Ukrainan konflikti/sota

Saisinko linkin tuohon sinun lainaukseesi ? Missä kohtaa sopimusta puhutaan velvolliisuudesta puolustaa ?

http://atlanttiseura.fi/nato/#liite2

Lainaukseni oli hieman huolimattomasti Iltasanomien jutusta, jonka linkin hävitin. Alla on kuitenkin sopimuksen epävirallinen suomennos, jonka sisällön kyllä voi tulkita velvoitteeksi autta (saivartelu sikseen). Näin ovat myös Nato-valtoiden päämiehet vakuuttaneet. Oma pointtini oli kuitenkin, että velvoitteen rinnalla kulkee oikeus auttaa, jopa moraalinen sellainen:


5 artikla
Sopimuspuolet sopivat siitä, että aseellista hyökkäystä yhtä tai useampaa sopimuspuolta vastaan
Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa on pidettävä hyökkäyksenä niitä kaikkia vastaan, ja tämän
seurauksena ne sopivat, että jos tällainen aseellinen hyökkäys tapahtuu, kukin niistä harjoittamalla
omaa tai yhteistä Yhdistyneitten Kansakuntien peruskirjan 51 artiklan tunnustamaa
itsepuolustusoikeuttaan auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta sopimuspuolta tai sopimuspuolia
ryhtymällä välittömästi, yksin tai yhdessä toisten sopimuspuolten kanssa, sellaiseen toimintaan, jonka
se arvioi tarpeelliseksi, mukaan lukien aseellisen voiman käytön, tarkoituksenaan palauttaa Pohjois-
Atlantin alueen turvallisuus ja ylläpitää sitä
 
Näinhän se tietysti on, jätkät on puntiksella! Suomessa mennään naisiin ja ryyppäämään, isänmaalliset venäläiset menevät naapurimaahan tappamaan. Kai tätäkin myös omat "tiltumme" uskovat :eek:

Ulkomaat 28.8.2014 klo 10:58 | päivitetty 28.8.2014 klo 10:58
Separatistijohtaja: Venäläissotilaita taistelee separatistien riveissä Itä-Ukrainassa
Itä-Ukrainan separatistijohtajan mukaan Venäjän armeijan sotilaat ovat ottaneet lomaa asemapaikoistaan taistellakseen separatistien rinnalla.
Itä-Ukrainan separatistien johtaja Aleksandr Zahartšenko sanoo Venäjän television haastattelussa, että separatistien joukossa taistelee Venäjän armeijan sotilaita. Zahartšenkon mukaan sotilaat ovat ottaneet vapaata asemapaikoistaan taistellakseen separatistien rinnalla.

Ranskan presidentti François Hollande jyrähti torstaina, että Venäjän joukkojen toiminta Ukrainan alueella olisi sietämätöntä ja mahdotonta hyväksyä.

Separatistit valtaavat alueita
Lähde Ukrainan armeijasta kertoo, että Venäjän sotilaiden tukemien separatistien vallanneen Savur-Mohylan kukkulan Donetskin kaupungin itäpuolella. Kyseessä on strategisesti tärkeä kukkula.

Ukrainan sisäministeriön alaisuudessa toimivan Azov-pataljoonan taistelija kertoo puolestaan, että venäläissotilaiden tukemat separatistit ovat toimittaneet valtaamaansa Novoazovskin kaupunkiin sotilaskalustoa, joka on peräisin Venäjältä. Asovanmeren rannalla, lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Novoazovskin kaupunki jäi separatistien haltuun kolme päivää kestäneen tulituksen jälkeen.

Donetskin paikallisviranomaiset kertovat kranaattitulen surmanneen 11 siviiliä ja haavoittaneen 22:ta viimeisen vuorokauden aikana.

Lähteet:
Reuters, AFP
 
Onko nuo samanlaisia lomalaisia, kuin kauttakulkukuljetukset Norjaan ja Lappiin Jatkosotaa edeltävänä aikana? :p
 
Ranskankin presidentti oikein "jyrähti"että mahdoton hyväksyä. No tee sille jotain saatanan kohlo. Merkelkin vaatii. Tee jotain.
Tämä on historiallista. Putin vetelee Eu:ta nyt niin lujaa turpaan ettei tällaista olla ennen nähty.-
 
Ranskankin presidentti oikein "jyrähti"että mahdoton hyväksyä. No tee sille jotain saatanan kohlo. Merkelkin vaatii. Tee jotain.
Tämä on historiallista. Putin vetelee Eu:ta nyt niin lujaa turpaan ettei tällaista olla ennen nähty.-

Juuri samaa ajattelin. Nyt perhana toivoisi kunnollista reagointia tähän eikä tätä vimmaista peukaloiden pyörittelyä... vai onko toinen suussa ja toinen bärseessä... vaan eipä taida meidän Sale ja Stubu olla ensimmäisinä näyttämässä esimerkkiä notta kehtaako täältä kauheasti huudella... Oi voi voi.
 
