Ukrainan konflikti/sota

Ei tää ihan hyvältä näytä... Hankala kuvitella, että Poroshenko ja länsimaat voisivat sallia Debaltsevon "puhdistamisen".
 
Voi perskule meni Ukrainan tykistö pieleen. 100 metriä sivulle. Useita venäläisiä panssareita eilen tuli letkana,ja tykistölle mehevä maali.

 
Fosfori tekee pahaa jälkeä.

10269349_1604495116440501_4934065489863483722_n.jpg

Kuva kertoo myös hyvästä haavahoidosta. Tuo on paranemassa oleva vamma. Väri ja puhtaus kertoo että hoito on kohdillaan. Kauan se ottaa,ja paljon pitää hoitaa,mutta suunta on oikea.
 
Mitäpä Etäpääte* Erkki tuumii tilanteen kehittymisestä. (Boldaukset luetun ymmärtämisen helpottamiseksi)
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423978638318?jako=ceff0899798fae3ea2c68470c4e00b7c
Ulkomaat 15.2.2015 17:37 Aishi Zidan Helsingin Sanomat


"Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan Ukrainan tulitauko näyttää pääosin pitäneen ensimmäisenä päivänä.
"Debaltsevea lukuun ottamatta taistelut näyttävät vaimenneen", sanoo Tuomioja.
Debaltseven lisäksi ainakin Luhanskin maakunnasta Popasnan pikkukaupungista raportoitiin Ukrainan mukaan tykistötulitusta tulitauon alkamisen jälkeen, kertoi uutistoimisto AFP. Tuomioja ei kuitenkaan pidä vielä yksittäisiä tulituksia merkkinä tulitauon kaatumisesta.
"Tällaisissa rintamatilanteissa joku jää aina ammuskelemaan."
Täyden tulitauon soveltamisesta tekee haastavaa se, että molemmilla osapuolilla on joukkoja, jotka voivat toimia omin päin. Kapinalliset ovat hajanaista joukkoa, mutta myös Ukrainan puolella on vapaaehtoispataljoonia, jotka eivät välttämättä tottele Kiovan johtoa.
Vakavammaksi tilanne käy Tuomiojan mukaan, jos toinen osapuoli lähtee esimerkiksi yrittämään rintamalinjojen muuttamista.
"Sitten varmasti joudutaan palaamaan neuvotteluihin kontaktiryhmän kanssa."
Vakavin tilanne on Debaltseven kaupungissa, jossa taisteltiin ankarasti ennen tulitauon alkamista.
Uutistoimisto AFP:n mukaan kaupungin suunnalta kuului tykistötulitusta myös sunnuntaina. Separatistit totesivat sunnuntaina, ettei Debaltseve kuulu heidän mielestään tulitaukosopimuksen piiriin. Tuomiojan mukaan sopimus on kuitenkin yksiselitteinen myös Debaltseven suhteen.
"Tulitauko koskee kaikkia alueita. Tulitauon pitäisi alkaa niistä asemista, joissa ollaan."
Tuomioja muistuttaa, että tulitauosta on meneillään vasta ensimmäinen päivä. Tulitauko on vasta ensimmäinen osa sopimusta, jonka Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat sorvasivat tällä viikolla.
Seuraavaksi pitäisi vetää raskas aseistus pois sopimuksessa määritellyltä puskurivyöhykkeeltä. Lisäksi Itä-Ukrainassa olevien tarkkailijoiden määrää pitäisi kasvattaa viiteensataan, mikä on operaation nykyinen mandaatti.
"Jokainen seuraava askel – puhumattakaan poliittisesta prosessista – on vaikea", sanoo Tuomioja
."


Tämä on taas niin Erkkiä, niin Erkkiä
* Kaikkihan tiedämme, että Erkki on Tarjan etäpääte. Tarja on taas tunnetusti erään Putlerin paras ystävätär.
 
