Ukrainan konflikti/sota

JR2 kirjoittaa kuulemistaan / lukemistaan juoruista, aiheena ryssän värväämät intialaiset ja niistä johtuva Shoigun ja Lavrovin välien tulehtuminen:

Source: Russian

Lavrov in conflict with Shoigu over "soldiers" from India drafted into Russian army:

- Lavrov is afraid of India's reaction and demands that Shoigu release them from contracts, and the Indians themselves be sent back to their homeland

- Shoigu is opposed because of others foreign contract workers may want to leave in a similar way

- there were cases ( Russian / Indian ) of beatings, rapes, and attempted murders as revenge for rape ( Indian / Russian )

- Shoigu is afraid that when they return, they will tell everyone to the media, while Lavrov is afraid that relations with India will deteriorate

- the problem is on the table, no decision has been made on how to solve it. There is also no decision as to whose position - Lavrov's or Shoigu's - should prevail.

- unofficially, at least 50 Indian citizens have been killed so far during the war and at least 100 have been injured


Ryssillä on kyllä kyky paskoa aivan kaikki.

Ne ovat huijanneet intialaisia riveihinsä sotimaan sotaa johon Intialla ei ole mitään arpaa ja ryssät eivät vaan voi olla asiaan sinällään tyytyväisiä, pitää alkaa raiskaamaankin niitä intialaisia aivan kuin omiaan ja muutenkin tulehduttaa kaikki välit. No, kun on ryssistä kysymys niin ei tuon pitäisi yhtään yllättää, mutta jotenkin sitä luulisi että ne tajuaisivat oman etunsa. Lienee liikaa vaadittu.

Jos tuo on kamelin selkä joka saa Intian kampeamaan itsensä kauemmaksi Venäjästä niin onpahan hyvien uutisten kerhossa tämä.

Ranskaa on arvosteltu paljon todella hitaan alun vuoksi, mutta sota on pitkä ja nyt näyttää että Ranskalta tulee aikalailla ensiluokan tavaraa, toki vanhaakin, mutta aika näyttää kuinka ison roolin lopulta ottavat Ukrainan tukemissa, rahkeita olisi vaikka mihin.


Kanada osallistuu yhdeksäntenä maana Ukrainan droonikoalitioon, siinä toinen maa jolla olisi resursseihinsa nähden reilusti petrattavaa, mutta vieläkin ehtii.

 
Viimeksi muokattu:
Aivan ymmärrettävää, Saksalla raskas taakka toisesta maailmansodasta, eivät halua olla SE jonka takia kolmas maailmansota syttyy.

Mutta, mutta... Saksallako on ainoastaa ase jolla voidaan iskeä 500km päähän, jotenkin eppäilen.

Toisen maailmansodan päättymisestä tulee 79 vuotta, miten kauan niitä isien ja esi-isien syntejä pitää kantaa mukanaan?

Venäjä ja Neuvostoliitto ennen sitä on toki takonut tätä viestiä saksalaisten kalloon vuosikymmenien ajan ja näyttää uponneen mainiosti - ainakin tietyn ikäiseen väestöön.

Vaan nyt jos koskaan olisi aika katsoa totuutta silmiin ja oikaista selkä siitä kumarasta.

Kolmas maailmansota ei syttynyt kun ranskalaiset ja britit toimittivat Ukrainalle risteilyohjuksia, joten se ei tule syttymään, vaikka saksalaiset toimisivat samoin.

Kolmas maailmansota, ydinsota yms yms ovat vain ryssän ulinaa, jolla se yrittää saada ilmaiseksi myönnytyksiä ja Ukrainan käsien sitomista.
 
Jaha, Boris Pistorius totesi Suomen vierailullaan, että Tauruksia Ukraina ei tule saamaan.



Puolustusministeri painotti, että vaikka pitkän kantaman ohjukset voisivat auttaa Ukrainaa tietyissä paikoissa, Saksa ei aio ylittää rajaa, jonka jälkeen siitä tulisi sodankäynnin osapuoli.

”Tämä on syy, miksi Tauruksia ei ole vielä toimitettu”, Pistorius sanoi puolustusministeriössä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.
Saksa on jo sodankäynnin osapuoli. Ryssä on omien sanojensa mukaan sodassa kaikkia länsimaita vastaan, mukaan lukien Saksan. Siksi Saksan kaasuvarantoja ei täytetty asiallisesti 2021-2022 ja siksi Nord Steam räjäytettiin. Vielä sotatoimet eivät ole Saksan alueella. Pitääkö odottaa siihen asti?
 
