Ukrainan konflikti/sota

Nuo Abbaasiat ja muut Putininin aikaansaannokset eroaa Ukrainasta. Ukrainaa ei ole lyöty. Jos motti pelastuu,niin ei tulitauko taida kestää. Mielestäni Ukraina on liian iso ja armeija senkun vahvistuu,että abbaasian tyylinen emovaltion jatkuva heikentäminen onnistuisi. Tosin en ole asiantuntija. Näin maallikkona tuntuu vain epäuskottavalta jos Ukraina muuten säilyy ja Armeija vahvistuu.
 
 
Nuo Abbaasiat ja muut Putininin aikaansaannokset eroaa Ukrainasta. Ukrainaa ei ole lyöty. Jos motti pelastuu,niin ei tulitauko taida kestää. Mielestäni Ukraina on liian iso ja armeija senkun vahvistuu,että abbaasian tyylinen emovaltion jatkuva heikentäminen onnistuisi. Tosin en ole asiantuntija. Näin maallikkona tuntuu vain epäuskottavalta jos Ukraina muuten säilyy ja Armeija vahvistuu.

Jos saavat myyrät ja virkanahjukset putsattua armeijan johdosta niin just näin. Kun saadaan vaikka 200000 riviin 30000 sijasta niin johan pyyhkiytyy pöytä "separatisteista". Tuossa on se yksi iso ero Suomeen, meillä asevoimat ei liene pullollaan vieraaseen valtaan kallellaan olevia kotimaan kustannuksella.
 
Kuka uskoo että siellä on separatisteja tai siis on siellä suoraan Pietarista, Moskovasta, jugrasta, groznystä ja muualta venäjältä

Minä uskon että niitä on ehkä 5%-20%. Rikollisia ym ainesta.
 
Kerrankin löytyi hyvää luettavaa vaikutuksista venäjän kansaan. En edelleenkään usko tähän huudeltuun, tv toistaa kansa uskoo... Eiköhän tuo veli venäläinenkin ole samoilla geeneillä varustettu kuin suomalainen, antaa valtiojohdon tehdä mitä haluaa, minä poika se kitisen kotona ja otan viinaa.... kavereille saatan kitistä, NIH!

https://np.reddit.com/r/AskReddit/comments/2vg2qk/serious_redditors_of_russia_has_the_crisis_and/

Venäläisten itsekertomat vaikutukset ruplan kurssisyöksystä kyllä herättävät paremmin tunteita kuin valtamedian uutisointi... vai miltä kuulostaa että venäjälle laukkaavat *nistivaltion edustajat jo nyt halvemman hoidon perässä klinikalle.


Aikaisempi keskustelu pst-aseista, varsinkin javelin ohjuksesta. Eihän tuonne ukrainaan nyt oikeasti voi mitään mlaw, carl gustia yms tunkea... Herrajumala, näitä asejärjestelmiä pitää osata käyttää, ukraina osaa käyttää kuin kiväääriä juoksuhaudassa. Siinämielessä Javelin on aivan optimi laite että se on idiot-proof... Tietyin varauksin spike(-er) olisi myös mutta vaatii edes auttavaa osaamista. Loistava ase tuo javelin noille aroille. Toisaalta, muutama sata kaarle kustavia vapaaehtois platuunoissa saattaisi jopa näkyä mediassa, vakinaisessa korkeintaan palanein a joukkuetovereina...
 
Vuodessa 75% tuotto?? No nyt kyllä juksaat ;).
Pyh, johan talvivaaralla tehtiin monesti 150-250% nousuja tunnissa, useasti viimevuoden loppupuolella. Loput pelimerkit olivatkin sitten Elektrobitissä sekä outokummussa.... Toinen näistä painatteli omiaan, toinen ei... 3kk tuotto 115%, vuosituotto.... noh, aika omiaan =) harmi vain kun puhutaan pelimerkeistä...