No ei kai kukaan kuvitellut, että ukrainan joukot päästetään Debaltseven motista ulos vain sen takia, että on olemassa joku sopimus?:eek:

"Itä-Ukrainan kapinallisilta selitys tulitauon rikkomiselle: Saamme ampua omaa aluettamme"

Näinkö se sitten on, koska lännen "neuvottelijoilta" ei kuulu vastaväitteitä ??

Raukkamaista !

Hienosti perusteltu. Kun eivät sodan aikana sitä saaneet yrittävät ottaa nyt tulitauon aikana. Mietin vaan että jos sepot ovat kaupungin vallanneet, miksi enää tulittaa sitä?

Ukrainan joukot laskivat aseet ja alkoivat pelaamaan jalkapalloa.

Lisäys:
Tuoreimpien tietojen mukaan Venäjän tukemat joukot jatkavat raketti-iskuja ukrainalaisten niskaan tulitauosta piittaamatta.

Ukrot kiistävät motituksen, pienemmät sivutiet ja muu maasto auki ulos pohjoiseen.

Eikä yhtään hyökkääjää koko joukkueessa :confused:

... Itä-Ukrainan tulitauko on pääosin pitänyt lukuun ottamatta muutamia poikkeuksia kuten Debaltsevea ja Luhanskia, arvioi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö. Etyjin mukaan separatistit eivät ole päästäneet järjestön tarkkailijoita Debaltseveen.

Kapinallisten mukaan tulitauko ei koske Debaltsevea. Separatistien mukaan he ovat jo vallanneet Debaltseven, joten tulitus kaupungissa ei loukkaa tulitaukoa.

Ukrainan mukaan separatistit ovat tulittaneet Debaltsevea tykeillä.

Ukrainan viranomaisten mukaan kaksi siviiliä kuoli Popasnassa Luhanskin alueella, kun kaupunkia tulitettiin Grad-raketeilla yöllä tulitauon alkamisen jälkeen.

Sen sijaan muualla Itä-Ukrainassa on yöllä ollut ainoastaan hajanaista ammuntaa, mutta tulitauko on muuten pitänyt.

Yhdysvaltojen Kiovan suurlähettiläs Geoffrey Pyatt pani eilen Twitteriin satelliittikuvia, jotka amerikkalaisten mukaan osoittavat Venäjän toimittaneen muun muassa tykkejä ja kranaatinheittimiä taisteluihin saarretun Debaltseven ympärillä.

Venäjä puolestaan syytti Ukrainaa ja länsivaltoja tulitaukosopimuksen vääristelystä. Venäjän ulkoministeriö sanoo, että Ukrainan edustajat ovat käytännössä asettuneet tukemaan parlamentin radikaaleja kansallismielisiä voimia ja vääristelevät Minskin sopimusta.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä pitää tänään Ukrainaa käsittelevä hätäkokous.
http://t.co/33sKx0jfbM

No johan on tulitauko. Jos tämä on totta, niin Mariupol menee tämän "tulitauon" aikana.

Russian forces retake parts of #Shyrokyne. Ongoing heavy fighting, #Azov had to withdraw but remains in the town

Näkisin Putinin ennemminkin väijymässä kasinon parkkihallissa hiihtomaskin ja lyijyputken kanssa. Putinin maailmankatsomuksessa pokeriturnauksesta ei rikastu sääntöjen määrittelemä voittaja, vaan se joka lopulta poistuu palkintorahojen kanssa, tyylin ollessa vapaa. Viheltelevän Putinin kadotessa rahasalkun kanssa auringonlaskuun, selailevat Euroopan hämmentyneet johtajat pokerin säännöstöä kohdasta L niin kuin lyijyputki.


Tulitauko aluevaltausten keinona

Sillä on aloite, joka laatii sodan säännöt. Sääntöjä on moskovalaisittain perinteisesti sopivaa laatia ja muuttaa myös sodan kestäessä. Muutoksista ei tarvitse valistaa vastapuolta ennakkoon. Vastustajan käsien sitominen sopimuksin on vanha ja kokeiltu vahvemman sopimusosapuolen keino.

