Ukrainan konflikti/sota

Strelkov on julkisesti ilmaissut olleensa kapinallisuuksien puuhamies. Han on ilmaissut pyytaneensa Moskovan tukea josta hanelle oli vastattu: "Neuvoitelkaa Kievin kanssa" han on ilmaissut ettei saanut Moskovasta tukea. Nyt han on julkisesti haukkunut Putinia... mikali tulevaisuudessa tilanne niin vaatii niin hanet uhrataan.

Varmaan ihan mahdollisuuksien rajoissa että kun tutkinta valmistuu ja kakka osuu tuulettimeen, niin Kreml uhraa Girkinin. Varsinkin nyt kun mies on avautunut Venäjän mediassa ja kritisoinut kovasti Putinia.
 
Anteeksi OT.

Muro BBS =>
Alkuperäinen kirjoittaja Ari Airaksinen
Länsi-Ukrainan Ivano-Frankovskin alueella palvelukseenastumismääräyksen vastaanottaneista 57% astui palvelukseen ja 37% pakeni maasta (suurin osa Venäjälle):http://lenta.ru/news/2015/01/28/mobil/

Samasta aiheesta on juttua unian.net sivustolla. Sivusto kannattaa 100% Ukrainan hallintoa, joten tässä tapauksessa ei voida puhua separatistien propagandasta:http://www.unian.net/society/103688...hinyi-massovo-begut-za-granitsu-genshtab.html

Jutussa kerrotaan käynnissä olevan mobilisaation epäonnistuneen pahasti, koska niin suuri osuus kutsun saaneista on lähtenyt karkuteille. Jutussa kerrotaan (sananmukaisesti) "kokonaisten kyläkuntien karanneen/loikanneen Venäjän Federaatioon".

Karkuruus on ollut erityisen voimakasta läntisen Ukrainan alueella, mitä pidän yllättävänä, sillä läntistä Ukrainaa pidetään ukrainalaisen nationalismin kehtona.

Vähän aikaa sitten Venäjän ja Ukrainan medioissa oli juttua noin 18,000 asukkaan länsiukrainalaisesta pikkukaupungista Perepiskasta, josta lähti vastikään 26 bussilastillista siirtotyöläisiä Venäjälle Krasnojarskin alueelle Siperiaan.


Ari Alokas.
Mielenkiintoista juttua unian.net sivustolla. Mainittakoon, että sivusto kannattaa 100% Ukrainan hallintoa, joten tässä tapauksessa on turha puhua separatistien propagandasta.

http://www.unian.net/society/103688...hinyi-massovo-begut-za-granitsu-genshtab.html

Jutussa kerrotaan käynnissä olevan mobilisaation epäonnistuneen pahasti, koska niin suuri osuus kutsun saaneista on lähtenyt karkuteille. Jutussa kerrotaan (sananmukaisesti) "kokonaisten kyläkuntien karanneen/loikanneen Venäjän Federaatioon".

Karkuruus on ollut erityisen voimakasta läntisen Ukrainan alueella, mitä pidän yllättävänä, sillä läntistä Ukrainaa pidetään ukrainalaisen nationalismin kehtona.

Seuraava juttu liittyy suoraan tähän: http://kurs.if.ua/news/do_rosii_na_...prykarpatskogo_selyshcha_pereginsk_13247.html

Jutun mukaan noin 17,400 asukkaan länsiukrainalaisesta pikkukaupungista lähti vastikään 26 bussilastillista siirtotyöläisiä Venäjälle Krasnojarskin alueelle Siperiaan. Kyseinen kaupunki on nimeltään Perepiska, joka sijaitsee Ivano-Frankovskin alueella.

Ukrainan taloudellinen romahdus on ajanut maan tilaan, missä tuhannet ihmiset poistuvat maasta joka päivä. Siirtolaisten ykkösmuuttokohde on yllättäen Venäjä, jonka on väitetty olevan Ukrainan kanssa sodassa. Perepiskan tapauksessa massamuutto Venäjälle tapahtuu vieläpä läntisen Ukrainan alueelta, jota on totuttu pitämään venäläisvihamielisenä seutuna.

Ei mulla muuta.
Modet poistaa jos kokevat turhaksi lässytykseksi.
 