Jottei menisi täysin offtopic niin näin pörssipuolta aktiivisesti seuraavana on tullut huomattua että itä-euroopan osakkeisiin, erityisesti venäjän on ladattu aivan älyttömän herkät myynti eventit... osakkeen ei tarvitse kuin laskea 2% päivässä ja rahastot myyvät ulos koko omistuksensa. Venäjälle selkeästi on rahaa laittaa palamaan mutta riskejä eivät länsimaalaiset enää halua kantaa (syyskuun jälkeen)... Venäjän ongelma ei koskaan tule olemaan investointirahan määrä, tämän määrää jo järki koska niin moni istuu osta nappulalla positiivisia uutisia odotellen. Jos venäjälle hallaa halutaan niin se on luottoluokituksen tiputus rahastojen rajan alle, tämä pakottaa myymään (tappiolla) ja syöksee kurssia
 
Enpä juksaa... Enkä tarkoita rahastoja... ;)

Johannes
Nostin tuossa juuri 2k opintolainaa ja ajattelin sijoittaa puolet. Sijoitukset kun tuottaa yleensä enemmän kuin lainan pieni korko maksaa. Lisäksi toimii havempana lainan tulevaisuuden mahdollisen asuntolainan sijaan. Annappa pari vinkkiä. Mihinkä jenkkilässä olet itse sijoittanut?
 
Suomen Venäjän vienti elintarvikkeiden osalta on yli 300 miljoonan euron bisnes. Toisen perseellä on helppo istua tuleen. Omalta osaltani Venäjän pakotteet vaikuttavat liikevaihtoon ~2000€/kk. Rakkaus sysimätää avoimen korruptoitunutta banaanivaltiota kohtaan on hieman koetuksella kun tilannetta miettii. Toisessa vaakakupissa on toisen sysimädän korruptoituneen roistovaltion rankaiseminen. Vittu ihan sama arkeni kannalta kunhan saan rahani. Jos aseet lakkaavat laulamasta ja Suomi saa 300 miljoonaa euroa tuloja viennistä niin onko se niin kauhean paha asia. Pakotteiden poistaminen ja ruokabisnes ei kuitenkaan ole verrattavissa mihinkään ISIS:in aseistamiseen. Mitä pidempään jatkamme pakotteita esimerkiksi ruoan osalta sitä vaikeampi tai miltei mahdotonta on hankkia jo menetetyt markkinat takaisin kunhan tilanne laukeaa tavalla tai toisella.

Uusi-Seelanti ei välitä pätkääkään Ukrainan tilanteesta kun markkinoita maitotuotteille avautuu Venäjältä. Sota on heille hyvin kaukainen. Muut nostavat tuotantoa ja valtaavat menettämämme markkinat. Sinne meni sekin.

Venäjän kauppa on riskibisnestä ja se pitää mitoittaa hinnoitteluun. Itsellä on siitä kokemusta jo 1980-luvulta lähtien jolloin vientiluvat haettiin amerikkalaisten suurlähetystöltä. Tällä hetkellä kannattaa hinnoitella tuotteensa todella hyvin ja vaatia rahat etukäteen tilille. Mutta, jokainen tehköön asiat omalla tavallaan. Tiedän jo nyt että moni suomalaisyritys tulee saamaan Venäjältä takkiinsa niin että muistaa sen loppuikänsä..
 
Hemmetti. Nyt menee kyllä luotto lopullisesti. Ei tämä ole enää edes neuvottelua. Pikemminkin ehdoitta väkivallan edessä antautumista. Mistä Euroopasta löytyy se selkäranka jota nyt tarvittaisiin?

Merkelin ja Hollanden neuvottelutyyli on vaarallinen Suomelle. Todella vaarallinen. "Suomi ei ole mikään Ukraina" tyyppinen tilanteen vaarallisuuden kieltäminen on silkaa typeryyttä. Venäjän näkökulmasta ollaan täsmälleen niinkuin Ukraina. Turvallisuuspoliittisesti sitoutumaton naapurimaa, josta EU todennäköisesti valmis luopumaan suuremman sodan välttämiseksi.
No realiteetit huomioiden; Ranska, Venäjä, Ukraina ja joku hvetin Valko-Venäjä samassa pöydässä! Ei voi seurata hyvää. Ja Saksa tunkee näppinsä vielä samaan scheisseen;)
Hellurei ja hyvä tulee! Ranska, Venäjä, Ukraina. Hyi helvetti mikä kopla:/
 