Sitten pitää vielä aseistaa. Se kai on tarkoitus tehdä Ukrainassa. Ei sitä oikein Ukrainalaiselle telakalle voi viedä seisovaksi maaliksi.
Oli tarkoitus, mutta suunnitelma saattaa olla tuolta osin muuttunut. Turkkilainenkaan telakkayhtiö tuskin kieltäytyy jos pyydetään tekemään lisätöitä...
Löysin eräänlaisen lähteen ja oletan että tämä oli se mikä minulla oli mielessäni, koska luin eilen iltasella Alexander Kovalenko twitter-viestejä.

Hän kirjoitti 21.12.2023 julkaistussa viestissään näin (alleviivaus minun):

KAB.

On December 2/3, Russian tactical aviation used more than 600 FAB-250/500/1500 adjustable aerial bombs with installed UMPKs, which makes them adjustable.

It is worth noting the decrease in the use of KAB in December compared to November and October. Let me remind you that in November tactical aviation dropped more than 1,200 KABs, and on November 25, an absolute record for the use of this weapon was set - 120 units per day.

The decrease in the intensity of the use of KABs is not due to the fact that “KABs are running out!”, but to the deterioration of weather conditions. In most cases, it was the weather that minimized the use of KAB, for example, on December 14, 5 KAB were used, and on December 19, 4.

Nevertheless, KAB remains the main deterrent means of destroying explosive material by self-propelled guns and the overall indicator of their use preserves this problem, for which Ukraine does not yet have an effective solution.



-

Kirjoitin aikaisemmassa viestissäni että "pilvisyys" olisi vaikuttanut ohjautuvien liitopommien käyttöön, mutta Kovalenko kirjoittaa tässä että vaikuttajana olisi "sää".

Viestissä mainitaan 14.12.2023 ja 19.12.2023 esimerkkeinä.

"Sää" voi tarkoittaa paitsi pilvisyyttä niin myös lumisadetta tai vesisadetta tai jäätävää tihkua tai kovaa pakkasta tai kovaa tuulta tai montaa muuta asiaa.

Ei siis ole oikein sanoa tämän perusteella että "pilvisyys rajoittaa ohjautuvien liitopommien käyttöä".

-

MUOKKAUS: tässä säätiedotteet 14.12.2023 ja 19.12.2023 päiville.

Ensin 14.12.2023:

14-15 DEC 2023: #NAFOWeather
Light Snow(west)
Ice/Mix(north/east)
Light Rain(south) ending 15 DEC morning
Wind from SE->NW at 4-9 m/s Low Temp -5C

SAT-SUN(16-17 DEC)
Mostly Cloudy(all Ukraine)
Low Temp -7C

LOC Weather Discussion (14 DEC 2023)
Past 24hrs to +24hrs: Light precip <5mm; warm-up to 0C(north), mix/ice in north/east, partial snow melt LOC; poor visibility, low clouds, poor mobility (see precip, MODIS, Kreminna fcst images)
+48-72hrs: Improving conditions, <0C, poor ISR



-

Tässä 19.12.2023: LÄHDE

19-20 DEC 2023:
Occasional Light Rain (west/north)
Mostly Cloudy(east/south)
Wind from S at 3-9 m/s Low Temp 3C

THU-FRI(21-22 DEC)
Occasional Light Mix/Rain (west/north)
Mostly Cloudy(east/south)
Low Temp 3C

LOC Weather Discussion (19 DEC 2023)
Past 24hrs: Mostly dry, cloudy, temps warming >0C, poor ISR (see MODIS image)
+24-72hrs: Mostly dry, temps >0C, ground thawing(east/north), mostly cloudy w/ poor-fair ISR
+96-120hrs Rain/Snow, less warm temps near 0C (see Kreminna 14-day fcst)
Mielenkiintoista, jäätävät olosuhteet näyttävät olevan länsikalustollekin jonkinlainen Akilleen kantapää. Ja vaikka kone olisikin varustettu jäänesto/poistolaitteilla, niin ne pommit eivät ole. Siipien aukeamisen ei tarvitse viivästyä hirveän paljon, että liito jää lyhyeksi, jos äärikantamille yritetään. Jää myös lisää ilmanvastusta, heikentää nostetta ja saattaa jopa jumiuttaa ohjauspintoja. Joten jäätävä sää voi hyvin olla ongelma myös JDAM:lle ja muille länsiaseille!
 
