukaan vaatinut YK:n turvallisuusneuvostoa hätäkokoukseen Ukrainan humanitaarisen tilanteen vuoksi.

Yhdysvaltain apulaissuurlähettiläs sanoi turvaneuvostolle, että Venäjä voisi itse päättää Ukrainan humanitäärisen ongelman.

"Varmin tapa päättää väkivalta on, kun Venäjä lopettaa taistelijoiden, aseiden ja rahan lähettämisen Itä-Ukrainaan", apulaissuurlähettiläs Rosemary DiCarlo sanoi.

Venäjä vaati YK:n turvallisuusneuvostoa koolle, koska YK:n avustusjärjestön työntekijä John Ging on raportoinut Itä-Ukrainan humanitäärisen tilanteen pahenevan ja vaativan välittömiä toimia.

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tshurkin syytti Kiovan keskushallintoa siviilien ahdingon unohtamisesta ja kuvaili Itä-Ukrainan tilannetta kamalaksi. Hän myös vaati alueelle YK:n humanitääristä operaatiota. DiCarlo vastasi, että YK:lla on jo operaatioita alueella siviilejä auttamassa.

Pelkästään lähimmän kuukauden aikana 58000ihmisen kerrotaan paenneen kodeistaan Itä-Ukrainan taisteluja. YK:n mukaan huhtikuun puolivälin jälkeen yli 1300 ihmistä on kuollut ja yli 4000 haavoittunut Itä-Ukrainassa.



Lukemisen arvoinen juttu, lähestymme kriittistä pistettä:

He is certainly assembling the means to do so, dispatching to the border a combat-ready force that could, if it crossed into Ukraine, rapidly transform the situation. Nato sources suggest that the cover for such an incursion might be to label the troops as peacekeepers. This would be disastrous for all the states involved. Russia would be mired in a long-term intervention, worsening its already poor relations with the west. Ukraine would be amputated, for a second time. Eastern Europeans would be scared out of their wits. Western Europe and America would be ashamed they had failed to stop it, and more intransigent as a result. As we approach this critical juncture there should be something, somewhere, on the table that both sides could tolerate.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/aug/05/guardian-view-rising-tension-ukraine

The Guardian view on rising tension in Ukraine
Is Russia getting ready to intervene in Ukraine with its regular forces, and are there any diplomatic exchanges under way to avert such a disaster?
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: TT
Ohessa se oleellisin, Venäjän apua pukkaa. Ehdotukseen sisältyy, että toiminta olisi Kansainvälisen punaisen ristin "siipien suojassa", mutta, mutta :cool: :

http://rt.com/news/178248-un-churkin-ukraine-aid/

All-out war in E. Ukraine, intl humanitarian mission needed – Russia’s UN envoy
Published time: August 06, 2014 00:32
Edited time: August 06, 2014 04:22


Russia’s UN envoy proposed the deployment of an international humanitarian mission, along with Russian humanitarian aid under the auspices of the International Committee of the Red Cross (ICRC).

“We propose to send convoys of Russian humanitarian aid under the auspices of the ICRC, to Donetsk and Lugansk, as well as other towns in Ukraine, where internally displaced persons are concentrated in the eastern regions,” Churkin said.


http://en.itar-tass.com/russia/743682
Russia suggests sending convoys with humanitarian aid supplies under the aegis of ICRC
Russia
August 06, 3:01 UTC+4
The humanitarian situation in Ukraine's east is catastrophic "by any humane measure", Russia's UN Ambassador said
 
Militaryphotos sivustolla kirjoittelevien venäläisten mukaan itänaapurimme aikoo ostaa Kiinasta 2 miljardilla elektroniikka aseisiin ja avaruusteknologiaan.
Russia will buy military and space-grade electronic components from China for $2 billion instead of US/EU made ones.
 

Rasmussen on asiallinen mies mutta tuo David Cameron sellainen tohveli sankari ettei hanen elamassaan ole yhtaan 24 tunnin ajanjaksoa jonka aikana ei olisi valehdellut tai ainakin kertaalleen olisi sanaansa syonyt. Hanta kuunnellaan vain koska on britti.
MH17n alas ampuminen tuntuu olevan se viimeinen raja... tuon pitaisi johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin, ei tekosyyna sotilaallisiin toimenpiteisiin. Koska olemme asiassa niin oikeassa kun ihmislapsi olla ja voi niin ei meidan tarvitse selitella kautta rantain saadaksemme Kansan kannatuksen toiminnalle kuten Putin tekee.

MH17n alas ampuminen tuntuu vievan huomiota siita etta joka paiva venalaisjoukot miehittavat Ukrainalle kuuluvia maa-alueita ja ovat jo sortuneet raskaan tykisto tulen kayttoon vieraan valtion alueella. En ymmarra mita muita syita tuossa tarvitaan silla tuohan on tuollaisenaan paljon vakavampi rikos kun yhden lentokoneen alas ampuminen ja toisin kuten ym kirjoituksessa "can have", sanoisin etta tuolla jo on dramaattinen vaikutus ympari mailman silla sotaan johtava askel on jo otettu. Sotiminenhan ei sitten ole muuta kun poliittisen epaonnistumisen seuraus.
 