Igorista en tiedä muuta sanoa kuin sen että ainakin ne kaikkein vanhoillisimmat, kiivaimmat ja fanaattisimmat silovikit voivat hyvinkin asettua Igorin taakse, jos tiukka paikka tulee ja Igor pystyy lupaamaan enemmän kun Vladimir.

Wikipedian Girkiniä kuvaava sivu kertoo Girkinin pitävän Ukrainan sotaa Venäjän sisällissotana. Sen omassa mielessä kun vielä kummittelee Neuvostoliitto. Joten varmaan Venäjän NL-mieliset tahot pitää Girkinistä.
In January 2015 in an interview for Anna News Girkin said that in his opinnion "Russia is currently at state of war", since the volunteers who arrive to Donbass "are being supplied with arms and shells". He also noted that "he never separated Ukraine from Soviet Union in his mind" so he considers the conflict as an "civil war in Russia".

Toisaalta taas sitten:
Voi hyvinkin olla että Igor on ihan tavallinen idiootti, joka katoaa kun pieru Siperiaan, heti kun Vladimir niin haluaa...ja sen pituinen se :D

Tähän vois ehkä korvata sanan idiootti tilalle (tai laittaa eteen) sanan "hullu". Mm. ennen Girkinin kanssa Itä-Ukrainan seppovaltioiden johdossa hyvää pataa pitänyt Borodai kun on tuon samaisen Wikipedia-sivun mukaan sanonut Girkiniä mielisairaaksi:
Former colleagues of Girkin, Alexander Borodai and Konstantin Malofeev stated that Girkin lost contact with reality, while commenting on his recent interviews, particularly Borodai called him psychiatrically inadequate in interview with Ksenia Sobchak.
 
Tästähän joku viisaampi voisi ehkä päätellä jotakin. Lähde tuntematon. Serbi kaverini lähetti linkin...

10954286_10206139408429504_1427505066_o.jpg
 
Vierailun toiseksi viimeisenä iltana uutisten pääaihe oli Putinin syntymäpäivä seuraavana päivänä ja 7. päivän aamulla valmistautuessamme junamatkaan katselimme uutisia, joissa haastateltiin moskovalaisia, jotka jonottivat Gum-tavaratalossa aitoja Putin-paitoja. Tuli jotenkin absurdi olotila nähdessäni eläkeläisten jonottavan paitoja ja ostavan niitä kerralla useita kappaleita.

HAPPY BIRTHDAY, GLOBAL DADDY! :D

in_article_91114a3ff8.jpg


Minä olin kyseisenä päivänä Helsingissä ja myös minulle tuli jotenkin absurdi olotila, kun media hehkutti Putinin synttäreitä siihen malliin, että tyhmempi voisi jopa kuvitella Putinin syntymäpäivän olevan suuri juhlapäivä myös meille suomalaisille.

Mitä venäläisiin tulee, niin se on kyllä mielenkiintoinen asia miten Putin onnistui kääntämään Kiovan tapahtumat suorastaan hysteeriseksi Putin-huumaksi hyökkäämällä Krimille. Se oli sisäpoliittisesti älykäs ja riskitön veto, siinä missä nykyiset tapahtumat ovat jo paljon riskialttiimpi yhtälö.

Saa nähdä miten kauan tämä Putin-huuma tällä kertaa jatkuu. Putinin suosio on aina ollut melkoista aaltoliikettä ja kyllä tämäkin aalto vielä alas sukeltaa. Juuri siinä vaiheessa tullaan näkemään ne kaikkein tramaattisimmat tapahtumat, mitä se sitten tällä kertaa tarkoittaakaan.

Toki on myös niin että Putinin suosiossa on tälläkin hetkellä paljon ilmaa. Putin ei ole niin suosittu ja kiistaton sankari edes Venäjällä, kun venäläisille ja myös muille halutaan uskotella.
 
Viimeksi muokattu:
Tää näemmä ei ollu uutisankka. Tai ainakin tänään itar-tassista löytyi uutinen, joka google-kääntäjän suotuisalla avustuksella sanoo Venäjän päättäneen myöntää "armeijaikäisille" ukrainalaisille miehille oleskelulupia putkeen (kun edellinen 90 pv tulee täyteen, saa uuden 90 pv jatkon). Jokainen varmaan ymmärtää, miks just "sattumalta" kohderyhmänä on armeijaikäiset miehet.