Debaltseven tapauksessa tulitaukosopimuksella sidottiin puolustaja niin, että hyökkääjä saa häiritsemättä koota ja keskittää joukkonsa piiritetyn kaupungin haltuunottamisyrityksiä varten. Näin hyökkääjän asemat hivuttautuvat länteen, ja rautatieyhteys raskaan kaluston vaivattomiin siirtoihin rintamaa pitkin pyritään saamaan hyökkääjän haltuun, tarvitsematta vieläkään virallisesti ja avoimesti menettää Venäjän näennäistä 'maskirovka'-puuttumattomuutta Itä-Ukrainaan.

Havaintojen mukaan raskasta kalustoa piirityksen sulkemiseksi siirrettiin Debaltseven ympäristöön jo ennen tulitaukosopimuksen allekirjoittamista. Pelin parannellut säännöt olivat jo tuolloin yhdelle osapuolelle selvät. Toista osapuolta ei tietenkään ollut syytä valistaa näistä. Tulitaukoon sitoutunut puolustajahan ei pääse suorittamaan vastahyökkäyksiä eikä piirityksen alle joutuvan kaupungin joukkojen huoltoa. Piiritystilanteen on laskettu ratkenneen hyökkääjän eduksi siihen mennessä, kun tämäkin tulitauko aikanaan menettää merkityksensä puolustajien sitojana.​


... Russian presidential advisor Sergei Glazyev proposes that Russia strike the Ukrainian army to prevent it from getting stronger... “We will get a powerful war machine directed against us, loaded with Nazis and ideologically charged against Russia … The ultimate goal of all these actions is war against Russia. We cannot, losing the Donbas, keep the peace, as the next target which is declared is Crimea,” he said.

Edit: Puhuu muuten kaveri hurjia. Ihan avoimesti jo Venäjän tarpeista Ukrainaa kohtaan.



Vahvemman osapuolen sääntöjä laaditaan tässäkin lisää, ennakoiden tarpeita. Muistanemme edelleen, että Kremlin kielenkäytössä sanat 'fasisti' ja 'natsi' tarkoittavat niitä osapuolia, jotka vastustavat alistumista Moskovan määräysvaltaan.​



T: - Juha -


"Sopimus palvelee niin kauan, kuin se palvelee vahvempaa sopimuspuolta." - Adolf Ehrnrooth
 
Viimeksi muokattu:
Voi perskule meni Ukrainan tykistö pieleen. 100 metriä sivulle. Useita venäläisiä panssareita eilen tuli letkana,ja tykistölle mehevä maali.


100m? Mielestäni paljon pitempi matka. Jos tuo on 100m, miksei sergei ammu? Video kestää yli 3min ja siinä ajassa tulitus ei lähesty tankkeja yhtään. Eihän me tosin tiedetä, mikä tilanne siellä tuliasemissa on, kuinka silmät ristissä valvomisesta ja onko mitään tulenjohtoa olemassakaan. Samoin tuo kuormuri, mihin Sergei on asennettuna sammuttaa moottorin. Kuka tervejärkinen sammuttaa autonmoottorin, kun tuo määrä vihulaisia on lähistöllä tulossa about kohti? Voisiko joku suomentaa, mitä tuossa puhutaan? Outoa toimintaa, sanon minä.

Johannes
 
Ukrainan joukot laskivat aseet ja alkoivat pelaamaan jalkapalloa.

Lisäys:
Tuoreimpien tietojen mukaan Venäjän tukemat joukot jatkavat raketti-iskuja ukrainalaisten niskaan tulitauosta piittaamatta.

Ukrot kiistävät motituksen, pienemmät sivutiet ja muu maasto auki ulos pohjoiseen.

