Ukrainan konflikti/sota

Papparainen on tosiaan Kazanissa, eilen nähtiin video kun vieraili Shoigun kanssa Tu-160 pommikoneita valmistavassa Kazan Aviation Factory tehtaassa:

On 21 Feb, Putin was at the Kazan Aviation Factory to name a modernized Tu-160 BLACKJACK for the first president of Tartarstan, Mintiner Shajmiev.

Three aircraft supported the visit. Two Tu-214PU Airborne Command Post RA-64517 & RA-64520 and an Il-96 CAMBER RA-96014.



-

Putin was likely on RA-64520, but could have been on RA-64517.

I still think he is mixing up today aircraft he flies on, which in my opinion is a tacit admission he is afraid of being shot down.

Putin remains in Kazan today with Tu-214SR comms relay bird RA-64528 orbiting nearby.


Katso liite: 93378


-

Tässä eilen julkaistu video vierailusta:

Putin and Shoigu continue their tour of factories - there is a pre-election classic of the genre - to sit in the cockpit of an airplane.

On the footage in the final assembly shop (S.P. Gorbunov Aviation Plant, Kazan). 4 Tu-160M can be seen .



-

En tiedä, onko matkan aikataulu julkinen mutta ihmettelisin kovasti jos ei vierailisi jossain vaiheessa Yelabugan uudella dronetehtaalla. Toki jos kyseessä on perinteinen puolustusvälinevalmistajien kiertue, niin matka jatkunee jossain vaiheessa Uralin itäpuolelle Chelyabinskiin, Nizhny Tagiliin, Omskiin jne jne.
Pommia ja dronea kusipäiden niskaan.
 
Oliko vielä niin, että läntinen ja venäläinen keinohorisontti ovat käänteisellä logiikalla?
Läntisessä kone vakaa ja maa kääntyy ja venäläisessä maa vakaa ja kone kääntyy... ?
Rysillä on paria sorttia noita läntisestä poikkeavia keinohorisontteja. On juuri tuo missä on konetta ilmaiseva symboli, mutta se on ihan hyvä ja looginen. Mutta sitten hankalampi tapaus on sellainen, joka on kallistuksen suhteen vastaava kuin länsimainen, mutta maa ja taivas ovat väärin päin. Eli vaakalennossa ruskea/musta eli maa on yläpuolella, ja taivas eli sininen/valkoinen on alapuolella. Ne ovat tuollaisia johtuen yksinkertaisemmasta mekaniikasta. Pääsen mahdollisesti itse tulevana kesänä testaamaan, kun olen ostattelemasta osuutta vanhasta purjelentokoneesta, jossa on tuollainen jälkimmäistä sorttia oleva keinohorisontti.

 
Viimeksi muokattu:
2022
Katso liite: 93402

2024


Epäoleellista kysyä, moniko tähän uskoi. Ukrainalaiset uskoivat :salut:
Loppuun asti. En kommentoi enempää, mutta niillä mennään.
 
Kuvaaja sanoo laskeneensa yli 30 raatoa. Ryssän panssarijalkaväki hujan hajan

Paras ryssä edestä, paras ryssä takaa, paras ryssä istuu, paras ryssä makaa! 😍 No, harvempi näistä enää istuu, kun reikä päässä vetää vähän veteläksi...

Paha sanoa, mikä tuonne on iskenyt mutta kattopelleissä näkyy pieniä ja vähän suurempiakin reikiä, mikä voisi viitata yllättäviin volframikuuroihin taivaalta? Koko mesta on varsinainen ryssätunkio eli ovat ehtineet paskoa nurkkiin jo pitemmän aikaa.

Toivottavasti tästä pätkästä tulee myöhemmin myös tekstitetty versio. Mitään en ymmärrä mutta ainakin "amerikaanskit" saavat kuulla kunniansa... :ROFLMAO: Se on kuitenkin varmaa, että nämäkin ryssänpirut pysyvät poissa Suomen rintamalta.
 
Mietin vielä tätä Transnistriaan liittyvää juorua.

Miksi sille olisi tarvetta ja juuri nyt?

Vastaus on looginen: Ukrainan kimppuun hyökkäämisestä tulee kaksi vuotta täyteen ja Putin kokee tarvetta osoittaa suurmiehen suuria saavutuksia. Miten muuten sotaa voi perustella, jos menestystä ei tule? Avdiivkan raunioiden esitteleminen tarjoaa vain rajallisen määrän propagandaa.

Marraskuun puolivälissä 2024 ovat ne "presidentinvaalit" joten kenties hän kokee tarvetta näyttää "voimaa" ennen niitä? Kansa hurraa ja taputtaa?

Eli Transnistrian esittämä "pyyntö" ja sen hyväksyminen tarjoaa yhden sulan hattuun.

Lisäksi tulee muistaa että ryssän alkuperäinen tavoite oli Ukrainan eteläisen rannikon valtaaminen aina Transnistrian rajalle asti. En epäile hetkeäkään, etteikö Transnistrian "anneksaatio" kuulunut osaksi tätä suunnitelmaa, mutta sitä jouduttiin lykkäämään koska rannikon valtaaminen pysäytettiin.

Olen sitä mieltä että mikäli huhut pitävät paikkansa ja tämän kuukauden aikana nähdään Transnistrian "pyyntö" ja sen hyväksyminen, että paras vastaus tähän ryssän "propagandavoittoon" olisi kyseisen voiton kääntäminen pikaiseksi tappioksi.