Muistuikin mieleen minne eräskin Ukrainalaisryhmä "kotiutettiin", jäämeren rannalle. Oikein sydäntälämmittää tälläinen hyväntekeväisyys pakolaisia kohden :)
 
Täytyy myöntää että kyllä minäkin itkuun pillahdin silloin kun tämä suklaati- ja marmelaatikauppias astui kehään. Poro olisi voinut olla ja melko varmasti olisi ollutkin mies paikallaan heti sodan jälkeen, mutta ei missään tapauksessa sen aikana.

Toisaalta on myös niin että Ukrainaa on helppo neuvoa jos unohtaa että Ukraina on Ukraina. Ei se ole oikeastaan ikinä ollut ihan oikea maa. Ukraina on sellainen perkeleen iso ja päästä varpaisiin saakka korruptoinut sekasotku, missä oikea käsi ei tiedä mitä vasen on tekemässä...

Nykyisen Ukrainan alueella ovat antiikin aikana asuneet vuorotellen muun muassa kimmerialaiset, skyytit, sarmaatit ja gootit.

Mustanmeren rannikot olivat antiikin aikana osa kreikkalaista maailmaa, ja nykyisen Ukrainan alueella sijaitsevalla Mustanmeren pohjoisrannikollakin oli kreikkalaisia siirtokuntia jo 600-luvulla eaa.

Hunnien ajettua gootit Ukrainasta 300-luvulla sinne asettui muun muassa avaareja, kasaareja ja bolgaareja, mutta myös itäslaaveja.

Itäslaavien ja viikinkien perustama kiovan suuriruhtinaskunta taisteli alueelle tulleita turkinsukuisia petsenegejä ja kumaaneja vastaan ja loi Mustaltamereltä Itämerelle ulottuneen valtakunnan, jonka perinnöstä syntyivät Venäjä, Valko-Venäjä ja Ukraina.

-Wikipedia


Tästä johtuen olen aina ollut vähän kahden vaiheilla tämän sodan kanssa. Toisaalta sota on turhaa, jos Venäjä sen kuitenkin voittaa ja tekee jatkossakin ihan mitä haluaa. Olettaisin että tätä asiaa ovat myös länsimaiset päättäjät melkoisen paljon pohtineet, vaikka eivät ne sitä tietysti ääneen sano.

Toisaalta taas on niin että jos ukrainalaiset löytävät tämän sodan kautta oman identiteettinsä ja pitävät siitä myös kiinni kun lähtevät rakentamaan uutta uljasta Ukrainaa, niin hävittykin sota on parempi vaihtoehto kun ei sotaa ollenkaan.

Nykyisen Suomen alueella ovat antiikin aikana asuneet vuorotellen muun muassa suomalais-ugrilaisia, skandinaavisia ja venäläisiä kansoja. Ihan täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole, koska kirjallisia lähteitä tältä ajalta ei ole olemassa.

Itämeren rannikot olivat antiikin aikana osa vihoviimeistä periferiaa ja nykyisen Suomen alueella sijaitsevalla Suomenlahden pohjoisrannikolla ei todellakaan ollut kreikkalaisia siirtokuntia jo 600-luvulla eaa.

Ensimmäiset kirjalliset lähteet Suomesta on vasta 1100-luvulta ruotsalaisten maahanmuuttajien toimesta - noin 5000 vuotta Egyptiä ja 2000 vuotta nykyistä Ukrainaa myöhemmin...

Toisaalta on myös niin että Suomesta on helppo neuvoa jos unohtaa että Suomi on Suomi. Ei se ole oikeastaan ikinä ollut ihan oikea maa, kansallisuusaate heräsi vasta 1800-luvulla ja maa itsenäistyi vasta 1917 samaan aikaan kuin vaikkapa Ukraina.
****
Eli, hyväksykäämme Ukraina osaksi itsenäisiä valtioita ihan siinä missä Suomikin. Ei meidän kannata historian tai itsenäisyyden pituudella alkaa elvistellä. Ukrainalla on ollut ikävä kohtalo olla aina hyökkäysnuolien alla ja itsenäisyyden aikana maan johtajat ovat olleet täysin kelvottomia. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiseikkaa, että maa voi kehittyä kohti parempaa ja uskon, että tämä on nyt sisäistetty myös Ukrainassa!
 
