Ukrainan konflikti/sota

Ei voi välttyä mielikuvilta että nyt maksetaan potut pottuina. Kuulemma Turhaneuvostossa on ollut erittäin turhauttavia vuosia Syyrian tapauksen johdosta jossa Venäjä torppasi vuosia kaikki. Syyrian sota osoitti yk:n ylimmän elimen saamattomuuden ja venäjä suututti kaikki. Voi olla että ihan heti ei Putinin lobbaamat yk:n päätöslauselmat mene läpi. Jos koskaan enään.

Taustalla taitaa olla ensisijaisesti Libyan sota. Venäjän ja Kiinan turvaneuvostossa siunaama lentokieltoalue muuttuikin täysimittaiseksi pommitussodaksi ja rynnäkkölennoiksi. Venäjä ja Kiina suuttuivat pahasti. Tällä kertaa Venäjä syöttää YK:ssa samaa soopaa. Lännessä muistetaan oma keppostelu Libyan osalta ja siksi Venäjälle ei haluta antaa yhtään löysää. Venäjä laajentaisi saamaansa valtuutta samaan tapaan. YK:n siunauksen saanut humanitaarinen avustuskolonna muistuttaisi todennäköisesti panssariprikaatin täysimittaista hyökkäystä.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Itse kun eivät valmista ja länsi on laittanut boikottiin, niin eipä taida olla itänaapurilla paljoa valinnan varaa. Kiinalaiset eivät tietenkään myy parasta mitä löytyy, mutta onko itänaapurilla varaa valittaa? Ei taida olla kun itsensä ajoivat nurkkaan.

Ranskalaistenhan oli määrä toimittaa teknologiaa itänaapurille jotta saisivat uusiin T-90 panssarivaunuihin ratin kahden ohjaussauvan sijasta, nyt ilmeisesti jouttuvat ostamaan samaa teknologiaa kiinanpojilta.
Tottahan sekin tietysti on, että Kiina varmasti mielellään myy hyvällä katteella vanhempaa teknologiaansa...

Osittain OT, mutta miettikääpä kahden naapurimaan teknologiaosaamisen tasoeroa: toisessa on noin 5 miljoonaa asukasta, ei merkittäviä luonnonvaroja, mutta maassa on mm. osallistuttu merkittäviltä osin 3G- ja TETRA-televerkkojen standardien määrittelyyn ja molempia verkkoja suunnitellaan ja valmistetaan kyseisessä maassa. Maassa on myös yksi harvoista telakoista, jossa pystytään tekemään jättikokoisia loistoristeilijöitä (tosin vähän saksalaisrahalla autettuna...). Tämän maan naapurissa on 145 miljoonan asukkaan maa, jonka maaperästä löytyvät kaikki jaksollisen järjestelmän (luonnolliset) alkuaineet ja merkittävä osa maailmassa tarvittavista muista luonnonvaroista. Maassa ei sen sijaan osata tehdä esimerkiksi helikopteritukialusta ja koko muukin teollisuus perustuu muista maista kopioituun tai ostettuun tekniikkaan. Maassa ei valmisteta sotatarvikkeita lukuunottamatta mitään sellaista, jolla olisi kysyntää maan ulkopuolella.
 
Itse kun eivät valmista ja länsi on laittanut boikottiin, niin eipä taida olla itänaapurilla paljoa valinnan varaa. Kiinalaiset eivät tietenkään myy parasta mitä löytyy, mutta onko itänaapurilla varaa valittaa? Ei taida olla kun itsensä ajoivat nurkkaan.

Ranskalaistenhan oli määrä toimittaa sellaista teknologiaa itänaapurille jotta saisivat uusiin T-90 panssarivaunuihin ratin kahden ohjaussauvan sijasta, nyt ilmeisesti joutuvat ostamaan kyseistä teknologiaa Kiinasta.

Edit; ilmeisesti fransmannien lämppäreitä oli tarkoitus asentaa vientimalleihin koska itänaapuri ei kykene yhtä hyviä valmistamaan.

