Ukrainan konflikti/sota

Sota ja talous elää aina omaa elämäänsä.... Sitä ihmetellään että Ukrainan läpi tuleva putkilinja toimii edelleen.... Sitte jos nostan esille leipäviljan ostoja 1943, niin listassa esiintyy Neuvostoliitto... 1943.... ryssät.....Semmosta se on....
Noh,
muistaakseni on tänävuonna katkolla tuo kaasuputken vuokra/siirtosopimus... Arvaan, että Ukraina ei sitä uusi, mutta se nyt on vain arvaus. jännitetään yhdessä miten käy!
 
Sori nytvaan, mutta ei ole uskottavaa. Miksi kokouspalvelimella pitää olla pääsy Internetistä jos sitä ei saa käyttää. Tuollainen on aivan triviaalia estää ja on lähinnä totaalinen virhe ylläpidolta. Tuskin Saksa ostaa IT plaveluja Vastaamon ylläpidolta.
Webexiin on yleensä myös " dial in" , epäilen että se oli tulppaamatta ja sitä käytettiin.
 
"During the conference, it was noted that one officer participated in the meeting remotely, using a mobile phone linked to a hotel number in Singapore."
-EUtoday-

Eikö niillä ole edes omia puhelimia😂
Ei tai siis "Saksalainen nuukuus" ja toisaalta voi olla myös perusteltu jättää tuonnepäin maailmaa mentäessä puhelimet kotiin ihan protokollan mukaan. Mutta pitäisi olla sellainen" varakapula" joka on aikas tyhjä - ottaa mukaan.
 
Ei se Ciscon tuote kuitenkaan ihan täysin pilipalilta vaikuta.


"More secure" tarkoittanee zero trustia, mutta loppukäyttäjien idiotismia ei voi teknologioilla estää.


Tuolla jälkimmäisellä sivulla scopataan PSTN tuki ulos, joten on se täytynyt hostaajalle olla kerrottu (--> Syytettiin Singaporen osallistujaa, mutta hostaajahan se on päättänyt hyväksyä osallistumisen).
Webexistä on kokemuksia käyttäjänä, ja kädet ristin kun sen käyttö lopetettin. Jos on kaitanleveydessä ongelmia, on yhtä tuskaa. Se selittänee Signaporen jannun valinnat. Toki varmaan signaporessa on kaistaa, mutta ei saksmannin Sim-kortille, joka on Ekonomy conffilla. :) kun se maksaa, no ny sitte tuli kalliiksi nääs.
 
Pohjimmiltaan silti täytyy olla jokin selitys sille, miksi ohjuksia on käytetty niin vähän ja harvoin kuin miten niitä on käytetty.
Huolestuttavin selitys olisi se, että ryssä on muuttanut maaliprioriteettejaan siviili-infrasta korkean arvon sotilaskohteisiin kuten tähän ketjuun postatut Iskandereilla tuhotut Himars ja S-300. Joita siis ammutaan silloin kun ne pystytään luotettavasti maalittamaan.

Tämä olisi tietysti hyvä uutinen ukrainalaisille ostoskeskuksille ja asuintaloille, mutta huono uutinen sodankäynnille.
 
Huolestuttavin selitys olisi se, että ryssä on muuttanut maaliprioriteettejaan siviili-infrasta korkean arvon sotilaskohteisiin kuten tähän ketjuun postatut Iskandereilla tuhotut Himars ja S-300. Joita siis ammutaan silloin kun ne pystytään luotettavasti maalittamaan.

Tämä olisi tietysti hyvä uutinen ukrainalaisille ostoskeskuksille ja asuintaloille, mutta huono uutinen sodankäynnille.

Tarkoitin pidemmän aikavälin eli talven 2023/2024 aikana nähtyä trendiä, en sitä että tänään on nähty yksi tuhottu HIMARS ja yksi S-300 järjestelmä.

Oletan että JOS tätä olisi tapahtunut koko talven ajan, ryssä olisi jakanut siitä videoita ja kuvia.

Muistan myös että aikaisemminkin on nähty Iskander-iskuja tiettyjä kohteita vastaan, yleensä tutkat tai ilmatorjuntaohjusvaunut eli siinä ei ole mitään poikkeavaa tämän sodan osalta.

Se on helppo uskoa että tietty määrä ohjusaseita on kokoajan valmiudessa, mikäli löydetään maali jota vastaan kokeillaan iskeä - eli tämä on yksi rajoittava tekijä ohjusten käytölle. Arvatenkin tällaiset "odottavat aseet" ovat joko S-300 / S-400 tai Iskander koska ne kykenevät laukaisemaan ohjuksen nopeammin ja lähempää kuin Kalibreita laukaiset sotalaivat ja sukellusveneet tai muita ohjuksia laukaisevat pommikoneet.
 
Puhutaan nyt maasta, jossa yli 80% firmoista käyttää edelleen faksia.
Ai, minä luulin että Bundeswehr käyttää edelleen Enigmaa. On näemmä ryssäkin saanut lopulta koodin purettua.
Leikki leikkinä.

Syöttäkää nyt jo Kertsin sillan kordinaatit niihin perkeleen Tauruksiin ja antakaa nyt vaikka Ukrainan ilmavoimien kokeneiden Su-24 pilottien toimittaa ne perille. Nyt loppuu se paskan puhuminen ja Luftwaffen vanhat perinteet kunniaan. Nyt on aika vanhan militaristisen Saksan jo herätä. Ryssä painaa päälle, teitä tarvitaan taas. Eskalaatio? Heinäsirkkojen sirinää.
IMG_2785.jpeg

IMG_2787.jpeg
 
Siellä jokiväylillä syväys saattaa hyvinkin piisata. Saattaa olla alikulkukorkeudet mitkä mitoittaa, kun ei noita kiinteitä rakenteita nuissa sota-aluksissa saa ihan helposti kipattua. Dneprille ne ei pääse. kun se on Ukrainan hallussa. Don-Volga kanava kai ainoa mahdollisuus ja ei siellä hyvin korkeilla paateilla pääse.
Ryssien jokiliikenteeseen tarkoitetut rahtilaivat on erityisen matalia ja niinhän ne on Länsi-Euroopankin joilla.
Don-Volgalla maksimikorkeus 44m. Eli ei ongelmaa ainakaan tuolla osuudella. Korvetteja voi siis siirtää jokia pitkin.

Maximum boat length141 m (463 ft)[2]
Maximum boat beam16.8 m (55 ft)[2]
Maximum boat draft3.6 m (12 ft)[2]
Locks13[3]
Maximum height above sea level144 ft (44 m)

 
Back
Top