Ukrainan konflikti/sota

10426336_10153056865669866_7512244733212403077_n.jpg
 
http://lostivan.com.
Tämä on sitä varten tehtyy jotta sukulaiset tiesivät mistä löytää heidät.

Ihan varmasti on tietoja dokumetoituneena myös niistä, joita vaihdettiin. Tuhansia kuolleita on maassa, on paljon viettyy rajan taakse. Rostovissa on nähtyy jopa liikkuva polttoauto, siinä laitetaan poltettavaksi kuulemma ruumin irtoosat, josta ei enää voi koota mitään. En tiedä otetaanko DNA:ta edes siellä..Olen lukenut kun Vasiljeva puhui ettei DNA tutkimuksesta Venäjän valtio maksakaan, en usko että ihmisilla ole varaa sellaiseen, jotkut kuulemma tehneet omalla kustannuksella. Virallisestihan näitä sotilaita ole olemassakaan. Ihmisille jopa maksettu jotta vaikenisivat, ovat käyttäytäneet sen verran oudosti. Toimittaija hautaisissa jopa hakattu Pihkovassa, siellä oli valmiina fsb väki sitä varten jotta lehtimiehet eivät kyselisi. Sitä on aika, silloin sinne saapui Pihkovan divisioonan rahti 200. On paljon numeroituja hautauksia Rostovin lähellä. Näissä "humanitarkoissa" viedään takaisiin ruumita, röystösaaliksen mykaan, purkataan kokonaisia tehtaita ja vaikka mitä.

Kuolleita on tuhansia, vähintäin 5000. Todellisuudessa heitä paljon enemmään. Parissa päivässä siellä voi kuolla noin 300 militanttia, ja tämä sota on jatkunut kohta jo vuoden, että sen mukaan voi laskea. OpenRussia mukaan on luettelo 250:sta varmasti todettuja ja haudattuja, aika alakantiin mielestäni menee tämä laskelma.

Tässä on videoita joissa puhuvat vangitut venäläiset:
Допросов пленных
российских десантников: нам сказали, что бандеровцы - это зло
http://obozrevatel.com/crime/05438-poyavilos-video-doprosa-plennogo-rossijskogo-desantnika.htm

Tämän lisäksi olen nähnyt jo useita kymmenia itse pitkin tätä sotaa.

Hyvä, mutta seuraavakin uutinen osoittaa, että nyt on saatava vedenpitävä näyttö, vaikka sitten Naton avulla. Ei tähän muuten tule tolkkua. Venäjä on saatava tunnustamaan tilanne!

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1421811480124
Porošenko: Ukrainassa yli 9 000 venäläissotilasta – Lavrov kiistää
Ulkomaat 21.1.2015 14:58 Päivitetty 21.1.2015 17:20

Pekka Hakala

Helsingin Sanomat



Venäjä vaatii kaikilla Euroopan kielillä todisteita. Kun niitä kerran on, niin antakoot Ukraina niitä Venäjälle!



Sergej Lavrov Foto: Lehtikuva/AFP/Vasilij Maximov
"Bevisa vad vi håller på med"
Anna-Lena Laurén
Publicerad: 21.01.2015 16.48 • Uppdaterad: 21.01.2015 17.09


Bevisa att vi gör det. Det är den ryska utrikesministern Sergej Lavrovs ständiga svar på frågan varför Ryssland inte kan sluta blanda sig i striderna i östra Ukraina. Samtidigt förvärras situationen i Ukraina dag för dag. En ny kraftmätning kan vara på väg.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1421811480124#
 
Viimeksi muokattu:
Niin, Kanervan lausuman voi tulkita myös niin, että hän katsoo Ukrainan käyvän informaatiosotaa (siis valehtelvan), eikä sen takia halua itse ottaa kantaa. Nyt olisi näyttöjen paikka!

Näin pitkää konfliktia kapinalliset, separatistit tai mitä venäjän paskasakkia ovatkin eivät kykene ylläpitämään ilman venäjän armeijan tukea. Tästä asiasta on keskusteltu tälläkin sivustolla satojen viestien edestä.
 
Mitenköhän pakotteet vaikuttaa? Talvella Venäjän kaasuhanoilla on enemmän kiristysvoimaa, joka saattaa rauhoittaa uusien pakotteiden asettamista.

Niin en tiedä pakotteiden purevuudesta. Kuinka paljon Venäjällä on varaa sulkea hanojaan Eurooppaan.

Mietin vain että miksi voimia kerättiin tänne asti.
 
Pieniä vihreitä miehiä, joilla ei ole tunnuksia (?):

http://www.ibtimes.com/east-ukraine...y-shows-russian-troops-inside-donetsk-1788520


Onneksi voimme luottaa venäläisiin, heidän pyyteettömään avunantoon ja ystävyyteen naapurimaitaan kohtaan, sekä sihen että jos he kerran sanovat ettei heidän joukkoja Ukrainassa, niin kaikki muu on siis niinku tosi törkeää, rakkaan naapurimme vastaista mustamaalaamista ja trollausta.