Nykyisen Suomen alueella ovat antiikin aikana asuneet vuorotellen muun muassa suomalais-ugrilaisia, skandinaavisia ja venäläisiä kansoja. Ihan täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole, koska kirjallisia lähteitä tältä ajalta ei ole olemassa.
Jos sen verran korjaan, että slaavit levittäytyivät Venäjälle vasta kansainvaellusajan jälkeen. Suomeen asti ei tultu.
 
Varmaan ihan mahdollisuuksien rajoissa että kun tutkinta valmistuu ja kakka osuu tuulettimeen, niin Kreml uhraa Girkinin. Varsinkin nyt kun mies on avautunut Venäjän mediassa ja kritisoinut kovasti Putinia.
Sirkusta.

http://martin.livejournal.com/356307.html#comments

Huom. nainen punaisessa, sama joka videolla uhittelee "jos me häviämme..." käden liike ja ydinasen räjähdys. Joka paikassa myös hän. Ilman häntä ei mitään.

Minusta täällä hulluudella ja kusetuksella on yksi tarkoitus - saada lisää "vihreita miehiä" Donbassiin - tykistölihaksi.

Ja katseet pois pääjehusta - Putlerista.
 
Viimeksi muokattu:
http://citysakh.ru/news/44281/

Tässä vielä yksi militantti Venäjällä kehuskelee miten hän sotinut siellä ja miten siellä sotivat venäläiset sotilaast, "siististi" kuten hän sanoo.
 
Eli, hyväksykäämme Ukraina osaksi itsenäisiä valtioita ihan siinä missä Suomikin. Ei meidän kannata historian tai itsenäisyyden pituudella alkaa elvistellä. Ukrainalla on ollut ikävä kohtalo olla aina hyökkäysnuolien alla ja itsenäisyyden aikana maan johtajat ovat olleet täysin kelvottomia. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiseikkaa, että maa voi kehittyä kohti parempaa ja uskon, että tämä on nyt sisäistetty myös Ukrainassa!

En oikein ymmärrä miksi edelleenkin tästä asiasta minulle jankkaat :D

Ei minulla ole mitään tätä ajatusta vastaan...

Hyväksykäämme Ukraina osaksi itsenäisiä valtioita ihan siinä missä Suomikin.


Ei minulla ole minkäänlaisia vaikeuksia tuon asian hyväksymisessä. Vaikka tuo naapurin Vladimir näkeekin asian ihan toisessa valossa.

Tästä olen tismalleen samaa mieltä...

Ei meidän kannata historian tai itsenäisyyden pituudella alkaa elvistellä.

Suomen itsenäisyys ja sen pituus on monien osien summa, mukana oli paljon myös silkkaa tuuria ja hyvää onnea. Juuri nyt ja juuri tässä maailmantilanteessa suomalaisten kannattaa tehdä jotain aivan muuta kun paukutella henkseleitä. Jos emme ole tarkkana kun porkkana, niin voimme olla Ukrainan tilanteessa nopeammin kun moni vielä arvaakaan.

Ukraina voi toki kehittyä ja toivottavasti myös kehittyy paremmaksi. Minäkin uskon ihan helposti siihen että tämä asia on nyt sisäistetty myös Ukrainassa. Nähtäväksi jää mihin se sitten riittää.

Ikuinen pessimisti voisi helposti olla tätä mieltä...

Johtajat huutavat demokratiaa, vapautta, auttakaa meitä. Länsi on alkanut työntää rahaa miljarditolkulla, tottakai se menee suoraan oligarkeille ja korruptioon. Rahalle käy samoin kuin Suomen lähialuetuelle, miljoonat häipyvät parempiin taskuihin.

Vaikuttaa siltä, että taistelut ovat teatteria, tosin tulee hiukan ruumiita, mutta tärkeintä on olla maailman otsikoissa, Ukrainan oligarkit saavat valtavasti sympatiaa ja miljardeja!