Tässä näkyy poliitikkojen lyhytnäköisyys ja ymmärtämättömyys teknologiasta ja tuotannosta: ei esimerkiksi jotain lämppäriä noin vain korvata noin vain jollain muulla mallilla. Pahimmassa tapauksessa tarkoitukseen sopivan suunnittelu pitää aloittaa alusta, vuosien tuotekehitys ja testaus sekä riittävään tuotantekniikkaan ja volyymiin kykenevien tehtaiden rakentaminen ovat asioita joita ei voi tehdä viikoissa, kuukausissa. Niihin menee vuosia. Tälläiset konflitit taas eivät kestä vuosia. Voi olla jo ensi vuonna tähän aikaan ollaan taas kaikki ystäviä (vaikkapa Putinin nieltyä omiensa Poloniumia) ja Ranskalaisia lämppäreitä voikin taas ostaa. Siinä lyhytnäköinen poliitikko sitten näyttää vähän tyhmältä.

PS: tähän OT:na täytyy tosin lisätä että Kiinalaiset ovat varmaan ainoita joilta se onnistuu että otetaan jonkun toisen tuote tai laite ja tehdään siitä muutamassa viikossa proto ja pistetään tehdas pystyyn kuukaudessa. Näitä on nähty ja ihan hyvääkin on välillä tullut. Mutta Kiina onkin täysiverinen Tuotantoteollinen Kapitalisti Valtio jossa tuollaiseen löytyy rahat+aivot+kulttuuri. Venäjällä wanha perseensuristinkulttuuri on vielä liian syvällä (pun intended) >:p
 
Viimeksi muokattu:
Georgiassa noita selustaa turvaavia patriootteja ilmoitettiin olleen 10 000 jos otamme tuosta propagandan pois niin jaa siihen silti 4000 - 5000 nopeasti (jo ennen operation alkua) kasaan saatua palkkasoturi reservilaista. Tuo operaatio oli venalaisen mittapuun mukaan niin uskomaton saavutus ettei me sita edes taysin ymmarreta eika armeijalla ole tuon jalkeen ollut mitaan ongelmia vapaaehtoisten varvaykseen.
On myos muistettava etta Putin laittoi suuren osan vanhoista korkeimmista Neuvostoliiton aikaisista upseereista elakkeelle ja on modernisoinut armeijansa rakennetta nostaen sen ulkoista tehokkuutta ja karsien sen sisaista varsinkin varusmiehiin kohdistunutta brutaalisuutta. Venalaisten sotaveteraanien elintasoa ollaan kohotettu huomattavasti jopa vanhojen taistelu tantereiden tutkimuksia rahoitetaan jotta siella makaavat luut saataisiin arkkuihin ja kunniallisesti haudattua.

Armeija on Venajalla erittain arvostettu instituutio eika heilla ole mitaan ongelmia varvata tuhansia reservilaisia. Tuo lukuhan tulee tayteen ainoastaan Ukrainan venajankielisia kouluttamalla/kertaamalla.


Aika ruusuisen kuvan saa tästä. Raporttien mukaan Venäjällä on vaikeuksia saada jopa vakinaiseen väkeen porukkaa rauhan aikaan niin miten yhtäkkiä väkee ryntäis nyt palvelukseen kun on vaara menettää henkensä. Vaikka asevoimat onkin panostanut infrakstuuriin niin kuulemma aika alkutekijöissään on vielä nekin hankkeet.
 
Viimeksi muokattu:
Venäläiset tuntuvat olevan käärmeissään siitä, ettei läntinen media saapunut sankoin joukoin kuulemaan Venäjälle "loikanneita" ukrainalaisia sotilaita. On myös vaadittu, että ko. sotilaita kuulusteltaisiin mahdollisten sotarikosten varalta.

Eivät ne käärmeissään siitä ole vaan se on ihan tämän päivän propaganda-pläjäys: amerikkamedian paikalla olleet toimittajat ilmeisesti ihan kettuillakseen boikotoivat Venäjän järjestämää show-lehdistötilaisuutta johon oli tarkoitus marssittaa Venäjälle sopivia Ukrainan sotilaita kertomaan Venäjälle sopivia tarinoita tilanteesta. Olisivat nyt menneet edes paikalle istumaan - nyt meni tästä propagandapisteet Venäjän puolelle.