Tuolla videolla on itseasiassa suuri psykologinen merkitys Saksassa, UK:ssa ja Ranskassa. Edelleen tilanne ensimmäisestä WWI sotajoulusta, missä vastapuolet pelaavat jalkapalloa on osana noiden maiden historiaa. Legenda elää edelleen, mitä sen jälkeen olisi voinut olla toisin, jos sotaa ei valtiovallat olisi jatkaneetkaan.

Vaikka tässä on pelkästään Ukrainan sotilaita, niin toivottavasti tämä on suunniteltu Ukrainan mediatemppu, koska tämä puree ja syvälle viestinä rauhantahtoisuudesta Saksassa, UK:ssa ja Ranskassa.

Johannes
 

Suomi mainittu...

Sooo…. if I was advising President Obama, here are the steps I’d be taking to handle a threat from Putin that doesn’t look like it’s going to subside anytime soon:

  1. Create a pathway for Sweden and Finland to join NATO. Putin needs a Security Dilemma 101 class right damn now, which means he needs to know that offensive actions will trigger balancing coalitions. Finland and Sweden are the two most significant countries in Europe not in NATO. Over the past year, these Scandinavian countries have taken steps toward closer NATO ties. At a minimum, form an exploratory committee with them to see what NATO membership would entail.
 
100m? Mielestäni paljon pitempi matka. Jos tuo on 100m, miksei sergei ammu? Video kestää yli 3min ja siinä ajassa tulitus ei lähesty tankkeja yhtään. Eihän me tosin tiedetä, mikä tilanne siellä tuliasemissa on, kuinka silmät ristissä valvomisesta ja onko mitään tulenjohtoa olemassakaan. Samoin tuo kuormuri, mihin Sergei on asennettuna sammuttaa moottorin. Kuka tervejärkinen sammuttaa autonmoottorin, kun tuo määrä vihulaisia on lähistöllä tulossa about kohti? Voisiko joku suomentaa, mitä tuossa puhutaan? Outoa toimintaa, sanon minä.

Johannes

Itse käsitin että se on Novorossian Sergei. Uudempia panssareita vastaan ei muutenkaan kannata välttämättä ottaa kontaktia Sergeillä.
 
Yksittäistä BMP/BTR vaunua voisi vaikka ampuakin jos olisi vaikka useampi sergei ja/tai jotain muutakin tulta ja liiketta samalla alueella. Tuosta mäenpäältä ja auton lavalta joka ei ole justiinsa lähdössä kovaa kyytiä suojaan, olisi kyllä melkoinen harakiriliike avata tuli..
 
Ikävä kyllä separatistien aseet takaavat sen, että ihmiset eivät ihan helpolla lähde kaduille mutta mitä olen seurannut siiviileiden kommentointia
aikanaan vapautetuissa kaupungeissa niin päälimmäinen tunne monella oli huojennus siitä, että se on vihdoin ja viimein ohi. (Aiheesta voisin helposti kirjoittaa pidemmältikin, mutta jääkööt tämä tällaiseksi raapaisuksi aiheesta).

vlad.

Toivottavasti joskus voit kirjoittaa pidemmältikin :D Tuo on aihe joka minua kiinnostaa kaikkein eniten. Olen täysin tiedotusvälineiden varassa ja aika vähän ne tähän aiheeseen ovat perehtyneet.

Suomessa vain Iltalehti on kirjoitellut asiasta laajemmin, kun niillä on ajoittain oma toimittaja ihan paikanpäällä haastattelemassa ihmisiä. Saksalainen media on seurannut tilannetta vähän ja harvakseltaan, mutta ei tule ihan heti muita mieleen.

Kilon kappaleiksi räjähtävä ihminen tuppaa olemaan paljon mediaseksikkäämpi tapaus, kun se kaalisoppaa kellarissa keittelevä mummo.

Se on hieman yllättävää, jos noilla venäläisten hallitsemilla alueilla on vieläkin ukrainalaismielistä väkeä.

