Ukrainan konflikti/sota

Tossa painitaan vähän eri sarjassa kun ryssillä on jo toi peruskone ns. hyllyssä,mut kai noihin lepardikauppoihin joku varaosasetti ym. mukaan tulee,.
Onhan tuossakin vanha Leo varikolla,sitä vain korjataan 11 miljoonalla..
 

Yhteenveto F16 tilanteesta

Koneita on tulossa vähintään 37 2024 ja 2025 aikana, todennäköisesti lähemmäs 50, mutta näistä muista ei ole vielä mustaa valkoisella.

Pilottien koulutusohjelma pyörii eri maissa ja siellä on miehiä eri vaiheessa. Ainakin 6 on kohta valmistumassa, Briteissä olevat noviisit valmistuvat viimeisinä vasta vuoden 2025 aikana.

Huollon koulutuksesta ei kerrota tarkkoja määriä ja aikatauluja, mutta siellä on myös reilusti miehiä opiskelemassa. Näistä valtaosa on koulutuksessa Jenkeissä.

F16 vaatii hyvät kiitotiet ja tämä on suuri ongelma, sillä Ukrainan nykyiset eivät vastaa tarvetta. Useita lentotukikohtia pitää päällystää, mutta tämä paljastuu venäläisille ilmakuvista ja tekee niistä maaleja. Näille kentille tarvitaan ykkösluokan ilmatorjunta ennen koneita, mutta kaikki järjestelmät ovat käytössä. Vastaavasti päällystetöitä ei voida suorittaa tällä aikataululla puolensadalle kiitoratoja ja maantietukikohtia. Esimerkiksi ne saksan vähätellyt "vain viisi" IRIS-T järjestelmää ratkaisevat tämän ongelman.

F16 aseistuksesta on vielä vääntöä, AA ohjuksia ei ole saatu tarpeeksi, varaosia ja polttoainetta varastoidaan parhaillaan hajautetusti Ukrainaan. USA on luvannut varosien toimituksen ja saatavuuden.

Ukraina haluaisi että luovutettaviin koneisiin päivitettäisiin modernia avioniikkaa, osa koneista on vanhoja.

Ensimmäisenä luovutetaan lähiaikoina 18 konetta Hollannista, tanskan piti luovuttaa jo 2023 6 konetta, tätä on siirretty 6kk eteenpäin. Liittyy lentäjien koulutukseen ja että muu infra sekä huolto pitää olla valmiina Ukrainassa ennen koneita
 
Viimeksi muokattu:
Niin, siis minä ymmärsin että tohon hintaan kuuluu se kone plus korjaus
Kyllä mutta Suomi osti noita aikoinaan miljoonalla kipale. Pointti siis se, että vaikka euroopan talous on moninkertainen ryssään nähden, niin jos sotatarvikkkeiden hinnat ovat 10-20 kertaisia, niin eihän se kovin äkkiä rintamalla tilannetta tasaa.
 
Venäjän uutisista poimintoja (17.1.2024):

In today’s Russian papers:

▪️ “Turkish banks refusing to work with Russian banks”
▪️ “export price of Russian coal falling"
▪️ “China given control of Russia’s car market.”
▪️ “Russians losing interest in news & political TV shows”


Lisäksi kiina lopettaa/kiristää ryssän lainoittamista pakotteiden pelossa. Tästäkin oli eilen uutinen.

Hyvältä näyttää!
 

En tiedä kun en ole tilastoja sen enempää katsellut, mutta mutulla sanoisin että Euroopan maat ovat alkaneet lisäämään Ukrainan sotilaallista avustusta nyt enemmän, kun jenkeillä on ollut henkilökohtaisia ongelmia avunantamisessa.
Vielä pitäisi saada GMLRS -rakettien valmistusta lisenssillä Eurooppaan, tai mielellään tietenkin Ukrainaan. Tietenkin voi kulisseissa tuonkin neuvottelut olla.. Saksassa Rheinmetal taisi yhteistyössä kehitellä jotakin alustaa mutta itse puikothan on pullonkaula Ukrainalle.
 
Video talteen, käärmeen kieli meni lipsauttamaan että hän valtaa eikä vapauta Ukrainan alueita. Jokainen omilla aivoilla ajatteleva toki tiesi tämän jo etukäteen, mutta hyvä kuulla tunnustus Putinin itsensä sanomana.

Lisäksi sanoo ettei ole mitään aikomusta palauttaa Ukrainalta varastettuja alueita - joten olkaapa hyvät ja "neuvotelkaa" tällaisen huru-ukon kanssa.

Putin stated that he will not relinquish the seized territories of Ukraine.

Finally, a Freudian slip revealed his admission that he "conquers" rather than "liberates." Took him two years (or, more precisely, ten).


 
Mielenkiintoinen väite: Rostovin alueella palaa Shakhty Polyester Plant joka on tämän mukaan hyvin uusi, väitetään että tulipalo syttyi "Ukrainan iskun seurauksena":

The Shakhty Polyester Plant in the Rostov region in Russia is on fire.

Russian channels report that the plant, which was finished just recently at a total cost of ~5 billion Rubles, was attacked by Ukraine.


 
Back
Top