Tsekin juonimien tykistön laukausten vaikutus alkaa näkymään - tosin kuten kommentin vastauksessa täsmennetään, tämä ei tarkoita sitä että ko. laukauksia olisi vielä saapunut Ukrainaan, vaan sitä että tykistön käyttöä on selvästi vapautettu tarkemmasta kontrollista (joka johtui laukausten säännöstelystä ja harkitummasta käytöstä):

Ukrainian soldier reports that he noticed a further increase in the availability of artillery shells. This comes as the Czech republic's initiative to purchase 800,000 shells has entered the final phase.

1709925092922.png

The second point is also incredibly interesting. I'm sure that western military attaches got a lot of valuable data from this mostly-FPV phase of the war. Turns out, FPV drones can convincingly enforce territorial control even without artillery.. Impressive.


-

Kommenteista poiminta: My opinion: No reports of the czech iniciative ammunition deliveries yet being made, however it allows ukrainians to fire more grenades from their own stocks as the first deliveries will start coming soon.

Johon Astraia Intel vastasi näin: It's not just an opinion. You are correct. This is not about newly delivered ammunition. As I have shared with you in the past, Ukraine has been stockpiling shells, wherever possible, for an upcoming offensive. Logistics simply adjust based on the circumstances.
 
Jaha, Boris Pistorius totesi Suomen vierailullaan, että Tauruksia Ukraina ei tule saamaan.



Puolustusministeri painotti, että vaikka pitkän kantaman ohjukset voisivat auttaa Ukrainaa tietyissä paikoissa, Saksa ei aio ylittää rajaa, jonka jälkeen siitä tulisi sodankäynnin osapuoli.

”Tämä on syy, miksi Tauruksia ei ole vielä toimitettu”, Pistorius sanoi puolustusministeriössä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.
Kettu miten naurettava näkökanta, että Saksasta tulisi sodan osapuoli jos pitkän kantaman ohjuksia antais Ukrainaan, Venäjällä on kyllä saksalaisten pallit hyppysissä, ei mitään luottoa Ukrainaan, hävetkää.
 
Ryssä käyttänyt hieman erilaista liitopommikittiä, jossa mahdollisesti jonkinlainen avustinmoottori - en muista nähneeni tai kuulleeni tällaisesta aikaisemmin JA kuvauksen mukaan merkinnöistä käy ilmi että olisi valmistettu helmikuussa 2024.

Kitin nimeksi tarjotaan UMPB joka on eri kuin ohjautuvien liitopommien UMPK-kitti:

Per the Ukrainian TG channel Colonel of the General Staff, Russia has recently fielded a new precision-guided munition.

The weapon is described as a FAB-250 warhead fitted with a guidance section, folding wings, tail control surfaces and likely an outboard turbojet or turbofan.

The weapon is claimed to have GNSS/INS guidance with an 8-channel Kometa board and a production date of FEB 2024. This kit bears the designation “УМПБ (UMPB),” differing from the UMPK designation of typical Russian glide kits.

This new munition likely indicates an ongoing Russian effort to extend the range of their existing stock of unguided general-purpose bombs, analogous to the U.S. Powered JDAM and JSOW-ER.

H/T @CommanderNizar for flagging this to me


https://t.me/war_home/734

For the first time, the enemy used a new type of universal planning module for unguided aerial bombs.

The specified UMPB device contains the warhead of an aerial bomb (FAB-250) which is integrated into the body of the module itself, an inertial and satellite navigation system (comet with 8 antennas), a system of ailerons and rudders in the tail part and probably an outboard turbojet engine and a fuel tank.

Such a cheap cruise missile, production date 02.24

Your options What does the last letter B in the name mean? The only thing that comes to my mind is barrages

Sign up
COLONEL GSH
t.me/war_home/734
2.1Kviews
Mar 8 at 17:35

1709926294130.png

1709926321968.png

1709926349472.png

1709926377777.png

1709926404758.png


 
Viimeksi muokattu:
Tuli vastaan mielenkiintoisia huhuja venäläisistä lentäjistä. Ilmeisesti nämä lähiviikkojen pudotukset ovat aiheuttaneet niin paljon tappiota, että useampi lentäjä on kieltäytynyt lähtemästä taistelulennolle. Lisäksi lentäjät ovat alkaneet sabotoimaan omia koneita, jotta lentoja ei voida suorittaa.

