Ukrainan konflikti/sota

Kuukausi vaihtui joten kävin taas vilkaisemassa ryssäläisen LostArmour-sivun tilastoja ryssän FPV-dronejen käytöstä, tässä videoiden määrät per kuukausi (eli julkaistun videomateriaalin määrä): LÄHDE

1704623459417.png
-

Tässä tilastointia iskujen onnistumisesta (nämä ovat LostArmour sivun arvioita, heidän nettisivuilta näkee tarkat numerot kun vie hiiren kuvan päälle):

1704623804015.png

-

Tässä puolestaan tilastointia iskujen kohteista (Google Translate käännös melkoisen ontuva, alkuperäinen kuva teksteineen löytyy linkin takaa):

1704623676495.png

Tässä alkuperäisillä teksteillä, jos haluaa kääntää itse:

1704623934113.png

Kuvan tekstit tekstinä, sellaisina kuin Google Lens ne näkee:

Тип цели

Позиция
PC30
Орудия и минометы
Автомобильный транспорт
Корабль
ЗДОРОВЫЙ
Легкая бронетехника
Танки и спецтехника
РЛС и связь
ЗРК
Здание
Пехота
Макет
Неопознанный
Лодки и катера
 
Viimeksi muokattu:
Tässä ei ole linkkiä lähteeseen ja MAKS on ollut toisinaan vaikeuksissa, kun on väittänyt jotain mikä on sitten osoittautunut vääräksi / liioitteluksi (en muista yksityiskohtia mutta nimi jäänyt mieleen).

Kenties joku on kuullut vastaavaa muista lähteistä?

Russians report on the UAV attack on the "Splav" defense plant in Tula!

The attack was carried out on the morning of January 3. This is the second raid on the plant. "SPLAV" is a manufacturer of "Grad", "Smerch", "Uragan", "Damba", "Ogon", "Udav".



-

NPO Splav tehtaan sanotaan olevan Tulassa eli kun hakee Google Mapsista hakusanoilla Научно-производственное объединение «СПЛАВ» Тула, saa tällaiset koordinaatit:

Katso liite: 90548

Ei ole varmasti mitään syytä epäillä, etteikö Ukraina olisi voinut iskeä tuonne. Ovathan he iskeneet Moskovaankin ja tämä on ns. matkan varrella (olettaen että Google-haku antoi tehtaan sijainnin oikein).
Samasta syystä en itse ole tuota maksia enää ole seurannut, toistaiseksi ei ole tullut saamaa uutista seuraamiltani twiittaajilta. Toivotaan kuitenkin että pitää paikkansa mutta aika näyttää tuleeko jotain faktaa myös muualta
 
Samasta syystä en itse ole tuota maksia enää ole seurannut, toistaiseksi ei ole tullut saamaa uutista seuraamiltani twiittaajilta. Toivotaan kuitenkin että pitää paikkansa mutta aika näyttää tuleeko jotain faktaa myös muualta
Joo, maksin kanssa on vähän raskasta hakea itse aina lähde niillä vinkeillä, mitä hänen twiitistään saa.
 
Samasta syystä en itse ole tuota maksia enää ole seurannut, toistaiseksi ei ole tullut saamaa uutista seuraamiltani twiittaajilta. Toivotaan kuitenkin että pitää paikkansa mutta aika näyttää tuleeko jotain faktaa myös muualta.

Joo, maksin kanssa on aina vähän raskasta hakea itse lähde niillä vinkeillä, mitä twiitistä saa.
 
Tässä ryssäläisen LostArmour-sivun tilastoja ryssän Lancet-dronejen käytöstä, tässä videoiden määrät per kuukausi (eli julkaistun videomateriaalin määrä): LÄHDE
1704624156700.png
Syystä tai toisesta näiden dronejen käyttö on vähentynyt selvästi heinäkuun ja elokuun huippulukemista - tai ainakin niistä julkaistujen videoiden määrä on laskenut selvästi, jos tätä tilastoa on uskominen.

-

Tilastoa Lancet-dronejen käytöstä, ensin "onnistumisten" määrä, sen jälkeen iskujen kohteet ja viimeisenä Lancet-dronen eri varianttien osuus:

1704624448486.png
1704624561237.png

Alkuperäiset kuvat teksteineen:

1704624285807.png
1704624311903.png

-

HUOM: LostArmour-sivulla on myös muita "kategorioita" eri dronejen yms. käytöstä, mutta en ole perinteisesti lainannut niitä tänne. Lancet + FPV on edustanut toistaiseksi valtaosaa dronejen käytöstä joten olen tuumaillut että niiden lainaaminen saa riittää.
 
Viimeksi muokattu:
Unkari puolestaan saisi erota EU:sta ja Natosta ja liittyä tähän Putlerin kollektiivisen puolustuksen järjestöön kun niin rakastavat nuolla ryssän persettä.
Unkari on suorastaan loistava esimerkki siitä miten Suomelle tärkeitä asioita pitäisi EU:ssa hoitaa. Taakanjaot, "ainutkertaiset ja tarkkarajaiset" ylimääräiset maksut meille ja ennen kaikkea; viimeistään keväällä jatkuva putlerin hybridihyökkäys turhiksilla!

Nyt voitaisiin lopultakin käyttää sitä meille kuulemma aivan vitusti kertynyttä "pääomaa". Siis sitä luottamuspääomaa jota on kerätty koko EU jäsenyyden ajan toimimalla milloin ovelampien pankkiautomaattina, toki pienenä ja tyhjänpuoleisena, tai olemalla muutenkin aina joka asiassa "primus inter pares" HÖLÖMÖLÄISTEN joukossa.