Se on kyllä varma asia että ihmiset ovat väsyneitä ja vihaisia, kun elävät päivästä toiseen Helvetissä.

14566374745_4354d96345_b.jpg


Damaged-caused-by-rebel-m-012.jpg


10525804_10152205548581476_5488417240422230165_n.jpg


Paljon rankempaakin materiaalia netistä löytyy, mutta sen jätän ihan suosiolla väliin kun ei ole tarvetta pervoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Itä-Ukrainan siviilien kärsimysten osalta ollaan vasta alkutekijöissään. Suurin osa niistä kohdistuu Luhansin ja Donetskin asukkaisiin. He ovat suurelta osiltaan juuri niitä venäläismielisiä jotka periaattessa ovat olleet terroristien ja Venäjän sotavoimien kannattajia. Kaiken lisäksi juuri näissä venäläisten asuttamissa suurimmissa keskuksissa hyvin suuri osa infrastruktuurista on tuhottu. Seuraavassa vaiheessa alkavat todennäköisesti rosvojen keskinäiset taistelut vallasta. Samassa yhteydessä jatketaan puhdistuksia väestön keskuudessa. Vainot tulevat kohdistumaan ukrainalaiseen väestönosaan.

Tottakai Venäjän mediat syyttävät kaikista siviileihin kohdistuneista teoista Ukrainan Armeijaa..mutta varmasti on paljon niitäkin jotka pääsevät omin silmin näkemään ja kokemaan totuuden. Mutta "omat koirat" purevat kipeästi myös Itä-Ukrainan venäläismielisiä.. Siinä kasakat, kaikenlaiset tserkessit ja tsetseenit jne. ottavat kaiken löysässä olevan omaisuuden matkaansa..
Donbassin asukkaista vielä - venäjän televisio, sen roolia ei pitää vähäksyä, se teki tämän, ja syyt ovat yksinkertaisesti ihmisten tyhmyydessä ja ahneudessa, moni kuvitteli että tulemalla osaksi Venäjä heille automaattisesti laitetaan venäläiset eläkkeet ja palkat. Krimin eläkkeläiset (tyhmimmät) kuvittelivat jopa että ne voivat saada sekä ukrainalaista eläkkeitä että venäjän eläkkettä ja majoittaa omissa kopeissa ukrainalaisia turisteja koko sesonkin aikana, heitähän siellä pääosin olikin. Mutta miten kävikin..Kremlin propagandistit olivat ahkeria levittämään valheita jopa 5 000 $ palkoista jossain Jamalissa, ja tonnin eläkkeistä. Moni alkanut kuvitella oikeasti että Venäjän 1 kanava, jossa näytetään valikoitua loistoa ja parannettua Moskovan julkisivua on se oikea todellisuus siellä, ja että näin on sitten kaikialla maassa. Ihmisille vakuutettiin että siellä (Venäjällä) jos missään alkaa huima kasvu ja länsihän tekee jo valmiiksi kuolemaa, ja mätenee, tietenkin. Rajan takaa venäjän puolelta kävivät venäläiset ostoksille, ostaneet ukrainalaisia tavaroita, koska olivat edullisempia ja parempia. Keinottelijatkin, siellä ihmiset ihmetteli "ompa rikkaita venäläisiä kun ostavat niin paljon, melkein kaupat tyhjäksi", näin kävi mm Roshen konvehtien kanssa, mutta harvalla ukrainalaisilla kävi mielessä, että autot on esim.ostettu velaksi, että Venäjän maaseutu on kuollut, että maa ei kykenee edes ruokatavikkeita tuottamaan, saati muuta laatutavaraa. Suurin osa on tuontia, ja moni näkee siellä yksinkertaisesti nälkäkin, ja elää kurjuudessa. Onhan totta että Ukrainan verrattuna, Venäjän palkkataso, oli vähän korkeampi (korkeista öljyhinnoista johtuen ja ylipäänsä koska sitä on siellä) mutta myös vihaa ja halveksunta Ukrainaa kohtaan on myös taitavasti opetettu nimenomaan sieltä samasta kremlin torvesta.

