Ukrainan konflikti/sota

Päivän matemaattinen mietintö. Ukraina on ilmoitellut että droneja tulisi se miljoona vuodessa. Samoin on kerrottu että FPV doneista osuu joku 30%. Jos laskee että osumasta tulee yksi örkinraato niin miljoonalla tekee vähintää 300kö/vuosi. Ylläoleva video näyttää juuri tuolle, eli FPV kannattaa käyttää yhteen örkkiin.
 
Olipas hassua tarinaa tullut muutama sivu sillä aikaa kun oli piha puuhasteluisssa & kaljoitteluissa muutaman tunnin, melkeen asiaa aiheesta kolmisen sivua joten luulin että missaasin THE SILTA tms. isoa asiaa mutta noh ei ja se siitä, vainuni osui kuitenkin tämän pääsiäisjäsenen ekasta viestistä taas oikeaan joten otanpa pienit hömpsyt herran banaanin kunniaksi ja jatketaan kohta taas aiheilla.

Muoks. ja en tod alennu edes kommentoimaan mitään näihin paskahousujen viesteihin, isot hymiöt tulee ja silllä hyvä, tietäjät tietää ketä ja mitä. Ja ei sillä että mun mielipiteellä olisi jotain suurta merkitystä
 
Viimeksi muokattu:
Keijo ei voi todistaa, mutta Buchan verilöylyä ei koskaan tapahtunut. Se on saman moraalittoman nenäeliitin kyhäelmä kuin yksi muukin "verilöyly" historiassa jossa mukamas kuoli muutama miljoona nenäkästä.
Piti ihan tili luoda tätä varten tänne...

Pysyisitte röllit siellä X:ssä vaan, ikäänkuin karsinassa. Paljon helpompi yhdessä paikkaa laittaa vastauksia valheisiinne...

Rommeli kuules, te maksatte vielä kaikista rikoksistanne. Kysy vaikka esimieheltäsi.
 
Budanov kommentoinut mereltä laukaistavista Kalibreista näin:

Russia has accumulated "Kalibr" cruise missiles and may soon use them for strikes on Ukraine

This was reported by the head of the State Intelligence Service of Ukraine, Kyrylo Budanov.



-

Minun karkea laskelmani jäljellä olevien ohjusten (mahdollisesta) määrästä sanoo että Kalibreita voisi olla 254 kpl jäljellä ja niitä valmistuisi 20 kpl per kuukausi.

Toisaalta sama laskelma on tällä hetkellä -49 kpl Kh-101 saldon osalta eli jossain on virhettä.

Toki Kalibrien osalta se voi päteä, kun taas Kh-101 osalta ollaan selvästi metsän puolella - näitä ei voi tietää.

Ryssä ei ole juurikaan käyttänyt Kalibreita talven aikana, ainoastaan 8 kpl 6.11.2023 jälkeen, jos Ukrainan ilmoitukset pitävät paikkansa. Tämä siis viimeisen viiden kuukauden aikana, tosin ollaan vielä viikon päässä ko. eräpäivästä.

Kalibrit laukaistaan mereltä eli sotalaivoista tai sukellusveneistä, näin ainakin perinteisesti. En osaa sanoa, onko ryssällä näiden laukaisuun jonkinlaista konttia tai muuta lavettia, mutta selvästi Zirconeita on laukaistu jonkinlaisesta maalavetista. JOS ryssällä olisi Kalibreille vastaavanlainen, silloin voisi kuvitella että niiden käyttö lisääntyisi, kun se ei olisi enää riippuvainen sotalaivoista ja sukellusveneistä.

Toki hyvä tunnustaa että Budanov harvoin juttelee lämpimikseen eli jos hän arvioi että Kalibreita saatetaan käyttää lähiaikoina iskuissa, otan ne puheet tosissani.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän ongelma on aina ollut huonot johtajat.

Ei. Venäjän ongelma on aina ollut venäläiset.

Mistä luulette niiden huonojen johtajien Venäjälle ilmestyvän? Pahat ruotsalaiset ja kanadalaiset sortajat lähettävät, eikä hyvä venäläinen kansa kykene puolustamaan itseään näitä vierasmaalaisia tunkeilijoita vastaan vaan joutuu alistumaan heidän johdettavakseen? Ei se näin mene. Putin on vain yksi perusvenäläinen miljoonien joukossa. Otat jonkun toisen venäläisen ja nostat sen Putinin tilalle, todennäköisesti saat samanlaisen lopputuloksen. Lännessä, ainakin Suomessa ja muissa Venäjän naapureissa, pitäisi vihdoin ymmärtää mikä se ongelma on. Se ei ole venäläiset johtajat, se on normaalit venäläiset. Ihan sama ongelma on monilla muillakin kansoilla vaihtelevassa mittakaavassa. Ei esim. Somalian tai Afganistanin ongelma ole huonot johtajat, vaan ne tavalliset ihmiset.
 
Piti ihan tili luoda tätä varten tänne...

