Ukrainan konflikti/sota

Otsasuoni meinaa hieman pullistella kun sanaa evakko käytetään venäläisistä. Vanhempani olivat niitä aitoja suomalaisia evakkoja jotka joutuivat jättämään kotinsa Karjalaan venäläisten takia, :mad:
siellä se meidänkin maatila köllöttää itärajan takana korpiselällä että jäitä hattuun vaan. Ei suomi ole sen kummempi kuin ukraina jos vaikka tänne kaakkoon tuodaan 1000spetnaztia niinon kyllä aika varma että saisivat paikat sekaisin ja paskaksi ilman ennakko varoitusta.
 
siellä se meidänkin maatila köllöttää itärajan takana korpiselällä että jäitä hattuun vaan. Ei suomi ole sen kummempi kuin ukraina jos vaikka tänne kaakkoon tuodaan 1000spetnaztia niinon kyllä aika varma että saisivat paikat sekaisin ja paskaksi ilmsn ennakko varoitusta.

Tämä selvä. Varmaan saisi mutta molottavat sekasortoa aiheuttavat ryssät erottuu täällä kantaväestöstä paremmin. Helpottaa osumia.
 
Mä en kyllä näe tuota edes mahdollisuutena. Meillä moni asia on paremmin joka kusi Ukrainassa täydellisesti.
Totta. Suomen tilanne on täysin toisenlainen kuin Ukrainan. Ukrainassa hommaa on helpottanut paljon kieli, Venäläiset pitävät ukrainaa venäjän kielen murteena. Ukraina on myös nuori valtio, itsenäistyi ensimmäisen kerran vasta 25 vuotta sitten. Lisäksi Ukraina ei ole päässyt eroon "erityissuhteesta" entisen emämaan kanssa.
 
Juuri näin. Mutta mistä Venäjä saisi lisää sotilaalllista voimaa? - ei se tyhjästä tule.

Varsin moni unohtaa tämän perustotuuden. Venäjä ei kykene eikä tule koskaan kykenemäänkään haastamaan sotilaallisesti Euroopan Unioniin kuuluvia maita (NATO-jäsenmaita). Puhe ydinaseista on turhaa koska niiden käyttö ei ole mahdollista toista ydinasevaltaa vastaan. Lisäksi 1950-70 luvuilta peräsin olevat ydinaseet ovat jo käytännössä vanhentuneet ja muuttuvat ajan mittaan jopa vaarallisemmiksi Venäjälle itselleen kuin ulkopuolisille.

Talouden romahdus Venäjällä johtaa siihen ettei asevoimia kyetä jatkossa uusimaan, puhumattakaan kehittämisestä ja lisäämisestä. Eikä taloudellisia edellytyksiä nähdä jatkossakaan. Niitä ei yksinkertaisesti enää ole, eikä tule vaikka öljyn ja kaasun hinta jälleen nousisi. Venäjän suurvallan ajat katosivat kommunismin myötä..tai oikeastaan se loppui ja lähti Neuvotoliitosta irtaantuneiden valtioiden ja kansojen mukana. Eikä ne tule koskaan liittymään takaisin Venäjään..

Mutta kahinaa Itä-Ukrainassa varmasti riittää, todennäköisesi vielä pitkään. Se loppuu todennököisesti vasta sitten kuin valta vaihtuu Venäjällä.

Suomalaisten olisi syytä ottaa opiksi tapahtumista Lähivuosina on tulossa uudelleen (Neuvostoliiton romahduksen kaltainen tilanne) erinomainen tilaisuus liittyä NATO:n jäseneksi. Se on syytä hyödyntää sillä pienelle Suomelle Venäjä on ja pysyy aina uhkana..

Nato ei tapahdu. Meidän täytyy keksiä jotain muuta. 3-10 vuotta aikaa. Villi veikkaus.
 
Minua ei jaksa surettaa vieläkään tuo Odessan tulipalo. Ihan saivat terroristit ja rikolliset maistaa omaa lääkettään. Paikalliset asukkaat hoitivat lopulta hienosti tuon homman sitten kun rupesivat antamaan takaisin. Juuri noin kun toimittaisiin joka kylässä ja kaupungissa niin Putlerin koirat olisi jo nujerrettu moneen kertaan.

En silti ole sitä mieltä, että palokuolemat oli kiva juttu. Parempi olisi ollut jos ne terroristit oltaisiin laitettu työleirille piikkilangan sisään 20 vuodeksi. Veikkaan, ettei Odessalaisilla ollut mitenkään suunniteltu tuo tulipalo. Siinä nyt vaan annettiin terroristeille samalla mitalla takaisin. Korpisissillä oli päivystysvuoro ennen Odessan paloa. Voitko hieman avata mitä ne terroristit teki Ukrainamielisille?
Joo, seurasin tapahtumia netissä LIVENÄ. Taisi ampuja katolta tulittaa molempia osapuolia, jotta saivat lietsottua vihan äärimmilleen. Epäilen vahavasti että venäläisillä erikoisjoukkojen ammattilaisilla oli tässäkin näppinsä pelissä, kuten myös tulipalon sytyttämisessä.
 
