Ukrainan konflikti/sota

Viimeksi muokattu:
Tässä ilmeisesti tämän "dronen" tietoja:


Edit.
Tässä lisää:

Video Tatarstanista jossa nostetaan yhtä dronea pois öljynjalostamolta. Näyttäisi olevan tuo UJ-22 . Oletin että koko drone tuhoutuisi, mutta nähtävästi voi tiputtaa pommit ja jatkaa sen jälkeen lentoa, jos vain rangea riittää.


...EDIT. Taitaa olla vanhempi video. Ei näy lunta.
 
Laittakaa tänne vinkkejä kuinka monessa suomalaisessa lentokoneessa on tuollainen. se että maailmalla on olemassa ei tarkoita että niitä olisi yleisesti käytössä.
Vuonna 2014 Lentoposti kirjoitti:
"Tällaisia pelastautumisjärjestelmiä on asennettu Suomessa arviolta 80 lentokoneeseen. Määrä on nopeassa kasvussa."
 
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ehdottaa 100 miljardin tukea Ukrainalle viiden vuoden ajaksi ja Nato voisi myös koordinoida aseellista tukea.

HS siteeraa Financial Timesia, joka tietää kertoa Naton Ukraina-paketin olevan askel Trump-suojauksen rakentamiseksi. Naton nimissä annettavan tuen lisäksi Rammstein-koalitio siirtynee Naton hallinnon alle.


FT: Nato suunnittelee Ukrainalle ”Trump-suojaa”
FT:n lähteiden mukaan Nato-maiden ulkoministerit keskustelevat keskiviikkona esityksestä, jolla turvattaisiin tuen jatkuminen Ukrainalle, vaikka Donald Trump nousisi jälleen Yhdysvaltojen johtoon.​

.
Sotilasliitto Naton jäsenmaiden ulkoministerit keskustelevat keskiviikkona pääsihteeri Jens Stoltenbergin esityksestä Ukrainan avustamiseksi, sanovat Financial Times -lehdelle (FT) viisi esityksestä tietoista diplomaattilähdettä.

FT:n mukaan uudessa ”Mission for Ukraine” eli ”Tehtävä Ukrainalle” -esityksessä ehdotetaan noin sadan miljardin dollarin (reilut 90 miljardia euroa) aseapupakettia Ukrainalle seuraavan viiden vuoden ajaksi. AFP:n ja Reutersin mukaan ehdotettu aseapupaketti taas olisi suuruudeltaan 100 miljardia euroa eli vajaat 110 miljardia dollaria.

Syyksi esitykselle kerrotaan Ukrainan apumekanismin ”suojaaminen poliittisilta tuulilta”: erityisesti Yhdysvaltain entiseltä ja mahdollisesti marraskuussa uudelleen valittavalta presidentiltä Donald Trumpilta.

Trump on kertonut jo etukäteen aikovansa vastustaa tukea Ukrainalle.

Yhdysvaltain viimeisin apupaketti Ukrainalle on jumissa maan kongressissa, vaikka presidentti Joe Bidenin hallinto on yrittänyt saada sille tukea. FT:n lähteiden mukaan Yhdysvaltain osuus sadan miljardin euron apupaketista olisi huomattavasti pienempi kuin jumissa oleva 60 miljardin paketti.

Lähteiden mukaan uudella paketilla pyrittäisiin ratkaisemaan ongelmaa siitä, miten vastuu Ukrainan tukemisesta jakautuu jäsenmaiden välillä.

”Ulkoministerit keskustelevat parhaista tavoista järjestää ja tehdä Ukrainan tuesta voimakkaampaa, ennalta-arvioitavampaa ja kestävämpää”, sanoi FT:n lähde sotilasliitossa.

Stoltenberg tavoittelee FT:n mukaan lopullista sinettiä esitykselle ennen Naton heinäkuista huippukokousta. Esitys nähdäänkin osin keinona luvata Ukrainalle edes jotakin konkreettista Washingtonissa järjestettävässä kokouksessa, sillä Ukrainan jäsenyys sotilasliitossa tuskin siihen mennessä nytkähtää eteenpäin.

Mikäli esitys hyväksytään, siirtäisi se myös Ukrainaa aseellisesti tukevien maiden Ramstein-ryhmän toiminnan koordinoimisen Yhdysvalloilta Natolle. Ryhmään kuuluu yli 50 valtiota, joista kaikki eivät ole Naton jäseniä.

Myös Politico-lehti kertoi tiistaina lähteisiinsä vedoten ulkoministerien keskustelevan ryhmän koordinointivastuun siirtämisestä Natolle, jotta asetoimitusten jatkuminen Ukrainaan voitaisiin varmistaa, vaikka Trump voittaisikin vaalit.

Ramsteinin siirtämisellä Naton alaisuuteen se ”eristettäisiin” mahdollisesta Trumpin presidenttiydestä, sanoi entinen Nato-viranomainen Jim Townsend Politicolle.

Näin Nato saisi myös ensimmäistä kertaa Venäjän aloitettua suurhyökkäyksensä mahdollisuuden kontrolloida raskaiden aseiden toimituksia Ukrainaan.

Nato-ulkoministerit tapaavat keskiviikkona ja torstaina Brysselissä. Kokousaikataulun mukaan Ukrainan ulkoministeri osallistuu tapaamiseen torstaina aamupäivällä.

Suomen ulkoministeri Elina Valtonen (kok) osallistuu tapaamiseen. Hän kommentoi Naton ja Ukrainan suhdetta ja Suomen kantaa Ukraina-apuun tiistaina valtioneuvoston tiedotteessa:

”Suomi painottaa tarvetta jatkaa Ukrainan vahvaa tukemista sekä kahdenvälisesti että Natossa – – Ukrainan tulevaisuus on Natossa ja Euroopan unionissa.”

Torstaina tapaamisessa juhlistetaan myös Naton 75-vuotista taivalta. Samana päivänä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Suomi liittyi sotilasliiton jäseneksi
.
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainan hallitus on allokoinut linnoittamiseen 130M€, muutama kk sitten osoitetun 500M lisäksi.

Eniten uudesta paketista menee koilliseen Sumyn alueelle. Sitten järjestyksessä Zaporizhzian, Khersonin ja Mykolaivin suunnille.

Linnoitustyötä tehdään 24/7. Erikseen mainittu, että panssariesteitä on jo 42km Dnipropetrovskissa.

Hyvä, että varautuvat myös etelässä.

@ukrinform
 
Yhden twiittaajan näkemystä siitä, että Ukraina olisi hiljalleen siirtymässä aktiivisimman tykistön osalta 155&105 mm kalustoon ja jäljellä olevat 152&122 mm jäisivät takaportaan sekä hiljaisempien rintaman osien kalustoksi ja ehkä alkeiskoulutukseen. Putkien kunto ja ampumatarvikkeet sekä logistiikan yksinkertaistaminen lienevät rajoittavia tekijöitä siinä, että täytyy siirtyä kohti kalustoa jota valmistetaan länsimaissa.


Kun ryssälässä kesä vaihtui talveen niin maastopuku vaihtui puupalttooseen.

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top