Ukrainan konflikti/sota

Tilastonikkareille tiedoksi (tai, no varmaan on jo tiedossakin)... ehkä muille kiinnostuneille tuosta tankin "sarjanumerosta" ja siitä ilmenevästä tietomäärästä.
En ala koko ketjua tähän avaamaan, alla olevissa viesteissä on lisää avattu asiaa, todenperäisyyttä en osaa sitten sanoa joten jos joku joka tietää, niin korjaa väärät olettamukset / tiedot.


Vähänlaisestihan tuosta on iloa, meille sohvakenraaleille, kun drone/muu poksahdus kun sattuu, ei mokomaa numerosarjaa näy :( ...
 
Nyt on joku (Suomi, Ruotsi) päässyt kusemaan jonkun aamumuroihin. Molemmat väitetyistä (Suomi sekä Ruotsi) näyttävät olevan tunnettuja siitä, että hyökkäävät naapuri valt... hetkonen, jos se on vain Ruotsi, niin tulee hyökkäykset ohuelta kaistaleelta. Vai miten sen Ruotsin ja ryssän raja olikaan, ilman kauttakulkua jonkin muun maan kautta..


Lääkitys, pitäisi tarkastaa noilta...
 
Nyt on joku (Suomi, Ruotsi) päässyt kusemaan jonkun aamumuroihin. Molemmat väitetyistä (Suomi sekä Ruotsi) näyttävät olevan tunnettuja siitä, että hyökkäävät naapuri valt... hetkonen, jos se on vain Ruotsi, niin tulee hyökkäykset ohuelta kaistaleelta. Vai miten sen Ruotsin ja ryssän raja olikaan, ilman kauttakulkua jonkin muun maan kautta..


Lääkitys, pitäisi tarkastaa noilta...

Äläs nyt. Täälläkin jo pitänyt naapurit laittaa sissilukkoon 😎

Vakavammin, tää on tätä viholliskuvan luontia. Ei rysyt itsekään tätä tod näk osta toistaiseksi. Sitten kun tätä samaa narratiivia toistellaan vuosia, tilanne on toinen…
 
Tiedän että Zaluzhny oli pidetty, mutta mielestäni hänen kolumninsa ei ollut yhtään hyvä veto kenraalilta. Se oli enemmän analyytikon asia.

Hän näki ryssän pystyvän lähettämään lähes äärettömästi ukkoa lihamyllyyn, ja näki oman strategiansa virheenä "koska ukot ei lopukkaan". Siitä tuli hyvin lannistunut näkökulma suoraan sodan johdolta. Käsittämätön, vaikka olisikin ollut totta.

Toisekseen, ryssä ei pysty lähettämään ikuisesti ukkoa lihamyllyyn, se on myytti jota ne on jo satoja vuosia yrittänyt takoa Eurooppalaisille. Ei ole hyvä jos sodan johto uskoo siihen myyttiin kanssa. Se myytti ei pidä paikkansa, eikä pitänyt paikkaansa kun Japani kukisti ryssän satavuotta sitten, mutta se on keino jolla ryssä saa pelottelua aikaseksi. Varsinkin tämä moderni ryssä on aikamoisen haluton sotimaan, ne löytää vain aikansa tätä pohjasakkaa jota työntää myllyyn.

Ukot oisi loppunut ryssältä kesken jo nyt jos olisi ollut kalustoa jolla jauhaa ne tomuksi nopeammin. Nyt ongelma on vain että Ukrainaa ei aseistettu kunnolla, joten se on hitaan puoleista tämä tomustaminen.
 
Tilastonikkareille tiedoksi (tai, no varmaan on jo tiedossakin)... ehkä muille kiinnostuneille tuosta tankin "sarjanumerosta" ja siitä ilmenevästä tietomäärästä.
En ala koko ketjua tähän avaamaan, alla olevissa viesteissä on lisää avattu asiaa, todenperäisyyttä en osaa sitten sanoa joten jos joku joka tietää, niin korjaa väärät olettamukset / tiedot.