Tämähän kaikki liittyy Venäjän rakentemaan narratiiviin jossa oman maan kansalaisille kerrotaan kuinka kurjaa Ukrainassa on kun armeijankin sotilaat pakenevat Venäjälle - ja liittyy versioon jota ollaan tunkemassa käsittelyyn UNSC:ään jossa tarinana on että Ukrainassa on valtava humanitaarinen katastrofi ja satojentuhansien pakolaisvirta Vemäjän puolelle - 'Venäläisten lähteiden mukaan'. Tästäkään narratiivista länsimedia ei ole kovinkaan innostunut - ja odotetusti sitä syytetään tältäkinosin 'sensuurista/vaikenemisesta'...

Eli perusmeninkiä :)
 
Taustalla taitaa olla ensisijaisesti Libyan sota. Venäjän ja Kiinan turvaneuvostossa siunaama lentokieltoalue muuttuikin täysimittaiseksi pommitussodaksi ja rynnäkkölennoiksi. Venäjä ja Kiina suuttuivat pahasti. Tällä kertaa Venäjä syöttää YK:ssa samaa soopaa. Lännessä muistetaan oma keppostelu Libyan osalta ja siksi Venäjälle ei haluta antaa yhtään löysää. Venäjä laajentaisi saamaansa valtuutta samaan tapaan. YK:n siunauksen saanut humanitaarinen avustuskolonna muistuttaisi todennäköisesti panssariprikaatin täysimittaista hyökkäystä.
No, ihan pelkkää puppua ei kannata syöttää tällekään saitille ilman, että tarkistaa faktat.

YK:n turvallisuusneuvosto päätti 17.3.2011 päätöksessään 1973 seuraavaa (lihavoinnit minun):

Protection of civilians
4. Authorizes Member States that have notified the Secretary-General,
acting nationally or through regional organizations or arrangements, and acting in
cooperation with the Secretary-General, to take all necessary measures,
notwithstanding paragraph 9 of resolution 1970 (2011),
to protect civilians and
civilian populated areas under threat of attack in the Libyan Arab Jamahiriya,
including Benghazi, while excluding a foreign occupation force of any form on any
part of Libyan territory, and requests the Member States concerned to inform the
Secretary-General immediately of the measures they take pursuant to the
authorization conferred by this paragraph which shall be immediately reported to
the Security Council;
5. Recognizes the important role of the League of Arab States in matters
relating to the maintenance of international peace and security in the region, and
bearing in mind Chapter VIII of the Charter of the United Nations, requests the
Member States of the League of Arab States to cooperate with other Member States
in the implementation of paragraph 4;

No Fly Zone

6. Decides to establish a ban on all flights in the airspace of the Libyan
Arab Jamahiriya in order to help protect civilians
;
7. Decides further that the ban imposed by paragraph 6 shall not apply to
flights whose sole purpose is humanitarian
, such as delivering or facilitating the
delivery of assistance, including medical supplies, food, humanitarian workers and
related assistance, or evacuating foreign nationals from the Libyan Arab Jamahiriya,
nor shall it apply to flights authorised by paragraphs 4 or 8, nor other flights which
are deemed necessary by States acting under the authorisation conferred in
paragraph 8 to be for the benefit of the Libyan people, and that these flights shall be
coordinated with any mechanism established under paragraph 8;
8. Authorizes Member States that have notified the Secretary-General and
the Secretary-General of the League of Arab States, acting nationally or through
regional organizations or arrangements, to take all necessary measures to enforce
compliance with the ban on flights
imposed by paragraph 6 above, as necessary, and
requests the States concerned in cooperation with the League of Arab States to
coordinate closely with the Secretary General on the measures they are taking to
implement this ban, including by establishing an appropriate mechanism for
implementing the provisions of paragraphs 6 and 7 above,
9. Calls upon all Member States, acting nationally or through regional
organizations or arrangements, to provide assistance, including any necessary overflight
approvals, for the purposes of implementing paragraphs 4, 6, 7 and 8 above;
10. Requests the Member States concerned to coordinate closely with each
other and the Secretary-General on the measures they are taking to implement
paragraphs 4, 6, 7 and 8 above, including practical measures for the monitoring and
approval of authorised humanitarian or evacuation flights;
11. Decides that the Member States concerned shall inform the Secretary-
General and the Secretary-General of the League of Arab States immediately of
measures taken in exercise of the authority conferred by paragraph 8 above,
including to supply a concept of operations;
12. Requests the Secretary-General to inform the Council immediately of any
actions taken by the Member States concerned in exercise of the authority conferred
by paragraph 8 above and to report to the Council within 7 days and every month
thereafter on the implementation of this resolution, including information on any
violations of the flight ban imposed by paragraph 6 above;