Onko nuo samanlaisia lomalaisia, kuin kauttakulkukuljetukset Norjaan ja Lappiin Jatkosotaa edeltävänä aikana? :p

Tiedäppä hänestä. Venäjällä muuten sotilas tarvitsee esimiehiltään luvan, ennenkuin saa osallistua tuontyyppiseen "lomailuun". Ellei lupaa ole hankittu, niin asia on ihan sotilassyyttäjän ajettavissa oleva kurinpitorikosasia.

Tässä viimeisen SK:n kuvalehden artikkeli Ilkka Kanervasta. En tiedä kuuluuko "Ike" nyt siihen meidän poliitikkojen 2%:in, mutta artikkelissa ainakin puhuu ihan asiaa. Harmi vain, että rauhanturvaoperaatio alkaa jo olla 2kk myöhässä. Nyt alkaa jo olla tilanne aikalailla liian kuuma siihen...

Iken ehdotus rauhanturvaoperaatiosta oli kummallinen. Ensin pitää olla rauha, jota turvataan. Ukrainassa sitä ei ole ollut sekuntiakaan vielä. Jos taas halutaan viedä lännestä taisteluyksiköitä ja pistää sotijat matalaksi, puhutaan ihan eri operaatiosta. Oikea nimike on silloin rauhaanpakottaminen. Lännellä ei ole kyllä mitään hinkua mennä tuonne väliin - ja miksi pitäisi ollakkaan kun itsenäisyys ja taisteleminen ei kerran ukrainalaisia itseäänkään kiinnosta. Sehän on moneen kertaan todettu fakta tässä säikeessä.

Joku EU:n McCain voisi kyllä sanoa ukrainanalaisille, että mihinkäs te hukkasitte 6 kuukautta valmistumisaikaa? Kikkeliskokkelis, turha sieltä huudella nyt apuva kun ei kerran maanpuolustus itseä kiinnosta.

Se mitä Ike sanoo Putinista ja hevosen selästä tippumisesta, kannattaa huomata. Olen ihan samaa mieltä ja lännen strategia rakentuu nyt aivan liikaa kaikenmaailman perusteettomiin pienen todennäköisyyden onnenpotkujen odotteluun.

Minusta EU voisi nyt vähän ryhdistäytyä ja lopettaa teeskentelun. Laitetaan Putlerille viestiä, että lopeta nyt hyvä mies se kiduttaminen siellä. Eihän tommoinen kaulan katkaiseminen tylsällä puukolla ole mistään kotoisin olevaa hommaa eurooppalaiselle ihmiselle, se kuuluu Lähi-itään. Panssaridivisioonat liikkeelle isosti vaan ja otat sen mitä otat Ukrainasta. Me katellaan muualle koska ei meitä kiinnosta eikä ukrainalaisiakaan kiinnosta. Hoida homma nyt äkkiä loppuun, ettei tätä tartte ens joulunakin käpistellä.
 
Juuri samaa ajattelin. Nyt perhana toivoisi kunnollista reagointia tähän eikä tätä vimmaista peukaloiden pyörittelyä... vai onko toinen suussa ja toinen bärseessä... vaan eipä taida meidän Sale ja Stubu olla ensimmäisinä näyttämässä esimerkkiä notta kehtaako täältä kauheasti huudella... Oi voi voi.

Toinen ihmettelyn aihe joka lupaa kummia on rivikansan turhautuminen. Emme ole mielipiteinemme yksin täällä Mp netissä. Näitä on paljon pitkin Eurooppaa.Kaikki Eu:n median kommenttipalstat huutavat toimia.. Kuka politiikko ottaa tuosta vaaliaseen. Siihen päälle vielä puhtaasti pelon ja turvallisuuden vuoksi äänestävät.
 
"Hän joka ei muista historiaa on tuomittu toistamaan se".