Vähänlaisestihan tuosta on iloa, meille sohvakenraaleille, kun drone/muu poksahdus kun sattuu, ei mokomaa numerosarjaa näy :( ...

Tuo vahvistaa sitä aikaisempaa väitettä että T-90M modernisointi sisältäisi paitsi T-90A vaunuja niin myös vanhempia T-90 obr 1992 vaunuja (6 kpl prototyyppejä valmistui vuosina 1988 ja 1989, sarjatuotanto tapahtui aikavälillä 1992-1995 - kokonaismäärä noin 120 kpl sisältäen prototyypit).

Lainaan pätkän T-90 obr 1992 vaunuja käsittelevästä venäläisestä artikkelista vuodelta 2010: LÄHDE

In January 1989, four prototypes of the "Object 188" were submitted for state tests, which lasted about a year. Based on the results of these tests, the customer determined a specific sample for further refinement and acceptance into service. From June to September 1990, two more prototypes of the new version of the tank passed the final tests. At the end of the program, one sample of the machine was shot at the training ground, and the second was returned for study and refinement to Nizhny Tagil. The result of the work carried out was a joint decision of the Ministry of Defense and the Ministry of Defense of March 27, 1991 on the recommendation to adopt the tank "Object 188" [3]. However, the political crisis and the collapse of the USSR in 1991 led to a significant delay in the delivery of the improved T-72B to service. Only on September 30, 1992, the first tank in the pilot batch entered the run tests before being handed over to the troops.

-

The total number of T-90s produced is approximately 120, including prototypes. The first 13 vehicles ended up in various training centers, and the first tank regiment of 94 T-90 tanks was formed in the 21st Taganrog Red Banner Order of Suvorov Motorized Rifle Division of the Siberian Military District. The next unit on the T-90 was the 5th Guards Don Tank Division stationed in Buryatia: it received (tentatively) from a company to a T-90 battalion [15].

However, as a result of a sharp reduction in defense appropriations, further production of the T-90 for the Russian Armed Forces ceased. In the mid 2000s in connection with the general reform of the army, almost all the T-90s that were in Siberia were relocated to the west and entered the 2nd Guards Taman Motorized Rifle Division and training centers. At the same time, it turned out that some of the machines are in extremely poor technical condition and require immediate repair, and some were completely dismantled [16]. This happened as a result of numerous violations of the statutes and regulations on military service, poor training of both privates and officers in the 1990s, which were troubled and difficult for Russia.

-


Artikkelin kirjoittaja on Alexei Khlopotov / Aleksey Khlopotov / Алексей Хлопотов (tunnetaan nimimerkistä Gur Khan) jolla on läheiset välit UVZ:n kanssa joten hänellä pitäisi olla pääsy tarkkaan tietoon, toki kaikkea ei ole lupaa julkaista.

Kuten tekstistä käy ilmi, joskus vuoden 2005 tienoilla tietty määrä alkuperäisistä T-90 obr 1992 vaunuista oli erittäin huonossa kunnossa ja osa oli jopa kokonaan purettu (varaosiksiko, ehkä?). Täten helppo uskoa että näitä ei ole modernisoinnin käyttöön tuota alkuperäistä määrää.

Venäjän varapuolustusministeri Alexey Krivoruchko (Deputy Minister of Defense of the Russian Federation) kommentoi helmikuussa 2020 että Venäjän asevoimilla oli silloin kaikkinensa noin 400 kpl T-90 sarjan vaunuja (eri variantteja) ja ne kaikki oli tarkoitus modernisoida T-90M vaunuiksi (alleviivaus minun): LÄHDE

The volume of deliveries of armored vehicles to the Ground Forces is defined as 400 new and modernized models. Among them are T-72BZM tanks with domestic sighting systems, T-90M Proryv-3, T-80BVM and infantry fighting vehicles BMP-1AM. The T-90M "Proryv-3" is distinguished by impenetrable protection, an automated fire control system and a forced engine. The first tanks are already entering the troops. Now the Ground Forces have about 400 T-90 tanks of various modifications. In accordance with the state contract signed in the summer of 2019, all of them will be modernized. In general, the complete renewal of the tank fleet is considered by the military department as one of the priorities of the procurement policy for the next five years.