Koko päätöslauselma löytyy oheisen linkin takaa:
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/1973(2011)

JOKO muistaa varmaan hyvin, kuinka surutta Gaddafi tappoi omia kansalaisiaan mm. Benghazissa ennen Naton väliintuloa. Syyriassa Venäjä on onnistunut estämään väliintulon ja sen seurauksena alueella onkin yksi maailmanhistorian pahimmista humanitaarisista katastrofeista. Heja Rossija!
 
Miksi ei länsitoimittajia kiinnosta paenneet Ukrainalaissotilaat? Tuleeko sieltä jotain sellaista juttua joka ei sovi pirtaan?
Sehän nyt tästä vielä puuttuisi että olisi meidän vapaassa lehdistössämme sekä motivoituneita Ukrainan joukkoja että sitten purnaavia juntan uhreja jotka hakivat turvaa venäjältä sen jälkeen kun heidät oltiin pakotettu itsemurhatehtävään.

Vai tulisko sieltä juttua että venäjä ampui tykistöllä näitä kavereita niin kauan että pojilla paloi hermosto? Ei sellaistakaan ehkä sovi kirjoittaa.
Luulisi nyt että pienet virkaintoiset toimittajat ovat kilvan tuolla hakemassa eri näkökulmia. Sallitaanko enään eri näkökulmia?

Edit: Olihan siellä kymmenittäin tomittajia. Jenkkitoimittajat puuttuivat.
Mediakriittisyyttä, veli aj77. Ehkä ne toimittajat eivät vain luota venäläisten tuottamien lähteiden riippumattomuuteen. Ei propaganda ole mitään eri näkökulmaa, vaan propagandaa, eikä sen sisällöllä ole minkäänlaista uutisarvoa.

Noin yleisesti ottaen vapaa lehdistö hakemalla hakee skuuppeja ja uusia näkökulmia, koska juuri niillä erotutaan kilpailijoista.

Oman kokemuksen mukaan toimittajat saattavat olla aikamoisia laumasieluja ja sopuleja, mutta he eivät pidä siitä että muut laittavat sanoja heidän suuhunsa tai että heidän työtään yritetään muutoin haitata.
 
Ei kuulu , eikä kuulu aina ukrainalaistenkaan tapoihin.
Tuo slaavilainen sodankäyntitapa ei ole "kirurgisia täsmäpommituksia" mitä me olemme tottuneet näkemään ( USA , Israel )

Raketinheitin on kyllä länsimaissakin tarkoitettu aluemaalien kurittamisen. Tarkoittaa, että maalialue on niin iso, että aina johonkin osuu..
Kuten esim tässä Luhanskin lentokenttä.

Tuli aloitetaan usemmiten suoraan vaikutusammuntana, koska ensimmäisten sekuntien aikana maalissa räjähtävät raketit ovat ne tehokkaimmat. Tulen korjaamiseen
kuluu aikaa ja kohde suojautuu tai pahimmassa tapauksessa hipsii pois maalialueelta (ainakin ajoneuvot).

Sinänsä raketinheitin toimii lähes samoin kun tykki: Molempien ampuma-arvot lasketaan samoilla periaatteilla. Tykin putken sijasta rakh:n alkuvauhti vain annetaan raketilla, jonka ruuti palaa huomattavasti hitaammin kuin tykkiruuti. Suuntaamisen jälkeen ei lopputulokseen voi vaikuttaa. Raketinheittimen hajontakuvio on ympyrän muotoinen ja
suurempi kuin tykistöllä.
 
