Ukrainan konflikti/sota

Aika osuvasti Niinistö sanoi kasakoista.

Onhan tämä hupaisaa kun ryssät käyttävät tulitaukoa hyväkseen vallatakseen lisää alueita ja rikkovat sopimuksia kuten syksylläkin.

Kyllä - valitettavasti. Kyllä varmaan pistää isänmaallista ukrainalaista vihaksi kun maalla olisi kykyä enempään, mutta myyrät sabotoivat koko touhun ja miehiä kaatuu kentällä.
 
http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/voennoe-polozhenie-vvoditsya-v-tri-etapa-snbo-593018.html ja translate

Venäjä syyttä länttä uusita pakotteista, jotka tulivat mariupolin iskusta kertoo yle ja tass
Yle on aina kopioinut neukun ajalta oleva tassia suoraan, miettimatta mitä siellä edes on, mitä on aivan törkeätä nykytapahtumia huomion ottaen. Siilillekin selvä että ryssät kääntää omia tekosia 180 astetta ja syyttävät muita, kaikki muut ovat syyllisia paitsi ne itse. Siksi täälläkin elettiin peilin takaisessa ulottovudessa. Miksi ne eivät kirjoittaa mitä siellä oikeasti tapahtu?!

Terroristit ovat tänään tulittaneet 24 kerta Debaltsevissa olevat ukrainalaiset sotilaat. Lisäksi ne tulittaneet artalla Donetskia ja valmistelevat jo press-istuntoa ryssien tiedotutusvälineille, Donetskissa vaurioitui lähiö Panfilovka, se sijatsee Kievsky kaupungin osassa. Tulitus tapahtui Makeevkan suunnalta.
 
On kyllä koko teatteri niin surkuhupaisaa katseltavaa että. Ehkäpä olisi jo aika unohtaa kaikki rauhan sadut ryssien kohdalla ja laittaa kova kova vastaan. Katotaan riittääkö Putinin pokka ja mihin asti.
 
Missä v*tussa ne liikekannallepanossa saadut joukot viipyy.

Mitkä joukot? Eikös nuo Ukrainan lkp:t ole epäonnistuneet toistuvasti?

Mutta ei hätää venäläisten panssarikiilat pysäyttää Ukrainan salainen ase taistelumummo!

Ekaterina-Bilyik-553127.jpg



http://www.express.co.uk/news/world/553127/Ukraine-pensioner-fight-against-pro-Russian-rebels

Ehkä seuraavan askeleen ottaa Ukrainan ilmavoimat?:D

images
 
Miksi kansa, jonka keskuudessa on kuitenkin fiksuakin toimintaa kuten hyvien perinteikkäiden tieteenalojen arvostusta, maailmanluokan shakkipelaajia (itse olen aivan paska shakissa) ja pitkä liuta hyviä tiedemiehiä ja keksijöitä kiduttaa itseään ja muita surkealla johdolla.

Se on sääli, että Jeltsin oli (tai siitä tuli) sekoileva juoppo, josta ei ollut maansa kunnolliseksi johtajaksi. Sehän se Venäjän suunnan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ratkaisi: Jeltsinin ajan rappio, jonka myötä kansa janosi vahvaa (ja vähemmän ryyppäävää) johtajaa, varmaan mieluusti myös nuorta ja tervettä sellaista... Sellainen siellä sitten saatiin.
 
Jos Venäjälle sallitaan valkoisten rekkojen tuovan humanitaarista apua, niin kai sama pitäisi sallia toisinkin päin. Kuormat saa tarkastaa kuka tahansa. Näinhän sen pitäisi mennä, jos lännen "neuvottelijoilla" olisi vähääkään munaa.

Tätä just tossa ajoinkin takaa: Poroshenko ei ilmeisesti suostunu neuvotteleen tällaisesta järjestelystä. Se kuitenkin on kai aika selvää, että jos se Debaltseve (vai -vo?) on tosiaan defacto-saarrettu, niin huolto- tai vetäytymiskolonnista pitäis varmaan sopia erikseen. Varsinkin kun nyt on käyny varsin selvästi ilmi, että tosta Debaltseven tilanteesta oli paljon puhetta neuvotteluiden aikana.

Voipi olla, että Ukrainan hiukan kansallismielisemmässä siivessä on samankaltasia tunnelmia mitä esim. yks aika aktiivinen pro-Ukraina-twiittailija (joka asuu Kiovassa) Thomas Theiner on twiittaillu.

 
Välillä tuntuu, että Ukrainaa johtaa Putinin kätyrit edelleen, koska mitään todellista ei näytä tapahtuvan liikekannallepanon edistämiseksi tai ryssien kukistamiseksi. Odottaakohan Poroshenkoa kultainen palatsi ja muutama miltsu, kunhan vie tän näytelmän loppuun.