Ehkäpä tätä uusinta sopimusta voitaisiin kutsua Ukrainan välirauhansopimukseksi. Aika näyttää tuleeko Itä-Ukrainan jatkosota vai tehdäänkö jossain Pariisissa parin vuoden päästä lopullinen rauha. Nähdäkseni saatu aselepo on Ukrainalle sopiva, sanoisinko tarvittu hengähdystauko, koska ei se Ukrainan armeija nyt niin hyvin ole viime aikoina taistellut niin turhaa tapattaa miehiä/menettää kalustoa kun uudenaikainen hybridisodankäynti ei selvästikään ole maalla hallussa. Tietysti kalustopuutteetkin vaivaavat.

Se mitä Ukrainan pitää nyt tehdä on ottaa opiksi tähänastisesta sodankäynnistä, hankkia uusia välineitä korvaaman kalustopuutteet, kouluttaa miehiä, jne. jos tämä rauhansopimus nyt edes jonkin aikaa pitää, vähän niinkuin aikalisä jääkiekossa. Katsoa miten vastapuoli pelaa ja etsiä sitten pelityyliin sopivat vastalääkkeet. Venäjällähän on tietysti etu koska poliittinen eli sodanjohdollinen päätöksenteko on yksissä käsissä ja niimpä Ukrainankin(ja miksei koko Lännenkin) kannattaisi myös tätä puolta koettaa laittaa kuntoon.

Jos rauha kestää, hyvä ja laitettakoon maan asiat kuntoon normaalein menettelyin niinkuin demokratiassa on tapana. Jos taas rauha ei kestä(niinkuin voi hyvin käydä), ollaan valmiina sitten toiseen erään. Kymmenen kuukautta aikaa ennen vuoden loppua, paljon ehditään tehdä jos aletaan tekemään, heti. Mahdollista on tietysti seperatistitkin varmaankin varustautuvat mutta mikäli asiat tehdään oikein on erä 2 sitten sepoillekin paljon vaikeampi voittaa. Analogiahan voi katsoa vaikka Tsetseniasta, eka sota ei mennyt Venäjältä niin hyvin. Toinen sitten paljon paremmin(heidän kannaltaan). Voihan olla, että Itä-Ukrainan kriisi ei ihan vuodessa ratkea vaan voinee kestää potempäänkin ja kun aika on sopiva olisi Ukrainan armeija sitten valmiina kun kutsu käy.

Tuommoista tuli mieleen.
 
Höpö höpö. Tuo on kuule jo niin eilisen kommentti, etteikö joku uskoisi siihen, että venäläisiä on Ukrainassa. Ihan oikeesti, älä jaksa tuollaista lapsellisuutta ja siirry asioissa tähän päivään.

Asioita pitää pystyä katsomaan neutraalisti ja varmasti kummankinpäin photoshoppausta on tapahtunut. Minun mielestäni tuo oli sellainen ja varmasti löydän esimerkkejä myös toiselta puolelta.

Johannes

Onko ne hihamerkit photosopattu siihen videoonkin missä ne näkyy selvästi? Miksi sinulle tuli heti mieleen, että kuva on muokattu...

Olen katsonut konfliktin alusta saakka useita tunteja molempien osapuolten videomateriaalia, että on tullut aika hyvä käsitys tapahtumien kulusta ja kalustosta. En takerru mihinkään yksittäisiin kuviin ja mieti, onkohan tuo muokattu vai ei.
 
Itselläni on vaikuttanut todella paljon plussana, koska kriisin alkaessa sijoitin USA:n teollisuuteen ja oblikaatioihin. Tähän mennessä 75% tuotto.

Johannes
Mutta säpäs ootki fiksu jätkä! Toivottavasti sijoitit suurehkon summan. Onnea ja menestystä! (Siis ihan oikeasti. Minut vaan on opetettu pitämää raha-asiat omina asioina. Kateellinen en ole. Sekin on opetettu pienestä pitäen) Siksi siis en ymmärrä miksi meille sijoitustuotoistasi avaudut;) Kotiuta ajoissa kuitenkin!
 
Back
Top