Ukrainan konflikti/sota

Kannattaa kattoa Pekka toverin uusin video tiivistyy videosta : Iivanalla on 2 vuodeksi romua ja ukkoa toinen asia on osaako se käyttää niitä. Ukraina toivottavasti on saanut puollustusasemat kuntoon ja luvatut tykin laukaukset asemiin.
Vielä lopuksi median negatiivinen tappio mieliala pelaa suoraan Putinin pussiin Putin haluaa että länsi vaipuu epätoivoon ja lopettaa Ukrainan tukemisen uskokaa tai älkää GRU on voimissaan ja läsnä länsimaissa.
Täytyy tsekata kyseinen video. En tosin ole kovinkaan luottavainen mitä tulee arvioihin ryssän romun määrästä. Sodan alusta asti kun on vähän väliä kuulunut, että laarin pohja näkyy jo. Jostain sitä kamaa kuitenkin rintamalle päätyy edelleen enemmän, kuin mitä ukrainalaiset saavat sitä tuhottua. Länsitukea tarvitaan lisää.

Tappiomielialaan en ole vaipumassa, uskon edelleen ukrainalaisten kykyyn puolustaa maataan. Lyhyellä aikavälillä (tämä ja ensi vuosi) kokonaistilanne ei vain ole kovin ruusuinen, kiitos jenkkien presidentinvaalien, ja EU:n hitauden asetarviketuotannossa. Siksi kirjotuksessa alleviivasin tulevan kesän tärkeyttä.

Mikäli ryssän yritykset läpimurtoihin torjutaan, ja jenkkien tuki käynnistyy uudelleen vaalien jälkeen, ukrainalaisilla on pullat aika hyvin uunissa.
 
Nerokas, halpa, innovatiivinen ja tehokas.
Kyllä ne Ukrainalaiset kaikkea keksii:

Ukrainan ilmapuolustus kehitti hämmästyttävän järjestelmän: 8000 puhelinta on myrkkyä venäläisten aikeille​

Amerikkalaiskenraali kertoo, millaiseen järjestelmään Ukrainan väitteet isoista torjuntamääristä perustuvat.


Miehittämättömillä lennokeilla eli droneilla tai drooneilla tehtävät iskut ovat muuttuneet tärkeäksi tavaksi iskeä vastustajan selustaan ja syvälle vihollisalueelle Ukrainan sodassa. Itsetuhoutuvia eli itsemurhadroneja käyttävät sodan molemmat osapuolet niin sotilaallisia kuin infrastruktuurikohteita vastaan.

Ukraina on ilmoittanut kerta toisensa jälkeen huomattavan suuria väitteitä alasampumistaan venäläislennokeista. Väitteissä lienee vahva totuuspohja, sillä menestyksen takana on kekseliäs improvisoitu ilmavalvontajärjestelmä.

Sodankäyntiin keskittyneessä 2024 AFA Warfare Symposiumissa puhunut Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali James Hecker kuvailee Ukrainan järjestelmää Wall Street Journalin julkaisemalla videolla.


Järjestelmä perustuu 8000 mikrofoniin kytkettyyn puhelimeen, jotka on siroteltu ympäri maata vajaan kahden metrin mittaisten tolppien päähän. Laitteiden äänihavainnot syötetään järjestelmään, joka tunnistaa dronejen suunnan ja nopeuden.


Tiedot jaetaan Ukrainan ilmatorjuntayksiköille, joka lähettää moottoroituja, yleensä tykkipohjaisia it-järjestelmiä tuhoamaan lennokit.


Järjestelmän käyttökoulutus taistelijalle kestää kuusi tuntia. Se myös kiertää perinteisten ilmavalvontajärjestelmien ongelmat. Dronet lentävät noin 30 metrin korkeudella ja jäävät useimmilta tutkajärjestelmiltä havaitsematta.


Yhden havaintolaitteiston hinta on kenraalin mukaan noin 500 euroa.


– Se on tehokkaasti käytettyä rahaa verrattuna siihen, että ne ammuttaisiin alas Patrioteilla tai SM-2-ohjuksilla, Hecker sanoi.

Hecker totesi myös, että Nato-maiden yhteinen lennokkihanke olisi väkevä ase tarvittaessa myös Venäjää vastaan. Useamman Nato-maan yhteinen dronearmada imisi nopeasti Venäjän ilmapuolustuksen resurssit kuiviin.
 
Tuo Ukrainalaisten 8000 matkapuhelimen ilmavalvontaverkosto lennokkeja vastaan on kuin meidän ilmavalvontalottien verkosto sodan aikana.
Tiheästi ilmavalvontatorneja ja paikkoja, lotat kiikaroimassa ja kuuntelemassa kompassin kanssa. Ja kun ääni ja/tai näköhavainto saatiin, niin puhelimella yhteys ilmatorjunnasta vastaavaan paikkaan.
 