Mä en kyllä näe tuota edes mahdollisuutena. Meillä moni asia on paremmin joka kusi Ukrainassa täydellisesti.

Hybridi sota toimi kerran Ukrainassa ja sen jälkeen moinen temppu tiedetään jo. Siihen osataan varautua.

Se, että siihen osataan varautua ei tietenkään tarkoita sitä etteikö hybridisotaa voida harjoittaa uudelleen jollain toisella rintamalla. Vaikka olen aiemmin spekuloinut mahdollisuudella hybridisodankäynnille Suomea vastaan (ja tietyssä mielessä kaaoksen luojana se voi olla konventionaalisen sodankäynnin esiaste), niin näkisin kuitenkin sen olennaisesti suurempana riskinä Balttiassa tai muissa maissa joissa on suuri vähemmistö, joka voi saada voimakasta ja jatkuvaa tukea ulkopuolelta (esim. Venäjältä).

Suomessa yhteiskunnalliset olot ovat kokolailla paremmat mitä Ukrainassa, monen on selkeästi vaikea ymmärtää sitä missä tilanteessa Ukraina on ollut jo Janukovitshin kauden lopulla ja mihin jamaan se ajautui EuroMajdanin ja vallanvaihdon jälkeen - tällaisessa ympäristössä hybridisota tai epälineaarinen sodankäynti on omiaan luomaan kaaosta ja heikentämään muutoinkin heikon valtiokoneiston toimintamahdollisuuksia. Vaikka Ukrainaan verrattuna Balttian maat ovat vakaampia, on niillä kuitenkin ongelmana se, että alueellisesti venäläisväestön osuus voi olla huomattava - jopa selkeä enemmistö, kuten Eestin Narvassa. Tällaiset paikkakunnat voivat toimia kasvukeskuksina ja propagandakoneiston on mahdollista saada kylvettyä sellaiselle alueelle sopivaa siementä eripuraa synnyttämään ja jopa herättämään separatismin ulkoisen tuen avulla.

Mutta en todellakaan pidä täysin mahdottomana sitä etteikö myös länsimainen yhteiskunta voi joutua tulevaisuudessa tällaisen toiminnan kohdemaastoksi, etenkin jos esim. Ukrainan kriisi ja sota ajautuu lopulta siihen, että Venäjä voi katsoa kokolailla voittaneensa sen eikä ennustettua Venäjän talousromahdusta tulekaan.

vlad.
 
Tulee mielenkiintoinen viikko. Tulitauon seurauksena menetetty kaupunki ei jää hyssyttelyksi. Alkamassa on tilanteen perkaus.Niin Eu:ssa,Ukrainassa kuin Jenkeissäkin.

Lehdistö aloitaa rummutuksen.

"The fall of Debaltseve is not just a military disaster for Ukraine's President Petro Poroshenko, but a political disaster. He faces massive domestic criticism of the Minsk accord, negotiated in tough talks between Ukraine, the pro-Russian separatists and heads of state and government from Germany, France and Russia. The document is fraught with compromises that are painful for Kyiv. Under Russia's influence, a "frozen conflict" and a separatist state structure have virtually been created on Ukrainian soil."

http://www.dw.de/opinion-diplomacy-has-reached-its-limits/a-18266217
 
Sodassa voit haavoittua tai kuolla monella tavalla:

Embedded media from this media site is no longer available


Ainakin omalta osaltani ajettelen, että olisi parempi haaavoittua esim. luodista kuin tapaturmaisesti(Henkinen multivitutus).
 
Nappasin yhdeltä venäläiseltä palstalta Artemivskissa tällä hetkellä toimivan henkilön lyhyen kuvauksen tilanteesta kaupungissa ja ajoin konekäännöksellä englanniksi. Oioin jonkin verran kömpelöimpiä kohtia ja joitakin virheitä.

In Artemivsk walk around soldiers from Debaltseve. They are in every shop, in every cafe and just on the streets on the benches. They smoke, drink a lot of coffee, and yes, vodka. They all have some kind of crazed eyes and smoke and ash covered dirty faces.
They sit in small groups and often do not even speak, just sit silent. They do not seem to believe that around there is quiet, no shooting, and that they can walk around, like everyone else. They look so surprised at the people around. Smiling girl. And one of them, when I pass by, pulls my sleeve and quietly says: stay well ... stay ... And I have to run to the hospital, they just drove wounded up there. Sorry, I tell him, I'm sorry ...
A hospital conveyor, all approaching and approaching cars with soldiers. They barely have time to enter, import, factory.
No one is allowed inside.In five minutes I manage to stay in the waiting room.
- How is it? - Asked one man, middle-aged, such hushed.
He limps, asks sweet tea with lemon - nothing serious like, contusion, and arthritis worsened. They are the guys who walked half a day.
- We are not giving up weapons. We do not give up the weapons. From time to time he repeats. Anything else he does not want to say, does not want to remember, sits and shakes his head.
- Man, let's go! - The nurse calls him.
He leaves, and the elevator door is closing. At this moment, he suddenly cries out to me:
- Girl! Girl! There was no militia! Was not at all! There were only the Chechens! They shouted "Allahu Akbar" and rushed on us, there were no militia at all! ....
And the elevator takes hime somewhere upstairs.
 