Olipa siis T-90 obr 1992 ja T-90A vaunuja valmistettu mikä tahansa määrä alunperin, tämän kommentin perusteella niistä oli modernisointiin kelpaavassa kunnossa noin 400 kpl vuoden 2020 alussa.

-

ELI tuo tieto että on modernisoitu vuonna 1994 valmistunut T-90 obr 1992 vaunu T-90M standardiin ei välttämättä tarkoita, että kaikki ko. vaunua ennen valmistuneet olisi myös modernisoitu - tosin modernisoinnin näkökulmasta olisi loogista aloittaa vanhimmista vaunuista ja edetä kohti tuoreempia. Toisaalta nämä alkuperäiset T-90 vaunut ovat olleet pois käytöstä hyvin pitkän aikaa joten ei ole välttämättä niin tarkkaa, missä järjestyksessä niitä modernisoidaan (kaikki on tarkoitus modernisoida joka tapauksessa, ainakin ne jotka ovat siihen soveltuvassa kunnossa).

Tämä vastaa samalla kysymykseen, miksei T-90 obr 1992 vaunuja ole nähty Ukrainassa kun taas näitä selvästi vanhempia vaunuja on nähty.
 
Viimeksi muokattu:
Tehdääs lilliputtelin vaaliparannukset listaa:

-vatnikin arki parannetaan laittamalla ruplankurssi kuntoon: fail, edelleen satasenpinnassa
-estetään EU:n tukipaketin läpimeno ja ajetaan Ukraina taloudelliseen romahdukseen: fail, tukipaketti meni läpi
-estetään USA:n tukipaketin läpimeno ja ajetaan Ukraina sotilaalliseen romahdukseen: no ei romahtanut mutta tukipaketti edelleen auki
-hankitaan valtavasti murkulaa pöö-koreasta ja laitetaan rintaman liikesuunta kuntoon: fail, rintama ei edelleenkään liiku mihinkään

Näitten lisäksi tietty koko ulkomaankauppa ryssälässä hyytyi kun Kiina laittoi rahansiirron seis. Muita haasteita tuo sitten öljyjalostamoiden tupakointiongelmat ja infran lahoaminen. Vatnikilla piti olla lämmin kämppä, sähköt, bensaa autoihin ja edullista kauppoissa. Toteuma on sitten jäätynyt kämppä, ei sähköjä, ei bensaa ja kaupasta ei saa kohta edes ruokaa ruplilla. Erityisesti tuo Kiinan rahaliikennesulku tekee nannaa näin vaalien alla kun edes Aliexpress ei enää toimi.
 
190 meur paketti Ukrainaan. Mielenkiintoista nähdä, että tilataan suoraan uuttakin eikä vain kaivella luolan pohjia.





Olen mietiskellyt näiden ryssäkaliiperien tykistöammusten tuotantoa, uskoisin kuitenkin suuren osan Ukrainan tykistökalustosta olevan neukkuperäistä edelleen. Mahtoikohan Suomessa olla tuotantoa näille152 mm / 122 mm kranaateille vai oliko varastoissa ainoastaan ulkomaista tuotantoa?
 
Mielenkiintoinen uutinen Kiinan tulevasta romahduksesta.