Mitä tapahtuu jos tällainen korruptiopesä jossain vaiheessa hyväksytään EU:iin? Saamme kymmenen Kreikkaa ! Onko EU vähentänyt korruptiota Kreikasta, aikaa on ollut 34 vuotta?


http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185486-miksi-puolustamme-ukrainaa

Minä olen kuitenkin ikuinen optimisti ja uskon että Ukrainaa kannattaa auttaa. Haluaisin uskoa jopa siihen että Ukrainasta on vihdoinkin tulossa ihan oikea ja vakavasti otettava maa.

Monet (ukrainalaismieliset) ukrainalaiset ovat haukkuneet Ukrainaa paljon jyrkemmillä sanoilla kun minä ja se on hyvä merkki...erittäin hyvä.

Mutta kävi miten kävi niin tie tulee olemaan pitkä ja hikinen. Ukrainasta ei välttämättä tule uutta Kreikkaa, mutta ei välttämättä myöskään Puolaa. Voi hyvinkin olla että se asettuu siihen johonkin välimaastoon. Ja siihenkin se joutuu tekemään töitä ihan helkkaristi, enkä todellakaan tarkoita vain sodan voittamista. Tämä arvio johtuu siitä, että olen ikuisen optimistin lisäksi myös realisti.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän duman kommunistien vastaisku lännen haluttomuudelle tunnustaa Krimin liittäminen Venäjään: Emme tunnusta Saksojen yhdistymistä - roskaa, puuskahtaa Gorba!

Me muut ällistelemme :eek:


Ryssland kan såga det enade Tyskland
FNB-AFP
Publicerad: 28.01.2015 18.18 • Uppdaterad: 28.01.2015 18.22

Mer än 25 år efter Berlinmurens fall ska den ryska duman behandla ett förslag om att fördöma den tyska återföreningen 1990.

Det här som Moskvas svar på västs fördömande av Rysslands annektering av Krim i fjol.

Förslaget lades fram av kommunistpartiets ledamot Nikolaj Ivanov. Enligt honom annekterade Västtyskland Östtyskland.

– I motsats till Krim hölls det ingen folkomröstning i Västtyskland, sade Ivanov i duman.

Den förre sovjetledaren Michail Gorbatjov betecknar det här som nonsens.

– Vilken annektering? sade Gorbatjov till Interfax.

– Hundratusentals människor demonstrerade i både Öst- och Västtyskland med en enda slogan: "Vi är ett folk", sade Gorbatjov till Interfax.


http://www.newsobserver.com/2015/01/28/4511133/russia-considers-condemning-annexation.html
Russia considers condemning "annexation" of East Germany
The Associated PressJanuary 28, 2015 Updated 4 hours ago


Read more here: http://www.newsobserver.com/2015/01...ders-condemning-annexation.html#storylink=cpy

http://www.thelocal.de/20150128/russia-may-declare-german-reunification-illegal
Russia may declare 1990 reunification illegal
Published: 28 Jan 2015 15:54 GMT+01:00
 
Tuohon ylempään uutiseen ei voi sanoa kuin ohhoh. Pidot paranee selvästi.
Jos tuo on totta ja ihan oikeasti tuollaista meinataan tehdä niin ei kai missään kylmän sodan kynnyksellä enää olla. Saksan valtion olemassaolon kiistäminen alkaa olemaan jo kovaa peliä. Tai sitten vain epätöivoista mediatemppua. Tosin sekin muuttuu kovaksi peliksi.
 
Venäläiset joukkopsykoosin kynsissä? No, tätä on aika ajoin liikkeellä eikä siitä edelliselläkään kerralla mitään hyvää seurannut.
 
Tämä taitaa olla ainoa ketjuvtällä palstalla jossa pääpointti on politisoinnissa ja syyllistämisessä, itse ainakin toivoisin asiallista keskustelua ja mietintää menneistä tapahtumista taktisessa mielessä. Varsinaiset analyysit suoritteista ja eri joukkoyksiköiden suorituksista tuntuvat hukkuvan kiistelyyn siitä ketkä taistelevat, eikä keskustelua tai anslyysiä esiinny yksiköiden tahi joukkojen suorittamista suoritteista.