Versailles’n rauhansopimuksen mukaisesti Reininmaa oli demilitarisoitu alue. Hitler rikkoi myös tätä määräystä vuonna 1936,
jolloin hän marssitti 30 000 miestä Kölniin 7. maaliskuuta 1936.[10] Ranska seurasi jälleen vierestä Britannian hyväksyessä Saksan marssin
”omalle takapihalleen”. Militarisoinnin jälkeen Hitler järjesti kansanäänestyksen,
jossa 98,8 % äänestäjistä tuki hänen toimiaan

Kun Neville Chamberlainista tuli Ison-Britannian pääministeri 28. toukokuuta 1937, hän jatkoi Saksan toimet hyväksyvää politiikkaa,
uskoen Hitlerin aikeena olevan vain yhdistää saksankieliset kansat. Chamberlain ei uskonut Saksan ryhtyvän sotaan.

Mellakointi Wienissä yltyi, ja Schuschnigg pakotettiin eroamaan. Seyss-Inquart kutsui Hitlerin joukot apuun,
ja 13. maaliskuuta 1938 Wehrmachtin joukot ylittävät rajan.
Kansanäänestyksessä Itävallan liittäminen Saksaan, Anschluss, sai 99,07 %:n tuen

Hitlerille kostautui nyt Böömin ja Määrin miehitys, jota ei voitu perustella saksalaisella väestöllä.
Sudeettialueiden ja niiden saksankielisen väestön liittäminen piti olla Saksan viimeinen laajentuminen Euroopassa...

Kansainliitto ei pystynyt ratkaisemaan vakavia konflikteja.
Järjestöllä ei ollut omia sotavoimia, ja sen määräämiä talouspakotteita saattoi kiertää käymällä kauppaa järjestön ulkopuolisten maiden kanssa.
Kansainliitto toimi sen ajatuksen varassa, että Ison-Britannian ja Ranskan sotilaallisen väliintulon pelote estäisi sodat.
Käytännössä järjestö ei onnistunut estämään esimerkiksi Italian hyökkäystä Abessiniaan tai Japanin hyökkäystä Kiinaan.
Neuvostoliiton hyökättyä Suomeen 1939 Kansainliitto erotti maan jäsenyydestään ja kehotti jäsenvaltioita antamaan Suomelle apua.
Koska järjestö kykeni antamaan lähinnä vain julkilausumia, usko sen toimintakykyyn sotien estäjänä romahti lopullisesti
toisen maailmansodan alkumetreillä ja samalla järjestön toiminta hiipui.

Referoitu wikipediasta.
 
Julkaistu koostumus joukkojen hyökkäys Venäjältä Ukrainaan: Usein, lukuisia http://zpolk-org.livejournal.com/72403.html