Ei edes vitsillä voi sanoa lkp:n kestävän näin kauaa. Johan vuodessa olisivat kouluttaneetkin useamman saapumiserän nuoria miehiä jos tosissaan haluaisivat.

Ei ummarra.
 
Ukraina kuitenkin ollut käytönnössä vararikossa kun Putinin miehet veivät valtion kassan mennessään, ei siellä niin vaan tehdä sellaisia asioita mitkä olisi itsestään selviä täällä. Voi kuvitella missä tilassa Suomen armeija olisi jos Hursti joutuisi jakamaan makkaraa ja leipää varusmiehille.
 
Okei, tää selittää ees hiukan lisää Minskin neuvotteluja ja Debaltseven tilannetta. Siellähän oli pari eri poppoota: Hollande, Merkel, Poroshenko & Putin ja sitten EU:n edustaja, Ukrainan ex-pressa Kuchma ja seppojen pari johtajaa. Kuchma kommentoi jälkimmäisen joukon neuvotteluista, että sepot meinas kaataa koko homman heti alkuunsa vaatimalla Debaltseven motin ukrainalaisia luovuttaan aseensa.
"The Contact Group had to sign this document with the leaders of the DPR and LPR, Oleksandr Zakharchenko and Ihor Plotnytskiy, to submit it to four presidents, and they had to go to the press, to bless this document and to say: ‘Guys, let's continue to live friendly.’ But when we sat down at the table to sign the document, Plotnytskiy and Zakharchenko said they would not sign anything, they did not accept the agreement," Kuchma said.

"They said that the Ukrainian armed forces from ‘the Debaltseve pocket’ should hand over their weapons. Everyone was left speechless. The four [leaders] almost got up and left," Kuchma said.
Read more on UNIAN: http://www.unian.info/politics/1044734-kuchma-zakharchenko-almost-wrecked-minsk-talks.html
 
Välillä tuntuu, että Ukrainaa johtaa Putinin kätyrit edelleen, koska mitään todellista ei näytä tapahtuvan liikekannallepanon edistämiseksi tai ryssien kukistamiseksi. Odottaakohan Poroshenkoa kultainen palatsi ja muutama miltsu, kunhan vie tän näytelmän loppuun.

Ei edes vitsillä voi sanoa lkp:n kestävän näin kauaa. Johan vuodessa olisivat kouluttaneetkin useamman saapumiserän nuoria miehiä jos tosissaan haluaisivat.

Ei ummarra.

Poroshenko sytyttelee sikareita muutamalla miltsulla. Ei voi olla rahan takia tuossa hommassa. Suklaakeisarina tienaa enemmän. Oligark. Mutta millainen? Historia kertoo sitten. En jaksa uskoa että Ukrainan kassanpohja häntä kiinnostaisi.
 
EU:n pakotelistalleen asettama "Givi" kumppaneineen vei tänään joukon jornalisteja tutustumaan Donetskin lentokenttään tai siis oikeestaan siihen vähään, mitä siitä on jäljellä... Aika karua, on vieläkin ukrainalaisten ruumiita siellä jäljellä (videolla sensuroitu). Ois kuvitellu että ne ois jo saanu sovittua kaatuneiden hausta.
 
Se on sääli, että Jeltsin oli (tai siitä tuli) sekoileva juoppo, josta ei ollut maansa kunnolliseksi johtajaksi. Sehän se Venäjän suunnan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ratkaisi: Jeltsinin ajan rappio, jonka myötä kansa janosi vahvaa (ja vähemmän ryyppäävää) johtajaa, varmaan mieluusti myös nuorta ja tervettä sellaista... Sellainen siellä sitten saatiin.

Jeltsin oli mainettaan parempi johtaja, tämä sekoilevan juopon maine on vain osittain ansaittu, osittain osa Putinin henkilökultin rakentamista. Jeltsin ajoi itsensä loppuun valtiolaivan ruorissa ja useat hänen tekemänsä nyt kritisoidut päätökset tehtiin pakon edessä. Muun muassa valtionyhtiöiden (Neuvostoliitossa oli vain valtionyhtiöitä) yksityistäminen lainoja vastaan palveli kahta tarkoitusta. Toisaalta Venäjän kassaan saatiin sen verran rahaa että akuutti kriisi vältettiin, toisaalta yhtiöihin linnoittautuneet ja niitä henkilökohtaisina läänityksinään pitäneet neuvostoaikaiset punajohtajat saatiin potkittua pois ja korvattua uudella johtajasukupolvella joiden intresseissä oli talouden kehittäminen eikä muutosten vastustaminen kaikin keinoin. Jeltsin joi reippaasti mutta rinnalla kulki paha sydäntauti ja perättäiset infarktit saivat hänen puheensa kuulostamaan juopon mökellykseltä.