Da.
 
Kuten tuossa mun lainaamassa vironkielisessa jutussa sanotaan: Ukrainaan menevien venäläissotilaiden paperit, passit, joukko-osastotunnukset ja dokumentit otetaan pois ja tilalle annetaan Dombastanin armeijan vastaavat. Sotilaat ovat poispyyhityt venäjän armeijan papereista eli he eivät ole venäjän armeijan palkkalistoilla ja niiden lukumäärä pyyhitty pois armeijan vahvuuslistoilta. Ukrainaan menevä kalusto on poistettu venäjän armeijan kalustolistoilta jo hyvissä ajoin ja kaikki merkinnät raaputetaan pois tai maalataan yli.

Eli kiinni jäädessään ei heillä ole mitään taskuissa jota todistaisi venäläiseksi. Tietenkin univormut ja aseet ja kalusto ovat venäläistä ja kaikki tietävät että ovat venäläisiä mutta kuten Lavrov sanoo, yrittäkää todistaa että ovat. Ei riitä että tietää.
Korostus paljastaa, venäläiset puhuu eri tavalla. Ukrainalaisten venäjä on erilainen kun venäjän venäjää. Vähän samalla tavalla kun suomenruotsalaisten ja riikiruotsalaisten. Pitää olla kuuro jos ei erottaa ukrainainan ja venäjän venäjä.
 
Mitenköhän pakotteet vaikuttaa? Talvella Venäjän kaasuhanoilla on enemmän kiristysvoimaa, joka saattaa rauhoittaa uusien pakotteiden asettamista.
Lievä talvi on vähentänyt kaasu-ukon pelkoa, mutta myös Eurooppaan rakennetut lisäputket eri verkostojen välille. Kun putkistoja lisäksi on teknisesti muutettu siten, että kaasua voidaan ajaa kumpaankin suuntaan, merkitsee se, että yhden maan varastoja voidaan siirtää pulaa kokevalle maalle. Keski-Euroopassa kaasua voi varastoida maaperään, meillä vain putkistoon. Edelleen, Liettualla on kelluva kaasuterminaali, johon toimitetaan norjalaista nesteytettyä maakaasua, joten Liettua on päässyt riippuvuudestaan Venäjän kaasusta.

Eli kaasulla uhkaus tai kiristys ei enää tänä talvena onnistu, kun varastoissa on riittävästi kaasua ja riippuvuutta on pienennetty. Ensi vuonna on riippuvuus taas pienempi kun vaihtoehtoja tehdään koko ajan.
 
Guardian avasi asiaa. Iltapölön referaatti:

The Guardian haastatteli Jelena Tumanovaa, joka kertoo poikansaAntonin, 20, tarinan.

Anton soitti äidilleen 10. elokuuta ja kertoi, että hänen yksikkönsä lähetetään Donetskiin. Jo 20. elokuuta Anton palasi äidin kertoman mukaan takaisin arkussa.

Äidin mukaan arkussa olevasta pienestä ikkunasta pystyi näkemään vain Antonin kasvot. Miehen sotilastoverit kertoivat Jelenalle, että jalat olivat repeytyneet irti tykistötulessa. Antonin 23-vuotias toveri Rolan vahvisti viime syyskuussa Reutersille todistaneensa vierestä Antonin kuolemaa taistelussa.

- Kun hän valitsi tämän tien, emme tienneet, että he lähettäisivät sotilaitamme Ukrainaan, Jelena sanoi.

Venäläissanomalehti Novaja Gazetan mukaan Antonin kuolintodistus Rostovin ruumishuoneelta kertoo vain, että mies kuoli sotilasyksikön väliaikaisessa sijoituskohteessa suureen verenhukkaan, jonka aiheuttivat useat sirpalehaavat. Todistuksessa ei mainita Ukrainaa.

Ukrainan kriisin aikana julkisuudessa on esitetty useita todisteita venäläissotilaiden läsnäolosta Itä-Ukrainassa. Muun muassa viime elokuussa Ukrainan armeija pidätti 10 venäläistä laskuvarjojääkäriä. Myös Naton satelliittikuvissa näkyy venäläistankkeja ylittämässä Ukrainan ja Venäjän välistä rajaa ja salaisista sotilaiden hautajaisista on raportoitu eri puolilla Venäjää.

Eri arvioiden mukaan alueella sotii tuhansia venäläissotilaita. Venäläissotilaiden oikeuksien puolestapuhujat ovat väittäneet, että sotilaita painostetaan lähtemään epävirallisesti taistelemaan Ukrainaan.