Mediakriittisyyttä, veli aj77. Ehkä ne toimittajat eivät vain luota venäläisten tuottamien lähteiden riippumattomuuteen. Ei propaganda ole mitään eri näkökulmaa, vaan propagandaa, eikä sen sisällöllä ole minkäänlaista uutisarvoa.

Noin yleisesti ottaen vapaa lehdistö hakemalla hakee skuuppeja ja uusia näkökulmia, koska juuri niillä erotutaan kilpailijoista.

Oman kokemuksen mukaan toimittajat saattavat olla aikamoisia laumasieluja ja sopuleja, mutta he eivät pidä siitä että muut laittavat sanoja heidän suuhunsa tai että heidän työtään yritetään muutoin haitata.

Kyllä suuret länsimaiset uutislafkat Freak Show:n tunnistavat, kun sitä heille suoraan tarjotaan. Haastattelevat sitten kahden kesken niitä sotilaita, jotka pääsevät palaamaan Ukrainaan. Esimerkiksi YLE ei kauan käyttäisi jotain Reutersia jos sieltä syötettäisiin tuubaa. Nyt ei sentään ole kyse jostain Alexanteri instituutista, vaan länsimaisesta uutisvälityksestä, poliittiset analyysit ovat sitten eri juttu ;) .
 
Stubb Ukrainan pakotteista Iltasanomissa:
"Pääministeri Alexander Stubb (kok avasi tiedotustilaisuudessaan Venäjä-pakotteiden vaikutuksia Suomelle.
– Mitkä on sitten näiden pakotteiden vaikutukset Suomelle? Suorat vaikutukset (Suomelle) ovat rajalliset kansantalouden kannalta. Epäsuorat vaikutukset ovat merkittävät, Stubb sanoi.
– Tiettyjen laskelmien mukaan vaikutukset ovat kuusinkertaisesti suuremmat Venäjän talouteen verrattuna kuin Suomen talouteen verrattuna.
– Kun Venäjän talous laskee 3 prosenttia, sen vaikutus on arviolta 0,5 prosenttia meidän talouteemme.
Stubbin mukaan puhutaan sadoista miljoonista, jopa miljardiluokan vaikutuksista.
Hän korosti, että Venäjän talouden lasku ei johdu pelkistä pakotteista.

Vaikeni Finnairille povatusta katastrofivaikutuksesta

Venäläinen talouslehti Vedomosti kertoi eilen, että Venäjä saattaa asettaa rajoituksia tai kieltoja eurooppalaisille lentoyhtiöille Siperian-ylilentoihin.
Lehden lähteen mukaan asiasta on keskusteltu Venäjän liikenneministeriössä ja ulkoministeriössä.
Uutistoimisto Reutersin lainaaman Vedomostin mukaan suunnitelmissa on kyse vastapakotteesta Euroopan unionille.
- Se olisi totaalinen katastrofi. Apokalyptiset näkymät, eläkkeelle jäänyt ilmailutoimittaja Jyri Raivio pohti Finnairin tulevaisuudennäkymiä IS:lle tilanteessa, jossa Venäjä toteuttaisi pelätyn lentokiellon.
Stubb ei halunnut spekuloida yhden median väitteiden perusteella, millaisia vaikutuksia Venäjän mahdollisella pakotekostolla olisi yksittäiselle suomalaiselle yritykselle.

MH17 "ratkaiseva käänne"
Stubbin mielestä Ukrainan ulkopoliittisessa kriisissä ratkaiseva käänne oli malesialaisen matkustajakoneen alas ampuminen.
- Millainen reaktio olisi ollut täällä, jos kyydissä olisi ollut 190 suomalaista? Stubb kysyi.
Stubbin mielestä Suomella ei ole niinkään hätää turvallisuuspoliittista hätää: pakotteiden vaikutukset ovat talouspoliittisia.
– Jos me olisimme harmaalla vyöhykkeellä pakotekeskustelussa, silloin meidän asia olisi loppupeleissä aika turvaton. Koska me emme ole, tämä on talouspoliittinen eikä turvallisuuspoliittinen kysymys.
– Olemme siirtyneet (pakotteiden) kolmanteen vaiheeseen, jossa on enemmän suoria taloudellisia vaikutuksia. Tätä ei tehdä omaa ilkeyttä, vaan jotta saadaan diplomaattinen ratkaisu.
Valtteri Varpela"
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288722453103.html
 
