Kreikka liittyy Euraasian unioniin ja ottaa valuutakseen Venäjän ruplan
Sorry, rustaamani otsikko taitaa olla vielä omaa toiveajattelua. Kävikö tässä nyt niin, että palkkioksi siitä, että Euroopan veronmaksajat heittivät Kreikan ja erinäisten pankkien pelastamiseen reilut sata miljardia euroa, saamme Kreikkaan sellaisen hallituksen, joka sabotoi Venäjään kohdistetut pakotteet. Voi toki olla, että Kreikka kääntämällä Putin -kortin pöytään, yrittää saada EU:n hyväksymään velkojensa kunnon leikkauksen. Kreikan pääministerin väitetään viime toukokuussa todenneen, että Kiovassa hallitsee uusnatsien juntta, joten saattaa kaveri olla ihan tosissaankin.
Uskoisitteko, että Putlerin esikunnassa nostellaan nyt voitonmaljoja.
Tässä on taas karmea esimerkki siitä, mitä kiristäjän vaatimuksiin mukaan lähteminen merkitsee. EU rakensi "pakkotilanteessa" pikavauhtia Kreikalle ensin yhden tukipaketin, sitten toisen, ... ja nyt ollaan tässä.
Omalta kohdaltani tämä merkitsee, että joudun lisäämään omalle pakotelistalle Teboil -huoltoasemaketjun seuraksi Kreikan matkat.
Tiedän, ettei tämä ole oikea ketju, mutta kaikkea se Ukraina saakin aikaan!
Talous
"Neuvostoimperiumin lopullinen tuho" – Venäjän talous romahti ja vierastyöläiset lähtivät
Arno Rydman
4 tuntia ja 38 minuuttia sitten
Venäjän vierastyöläisten määrä on kääntynyt jyrkkään laskuun talouden romahduksen ja vierastyöläisiä koskevien sääntöjen kiristämisen seurauksena.
-
Jalankulkijoita rahanvaihtoliikkeen valotaulun alla Arbat-kävelykadulla Moskovassa.
(Lehtikuva/Jussi Nukari)
Venäjä on viime vuosina vetänyt puoleensa paljon vierastyöläisiä entisistä neuvostotasavalloista. Venäjän vetovoima vierastyöläisten keskuudessa on ollut Moskovan hallinnon luotettavin instrumentti koko alueen integraatiopolitiikassa.
Venäjä on kuitenkin nyt menettänyt sekä siirtotyöläiset että vetovoimansa talouden romahduksen ja maahanmuuton rajoittamisen seurauksena, toteaa politiikan analyytikko
Semyon Novoprudsky Gazeta-lehden julkaisemassa kirjoituksessa.
Siirtotyöläisten lähteminen ja heidän epätodennäköinen paluunsa merkitsee Novoprudskyn mukaan ”neuvostoimperiumin lopullista tuhoutumista”. Samaan aikaan moni haluaa kuitenkin palauttaa neuvostojärjestelmän osittain ennalleen, mikä käy ilmi esimerkiksi Ukrainassa käynnissä olevasta kriisistä.
Venäläismediassa käsiteltiin paljon vierastyöläisten vaikutusta venäläiseen yhteiskuntaan ennen Krimin laitonta liittämistä Venäjään ja interventiota Ukrainaan. Mediassa pohdittiin, mitä hallituksen pitäisi tehdä vierastyöläisille. Moni pelkäsi, että vierastyöläiset ylikansoittavat venäläiskaupungit.
Tämä johti Novoprudskyn mukaan vainoihin ja vaatimuksiin vierastyöläisten kotiin lähettämiseksi. Talouden sakatessa ja ruplan arvon romahtaessa Venäjän työmarkkinat kuitenkin menettivät arvonsa vierastyöläisille.
”Ukrainalaiset vierastyöntekijät käänsivät nopeasti katseensa Puolaan ja muihin EU-maihin; tadžikit ja uzbekit jäivät mieluummin kotimaihinsa tai lähtivät Kazakstaniin.”
Myös korkeamman koulutuksen omaavat maahanmuuttajat lähtivät muualle sen jälkeen, kun ”Venäjä ei enää pystynyt maksamaan heille lupaamiaan palkkoja”.
Venäjän viranomaiset myös kiristivät siirtotyöläisiä koskevia sääntöjä samaan aikaan, kun talous alkoi syöksyä. Siten vierastyöläisten määrä kääntyi jyrkkään laskuun pitkäksi aikaa.