Miksi Ukraina ketjuun? Kuten jokainen venäjän taloutta seurannut tietää, niin venäjä nojautuu yhä enemmän ja enemmän kiinan taloudelliseen ”tukeen” ja heidän kanssansa käytävään kauppaan. No, se onkin mielenkiintoinen tilanne, kun tuo kiinan talous alkaa todella kyykkäämään, niin heiltä ei varmaan apua venäjän suuntaan heru. Tulevina vuosina, kun mahdollisesti valta on venäjällä vaihtunut, niin venäjälläkin tajutaan, että Eurooppa ja länsi on se, minkä kanssa sitä kauppaa kannattaa tehdä. Joten, jos venäjä haluaa palauttaa suhteet länteen, joutuvat he tekemään aikamoisia myönnytyksiä. Siinä on sitten kiva miettiä, mitä se venäjältä vaatii. Jos nyt jotain Ukrainalta saavatkin vietyä, niin voi olla, että se kaikki joudutaan luovuttamaan suhteiden palauttamisen eteen.

Kiinalle tekisi talousromaus ihan hyvää, tulisi vähän jarruja niihin suuruudenhulluihin visioihin. Ja kun talous on ulkomailta tulleella rahalla ja outsourcatulla teollisuudella pumpattu vuosikymmenien ajan tulikuumaksi, niin jossain vaiheessa jonkinlainen romahdus on väistämätön. Siihen vähän vanhenevaa työväestöä ja muuta demografista hässäkkää päälle niin tulee hallinnolle oikeita työpäiviä sen kriisin siivoamisessa.

Silti taas muutama kirosana pääsi kun näin maininnan Venäjän ja lännen välisten suhteiden palauttamisesta. Jos lännen ja Venäjän välille mitään suhteita enää koskaan palaa niin se on miljoona vuotta liian aikaisin. Sekä pelottavaa että surullista miten ihmiset yhä puhuvat suhteiden palauttamisesta ja Venäjän ottamisesta osaksi Eurooppaa, aivan kuin eivät vieläkään ymmärtäisi millaisia ovat venäläiset ja Venäjä. Eivät ne ole mihinkään muuttumassa. Jos Venäjä-suhteet palautettaisiin ja alettaisiin taas tehdä kauppaa, ryssä käyttäisi rahat aseistautumiseen ja kymmenen vuoden päästä mentäisiin taas. En nyt syytä ketään foorumilaista tästä ajattelusta, mutta tuli heti viestistä mieleen tämä stereotyyppinen Venäjä-suhteita vaaliva eurooppalaispoliitikko joka ei vaan saa kalloonsa miten äärettömän erilaisia eurooppalaisten ja venäläisten arvomaailmat ovat. Suhteiden palauttaminen olisi massiivinen, mutta myös eurooppalaisille tyypillinen virhe. Täällä arvostetaan kivoja tunteita ja optimistista ajattelua enemmän kuin tosiasioita, oli kyseessä sitten Venäjä, maahanmuutto tai vaikka koulujärjestelmän uudistukset. Jos se tuntuu kivalta niin sillä mennään vaikkei mitään järkeä olisi.

Edit: aivopieru sanavalinta :D
 
Ryssän kätyri senaatissa, Rand Paul, tahtoo viivyttää ukrainan tukipaketin käsittelyä kaikin voimin. Tarkalleen ei nyt selviä miten pitkää viivytystä tuon paskapään temput aiheuttavat, ehkä pahimmillaan vain päiviä. Mutta nimi mieleen niille ketkä ei vielä tiedä..
https://edition.cnn.com/2024/02/09/politics/rand-paul-senate-foreign-aid-package/index.html

Rand Paul vows to drag out Senate effort to pass $95 billion foreign aid package​


The Senate is working to pass a $95.3 billion foreign aid bill with assistance for Ukraine and Israel, but it may be days until a final vote as GOP Sen. Rand Paul of Kentucky has vowed to use arcane and complex chamber rules to slow the pace of passing a bill.

The chamber cleared a critical 60-vote threshold to advance the bill on Thursday. But without an agreement from all 100 senators to speed up the process and swiftly pass the legislation, the Senate is expected to work through the weekend with a final vote next week.

“I think we should stay here as long as it takes,” Paul told CNN’s Manu Raju. “If it takes a week or a month, I’ll force them to stay here to discuss why they think the border of Ukraine is more important than the US border.”
 