Kuinka moni meni halpaan tästä, uskon että hyvinkin moni, ruoho oli vähintäin vihreämpä siellä Venäjällä ja piste, oman maan piti pettää. "Me vihataan sinua Ukrainaa" he skannasivat, ja uskokaa tai ei, olen omin silmin nähnyt transparantteja jossa luki "Me ei ruvetaan elättämään EU:ta" (!) jopa tälläistä ne köyhät alle sadan $ kk eläkkeläiset pitivat käsissä ja huutaneet hysterisesti, maksusta ja ilman..Kuinka monille ihmiselle kävi mielessä että heitä hujataan ja päähujari on Putin? Hänestäkun oli jo valmiksi henkilöpalvonta siellä. "Putin on Jumalamme. Ei homoja meille..rossia-rossia ja putin-auttaa-meitä-tuo-tänne-joukot" :confused::mad: Putin "auttoi" heidät, laittamalla heidät talot ja hedelmäpuut maantasalle.
 
Viimeksi muokattu:
Hieno homma, että muitakin jakaa saman toiveen Ukrainan armeijan vahvistumisesta tulevaisuudessa. Se on siis mahdollista ja odotettavaa.

Putin advisor Sergei Glazyev suggested hitting the Ukrainian army to prevent it getting stronger
Sergei Glazyev
2014/06/10 • NEWS, RUSSIA



Russian presidential advisor Sergei Glazyev proposes that Russia strike the Ukrainian army to prevent it from getting stronger.

A UNIAN correspondent in Russia reports that Sergei Glazyev said during a roundtable in Moscow, “I recall the words of Churchill: whoever, choosing between shame and war, chooses shame, gets war and shame at the same time. This modern war. This does not mean that we need to move our tanks in Kyiv, but we at least have the right to stop the genocide of the population,” he said.

“It’s enough to close the sky and use the same mechanism of suppression of military equipment which was used by the US in Libya. The US initially closed the sky, then shot armored vehicles, artillery, aviation from the air. This way the US rendered the regime with which they fought incapable of combat. We still have the opportunity to do so now, but within six months, such an opportunity will not be possible,” said Sergei Glazyev.

He alleges that the Ukrainian authorities have set a course of militarization and mobilization of the population against Russia. “Look at the dynamics—in December 2013, the Nazis had two thousand people in Kyiv. In February 2014, 20 thousand; in May 2014, 50 thousand, together with servicemen. By midsummer there will be 100 thousand; in September 2014, 200 thousand, and by the end of the year they will put 500 thousand people under the gun,” said Sergey Glazyev, adding that Ukraine is reactivating military equipment.

“We will get a powerful war machine directed against us, loaded with Nazis and ideologically charged against Russia … The ultimate goal of all these actions is war against Russia. We cannot, losing the Donbas, keep the peace, as the next target which is declared is Crimea,” he said.

Edit: Puhuu muuten kaveri hurjia. Ihan avoimesti jo Venäjän tarpeista Ukrainaa kohtaan.
Tämä Glazyev on harvinainen paskiainen. Minä en ikinä unohtaa yhtä, en muista tarkka ajankohta, mutta noin 2v takaista videota youtubessa, jossa mies haastattelussa suorastaan hehkui oudosti sisältäpäin ja heilutti iloisesti nyrkkeä sanomalla "me, venäläiset, suorastaan haluamme JO sotia, meidän sotilaat hädin tuskin jaksavat odottaa sitä että ne pääsevät jo sotimaan". Jotenkin se järkytti, vaikka Putinin Venäjä oli minulle jo entuudesta vastenmielinen. Video myös painui erityisellä tavalla muistiin, unohdin muut asiat hänen haastattelusta, mutta ei tätä kohta, jotenkin tunsin joka solulla vaaran ja ennennäkemättömän hulluuden.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top