"Rauhanturvaaminen" voimat Venäjällä
Elokuu 26th, 2014 at 16:12

Koko maailma levisi uutinen: Nato tunnustanut hyökkäystä venäläisten joukkojen Ukrainassa. Ja sitten sosiaaliset verkot ovat yhä alkoi näkyä noin kuormat - 200 eilen Ekho Moskvy puheenjohtaja MCC "Forgotten Rykmentti" Elena Vasilieva julkaisi artikkelin otsikolla " kuormat - 200 Ukrainasta Venäjälle ", joka aiheutti kiivasta keskustelua. Hautajaiset pidettiin Pihkovan laskuvarjojääkärit kuollut sekoita koko blogosfäärissä. sotatoimista liittyy menetys sodan molempien osapuolten. On keskeinen kanavat Ukrainan päivittäin broadcast, tietyllä alueella haudata surmansa konfliktin sodan. venäjän kanavaa piti kuolemanhiljaisuus uskoen, että nimetön sankarit eivät tarvitse tällaista kunniaa ja ihmisen hautajaiset. At MCC "Forgotten Rykmentti" taistelijoiden eri paikallisia ja kansainvälisiä sotia ja konflikteja. Ja me emme tiedä mitä se tarkoittaa saada äiti kuormitus - 200 Emme vielä muiston kunniaksi laskenut taistelun veljekset. Ja se on hyväksyttävää sotilaita lähetetään taistelemaan toisessa maassa oli unohdettu sukulaisia. Pidä ihmisiin. vaikein sukulaisia kuollut - on löytää ja tuoda kotiin hautaamaan kehoaan. Kukaan ei yleensä tiedä, missä voi uudelleen suuntaaminen sotilasyksikkö, joka toimii heidän poikansa, miehensä tai veljensä. Siksi julkaisemme kirjoilla käytössämme tietoa siitä, mitä joukot vedetään takaisin olevilla alueilla Ukrainassa. Toivomme, että tämä tulee kiinnekohta tietyille perheenjäsenille, jotka ovat huolissaan sukulaistensa kohtalosta palvelevat armeijassa. Tämä tieto on ilmeisistä syistä ei voi olla täysin 100% tarkka. Mutta hän vahvisti hajanaisia lausuntoja lähtöisin puolustusministeriö ja julkaisujen toimittajia. Vuodesta JUVO, maavoimien ja tykistö: - BTG alkaen 18. motorisoitu prikaati Tšetšenia Hankala / Kalynovska (niin sanottu Tšetšenian pataljoona); - BTG 17th motorisoitu prikaati Tšetšenian Shali; - BTG alkaen 136. Moottoroitu prikaati Botlikh, Dagestanissa, - BTG alkaen 205. Moottoroitu prikaati Budeonovsk, Stavropol Territory; - BTG 19th Moottoroitu Rifle Brigade Vladikavkaz Pohjois-Ossetia; - BTG päässä 7th sotilastukikohta miehitetyiltä Abhasiassa, Georgiassa; - BTG päässä 33th vuori jalkaväkiprikaatiksi Maikop, Adygea; - Sekasarja alkaen 291. Tykistöprikaati Trinity Ingušiassa. - Mixed yritys 78- prikaati logistiikka Budeonovsk, Stavropolin alue. Airborne Mistä: - BTG alkaen 76. Pihkovan jako; - BTG alkaen 98. divisioona, Ivanovo, - BTG on 45 erillistä rykmentti Specialty Kubinka; - BTG alkaen 247 nnen rykmentin 7. Divisioonan Novorossiyskan. - BTG / RTG ja jakolinjat Maavoimien ja tykistöyksiköitä JUVO - alkaen 20. motorisoitu prikaati Volgograd - 34th mountain jalkaväkiprikaatiksi Karachay-Cherkessia; - Divisionin 943rd tykistörykmentillä Krasnooktyabrskoe Adygea (MLRS "Hurricane") - Divisionin 1. Missile prikaatin Krasnodar (pTRC "Tochka-U", "Iskander-M"). - 23 th Moottoroitu Rifle Brigade Samara, - BTG / RTG alkaen Airborne - alkaen 56. Air Assault Brigade Volgograd - 106. Divisioona Tula. - RTG / DRG (sabotaasi ja tiedustelu ryhmille) - päivästä GRU yksiköitä asemapaikkanaan Etelä-Venäjän - 10. prikaatin erikoiskäyttöön tarkoitettujen Molkino Krasnodarin alueen - 22th prikaati erikoiskäyttöön tarkoitettujen Aksai, Rostovin alueella, - 100. prikaatin kokeellinen razvedyvatelnoy Mozdok Pohjois-Ossetia, - 346. Brigade Specialty Cool Kabardi Balkarian - 25th Regiment Specialty Stavropol; - 2. Brigade Specialty Pihkovan - 16. prikaati erikoiskäyttöön tarkoitettujen Tambovin - 3. Prikaatin Specialty Ulyanovsk. Ja että mukaan karkea arvio, jossa ottaen huomioon tuen yksikköä, venäläisten ryhmä (johon he kyynisesti kutsutaan "rauhanturvaaminen") itärajalla Ukraina on noin 12-15000 henkilöstö, joka tarvittaessa lyhyessä ajassa voi olla yhtä vaikeaa kuin vähintään kaksi. Sekä suuret venäläiset joukot ovat keskittyneet Etelä miehitetty Krimin ja Pohjois-itärajalla Ukraina.

Alkuperäinen lähde: http://vk.com/mil_in_ua

Katse Azovanmerelle päin!

Taustoittava video pataljoona azovista. - Emme ole fasisteja, olemme patriootteja.
Pataljoonassa on runsaasti venäläisiä.
Kaikki pataljoonan komentajat ovat poliittisia vankeja ja vallankumoukselliset ovat pataljoonan perusta. Pataljoona muodostuu vapaaehtoisista ja on muodollisesti osa Ukrainan armeijaa. Videon julkaisu hetkellä miesvahvuus ollut 250.
Englannin kielinen tekstitys.

Kuudes elokuva "pataljoona azov"
Mauriopolin haltuunotto kokonaisuudessaan, tässä oli ainakin minulle paljon uutta kuvaa. Tällä hetkellä kaupungin laitamille luodaan uutta puolustuslinjaa.
Mitään raskaampaa kalustoa heillä ei näyttäisi olevan, muodostaako ongelman venäläisjoukkojen panssarihyökkäyksessä, jää nähtäväksi.
 