Unkari ei ole edes moista kerännyt.
 
Täällä lännessä puhutaan sotaväsymyksestä ja taistelijat ovat päätyneet tähän kuntoon yhden hullun takia:

Suomalaiset, Baltit ja Puolalaiset pääsääntöisesti käsittää, että tuki Ukrainalle ei saa hiipua.
Kaikki mistä rahalla selvitään on helvetin halpaa verrattuna siihen, että joudutaan omin käsin taistelemaan ryssää vastaan.

Tähän liittyen on kuitenkin kaksi asiaa mitä en ymmärrä.

1. Miten on mahdollista, että em. rajavaltioiden takana tätä faktaa ei olla onnistuttu kansalaisille kirkastamaan?
Tämän pitäisi olla EU:n yhteinen projekti. Putinin taskussa olevat unkari ja slovakia järjestettävä syrjään päätöksenteosta ja koneet käyntiin.
Kaikille on halvempaa mitä pikemmin saadaan ryssä pois Ukrainasta ja päästään rakentamaan sodanjälkeistä uutta Eurooppaa.

2. Takavuosina Suomesta löytyi jos jonkinlaista rauhanryhmittymää marssimaan kaduilla ja toreilla. Missä he ovat nyt?
Nyt voi sanoa, että on täysin ilmeistä - ei he rauhan asialla olleet vaan neuvostoliiton ja sittemmin venäjän käsikassaroina.
Miten hitossa he selittävät itselleen, että nyt ei kyllä huvita lähteä marssimaan rauhan puolesta Tehtaankadulle?
Ihme jengiä. Haluavat asua lännessä, kerätä sosiaalitukia ja taiteilija-apurahoja sekä samaan aikaan laittaa kapulaa rattaaseen elättäjälleen.
Terroristisen PLO:n suporttaaminen kyllä maistui mutta Putinia nuollaan edelleen... Pää räjähtää... EI VOI YMMÄRTÄÄ.
 
Viimeksi muokattu:
Ryssä uhosi, että Eurooppa jäätyy. Jäätyi Moskova. Onko Moskova siis Eurooppaa? Mitähän ne tästä nyt tuumaavat?

Identiteettikriisi ei varmasti lämmitä.
En Moskovasta tiedä mutta jopa Pietarissa oli välillä osa kämpistä kylmillään keskellä talvea neukkulan kaatuessa, tuppukylissä hyvinkin usein. "Normalna".
 
Siellä voi olla putkimiehillä kesällä kiirettä, jos tuon mörskän meinaa vielä korjata. Home ja kosteus kun menee rakenteisiin, niin purku on ainut vaihtoehto.
Voinen vakuuttaa että se rakennusten homekaan ei ole kovin suuri ongelma zenäjällä vaan paremminkin hyvinkin yleistä :)
 
Kiinan armeijan todellinen suorituskyky on koeponnistamatta. Teoriassa ja paperilla kaikkea on paljon, mutta he eivät ole nähneet oikeaa sotaa hyvin pitkään aikaan. Kiina on myös korruption suurvalta, kuten Venäjäkin. Venäjän osalta sen todellisuus on nyt nähty Ukrainan sodan myötä, Kiinan osalta asia on vielä savuverhon takana.
Viimeisin oikea sota taitaa olla Kiinan hyökkäys Vietnamiin vuonna 1979, eikä se ollut Kiinan kannalta mikään menestys.
 
Venäjä omalla perseilyillään on aiheuttanut sen, että -91 rajojen palautus on juurikin tavoite ja ehkä jopa realismia. Ei nyt, ei huomenna. Ukraina päättää. Ei 1944 mietitty eskalaatioriskiä ja pysähdytty SuurSaksan rajoille. Ei hyväksytty Itävallan liitosta, Sudeettialueita jne.. 1939 Aatulla oli nuo kaikki. Perseili ja menetti. Sam Putinille. Perseli ja menettää.
Noinhan sen pitäisi mennä, mutta ei välttämättä mene. Hitlerillä oli vastassaan valtionjohtajat, jotka olivat sitoutuneet hänen hallintonsa tuhoamiseen. Putinin suhteen tälläistä asennetta ei ole nähtävissä missään läntisen maailman suurista valtioista. Ja on hyvä muistaa, että Hitlerin tuhoamisen hintana länsiliittoutuneet antoivat myös koko Itä-Euroopan Neuvostoliiton orjiksi.
 
Noinhan sen pitäisi mennä, mutta ei välttämättä mene. Hitlerillä oli vastassaan valtionjohtajat, jotka olivat sitoutuneet hänen hallintonsa tuhoamiseen. Putinin suhteen tälläistä asennetta ei ole nähtävissä missään läntisen maailman suurista valtioista. Ja on hyvä muistaa, että Hitlerin tuhoamisen hintana länsiliittoutuneet antoivat myös koko Itä-Euroopan Neuvostoliiton orjiksi.
Kyllä tämä tilanne vituttaa. zenäjän kaatamiseen ei edes tarvittaisi mitään valtavaa ponnistusta vaan se riittäisi että EU maat laittaisivat OMAN puolustuksensa edes säälliseen kuntoon ja tyhjentäisivät vanhat varastot Ukrainaan, toki tarvittavaa uutta täsmäkalustoakin sinne toimitellen. Tilapäisesti esim. 4% BKTeesta jonkinlaiseen sota puolustusvarustelukassaan ja myöhemmin varmaan riittäisi vähemmänkin. Suuria tilauksia eurooppalaiselle teollisuudelle jyvitellen ja yhteisprojekteja vaikkei ne aina nyt niin loistomenestyksiä ole olleetkaan..
 
Back
Top