Käsittääkseni raja-asemia on tulitettu ja niillä taisteltu kiivaasti. Mitään uutisia ei ole tullut pakolaisvirroista raja-asemilla. Hieman ihmetyttää mitä kautta ne sadat tuhannet pakolaiset olisivat voineet Venäjälle mennä. Ainoa suunta jonne lienee pääsevän on läntinen Ukraina. Donetskista ja Luhanskista itään on taistelualue ja etenkin juuri nämä raja-asemat joiden kautta separatistit yrittävät saada täydennyksiä Ukrainaan ovat tulituksen kohteina.

Kyllä rajan yli Venäjälle on päässyt rauhassa ja taitaa päästä vielä tälläkn hetkellä.
Ainakin Izvarinon kautta on jonoa Venäjälle.
Sekä autoja että vain jalkaisin tulevia , ovat maksaneet kyydin jollekin joka on tuonut rajalle.
Tämä tieto on minun tuttavilta jotka pakenivat Venäjälle jalkaisin reilu viikko sitten.

Venäjän TV näyttää jonoja rajalta sekä väliaikaisia telttakyliä Rostovin alueelta , kaikkea ei tarvitse Venäjän TV:stä uskoa , mutta kyllä tuossa on nyt totuuttakin.

Erittäin monilla on sukulaisia Venäjällä joiden luokse he ovat sitten jatkaneet.
Kenellä on rahaa , ovat vuokranneet asuntoja vapailta markkinoilta.
Jonkinverran pakolaisia Venäjä on lennättänyt muihin kaupunkeihin missä on jotain tyhjiä lomanviettopaikkoja.

Myös ETYJ:n johtoa on käynyt tutustumassa Rostovin tilanteeseen jo yli kuukausi sitten jolloin pakolaisia oli paljon vähemmän.
 
Tuo minkä Taitolaji jo postasi : "Yhdysvaltojen mielestä Venäjä on vastuussa Itä-Ukrainan kriisin aiheuttamista kärsimyksistä. Yhdysvaltain vastaus tuli sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin oli Itar-Tassin mukaan vaatinut YK:n turvallisuusneuvostoa hätäkokoukseen Ukrainan humanitaarisen tilanteen vuoksi.

Yhdysvaltain apulaissuurlähettiläs sanoi TURHAneuvostolle, että Venäjä voisi itse päättää Ukrainan humanitäärisen ongelman.

Ei voi välttyä mielikuvilta että nyt maksetaan potut pottuina. Kuulemma Turhaneuvostossa on ollut erittäin turhauttavia vuosia Syyrian tapauksen johdosta jossa Venäjä torppasi vuosia kaikki. Syyrian sota osoitti yk:n ylimmän elimen saamattomuuden ja venäjä suututti kaikki. Voi olla että ihan heti ei Putinin lobbaamat yk:n päätöslauselmat mene läpi. Jos koskaan enään.
 
2:40 eteenpäin. Oikealla oleva heitin vetää koko kasetin yhteen putkeen. Vasemmalla olevaan tulee ilmeisesti häiriö ja jatkaa hetken päästä sarjan loppuun? Eikö venäläisten tapoihin kuulu korjata tulta ensimmäisten rakettien tultua tonttiin?

Ei kuulu , eikä kuulu aina ukrainalaistenkaan tapoihin.
Tuo slaavilainen sodankäyntitapa ei ole "kirurgisia täsmäpommituksia" mitä me olemme tottuneet näkemään ( USA , Israel )
 
Militaryphotos sivustolla kirjoittelevien venäläisten mukaan itänaapurimme aikoo ostaa Kiinasta 2 miljardilla elektroniikka aseisiin ja avaruusteknologiaan.

Täytyy muistaa että meneillään on propagandasodan vaihe jossa suurin osa tälläisistä uhkailuista on puhdasta bluffia:

a. Olisivatko ostaneet sittenkään 2 miljardilla lännestä - tälläistä väitettä ei voi tarkistaa mitenkään.

b. Jos taas jokin poliitikko oikeasti tälläisen ukaasin on keksinut - niin tälläiset poliittiset päätökset yleensä pyörretään kun huomataan etteivät ne onnistukkaan käytännössä: 'elektroniikka, aseet ja avaruusteknologia' kun ei ole mitään nauloja ja piimää joita voi ostaa mistä tahansa sekatavarakaupasta vaan hyvin erikoistuneita komponentteja tai kokonaisia järjestelmiä joilla on hyvin tarkat vaatimusmäärittelynsä ja yhteensopivuutensa perustuen mitä on siihen asti jo hankittu ja suunniteltu. Järjestelmäintegraation tekeminen uudelleen saattaa olla hyvin kallista tai jopa mahdotonta 'korvaavilla' komponeteilla tai järjestelmillä.
 