Nyt kun vanja on liittynyt täysin rinnoin ilonpitoon ja EUn johto paskoi kollektiivisesti housuunsa, voidaan miettiä mitä Ukrainalle käy loppujen lopuksi.

Venäjä vie luultavasti maareitin Krimille asti ja itä-Ukraina jää "kapinallisille". Mutta mitä Ukrainalaisille jää käteen tästä? Jääkö päällimmäiseksi ajatus ryssävihasta, vaiko ehkä siitä että EU oli kamua ja houkutteli Ukrainaa omaan suuntaansa, mutta kun tiukka paikka tuli, meni Merkel & Co:lle pupu pöksyyn. Pakotteet jäivät torsoiksi ja nyt konfliktin kunnolla alettua lisäpakotteista ei ole edes puhuttu. Tämä antaa mielestäni HYVIN vahvan kuvan siitä että EU on luovuttamassa.
Ukrainan tulisi tietysti sotia oma sotansa, mutta mikä estää tukemasta Ukrainaa joko kiristyvillä pakotteilla, tai edes hyvillä kommunikaatiovälineillä, tiedustelutiedolla/välineillä ja ennen kaikkea aseistuksella. Panssaritorjuntaohjukset eivät ole halpoja, mutta eivät ole tankitkaan. Yhdessä pakotteet ja lisäaseistus saisivat sodan hinnan nousemaan räjähdysmäisesti (pun intended) ja Putin voi joutua tyytymään johonkin laimeaan rauhaan.

Nyt on siis EU:n päätettävä, että muistaako Ukraina meidät ystävänä joka petti hädän hetkellä vai ystävänä joka teki kaiken auttaakseen mitä kohtuudella voi odottaa. Jos näin ei toimita, voi Ukraina pahimman närästyksen laannuttua päätyä takaisin venäjän kainaloon. Näin varmasti Putin toivoo. Itse en.

ps. Joku varmaan puuttuu ja sanoo että "ei se vielä ohi ole, talvisota!". Näin voi olla, mutta kun tarpeeksi suuri osa venäjän voimasta suunnataan Ukrainan kimppuun, ei lopputuloksesta ole epäselvyyttä nyt kun Ukrainalla ei enää ole ydinaseita.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Interpretermag-sivustolla mainittua:

Novoazovsk Occupied As Yatsenyuk Calls For Emergency UNSC Meeting
http://www.interpretermag.com/category/blog/

140828-saur-mogila-destroyed-150x300.jpg

DNR flag flies above the destroyed Saur-Mogila war memorial following separatist retaking of the strategic summit in the Donetsk region. Photo: @patriot_petya


Ote koskien Novoazovskin "taistelua: ukrainalaisten väsymystä ja taisteluhaluttomuutta

In The New York Times, Andrew Kramer describes a hurried retreat from Novoazovsk as Russian forces overran it:

Exhausted, filthy and dismayed, some Ukrainian soldiers staggering out of Novoazovsk for safer territory said they were cannon fodder for the attacking forces. As they spoke, tank shells whistled in from the east and exploded nearby.

Some of the Ukrainian soldiers appeared unwilling to fight. The commander of their unit, part of the Ninth Brigade from Vinnytsia, in western Ukraine, barked at the men to turn around, to no effect. "All right," the commander said. "Anybody who refuses to fight, sit apart from the others." Eleven men did, while the others returned to the city.

Some troops were in full retreat: A city busload of them careened past on the highway headed west, and purple curtains flapped through windows shot out by gunfire.

Kramer also describes reports from Ukrainian soldiers that the forces they were fighting were Russian:

On the highway in Novoazovsk on Tuesday, Sgt. Ihor Sharapov, a soldier with the Ukrainian border patrol unit, said he had seen tanks drive across the border, although they were marked with flags of the Donetsk People's Republic. Others suggested the flags were a ruse.

"I tell you they are Russians, but this is what proof I have," said Sgt. Aleksei Panko, holding up his thumb and index finger to form a zero. Sergeant Panko estimated that about 60 armored vehicles crossed near Novoazovsk. "This is what happened: They crossed the border, took up positions and started shooting."

The Ukrainian Vinnytsia brigade met the cross-border advance over the six miles of countryside separating Novoazovsk from the Russian border, but later retreated to the western edge of town along the Rostov-Mariupol highway, where soldiers were now collapsed in exhaustion on the roadside. "This is now a war with Russia," Sergeant Panko said.