FTSE reagoi myös tapahtumiin:
The FTSE 100 has dropped amid fears over escalating geopolitical tension, as Russian troops were reported to be amassing near the Ukraine border.
The UK blue-chip index fell 35 points, or 0.5%, to 6,646 points as Russian news agencies also reported that president Vladimir Putin had ordered his government to prepare retaliatory measures against the latest European Union and US sanctions.
‘After the European close [yesterday], reports of a Russian military build-up on the Ukranian border have spooked markets globally,’ said Jonathan Sudaria, dealer at Capital Spreads.
‘Adding to the sour mood were comments from Putin himself that Russia should retaliate against the sanctions recently imposed on them last night.
‘The natural conclusion that markets are drawing is a huge escalation in the Ukranian crisis and the usual excuse of normal military exercises won’t wash this time, so expect markets to be highly on edge whilst the West tries to decipher Putin’s true intentions.'
http://www.citywire.co.uk/money/fts...e=Twitter&utm_medium=Feed&utm_campaign=Social
 
Mitä sä, perseläpi, yrität tuolla lässytyksellä selittää?
Libyan hallinnon aloitettua silmittömän omien kansalaistensa tuhoamisen YK:n turvallisuusneuvosto teki päätöksen, joka oikeutti lentokieltoon, asevientikieltoon ja kaikkiin tarvittaviin toimiin, jotka estävät lentokieltoalueen valvomista ja YK:n päätöslauselman toteuttamista.

Minua ei olekaan vielä sanottu perseläveksi, ehkä haluat avautua lisää?
 
JOKO muistaa varmaan hyvin, kuinka surutta Gaddafi tappoi omia kansalaisiaan mm. Benghazissa ennen Naton väliintuloa. Syyriassa Venäjä on onnistunut estämään väliintulon ja sen seurauksena alueella onkin yksi maailmanhistorian pahimmista humanitaarisista katastrofeista. Heja Rossija!

Joo, Libyassa meneekin tosi hyvin. Ilman muuta samaa mallia olisi hyvä soveltaa Syyriaan <- sarkasmia

Noista toisista ketjuista voi käydä katsomassa mikä se on Syyriassa se Assadin hallinnon vaihtoehto.
 
Andrei Lysenkon aamutiedote:

Ukrainan presidentti Poroshenko tapasi Ukrainan lainvalvontaviranomaisia. Kokouksessa presidentti totesi kahden kuukauden aikana ATO-operaatioalueen pienentyneen kolme neljäsosaa. "Tärkein tulos on, että miljoonat ihmiset voivat palata normaaliin elämään", sanoi presidentti. Hän totesi myös tavallisten ukrainalaisten sotilaiden rohkeuden, kun he jaksavat joka päivä miehittää uusia siirtokuntia ja vallata alueita ammattigangstereilta ja palkkasotureilta. Kokouksessa mietittiin toimenpiteitä haavoittuneiden ja vammautuneiden sotilaiden kuntouttamiseksi, tyällistämiseksi ja erilaisia korvausmenetelmiä.

Terroristit tietoisesti tuhoavat siviili-ja teollisuuslaitoksia alueella Lugansk, Lenin, Kamyanobridskiy, Artemivskiy. Lämpövoimalaitoksille ei voi viedä hiiltä siltojen tuhoamisen vuoksi. Luhansk Oblast tuottaa sähköä 70% siirtokunnista. Tällä hetkellä sillan korjauksia ei ole suoritettu, koska alueelle jatkuvia terroristihyökkäyksiä.

Militantit ampuivat kranaatinheittimillä siviiliautoja. Näillä toimilla pyritään aiheuttamaan paniikkia paikallisen väestön keskuudessa ja häpäistä Ukrainan armeija. Tällaisissa tapauksissa paikalle tulevat lähes välittömästi Venäjän ja pro-Venäjän kanavat. Mitä voidaan päätellä, kun iskukohta valitaan etukäteen ja neuvotellaan Venäjän kanssa. Venäjän tv-kanavat julkaisevat sitten videoita todisteena Ukrainan armeijan hyökkäyksistä.