Ryssän kätyri senaatissa, Rand Paul, tahtoo viivyttää ukrainan tukipaketin käsittelyä kaikin voimin. Tarkalleen ei nyt selviä miten pitkää viivytystä tuon paskapään temput aiheuttavat, ehkä pahimmillaan vain päiviä. Mutta nimi mieleen niille ketkä ei vielä tiedä..
https://edition.cnn.com/2024/02/09/politics/rand-paul-senate-foreign-aid-package/index.html

Rand Paul vows to drag out Senate effort to pass $95 billion foreign aid package​


The Senate is working to pass a $95.3 billion foreign aid bill with assistance for Ukraine and Israel, but it may be days until a final vote as GOP Sen. Rand Paul of Kentucky has vowed to use arcane and complex chamber rules to slow the pace of passing a bill.

The chamber cleared a critical 60-vote threshold to advance the bill on Thursday. But without an agreement from all 100 senators to speed up the process and swiftly pass the legislation, the Senate is expected to work through the weekend with a final vote next week.

“I think we should stay here as long as it takes,” Paul told CNN’s Manu Raju. “If it takes a week or a month, I’ll force them to stay here to discuss why they think the border of Ukraine is more important than the US border.”
Tää Paulin suku(isä Ron, poika Rand) oli jo kymmenisen vuotta sitten amerikkalaisten salaliittoteoreetikkojen ykkösvalintoja oikeamielisiksi hallitsijoiksi.
 
Rajat vuotaa, prkl!

Kuvia Moskovan kaupoista: Hyllyt pursuavat lännen tuotteita​


Kuvat Venäjän Moskovan ja Pietarin ruokakauppojen hyllyistä ovat herättäneet paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Kuvien perusteella myymälöissä on yhä tarjolla yltäkylläisesti länsimaisten yritysten tuotteita.
– Moskovassa asuva virolainen lähetti kuvan siellä olevasta ruokakaupasta, kirjoittaa kuvat jakanut Raivo Radam Facebookissa.
Jutun alla olevista kuvista on kertonut myös virolainen Postimees -lehti.
Moskovassa myydään esimerkiksi amerikkalaista Jim Beam -viskiä ja kanadalaista Fireball -viskiä. Hyllyiltä löytyy lisäksi italialaista Illy-kahvia. Makeisosastolla on suomalaisillekin tuttuja makeisia: Mentos, Skittles, Tic Tac, Chupa Chups, Snickers, Marx ja Twix.
Pietarissa tilanne on kuvaa kommentoineiden mukaan samanlainen kuin Moskovassa.
– Yli kymmenen tuttuani ovat käyneet Pietarissa viimeisen vuoden aikana. Kaikki sanovat, että sodasta ei ole minkäänlaisia merkkejä, kertoo Raidam ja viittaa siihen, että useat länsimaiset yritykset ovat jatkaneet liiketoimiaan Venäjällä sodasta huolimatta.

Menkääpä katto kauppoi muualt ku Moskovast ja Pietarist,kai ne nyt noihi kaiken keskittää jos vaan on saatavil.
 

The reserves of shells for Ukrainian air defense will only last until March​

1707514885953.png

It is reported that if the US Senate does not accept financial assistance to Ukraine, then the reserves of shells for Ukrainian air defense will only last until March. The New York Times writes about this with reference to American officials.

"Ukrainian troops are exhausted, they lack weapons and ammunition. Air defense systems, critical to protecting civilians from Russian missiles, are being steadily depleted by repeated bombing attacks."

The shortage of missiles for air defense systems will be an even bigger problem for Ukraine than the shortage of shells.

Because projectiles can, to a certain extent, be replaced by combat drones. There is nothing else to shoot down Russian missiles other than air defense systems.
In Europe, they say that they will continue to provide assistance to Ukraine, but without the United States the situation will become extremely difficult.
This was stated by German Chancellor Olaf Scholz during his visit to the States.
 
Back
Top