Itse ainakin toivoisin keskustelua itse suoritteista. Vaikuttaa kaikki ukrainassa suoritetut operaatiot olevan toisintoa jostakin menneestä, ei yhtään nykyaikaista suoritetta. Tuntuu että itäinen maailma elää vieläkin staattisissa rintamalinjoissa, sekä rajoittaa liikehdinätkin näihin nähden. Röllien ja ukrainalaisten puolelta tuntuvat operaatiot aina tyssäävän sovitulle linjalle eikä tämän painopisteen eteen ja sivuille työnnetä voimaa...

Hatunnosto kyllä amerikkalaisille kyvystä ajaa syvälle linjojen ohi, sivulle, takaisin, samalla toimintaa johtaen.
Itse en usko kyllä pelipaikoilla hääräilevän kovin määrätietoisia venäläisiä joukkoja johdettuna. Muutamia erikoisjoukkojen yksiköitä, varusmiesten hoitaessa perinteisempää taistelua....

Ennakoikohan suomi liian aikaisin venäjän kyvyn muuttua staattisista linjoista muuttuviin. Varautuukohan suomi uudella doktoriinillään kuitenkin naton maihinnousuun :O
 
Ukrainan taloudellinen romahdus on ajanut maan tilaan, missä tuhannet ihmiset poistuvat maasta joka päivä. Siirtolaisten ykkösmuuttokohde on yllättäen Venäjä, jonka on väitetty olevan Ukrainan kanssa sodassa. Perepiskan tapauksessa massamuutto Venäjälle tapahtuu vieläpä läntisen Ukrainan alueelta, jota on totuttu pitämään venäläisvihamielisenä seutuna.
Jollei kieliä taida ja viisumia ei saa, länsieuroopppaan muuttaminen on hieman vaikeampaa. Venäjää taas taitavat, joten ...

Ja taidat taas valikoidusti unohtaa minkä takia Ukrainan talous on romahtamassa. Kun Venäjä on mahan hyökännyt, taitaa investoinnit jäädä aika pieniksi. Venäjä on myös kieltänyt Ukrainasta tuotavat elintarvikkeet, ml. suolan tuonnin. Revi siitä.
 
Tämä taitaa olla ainoa ketjuvtällä palstalla jossa pääpointti on politisoinnissa ja syyllistämisessä, itse ainakin toivoisin asiallista keskustelua ja mietintää menneistä tapahtumista taktisessa mielessä. Varsinaiset analyysit suoritteista ja eri joukkoyksiköiden suorituksista tuntuvat hukkuvan kiistelyyn siitä ketkä taistelevat, eikä keskustelua tai anslyysiä esiinny yksiköiden tahi joukkojen suorittamista suoritteista.

Itse ainakin toivoisin keskustelua itse suoritteista. Vaikuttaa kaikki ukrainassa suoritetut operaatiot olevan toisintoa jostakin menneestä, ei yhtään nykyaikaista suoritetta. Tuntuu että itäinen maailma elää vieläkin staattisissa rintamalinjoissa, sekä rajoittaa liikehdinätkin näihin nähden. Röllien ja ukrainalaisten puolelta tuntuvat operaatiot aina tyssäävän sovitulle linjalle eikä tämän painopisteen eteen ja sivuille työnnetä voimaa...

Tuohon on oma ketjunsa, vassokuu: http://maanpuolustus.net/threads/ukrainan-sodan-havainnot-ja-opetukset.3711/
 
Hyvä suunnitelma, mutta valitettavasti Kremlissä luetaan tätä palstaa, ja vastatoimiin ryhdyttiin välittömästi :D
Venäläislehti: Matkailijoilta vaaditaan maanantaista lähtien yksityiskohtaiset vierailutiedot
Venäläisen St. Petersburg Times lehden mukaan Venäjälle matkustavilta ulkomaalaisilta vaaditaan ensi maanantaista alkaen viisumihakemuksen liitteeksi tiedot paikkakunnista joille matka suuntautuu. Reittisuunnitelman lisäksi matkailijoiden olisi annettava muun muassa tiedot venäläisistä isännistään. Lähde: YLE

http://yle.fi/uutiset/venalaislehde..._oli_puppua_naita_sattuu/7765413?ref=leiki-uu

Venäläislehden uutinen Venäjälle matkaavien muuttuvista viisumikäytännöistä oli puppua: "Näitä sattuu"
Viisumikäytäntöjen muutos koskee vain Venäjällä oleskelevia turisteja.
 
Back
Top