Tälläisillä virityksillä mennään ryssän kuoleman kuplaan sisään ja isketään jalostamoihin onnistuneesti.
Näistä droneistahan oli laajempi kisa Ukrainassa sisäisesti viimevuonna. Eiköhän tuolloin otettu ideat vastaan ja nyt alkaa tulla tuloksia ryssälässä. Epäilemättä Ukraina on hyödyntänyt omistamiaan Neuvostoliiton tutka ja IT laitteistoja, tarkoitus tietysti etsiä sellainen ratkaisu joka on mahdollisimman vaikea havaita. Tai muutoksia tuoda tutkahavaittavaksi. Hyvä arvaushan oli että hitaasti lentävät kohteet tuottaa vaikeuksia, tuskimpa 80-luvulla ajateltiin että suuren&mahtavan kimppuun käytäisiin punaisen paronin kaksitasoa muistuttavalla ilma-aseella. Kyllä noilla saa melkoista tuhoa aikaan jos kerta useita kymmeniä lähtee yksisuuntaiselle matkalleen joka viikko.

Ukrainan sota on ehkä osoittanut jälleen kerran että sodan kulkua on vaikeaa ennustaa. Raa-alla voimalla jylläävä ryssä on aika hyvin laitettu maksamaan sodastaan.
 
Kannattaa kattoa Pekka toverin uusin video tiivistyy videosta : Iivanalla on 2 vuodeksi romua ja ukkoa toinen asia on osaako se käyttää niitä. Ukraina toivottavasti on saanut puollustusasemat kuntoon ja luvatut tykin laukaukset asemiin.
Vielä lopuksi median negatiivinen tappio mieliala pelaa suoraan Putinin pussiin Putin haluaa että länsi vaipuu epätoivoon ja lopettaa Ukrainan tukemisen uskokaa tai älkää GRU on voimissaan ja läsnä länsimaissa.
Tuota, olenko ainoa, joka on katsonut tuon videon? Kuten Toveri toi asian esille, niin venäjä kykenee tuomaan rintamalla 1500 tankkia vuodessa. Se on vain 4 tankki päivässä. Samaan aikaan venäjä menettää sen 5-15 tankkia per päivä ja välillä jopa enemmän. Ja kuten Toveri sanoi, niin venäjällä on noin 2000 tankkia rivissä, joista ehkä puolet (oma arvio) on käyttökunnossa. Joten sodan nykyisellä intensiteetillä, nuo rivissä olevat tankit on syöty syksyyn mennessä loppuun. Ja jos jostain syystä venäjä saa kunnostusprosessin kuntoon ja he pystyvät kattamaan tappiot varastotankeilla, niin silloin myös nuo varastot on poltettu loppuun tämän vuoden aikana. Ja edelleen muistetaan, että tankkien uudistuotanto on vain 0.5 tankkia per päivä. Edes tuon tuotannon kymmenkertaistaminen (mihin venäjä ei pysty) ei auta.

Samaan aikaan venäjällä alkaa tykkien putket loppumaan, kun niiden uudistuotanto kattaa vain parin päivän tuhot. Samaan aikaan venäjä pystyy nostamaan ammustuotannon ehkä 4-5 miljoonaan kappaleeseen vuodessa, kun venäjä oikeasti tarvitsisi sen 15-20 miljoonan tykistön ammusta vuodessa ja uudet putket päälle.

Oma veikkaus on edelleen se, että venäjältä tullaan näkemään vielä yksi isompi yritys kevään/kesän aikana, mutta siihen se sitten jää.
 

Tälläisillä virityksillä mennään ryssän kuoleman kuplaan sisään ja isketään jalostamoihin onnistuneesti.
Oikeassa haarukassa oli tuo arvaukseni 300 kilon räjähteestä.

Joku olemassaoleva ultrakevyt tuossa on ilman muuta pohjalla, mutta vastaavia konstruktioita on paljon.
Siitä aikaisemmasta videosta arveltiin että kyse olisi jostain Ukrainalaisesta ultrakevyestä, joko Aeroprakt A-22 tai A32 Vixxen, mutta tämä kuva viittaa johonkin pykälää yksinkertaisempaan ja vanhempaan konstruktioon. Ekana tulee mieleen joku Skyranger tai Rans Coyote S6 mutta on niitä muitakin. Ukraina on (myös) harrasteilmailun alalla kunnostautunut, siis osaamista löytyy.