Tämä tarkoittaisi Transnistrian miehittämistä. Sen ei tarvitse tapahtua "nopeana, lyhyenä ja voitokkaana operaationa" koska sellaisilla on vaarana omiin jalkoihin kompastuminen. Asia voidaan hoitaa hitaammin ja harkitummin, kuten Israelin Gazan operaatio. Lisäksi operaatio tulisi järjestää siten että sille olisi laaja tuki ja hyväksyntä, jottei se näyttäydy "Ukrainan hyökkäyksenä viattoman ja pienen rajanaapurin kimppuun - ovat siis yhtä pahoja kuin Idän Suuri Saatana itse".

Lopputulema olisi kuitenkin se että tappio ruhjotaan Putinin kurkusta alas eikä hän voi muuta kuin katsoa vierestä ja todeta realiteetit.

Pohjimmiltaan koko kuvio haisee siltä että Putin tavoittelee "voittoa" ilman että joutuisi ampumaan laukaustakaan. Tässä siis luotetaan kansainvälisen yhteisön hyväntahtoisuuteen ja eskalaation pelkoon, jotta saadaan "siunaus" tuoreimmalle kaappaukselle. Täten paras vastaus mokomaan olisi polkaista kyseinen "voitto" suohon niin nopeasti ja rajusti kuin mahdollista.
Plussana:
1. Sieltä löytyy täydennystä arsenaaliin.
2. Puhutaan sitä kieltä mitä ryssä ymmärtää.
 
Koko mesta on varsinainen ryssätunkio eli ovat ehtineet paskoa nurkkiin jo pitemmän aikaa.
On kyllä todella esimerkillinen miljöö minkä ryssän jäljiltä voi odottaa. Voi vaan kuvitella millainen urakka on palauttaa noita ryssän paskomia alueita elinkelpoisiksi.

Heti ekana pisti silmään vaunusta maahan valuneet öljyt/polttoaineet, maastossa paljon räjähteitä, kaivot varmasti paskottu ja muutakin saastaa täynnä. Rakennukset tietenkin pilalla.

Kyllä tuo ruski mir on nättiä..
 
Hätäilijöiden peloista huolimatta ryssä ei tässä noin neljän päivän aikana ole pystynyt murtoon Avdiivkan lohkolla. Hyvä niin. Käviköhän tässä sittenkin siten, että Avdiivka oli vain venäjälle se helpoin paikka saavuttaa edes jotain tulosta ja se joutuu nyt taas vetämään hetken henkeä ja tyytymään suurhyökkäysten sijaan tunnusteleviin pistoihin.

116. erillisen prikaatin tarkka-ampuja napsii pari pois Avdiivkan pohjoispuolella.

Katso liite: thermal sniper khorne 116 ombr 2 2024 2 tappoa.mp4
 
Kolmas Suomalainen kaatunut Ukrainassa.


Kaunis on kuolla, kun joukkosi eessä urhona kaadut,
Taistellen puolesta maas, puolesta heimosikin.
Hehkuvin mielin puoltaan nouse syntymämaatas,
Riemuiten lastesi vuoks uhriksi henkesi suo!
Eespäin voittohon siis, te sankarit vahvat ja nuoret!
Väistymys mielestä pois! Pelvosta tunnetta ei.

Kunnioittaen, Mikfin70
 
Ruotsi kouluttaa 18000 ukrainalaissotilasta.

<clip clip>

Adamssonin mukaan osa koulutuksesta koskee kuitenkin Ukrainaan lahjoitettavien Stridsbåt 90 -syöksyveneiden käyttöä.

Tukipaketin sisältö perustuu Adamssonin mukaan Ukrainan tarpeisiin.

”He ovat itse pyytäneet juuri tätä välineistöä”, Adamsson sanoo.
Onkohan näitä Stridsbååtteja aikeena käyttää Dnipron ylitykseen vai Krimin suunnalla. Ilmeisesti soveltuisi joen ylitykseen paremmin, mutta on ehkä hankalaa piilotella näitä vastarannalla. Siinä mielessä ehkä rannikkoaluelle.

Näyttäisi 21 ukkoa varusteineen siirtyvän kerrallaan. Kertaa 10 = 210. Ehkä saavat muualta muitakin aluksia.

Ruotsin paketti vaikutti hyvän sisältöiseltä.
 
Päivän luvut:
418171491_745320474447700_4009204192696183549_n.jpg
 
Montako tällaista ajelua tarvii zenäjän tehdä päivässä, että Ukrainan ilmoitukset vihollisen tappioista pitää paikkansa? Vastaus on 6. Rintama on 1300km, zyzzä "hyökkää" jatkuvasti ainakin kolmella lohkolla. Hyökkäykset ovat pääasiassa videolla nähtyjä. Ja aina vaan joku epäilee numeroita.. se, mikä eniten hämmentää, on se täysin uskomaton typeryys, jolla ovat saaneet nuo örkit toistamaan tuota samaa kaavaa joka päivä.

Eikä yksikään selvinnyt, no ei se mitään, ne on varmaan päässeet läpimurtoon ja nyt ne pitää ajaa kiinni, etteivät saa pavel ja igor kaksin tappaa koko Ukrainan armeijaa..

Hattu nousee todella korkealle, kun Ukrainan leopardeilla tehdyn ensikokeilun jälkeen hylkäsivät nämä possujonot.. Abramsseja ei liene vieläkään nähty missään, vai onko? Voisiko kuitenkin olla joku iskuporukka reservissä länsivaunujen kanssa ja nyt nyrkkeilytermein imutetaan örkkejä maksimoimaan tappioitaan, kun tästä eivät pääse tuolla ylivoimalla puusta pitkään..
 
Back
Top