(mediambo.org)
 
http://www.kyivpost.com/opinion/op-...ntinue-to-hide-behind-human-shields-359464.ht
Dmitry Tymchuk's military blog: Russian terrorists continue to hide behind human shields
Print version
Aug. 6, 2014, 8:17 a.m. | Op-ed — by Dmitry Tymchuk

--------------

3. Today, a new video was posted on the Internet, which was shot by a Ukrainian driver on the territory of Russia, near the border with Ukraine. [In it], accompanied by Russian military traffic police, Russian “Grads” and artillery are being moved to the border. (https://www.youtube.com/watch?v=yYy4S--PBQM).
 
Joo, Libyassa meneekin tosi hyvin. Ilman muuta samaa mallia olisi hyvä soveltaa Syyriaan <- sarkasmia

Noista toisista ketjuista voi käydä katsomassa mikä se on Syyriassa se Assadin hallinnon vaihtoehto.
Lainataan tällä kertaa Wikipediaa aiheesta:
Fighting in Libya ended in late October following the death of Muammar Gaddafi, and NATO stated it would end operations over Libya on 31 October 2011. Libya's new government requested that its mission be extended to the end of the year,[35] but on 27 October, the Security Council voted to end NATO's mandate for military action on 31 October.

Voi olla, että länsimailla olisi kyky rauhoittaa Libyankin tilanne tarvittaessa. Vähän surkea tosin on maailman tilanne, jos länsimaiden ja erityisesti USA:n tulisi rauhoittaa jokainen maailmankolkka! Parhaillaan todistamme islamin sisäistä valtakamppailua fundamentalistien ja vapaamman siiven välillä. Tämän voi halutessaan tietenkin verhota pahan lännen salaliitoksi ja lännen aikaansaannokseksi. Yhtä oikea tulkinta on, että monissa islaminuskoisissa maissa vallassa on ollut vuosikymmeniä autoritaarinen hallinto, joka on estänyt yhteiskuntien kehittymisen. Tähän turhautuneena erityisesti oppineempi nuoriso on radikalisoitunut. Osassa maista, mm. Tunisiassa, vallanvaihto onnistui lähes kivuttomasti. Osassa maita, kuten Libya ja Syyria, vanha hallinto on turvautunut valtaan kaikin käytettävissä olevin keinoin ja seurauksena on ollut sisällissota.
 
Kyynikko voisi huomauttaa että kun tsetseenit taistelivat Groznyssä, tai kun serbit piirittivät Sarajevoa, ei koskaan näkynyt länsimediassa valituksia siitä miten "tsetseenit/bosnialaiset piileksivät ihmiskilpien seassa".
 
Voi kun veli-veäläisellä tekisi mieli, mutta tohtiiko?


http://en.itar-tass.com/russia/743706

Air defence troops to hold S-300 fire drills in southern Russia

Russia
August 06, 11:49 UTC+4
More than five thousand servicemen and around two thousand units of military hardware will be involved in military exercises
1055489.jpg

ITAR-TASS/Dmitry Rogulin



Russia launches large-scale combat air drills with over 100 aircraft

MOSCOW, August 06. /ITAR-TASS/. Air Defense Troops in the Central Military District will hold large-scale fire drills by air defense missile systems S-300, Buk, Tor, Osa at firing range Kapustin Yar in Russia’s southern Astrakhan region from August 18 to 23, chief press officer of the Central Military District Colonel Yaroslav Roshchupkin told ITAR-TASS on Wednesday.
“Military exercises will end with S-300 preparatory fire drills on complex targets released from target system Saman which fly on trajectories typical for advanced tactical airplanes and cruise missiles,” he noted.

Air defense formations came from Ural’s Sverdlovsk, Chelyabinsk regions, Republic of Bashkortostan and West Siberia’s Altai territory on Tuesday, Roshchupkin added. “More than five thousand servicemen and around two thousand units of military hardware will be involved in military exercises,” the spokesman of the Central Military District said.
 
Back
Top