The counteroffensive that Ukrainian officers said was at least in part staged across the border from Russia pushed the Ukrainian Army off a 75-mile-long highway from Donetsk south to the Azov Sea.



The highway referred to here is the route from Donetsk to Novoazovsk viaStarobeshevo and Telmanovo.

Yesterday, it was reported that a large column of Russian or separatist military vehicles was headed south along this road towards Telmanovo.

Starobeshevo itself fell to separatist fighters on August 26.

Petr Shelomovskiy, who was in Novoazovsk yesterday, now tweets that the Ukrainian army has closed the road between Mariupol and Donetsk:​
 
Venäjän reitti on selvä. Tie on suora. Mariupol ei ole ainoa kaupunki tien varrella kohti Krimiä.
Niin selvästi näkee vihollisen tavoitteet, miettii vain miksi ei ole ratkaisuja. Tuo Mariupol kun romahtaa täysin, niin mitä sitten?.
Kollaan kaltainen railakas meno voi kaupungin pelastaa. Eihän se Putleri nyt häviämään ole lähtenyt. Ongelma ettei jästipäiset Ukrainalaiset tajua sitä. Putleri ei häviä. Ei häviä Judossa eikä sodassa, ja jonkun pitää kertoa se Ua:lle..Ettei ne kuluta voimiaan tuolla. Nyt jo vihreitäkin miehiä siellä opettamassa ja voimaa syötetään niin kauan että piisaa.
Pitäisi nyt lännen tarjota jotain ratkaisua Ukrainalle miten jossain kohtaa laitetaan tie Krimille poikki pysyvästi.
Seuraavaksi tulee maihinnousu Ukrainalaisten selkään.
 
Oli sitten Minskin tapaaminenkin pelkää Putinin teatteria ja harhautusta. Avoin valehtelu ja tietoinen harhaanjohtaminen tekevät tästä kriisistä erittäin vaikean ratkaista, kun tärkeimmän osapuolen tekemisiin ei voi kukaan lainkaan luottaa.
 
Täyttä teatteria oli joo Putinin palaverit.. Jotain kertoo Liveuamapin väritys. Ennen oli punaisella värillä maalattu Separatistien alue,eli vihollisen tai toisen osapuolen alue. Nyt punaiseksi on maalattu koko venäjä aina suomen itärajaa myöten. Ukraina joutui sotaan Venäjää vastaan. Ei muuta kuin tsemppiä. Paska säkä meille kaikille.
 
Ranskankin presidentti oikein "jyrähti"että mahdoton hyväksyä. No tee sille jotain saatanan kohlo. Merkelkin vaatii. Tee jotain.
Tämä on historiallista. Putin vetelee Eu:ta nyt niin lujaa turpaan ettei tällaista olla ennen nähty.-

Juuri samaa ajattelin. Nyt perhana toivoisi kunnollista reagointia tähän eikä tätä vimmaista peukaloiden pyörittelyä... vai onko toinen suussa ja toinen bärseessä... vaan eipä taida meidän Sale ja Stubu olla ensimmäisinä näyttämässä esimerkkiä notta kehtaako täältä kauheasti huudella... Oi voi voi.

Solidaarisuuden vakuuttelu on aina helppoa aurinkoisina päivinä. Reaalipolitiikka astuu kuvaan kansainvälisten kovapanosammuntojen alettua. Mikään lupaus, sopimus tai hyvä aikomus ei asiaa muuksi muuta.
 
Venäjää vastaanhan siellä soditaan, mikä saattaa olla aikamoinen isku puolustajien moraalille.

Ukrainan saamattomuuden moittiminen on ehkä perusteltua, mutta aika lailla epäreilua ottaen huomioon miten kaoottisessa tilassa maa on viime marraskuusta saakka ollut. Mielellään näkisin Suomenkin jollain lailla valmistautuvan, nyt kun Venäjä käy länsinaapuriaan vastaan hyökkäyssotaa.
 
Ranskankin presidentti oikein "jyrähti"että mahdoton hyväksyä. No tee sille jotain saatanan kohlo. Merkelkin vaatii. Tee jotain.
Tämä on historiallista. Putin vetelee Eu:ta nyt niin lujaa turpaan ettei tällaista olla ennen nähty.-

En ole lukenut lausuntoa, mutta tuossa twiitisssä jonka näin oli kyllä vielä sana: JOS (Venäjän joukkoja on Ukrainassa)

Niinpä veikkaan että Ranskan presidentti tosiaan tekee jotain ja toimittaa ne Mistral-helikopteritukialukset Venäjälle.

 
Back
Top