Noita myydään ihan rakennussarjana, mutta periaatteessa runko on alumiiniputkea mikä niitataan pop-niiteillä kasaan, ja siipi myös samantyyppinen konstruktio. Päälle lämmöllä tms.. kutistuva kangas. Työn laatu saa olla viimeistelemätöntä ja lentoturvallisuuteen/kestävyyteen ei tarvitse niin kiinnittää huomiota. Eli riittää yhden rakennussarjan osto malliksi, ja sen perusteella paikallinen paja pätkii alumiiniputket 50 koneelle ja niittaa laitteen kasaan. Jossain Oskoshissa tms.. alan tapahtumassa tuollainen rakennettiin rakennussarjasta porukalla 24 tai 48 tunnissa lentovalmiiksi, joten periaatteessa noita tulee aika vauhdilla kun aloitetaan.

Moottori on kallein osa, kuvittelisin että mentäisiin Rotaxin 4-tahtikoneen kanssa mikä on aika lailla standardi, mutta valitettavasti maksaa vähintään 15000€ tai ylikin jo. Vastaavia 2-t -koneita taitaa saada vielä, on kevyempi ja halvempi mutta polttonaineenkulutus (varsinkin pitkällä matkalla) kallistaa vaa'an Rotax 912:n hyväksi.
Matkanopeus jotain 140-150 km/h tuolla aerodynamiikalla, jos polttoainetta täytyy säästellä niin 120 km/h. Rotax 912 vie siinä 12-15 litran väliltä per tunti, tehoasetuksesta riippuen, ja siis normaalia autobensaa.
 
Oma veikkaus on edelleen se, että venäjältä tullaan näkemään vielä yksi isompi yritys kevään/kesän aikana, mutta siihen se sitten jää.

Jos menee näin, niin sitä ennen ryssä takuulla mobilisoi kaikki lännessä olevat lakeijansa, myötäjuoksijansa ja hyödylliset idioottinsa toitottamaan mitenkä Ukrainan tappio on väistämätön ja miten nyt pitäisi ryhtyä rauhanneuvotteluihin (Venäjän ehdoilla tietty). Taustalla se, että ryssän pitäisi vähintään saada pitää nyt hallussaan pitämät osat Ukrainasta. Kaikki pakotteet tulee poistaa, eikä Ukraina missään nimessä saa päätyä EU:n ja Naton jäseneksi.
 
Tuota, olenko ainoa, joka on katsonut tuon videon? Kuten Toveri toi asian esille, niin venäjä kykenee tuomaan rintamalla 1500 tankkia vuodessa. Se on vain 4 tankki päivässä. Samaan aikaan venäjä menettää sen 5-15 tankkia per päivä ja välillä jopa enemmän. Ja kuten Toveri sanoi, niin venäjällä on noin 2000 tankkia rivissä, joista ehkä puolet (oma arvio) on käyttökunnossa. Joten sodan nykyisellä intensiteetillä, nuo rivissä olevat tankit on syöty syksyyn mennessä loppuun. Ja jos jostain syystä venäjä saa kunnostusprosessin kuntoon ja he pystyvät kattamaan tappiot varastotankeilla, niin silloin myös nuo varastot on poltettu loppuun tämän vuoden aikana.
Tuota videoa on kommentoitu täällä jo aiemmin. Mutta videolla n. 6 minuutin kohdalla PT sanoo arvionsa että nykyvauhdilla Venäjä pystyy jatkamaan 2-3 vuotta. Sen jälkeen varastot alkavat olla tyhjät.
 
Jos menee näin, niin sitä ennen ryssä takuulla mobilisoi kaikki lännessä olevat lakeijansa, myötäjuoksijansa ja hyödylliset idioottinsa toitottamaan mitenkä Ukrainan tappio on väistämätön ja miten nyt pitäisi ryhtyä rauhanneuvotteluihin (Venäjän ehdoilla tietty). Taustalla se, että ryssän pitäisi vähintään saada pitää nyt hallussaan pitämät osat Ukrainasta. Kaikki pakotteet tulee poistaa, eikä Ukraina missään nimessä saa päätyä EU:n ja Naton jäseneksi.
No eikös täällä töötätä juuri tätä jokatuutista sZröderiä ja joka röllikkää myöteä. Samaa ujutetaan eri lehtiinkin, esimerkkejä on täälläkin jaettua niin Politicoa kuin hesaria myöten.

Itse arvelin jo että EU+USA päätösten jarrutus ja kevät hyökkäys olisi se viimeinen ryssän ponnistus. Ainoa vaan että EU sai juminsa auki joten välitöntä Ukrainan kaatumista ei tullut ja sitten löytyi vielä Tsekkien murkulalöytö. Tähän päälle vielä ryssän öljyjalostusteollisuuden laumatupakointi niin vaikeaa nähdä sitä voitokasta tulosta 2025. Tuolloin saa vetää aaseilla T-34:sia kun ei ole uudempaa eikä sitä diiseliäkään. Kai ne siirtyy hehkukuulaöljymoottoreihin?
 