Venäjä lähti nousemaan aallonpohjasta Jeltsinin aikaan ja Putinin ottaessa ohjat nousu oli jo vakaata. Jeltsinin aikaan kommunistien paluun pelossa tehdyt vaalilain muutokset antoivat sitten Putinin joukolle mahdollisuuden kaapata koko poliittinen kenttä itselleen. Ensimmäinen oivallus oli kehittää puolue - yhtenäinen venäjä - jolla ei ole ideologiaa, ohjelmaa eikä muita tavoittteita tai tarkoitusta kuin tukea presidenttinä. Toinen oivallus oli havainto että suurin osa äänioikeutetuista ei ole tippaakaan kiinnostunut politiikasta vaan siitä että palkka tai eläke riittää ruokaan ja votkaan ja tulee säännöllisesti. Niinpä presidentin valvontaan heti tilaisuuden tullen kaapatut valtakunnalliset tv-lähetykset suoltavat tavaraa joka saisi suomalaisten juorulehtien törkeimmät kirjoittajatkin punastumaan.

Venäjällä poliittinen keskustelu on korvattu jollain jota Suomessa kutsutaan pölhöpopulismiksi. Tuutin täydeltä kateutta, kaunaa ja katkeruutta, uhriutumista ja kiihkonationalismia. Kohderyhmänä ihmiset joiden koulutustaso on niin ja näin, ei kielitaitoa eikä kiinnostustakaan ympäröivään maailmaan ja joiden muistoissa on nuoruuden kultaiset päivät ihanassa Neuvostoliitossa.

Peli menetettiin kymmenen vuotta sitten kun Venäjän demokraattiset voimat keskittyivät omahyväisessä ylimielisyydessään saarnaamaan kuorolle, eli Venäjän suurten kaupunkien koulutetulle kielitaitoiselle nuorelle keskiluokalle. Heiltä unohtui että tämä porukka ei ole kuin 15-20% äänioikeutetuista.

Niinpä venäläinen versio "vaaliväittelystä" on se, että kun studioon demokraatteja edustamaan kutsutaan esimerkiksi joku tuntematon arka nainen, hänen opponentiksi istutetaan Vladimir Tsirinovski joka keskeyttää demokraattien jokaisen lauseen alkuunsa kirkumalla hysteerisesti solvauksia, uhkauksia ja käskyjä muuttaa maasta. Ja television ääressä itsensä vanhuksiksi ryypänneet viisikymppiset hörähtelevät tyytyväisinä.

Putin tarjoaa idioottilaumalle leipää ja sirkushuveja, opportunisteille mahdollisuuden valtaan ja rikkauksiin, narsisteille mahdollisuuden tuntea itsensä tärkeiksi ja örkeille mahdollisuuden ryöstää, raiskata, kiduttaa ja murhata ilman pelkoa edesvastuuseen joutumisesta. Se joukko joka jää noiden ulkopuolelle on jo toivonsa menettänyt.
 
Miksi kansa, jonka keskuudessa on kuitenkin fiksuakin toimintaa kuten hyvien perinteikkäiden tieteenalojen arvostusta, maailmanluokan shakkipelaajia (itse olen aivan paska shakissa) ja pitkä liuta hyviä tiedemiehiä ja keksijöitä kiduttaa itseään ja muita surkealla johdolla.
Tuntuu usein siltä, että kansanluonteessa piittaamattomuus yhdistyy fatalismiin. Näkyy niin villissä liikennekulttuurissa, kuin vaikkapa passiivisuutena polittiikkaa kohtaan.

Muistelen usein näitä Maksim Gorkin suuhun joissain yhteyksissä laitettuja sanoja:

"Älä koskaan luota venäläiseen. Tänään hän on ylin ystäväsi, huomenna hän hirttää sinut ja ylihuomenna hän tulee aivan vilpittömästi itkemään haudallesi."
 
on se kumma että venäjä syöttää tankkeja ja pommittaa debaltsevaa koko ajan ja suomessa lehdistö kirjoitta että hyvin pitää tulitauko, kyllä todella hyvin pitää puna-armeija ampuu ja ukrainalaiset ottaa koppeja. Ei vittu kyllä saa taas kärsiä ja hävetä Eurooppalaista johtajuutta, uhrataan heikommat jotta ei vaan omatedut kärsi. Oksettavaa ja säälittävää....
 
on se kumma että venäjä syöttää tankkeja ja pommittaa debaltsevaa koko ajan ja suomessa lehdistö kirjoitta että hyvin pitää tulitauko, kyllä todella hyvin pitää puna-armeija ampuu ja ukrainalaiset ottaa koppeja. Ei vittu kyllä saa taas kärsiä ja hävetä Eurooppalaista johtajuutta, uhrataan heikommat jotta ei vaan omatedut kärsi. Oksettavaa ja säälittävää....

Omat edut saattaa pitemmässä juoksussa alkaa kärsimään ja aika tavalla vielä....
 
Back
Top