Pysyisitte röllit siellä X:ssä vaan, ikäänkuin karsinassa. Paljon helpompi yhdessä paikkaa laittaa vastauksia valheisiinne...

Rommeli kuules, te maksatte vielä kaikista rikoksistanne. Kysy vaikka esimieheltäsi.
<ot>Minä tein saman. Tämä toinen postini.</ot>
 
Vaikea sanoa, miten merkittävää tämä on mutta FPV-dronejen käyttö jalkaväkeä vastaan on selvästi nähtävissä kaksi eri trendiä:

Just saying ... if FPV and Drone Drop do this ...

1711910385746.png

1711910396689.png

-

Oh boy what's going on?

1711910356466.png


-

Ei voida toki tietää, mikä määrä jää näkemättä. Väitetysti kummallakin on reilusti EW-kalustoa joten droneja myös menetetään paljon.

Yllä olevat kuvaajat kertovat vain dronejen käytöstä jalkaväkeä vastaan, mutta kuten videoista nähdään, niitä käytetään myös paljon erilaisia ajoneuvoja vastaan.

En halua ylikorostaa dronejen roolia, koska siihen liittyy paljon tuntemattomia tekijöitä, mutta ovathan nämä numerot hurjan suuria ja käyrä osoittaa ainakin toistaiseksi ylöspäin.
 
Päivän matemaattinen mietintö. Ukraina on ilmoitellut että droneja tulisi se miljoona vuodessa. Samoin on kerrottu että FPV doneista osuu joku 30%. Jos laskee että osumasta tulee yksi örkinraato niin miljoonalla tekee vähintää 300kö/vuosi. Ylläoleva video näyttää juuri tuolle, eli FPV kannattaa käyttää yhteen örkkiin.
Varmaan lennätetään sen verran kaukaa, että paluuta ei ole ja maalin löytyessä hoidetaan homma.
 
Tämä ei edelleenkään toimi. Suomenlahdesta tulee tällöin ”kansainvälinen salmi” jonka läpi saa kulkea myös niiden valtioiden sota-alukset, joilla on satama salmen toisella puolen. Enää venäläisiä aluksia ei voisi pakottaa kapeaan ränniin keskelle Suomenlahtea, vaan ne saisivat purjehtia läpi aluemerellä mistä vaan kohdasta, kunhan eivät loukkaa sisäisiä aluevesiä. De facto sallittu kulkuränni levenisi ainakin 40 kilometriin.

Nykyisellään Ahvenanrauma on suljettu näin. Siitä ei kuitenkaan tullut tai tule ”kansainvälistä salmea”, koska Pohjanlahdella ei ole Suomen ja Ruotsin lisäksi muiden valtioiden satamia.
Ei taida olla ihan noin yksinkertaista. Kansainvälisen salmen läpikulkua reguloi näköjään merenkulkuoikeuden lisäksi rannikkovaltioiden säännöksen, joita molempia pitää noudattaa. Gibralttarilla on esim tiukahkot yhdensuuntaiset rännit ja kulkunopeudet joita on pakko noudattaa.

Lisäksi siellä on mm viattoman kauttakulun periaate, eli sisemmän alueveden käytön voi halutessaan kieltää jos vieraileva valtio toimii uhkaavasti.

Toisekseen sisäisen aluevesirajan etäisyys on 22km. Naissaareen on noin 35km, eli suomen ja viron sisäiset vedet yhtyvät eikä väliin jää minkäännäköistä kansainvälistä vesialuetta. Nythän aluevesirajojen rajoittamisesta on erikseen ryssien kanssa sovittu. Eli kansainvälinen salmi kyllä, mutta eipähän siellä miten vaan silti seilata eikä ränni taatusti levene.

"Rantavaltion toimivaltuuksia aluemerellään rajoittaa viattoman kauttakulun periaate, joka perustuu tavanomaiseen oikeuteen ja on myös kirjattu merioikeusyleissopimukseen. Ulkomaisella aluksella on oikeus kulkea aluemerellä, jos se ei uhkaa rantavaltion rauhaa, yleistä järjestystä tai turvallisuuttta. Kauttakulun tulee nimensä mukaisesti olla etenevää, ja vain sellainen pysähtyminen tai ankkuroiminen, joka on tavanomaista merenkulussa tai on välttämätöntä ylittämättömän esteen tai hätätilan johdosta, on sallittua. Kauttakulun "viattomuutta" loukkaavat esimerkiksi väkivallan käyttö tai sillä uhkaaminen, sotaharjoitukset, sotilaallinen tiedustelutoiminta, rantavaltion puolustukseen tai turvallisuuteen vaikuttava propagandatoiminta, aluksilta tapahtuva lentotoiminta, tahallinen ja vakava ympäristön pilaaminen, kalastus, tutkimusten ja mittausten tekeminen, rantavaltion tietoliikennejärjestelmän häirintä sekä hyödykkeiden, valuutan tai henkilöiden ottaminen tai pois siirtäminen vastoin rantavaltion lakeja ja määräyksiä. Rantavaltio voi myös säännellä kauttakulkuoikeuden harjoittamista ja keskeyttää sen tilapäisesti turvallisuutensa suojelemiseksi.[8][9]"