- Tällaista tietoa ei voi salata, haudata salaa sotilaita ja lähettää heitä salaa taistelemaan ulkomaille, venäläisen ihmisoikeusjärjestö Memorialin edustaja Sergei Krivenko sanoo The Guardianille.

Krivenkon mukaan monia on uhattu armeijassa potkuilla, mikäli Ukrainaan lähtö ei innosta. Monille on ehdotettu myös "työmatkoja" Ukrainaan.
Anton Tumanov kertoi äidilleen, että komentajat tarjosivat heille 400 000 ruplan bonusta lähdöstä taisteluihin Ukrainaan. Kun vapaaehtoisia ei ilmaantunut, määrättiin sotilaat silti tehtävään.

Ei ole tarkkoja tietoja siitä, kuinka monta venäläissotilasta on kuollut Ukrainassa. Ihmisoikeusaktivistien mukaan luvut liikkuvat luultavimmin useissa sadoissa.


http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015012019052883_uk.shtml
 
Militaryphotos sivuston Ukraina threadista löyty tälläinen merkki:

outo_merkki.jpg


Minkä joukko-osaston tunnus tuo on?

edit. : juu, KVG oli pari tuntia kovassa käytössä, mut ei niin ei ...
 
Tuo on "Somali"-pataljoonan tunnus.

Separatistien yksikkö.
 
Tuolla aiemmin todettiin, että Ukrainan lomamatkalla palkituilta otetaan turhat dokumentit pois ja puetaan vieläpä loma-asuihin. Kun muistelen lähipiirin kertomuksia siitä oikeasta sodasta, niin vanginsieppausta harrastettiin ahkerasti molemmin puolin. Kummasti ne sotavangit sitten sopivasti autettuina muistivat yhtä ja toista, vaikka aluksi olivat kovin muistamattomia.

Jos nyt saataisiin edes puolen tusinaa eksynytta lomalaista ehjänä (hengissä) kiinni, niin vaikka poikaparat eivät muistaisi paljon mitään, niin eiköhän poikien äidit tai muut sukulaiset tunnistaisi omiaan netin kuvista. Kuten Maidan sanoo, venäjän murre-erot paljastavat aitoryssän ja toimenpiteet voidaan kohdistaa varsinaisiin lomalaisiin.

Kun tuo Lavrov tuossa vieressä (telkkarissa) parhaillaan valehtelee, ettei yhtään sotilasta ole mennyt rajan yli, niin oikeastaan yhdenkin Venäjän pojan identifiointi mitätöi tuon valehtelijan puheet.
 
EU, NATO tai USA voisi kipata rekkakuorman todisteita Lavrovin varpaille vaikka saman tien ja hänkin tietää sen.

Kyse on siitä, että mikäli todisteita esitetään, astuu kuvaan velvollisuus tehdä asialle jotakin. Krimistä selvittiin niska punottaen siellä oli sentään kansanäänestys ja Venäjän tukikohta. Todellisuudessa kukaan ei halua tai uskalla rähisemään Putinin kanssa koska hän uhraa vaikka koko Venäjän ennen kuin antaa periksi.

Lähde: Katso avatar.
 
Kuinkahan monta kertaa vuodessa Venäjän armeijan alokkaat astuvat palvelukseen? Ja mikähän lie alokaskauden koulutusaika.

Kesällä kapinallisten suurhyökkäys alkoi silloin kun vanhat varusmiehet oli kotiutettu ja uudet saaneet muutaman viikon koulutusta.

Nyt tammikuussa kun alkoi uusi hyökkäys niin laittaa vain ajattelemaan.

Palvelukseen astutaan joulu- ja toukokuussa. Peruskoulutuskausi kestää noin kaksi kuukautta. Meikäläisestä järjestelmästä poiketen puolivuotiskausi toistuu kahdesti samankaltaisella sisällöllä. Uudet sotilaat palvelevat vanhemman saapumiserän kanssa samassa kokoonpanossa, joten teoriassa koulutustaso ei notkahda pahasti kun vanhempi erä kotiutuu touko- tai huhtikuussa. Varusmiesten käytöstä Ukrainassa en ole saanut oikein näyttöä, "lainsäädäntö" venäjällä taitaa kieltää sen.
 
Tuo on realismia. Ukraina ei pysty ratkaisemaan tilannetta asein.
Taitaa olla realismia, ettei Ukraina yksinään voi ratkaista tilannetta mitenkään muutenkaan. Se on hyökkääjästä eli Venäjästä kokonaan kiinni. Realismia on myös se, että parhaat mahdollisuudet saada Venäjä vetämään sotajoukkonsa pois Ukrainasta, on painostaa sitä niin kovaa, että sen on luovuttava pyrkimyksistään Ukrainan suhteen.
 
Back
Top