Ukrainan konflikti/sota

Ukrainan sodan opetus näyttää olevan ettei mikään vastaanottavassa päässä edes kohtuullisesti vaikuttava ase ole vanhentunut. Kalustoa kannattaa säilyttää niin kauan kuin se on ylläpidettävissä ja/tai sille löytyy runsaasti ampumatarvikkeita. Varastoitavien tuliannosten määrää on myös syytä ruuvata reilulla kädellä ylöspäin.

Viimeistä lausetta lukuun ottamatta PV:n puolella on oltu oikeilla jäljillä. Päättäjillä on rahoituksen puolella paljon parannettavaa. Ja ampumatarviketuotantoonkin ollaan asiallisesti reagoimassa.
Ainoa harmi on, että T-72:t ja BMP-1:t + yms... on mennyt stenalle. Kyllä niillä olisi jossakin kolkassa saanut aikamoista harmia ja päänsärkyä tosi tilanteessa örkeille.
 
Ainoa harmi on, että T-72:t ja BMP-1:t + yms... on mennyt stenalle. Kyllä niillä olisi jossakin kolkassa saanut aikamoista harmia ja päänsärkyä tosi tilanteessa örkeille.
Paha sanoa missä määrin niitä olisi meillä oikeasti pystytty hilloamaan? Mut ainakin ne olisi mieluusti lahjoittanut Ukrainalle.
 
MAKS asialla, joten paras odottaa vahvistus muualta. MUTTA tämän mukaan Rostovissa olisi blackout, monella alueella sähköt poikki (liekö koko kaupunki vai tietyt asuinalueet?). Lisäksi kirjoittaa että tietyillä alueilla vesiverkon paine laski ja lämmitys katkesi:

Blackout in Russian Rostov-on-Don. Many areas are cut off from electricity.

In some areas of the city, the water pressure in the taps dropped and the heating went out. The situation is the same in neighboring Bataysk.



-

Dmitri tarttunut tähän myös, joten lienee jotain perää:

Reports of power cuts in a major Russian city of Rostov-on-Don, Special Military Operation zone.


-

Rostov on hyvin tärkeä logistinen keskus mutta siellä on (ainakin ollut) ryssän sodan johtoa, kuten nähtiin Wagnerin "kapinan" aikoihin.

-

MUOKKAUS: videon alkuperäinen lähde

https://t.me/voenvednews/6798
 
Viimeksi muokattu:
Jos joku pieni prosentti lentäjistä kyetään kouluttamaan/käyttämään hienompia täsmäaseita maalituksineen jne. niin hieno homma tärkeitä maaleja varten, mutta varsinaiset murrot rintamalla pitää tehdä isommalla massalla/lentosuoritteiden määrillä ja siihen tarvitaan nyt mahdollisemman yksinkertaisia ratkaisuja nopeahkolla aikataululla, ei vuosikausien koulutustarpeita...
Ei niissä ole isoin ongelma se lentäjien koulutus, vaan ylläpidon. Yli kaksinkertaisen ajan ottaa.
 
Joku pätevämpi tulkitkaa, mutta tyhjentyneitä ryssän varastopihoja on ilo nähdä


High_marsed julkaisi tykistön osalta tuoreimman laskelmansa 18.10.2023, tosin silloin satelliittikuvat olivat 05.2023 ja 04.2023 eli puhutaan tilanteesta noin puoli vuotta sitten. Oletan että hän tulee päivittämään tämän laskelmansa, kunhan kerkiää.

Silloin, tämän laskelman perusteella 2S7 järjestelmiä oli jäljellä 120 kpl kahdessa varastotukikohdassa, tosin näistä 39 kpl oli irroitettu tuliputki. HUOM: kuten aina, laskelma koskee ulkona varastoituja vaunuja. Jos vaunuja on ollut hallien sisällä tai katosten alla kun kuvat on otettu, niitä ei ole tietysti laskettu tässä koska satelliitti ei näe hallien sisälle / katosten alle.

En silti ihmettelisi, jos nyt puoli vuotta myöhemmin jokainen käypäinen 2S7 olisi joko Ukrainassa tai purettu varaosiksi. Näitä ei ollut suurta määrää varastoituna alunperinkään ja kaksi vuotta suursodan kulutusta vaatii veronsa.

Here is a quick count for the 2S7 in Russian storage. At least a third of the remaining vehicles had their barrel removed and some other units at the 94th could have parts removed but it is very hard to tell. The vehicles at the 120th were probably inside of garages pre war.

1705176107675.png

MB2022 lists 260 2S7 in storage and I definetly think 44 units could have been hidden inside garages at the 120th Arsenal before the war, additionally to the 216 vehicles visible at the 94th Arsenal in Omsk.

Here are two before and after pictures of the sites that have 2S7s at the 94th Arsenal ( 55.016156 , 73.399650). The vehicles with missing barrels are marked red. There are also some 2S3 in one of the pictures to highlight the length of the 2S7.
(katso kuvat twitteristä)

 
En ole varma, onko tämä tuore tapaus vai sattunut jo aikaisemmin. En ole pitänyt kirjaa Venäjän eri kaupunkien vaikeuksista.

En usko että Ukrainalla olisi näppinsä pelissä vaan tämä on yhdistelmä korruptiota, huonoa pidemmän aikavälin huoltoa, kovia pakkasia ja arvatenkin sodan takia (parempien palkkojen toivossa) kaikonneita osaavia huoltomiehiä. Tehokas yhdistelmä, jonka satoa nyt niitetään - selvästi.

In Lipetsk, russia, 282 apartment buildings were left without heating and hot water.

Three accidents occurred on the heating system of Lipetsk. The authorities announced the opening of 9 temporary accommodation centers in schools and cultural centers. At night the temperature in the city is expected to drop to -30 degrees below zero.

The city has been put on high alert.


 
Ei niissä ole isoin ongelma se lentäjien koulutus, vaan ylläpidon. Yli kaksinkertaisen ajan ottaa.

Siis lentävän kaluston huollon kouluttaminen vaatii tupla ajan lentäjien kouluttamiseen nähden? Vaikea uskoa... Meillä varusmiehistä koulutetaan hävittäjä kaluston perus ylläpidon SA-reservi, vaativammat kunnossapidot tietty aina ammattilaisten heiniä.
Vaikka näin olisikin, niin siitä homma ei jää kiinni, isommat huollot/korjaukset voidaan tehdä esim. Puolassa, samaan tapaan kuin Leopardien kanssa jo nyt toimitaan.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top