Mielenkiinnosta: Mistä kaivoit tämän oikeuden seilata aluevesillä sotalaivalla sodan uhatessa? Missä sopimuksessa tämä sallitaan?

edit: ja vastaan itse itselleni luettuani jonkun 100 sivua tätä. Siellä on kaksi termiä "innocent passage" ja "transit passage" joista transit passage ulottuu rannikolta rannikolle. Tätä rajataan jättämällä high seas merialue keskelle lahtea. Sotahommat on lähtökohtaisesti kielletty, mutta tommonen siivu johtaa venäläisille automaattiseen tarpeeseen ajaa sitä siivua pitkin koska lyhin reitti kansainväliselle merialueelle omalta mereltä. Tästä voisi olla etua esim harmaan vaiheen miinoittamisessa, kun lopulle suomen merialueelle ei ole muukalaisilla asiaa. Aluevesillä ollaan salmikohtaisissa transit säännöissä joiden rikkomisella voidaan provosoida laivan haltuunotto ja sotatila. Kansainvälisellä kapeikolla on myös automaattinen ylilentooikeus, joten kaliningradin ilmasillan sulkua tällä ei voine toteuttaa. No sukellusveneillä olisi sentään pinta-ajopakko.

edit: Suomenlahdesta tulisi 45(1)(b) luokan salmi, samaa tyyppiä kuin esim straits of tiran Israelin etelärannalla. Tommosen laajamittainen miinoittaminen lienee sotatoimi, joten siksi varmaan tämä kuja on jätetty auki.
 
Viimeksi muokattu:
Ei se Venäjän mielestä varmaan toivottavaa ole. Mistä tuo Ryssäviha kumpuaa?
Hiljattain hautasin äitini, joka jäi sotaorvoksi parin kuun ikäisenä. Isänsä pääsi tapaamaan hiljattain syntynyttä tytärtään ollessaan sairaslomalla haavoituttuaan lievästi. Takaisin rintamalle päästyään taistelun tiimellyksessä katosi. Myöhemmin on selvinnyt että haavoittuneena joutunut vangiksi ja kuollut sitten myöhemmin vankeudessa. Vielä kuolinvuoteellakin isättömänä elänyt äitini kaipaili isäänsä. Hautakiveen äiti saa suomen sotaorvot muistomerkin. Näistä se "ryssäviha" kumpuaa meillä. Näytti hetken että nyky sukupolvet unohtaa tämän historian, mutta saimme jälleen muistutuksen. Me emme unohda koskaan.Teillä tavallisilla ryssillä olis nyt mahdollisuus tehdä tästä touhusta loppu ja pistää luu kurkkuun nyky hallinnolle. Niin maalliselle kuin kirkolliselle. Mitä nopeammin sen parempi, niin ei tarvitse Ukrainalaisilla kaikkea tehdä. Se on se hitaampi tie se. Olen työssäni tavannut viimeaikona paljon ryssiä, Ukrainalaisia ja Valkovenäläisiä. Poikkeuksetta kaikki on olleet ryssän toimia vastaan.
Näitä samankaltaisia kohtaloita, kuin meillä tulee olemaan myös Ukrainassa paljon. Milloin ryssä oppii. Ei milloinkaan. Historia vain toistaa itseään. Nyt teillä on mahdollisuus kääntää se.
Kunnia Ukrainalle
 
Ryssien sota on jo siinä vaiheessa, että ampuvat alas omia risteilyohjuksiaan.



Venäjällä ei kannata kotijoukkojen odotella näitä hyökkäysosastoihin kuuluvia kotiinpalaaviksi, tappiot ovat jossain 80 % paremmalla puolella.

Kuolevia ja palavia ryssiä twiitissä.


Muuten hyvä mutta vituttaa jo ajatellakin mitä tällaiset FPV-dronet tekevät venäläisten/kiinalaisten käsissä jos sattuisimme tulemaan vedetyksi mukaan suoraan sotaan. Puolijoukkueteltta alkaa olemaan kuolemanloukku joka loistaa kutsuvasti dronen lämpökameraan.

Jos meinaisivat poikamme ja tyttömme jatkaa elävien kirjoissa olemista niin vaihtoehtoina olisivat talvella kieppiin meno tai kuusen perseeseen pesän tekeminen. Tai sitten kunnon vahvistettuun korsuun yöpyminen. Mutta kun nämä dronet johtavat sitten raskaampaakin tulta tällaisiin korsuihin, vaikkapa liitopommia ym.

Täytyy mielenrauhan säilyttämiseksi ajatella että NATO:n ilmaylivoima vaikeuttaisi vihollisen toimintaa raskaasti tällaisessa tilanteessa.

P.S. Aatelkaapas millaiset psykologiset traumat näiden dronejen alituisena kohteena oleminen aiheuttaa. Jos sattuu selviytymään elossa siviiliin, saattaa tulla aikamoisia flashback:kejä ja unissa pyöriä suristimet vähän aikaa.
 
Back
Top