Oikeassa haarukassa oli tuo arvaukseni 300 kilon räjähteestä.

Joku olemassaoleva ultrakevyt tuossa on ilman muuta pohjalla, mutta vastaavia konstruktioita on paljon.
Siitä aikaisemmasta videosta arveltiin että kyse olisi jostain Ukrainalaisesta ultrakevyestä, joko Aeroprakt A-22 tai A32 Vixxen, mutta tämä kuva viittaa johonkin pykälää yksinkertaisempaan ja vanhempaan konstruktioon. Ekana tulee mieleen joku Skyranger tai Rans Coyote S6 mutta on niitä muitakin. Ukraina on (myös) harrasteilmailun alalla kunnostautunut, siis osaamista löytyy.

Noita myydään ihan rakennussarjana, mutta periaatteessa runko on alumiiniputkea mikä niitataan pop-niiteillä kasaan, ja siipi myös samantyyppinen konstruktio. Päälle lämmöllä tms.. kutistuva kangas. Työn laatu saa olla viimeistelemätöntä ja lentoturvallisuuteen/kestävyyteen ei tarvitse niin kiinnittää huomiota. Eli riittää yhden rakennussarjan osto malliksi, ja sen perusteella paikallinen paja pätkii alumiiniputket 50 koneelle ja niittaa laitteen kasaan. Jossain Oskoshissa tms.. alan tapahtumassa tuollainen rakennettiin rakennussarjasta porukalla 24 tai 48 tunnissa lentovalmiiksi, joten periaatteessa noita tulee aika vauhdilla kun aloitetaan.

Moottori on kallein osa, kuvittelisin että mentäisiin Rotaxin 4-tahtikoneen kanssa mikä on aika lailla standardi, mutta valitettavasti maksaa vähintään 15000€ tai ylikin jo. Vastaavia 2-t -koneita taitaa saada vielä, on kevyempi ja halvempi mutta polttonaineenkulutus (varsinkin pitkällä matkalla) kallistaa vaa'an Rotax 912:n hyväksi.
Matkanopeus jotain 140-150 km/h tuolla aerodynamiikalla, jos polttoainetta täytyy säästellä niin 120 km/h. Rotax 912 vie siinä 12-15 litran väliltä per tunti, tehoasetuksesta riippuen, ja siis normaalia autobensaa.
Kun ei kuljeteta immeisiä, lienee Rotaxin joku Kiina/taiwan-versio ihan kelpo.
 

Russia’s friends beg EU to leave frozen assets alone​

From China to Saudi Arabia, countries want the EU to reject pressure to confiscate over €200 billion of Russian assets.




Politicolta hyvä artikkeli, EU alkanut lahjoittamaan varojen tuottoja, britit ja jenkit miettivät varojen lahjoittamista. Venäläisiä rahoituslaitoksia kusessa, koska nämä turvalliset sijoituskohteet olleet heidän lainojensa pantteina ja jos pantti raukeaa niin jostain pitää saada nopeasti käypää omaisuutta tilalle, vaikka sitten talletusvaroista. Kiinan ja saudien pelko voi myös liittyä omiin tappioihin, mutta aika moraalitonta touhua joka tapauksessa puolustaa venäjää.
 

Russia’s friends beg EU to leave frozen assets alone​

From China to Saudi Arabia, countries want the EU to reject pressure to confiscate over €200 billion of Russian assets.




Politicolta hyvä artikkeli, EU alkanut lahjoittamaan varojen tuottoja, britit ja jenkit miettivät varojen lahjoittamista. Venäläisiä rahoituslaitoksia kusessa, koska nämä turvalliset sijoituskohteet olleet heidän lainojensa pantteina ja jos pantti raukeaa niin jostain pitää saada nopeasti käypää omaisuutta tilalle, vaikka sitten talletusvaroista. Kiinan ja saudien pelko voi myös liittyä omiin tappioihin, mutta aika moraalitonta touhua joka tapauksessa puolustaa venäjää.
Ryssän kaverit voisi sen sijaan taivutella ryssää lopettamaan sotimisen, luovuttamaan sotarikolliset haagiin, vetäytymäön Ukrainasta ja maksamaan korvaukset Ukrainalle. Jos nyt niin kovasti pelottaa että heiltä jää rahaa saamatta ryssältä.

Tämä Ukrainan sota on paljastanut monen maan ja poliitikon kortit.
 
Back
Top