Venäläiset tuntuvat olevan käärmeissään siitä, ettei läntinen media saapunut sankoin joukoin kuulemaan Venäjälle "loikanneita" ukrainalaisia sotilaita. On myös vaadittu, että ko. sotilaita kuulusteltaisiin mahdollisten sotarikosten varalta.

http://en.itar-tass.com/russia/743699
American media refuse to meet with Ukrainian servicemen who asked for asylum in Russia
Russia
August 06, 10:40 UTC+4
Russia’s Foreign Ministry stated that out of all American journalists, only representatives of Bloomberg came to the meeting
 
Täytyy muistaa että meneillään on propagandasodan vaihe jossa suurin osa tälläisistä uhkailuista on puhdasta bluffia:

a. Olisivatko ostaneet sittenkään 2 miljardilla lännestä - tälläistä väitettä ei voi tarkistaa mitenkään.

b. Jos taas jokin poliitikko oikeasti tälläisen ukaasin on keksinut - niin tälläiset poliittiset päätökset yleensä pyörretään kun huomataan etteivät ne onnistukkaan käytännössä: 'elektroniikka, aseet ja avaruusteknologia' kun ei ole mitään nauloja ja piimää joita voi ostaa mistä tahansa sekatavarakaupasta vaan hyvin erikoistuneita komponentteja tai kokonaisia järjestelmiä joilla on hyvin tarkat vaatimusmäärittelynsä ja yhteensopivuutensa perustuen mitä on siihen asti jo hankittu ja suunniteltu. Järjestelmäintegraation tekeminen uudelleen saattaa olla hyvin kallista tai jopa mahdotonta 'korvaavilla' komponeteilla tai järjestelmillä.
Kyllä, Ransu kiteytti haasteita hyvin b-kohdassa. Ei korvaavien komponenttien käyttö mahdotonta tietenkään ole, mutta aikaa palaa helposti vuosia esim. lentokoneen suunnitteluun uusilla komponenteilla. Minusta tällaiset komponenttien ostokirjoitukset heijastavat lähinnä kasvavaa venäläistä epätoivoa.

Kiinalla varmasti alkaa olla annettavaa sotilas- ja avaruuselektroniikassa. Hyvä kysymys kiinalaisten kannalta on, miksi he luovuttaisivat parasta teknologiaansa potentiaaliselle kilpailijalle? Venäjän kannalta tällainen kauppa sitoisi Venäjän pitkäksi aikaa tulevaisuuteen kiinalaiseen teknologiaan ja ei taitaisi sopia duginilaiseen mielenlaatuun.
 
Miksi ei länsitoimittajia kiinnosta paenneet Ukrainalaissotilaat? Tuleeko sieltä jotain sellaista juttua joka ei sovi pirtaan?
Sehän nyt tästä vielä puuttuisi että olisi meidän vapaassa lehdistössämme sekä motivoituneita Ukrainan joukkoja että sitten purnaavia juntan uhreja jotka hakivat turvaa venäjältä sen jälkeen kun heidät oltiin pakotettu itsemurhatehtävään.

Vai tulisko sieltä juttua että venäjä ampui tykistöllä näitä kavereita niin kauan että pojilla paloi hermosto? Ei sellaistakaan ehkä sovi kirjoittaa.
Luulisi nyt että pienet virkaintoiset toimittajat ovat kilvan tuolla hakemassa eri näkökulmia. Sallitaanko enään eri näkökulmia?

Edit: Olihan siellä kymmenittäin tomittajia. Jenkkitoimittajat puuttuivat.
 
Kyllä, Ransu kiteytti haasteita hyvin b-kohdassa. Ei korvaavien komponenttien käyttö mahdotonta tietenkään ole, mutta aikaa palaa helposti vuosia esim. lentokoneen suunnitteluun uusilla komponenteilla. Minusta tällaiset komponenttien ostokirjoitukset heijastavat lähinnä kasvavaa venäläistä epätoivoa.

Kiinalla varmasti alkaa olla annettavaa sotilas- ja avaruuselektroniikassa. Hyvä kysymys kiinalaisten kannalta on, miksi he luovuttaisivat parasta teknologiaansa potentiaaliselle kilpailijalle? Venäjän kannalta tällainen kauppa sitoisi Venäjän pitkäksi aikaa tulevaisuuteen kiinalaiseen teknologiaan ja ei taitaisi sopia duginilaiseen mielenlaatuun.

Itse kun eivät valmista ja länsi on laittanut boikottiin, niin eipä taida olla itänaapurilla paljoa valinnan varaa. Kiinalaiset eivät tietenkään myy parasta mitä löytyy, mutta onko itänaapurilla varaa valittaa? Ei taida olla kun itsensä ajoivat nurkkaan.

Ranskalaistenhan oli määrä toimittaa sellaista teknologiaa itänaapurille jotta saisivat uusiin T-90 panssarivaunuihin ratin kahden ohjaussauvan sijasta, nyt ilmeisesti joutuvat ostamaan kyseistä teknologiaa Kiinasta.

Edit; ilmeisesti fransmannien lämppäreitä oli tarkoitus asentaa vientimalleihin koska itänaapuri ei kykene yhtä hyviä valmistamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top