Sodassa voit haavoittua tai kuolla monella tavalla:

Embedded media from this media site is no longer available


Ainakin omalta osaltani ajettelen, että olisi parempi haaavoittua esim. luodista kuin tapaturmaisesti(Henkinen multivitutus).
Miksiköhän kuski päätti tehdä käännöksen ilmeisesti suoralla tiellä, vaikka väkeä katolla.
Sattumalta vielä rt paikalla..
 
Under Russia's influence, a "frozen conflict" and a separatist state structure have virtually been created on Ukrainian soil."

Maidan 3?

Putin-maidan.jpg
 
Mä en kyllä näe tuota edes mahdollisuutena. Meillä moni asia on paremmin joka kusi Ukrainassa täydellisesti.

Hybridi sota toimi kerran Ukrainassa ja sen jälkeen moinen temppu tiedetään jo. Siihen osataan varautua.

Se temppu on kyllä tiedetty ja tunnettu jo ennenkin. Sitä vaan ei ole joka tasolla uskottu. Niin kuin olen muutaman kerran maininnut niin minä olen "joutunut" viime vuosina muutaman kerran harjoituksiin joissa on harjoiteltu just noita pieniä vihreitä miehiä vastaan. Olen itsekkin ollut vetämässä jonkun harkan jossa on ollut noita elementtejä. Silti vasta viime keväänä ymmärsin lopullisesti mitä varten harjoituksemme on olleet sellaisia kuin ne on olleet.

On erityisen tärkeää harjoitella ja valmistautua erittäinkin luovia tilanteita vastaan. Vaikka suomeen kohdistuva hyökkäys ei noudata täysin mitään vanhaa kaavaa nin monipuolisesta viholliskuvasta on hyötyä oman toiminnan soveltamisessa.
 
Tähtäin vaan vyön kohdalle...lyijyä ne tottelee, niinkuin muutkin..:) (Koskela)

paitsi liivit... Itse ajattelin ampua otsaan jos ehtii tähtäämään. Sarjatulella toki voi lasettaa edelleen siihen keskelle ruppia (kroppaa eli vartaloa).
 
Rohkenen epäillä että Venäjä saisi nykykuvioillaan edes määrällistä ylivoimaa itärajalle meikäläisiä vastaan. Voihan se saadakin, mutta näyttöä siitä ei ole sitten toisen maailmansodan jälkeen. Sen sijaan luotan melko hyvin siihen että Suomi saa riviin sen mitä paperillakin on.
Totta. Venäjällä on jo nyt vaikeuksia saada tarpeeksi varusmiehiä kasaan ja reservikin on ainakin paperilla vielä pieni. Miehiä ko voi jonkin verran olla mutta kalusto on yhtä romuna kuin Ukrainalla ja vaatii päivityksiä ja uudistamista ennen kuin voidaan antaa edes reserville.
 
2) Hybridisota, jossa Suomen venäläiset nousevat kapinaan ja "sisällissota" alkaa. Suomen venäläisiä auttaa tietenkin turisteina saapuneet 3 000 - 5 000 tunnuksetonta erikoisjoukkojen sotilasta, jotka teeskentelevät olevansa Suomen venäläisiä. Venäjä kiistää olevansa osapuoli konfliktissa. Suomen Nato-jäsenyys estetään kuitenkin näin.

Itse asiassa pitäisin tuota 2. vaihtoehtoa kaikkein todennäköisimpänä skenaariona. Eli käytännössä Ukrainan toisinto.

Jotenkin alkoi vaan Vöyrin marssi taas soida päässä..
 
paitsi liivit... Itse ajattelin ampua otsaan jos ehtii tähtäämään. Sarjatulella toki voi lasettaa edelleen siihen keskelle ruppia (kroppaa eli vartaloa).

Jos on liivit ja arvelet, että ammus ei tehoa, niin tähtää vielä hieman alemmas. En usko, että parhaatkaan liivit suojaavat niin alas.

Tai korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö ne kovat levyt yleensä suojaa vain ylemmän torson?
 
Tilanteen purku alkaa käynnistymään. Netti on täynnä jos jonkinlaisia artikkeleita. Johonkin tämä tulee johtamaan. Toivoa sopii, että Usan aseapuun. Eu johtajilla menee vaan hetki heräillä krapulastaan.



Putin gave Obama 'slap' he won't forgive – expert says
Ukrainian political analyst Taras Berezovets suggested that Russian President Vladimir Putin did everything to make Obama supply weapons to Ukraine.

http://joinfo.com/world/1001360_Putin-gave-Obama-slap-he-wont-forgive--expert-says.html

Tai

U.S. Senators blame Merkel and Obama of encouraging Putin's aggression
American Senators Lindsey Graham and John McCain are outraged by the behavior of President Obama and European leaders.

http://joinfo.com/usa/1001368_US-Senators-blame-Merkel-and-Obama-of-encouraging.html
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top