Tämä voisi myös selittää sen, miksi A-50 lennot ovat keskeytetty. Miehistöt ja lentäjät ovat kieltäytyneet lähtemästä lennolle. Joka sinällään olisi aika luonnollinen selitys. Ja jos tuollainen porukka ilmoittaa, että nyt ei mennä, niin mitäs teet? Tuskinpa siellä tsetseenien voimalla aletaan koneita lähettämään ilmaan.

Edit: Mietin vaan tuon koneen sabotointia. Tulee mieleen moottorin särkeminen, mutta onko aihetta paremmin tuntevilla parempaa ajatusta?
 
Tuli just manattua Kanadaa niiden vatuloinnista niin ne ovatkin hiljalleen menossa oikeaan suuntaan. Siellä on nostettu hieman valmistuskapasiteettia ja siirtyvät lopulta M795 ammukseen. Toki jos aikovat merkittävästi lisätä kapasiteettia niin se maksaa satoja miljoonia ja ottaa sen parisen vuotta kuten kaikilla muillakin.

Olisi korkea aika mikäli aikovat koskaan nojata vähänkään tykistöön.


Ja Kreikastakin tulee jo kymmenen tuhatta per kuukausi ja investointeja määrän moninkertaistamiseksi ollaan tekemässä.

Zelenskyi kävi hiljattain Kreikassa, tuskin ihan kuulumisia vaihtamassa.

 
Viimeksi muokattu:
Tuli just manattua Kanadaa niiden vatuloinnista niin ne ovatkin hiljalleen menossa oikeaan suuntaan. Siellä on nostettu hieman valmistuskapasiteettia ja siirtyvät lopulta M795 ammukseen. Toki jos aikovat merkittävästi lisätä kapasiteettia niin se maksaa satoja miljoonia ja ottaa sen parisen vuotta kuten kaikilla muillakin.

Olisi korkea aika mikäli aikovat koskaan nojata vähänkään tykistöön.


Ja Kreikastakin tulee jo kymmenen tuhatta per kuukausi ja investointeja määrän moninkertaistamiseksi ollaan tekemässä.

Zelenskyi kävi hiljattain Kreikassa, tuskin ihan kuulumisia vaihtamassa.


Tää tulee varmaan menemään sen tunnetun sikasyklin mukaan.
 
Jaha, Boris Pistorius totesi Suomen vierailullaan, että Tauruksia Ukraina ei tule saamaan.



Puolustusministeri painotti, että vaikka pitkän kantaman ohjukset voisivat auttaa Ukrainaa tietyissä paikoissa, Saksa ei aio ylittää rajaa, jonka jälkeen siitä tulisi sodankäynnin osapuoli.

”Tämä on syy, miksi Tauruksia ei ole vielä toimitettu”, Pistorius sanoi puolustusministeriössä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.
Saksa pitää ite viivotinta, että saa Putin piirtää ihan höpöhöpö keksityn rajan.
 
Ukrainan käyttämä 60 mm kranaatinheitinmiina M768A1, varustettuna sähkömekaanisella sytyttimellä M734...
Sytyttimessä on 4 toimintatapaa: PRX (Proximity) — miinan räjäyttäminen 1-4 metrin (3-13 jalan) korkeudella maasta; NSB (Near Surface Burst) — miinan räjäyttäminen 0-1 metrin (0-3 jalan) korkeudella maasta; IMP (Impact) — räjähdys kosketuksessa kohteen kanssa; DLY (Delay) — viivästyy 0,05 sekuntia aktivoinnista. Tila valitaan manuaalisesti.
Tuo PRX-moodi olisi hyvä Nemon MRSI-toiminnassa jalkaväkeä vastaan. Löytyyköhän näitä 120 millisiin?
 
Alan olla entistä vakuuttuneempi ettei ne Taurukset ole maineensa veroisia vaan samanalaisia hypepaukkuja kuin ryssillä. Ei niitä kehtaa antaa.

Tosin jos vkl aikana tuo "terrori-isku" toteutuu niin sieltä löytynee Tauruksen alasammuttu kotelo jonka kyljessä on pari väärinpäin piirrettyä swastikaa ja signeeraukset Scholtz ja Zelenskyi.
 
Back
Top