Ukrainan konflikti/sota

Separatistien keskuudessa vallitsee nyt sellainen sellainen käsitys, että alue kuuluu sille maalle, josta raha tulee. Ruplan käyttöönotto viittaa siis vahvasti Venäjään.

Eikö se ole aina näin, ei pelkästään Ukrainan alueella? Sopimukset ovat pala paperia, jos valtio ei kehitä alueen infrastruktuuria.

Johannes
 
Ahahahaa!

Moskovalaiset alkaneet kyseenalaistaa vatnikeiden rahan kerjausta Novorossiaan ja Ukrainan sotaan, iskulause julisten alla "Venäjä on kaikki, muut ei mitään" :confused: Venäläinen nainen antoi kunnolla turpaaan vatnikille. Iskulausetta koristaa kranaattikuvaa. Nainen kysyy: "Haluatteko te räjähtää koko maailman ja jättää vain Venäjän" Vatnikki vahvistaa: jo, maailmaa on mädäntynyt, sitten hän suoltaa lisää propagandaa, nainen kysyy häneltä, oletko sinä edes käynyt missän muualla maailmassa, vatnikki jatkaa takaisin agitpromin iskulauseilla kuin robotti, nainen kutsuu hänet zombeeratuksi..aika hyvin hän läksyttää ryssä-fasistin :cool:
Vatnikki myös kutsuu naista trolliksi! Muuten ihan suoltaa kaikken "pod kopirku" ja "metodichkan" mukaan , eli ohjekirjan mukaan. Näitä kirjoituksia on tuhansia, sama käsiala Lubjankalta, itse osan ne jopa ulkoa, niitä tulee joka suunnasta samassa muodossa. Sama teksti, samat iskulauseet: Kiev, hunta, fasistit, USA, olette myyneet itseänne USA:lle, "me räjähdetään koko maailmaa, te että ymmärrä, kuinka symboolista se on" ja tämä "oletteko nähneet ruumit Donetskin kaduilla, naisten ja lasten ruumit". Räjähtäminen ei ole kuitenkaan mitään symboolista. Ihan sairasta kieroutta. Naista alkoi naurata, kun hän epäilee vatnikin psyk.terveyttä.

Voi kunpa kaikki venäläiset alkasivat antaa näille neo-bolshevikki-fasisti-imbesilleille turpaan!
Se että tälläiset teltat seisovat ihan Moskovan keskustassa, kerro kuitenkin vain yhdestä asiasta, siihen on kremlin hallituksen lupaa.
 
Viimeksi muokattu:
Onko vedentoimitus siis seis Krimille? Sähkö? Muutama viikko sitten olin lukevinani, että Ukraina toimittaa edelleen veden ja sähkön Krimille, tämä oli sen ison neuvottelun jälkeen, kun tehtiin Uusi tulitaukosopimus.
En huomanut sellaista kirjoitusta ukr.uutisissa. Täytyy ottaa selvä.
 
Ahahahaa!

Moskovalaiset alkaneet kyseenalaistaa vatnikeiden rahan kerjausta Novorossiaan ja Ukrainan sotaan, iskulausen alla "Venäjä on kaikki, muut ei mitään" nainen antoi kunnolla turpaaan vatnikille. Iskulause koristaa kranaatti. Nainen kysyy: "Haluatteko te räjähtää koko maailman ja jättää vain Venäjän" Vatnikki vahvistaa: jo, maailmaa on mädäntynyt, sitten hän suoltaa propagandaa, nainen kysyy häneltä, oletko sinä edes käynyt missän muualla maailmassa, vatnikki jatkaa takaisin agitpromin iskulauseilla kuin robotti, nainen kutsuu hänet zombeeratuksi..aika hyvin hän läksyttää ryssä-fasistin :cool:

Voi kunpa kaikki venäläiset alkasivat antaa näille neo-bolshevikki-fasisti-imbesilleille turpaan!

Tuo on hienoa siksikin kun tajuaa miten paljon rohkeutta vaatii. Se myös viestii siitä että tuollaisia ajatuksia on laajemminkin pinnan alla.

Näennäisesti "omaa maataan vastaan" käyminen vaatii poikkeuksellista rohkeutta. Minäkin uskaltaisin puolustaa maatani (siitä ei kai kenelläkään voi olla takeita tulisiko siellä paikan päällä kakat housuun ja menetetty toimintakyky, mutta ainakin menisin paikalle kokeilemaan), mutta en tiedä miten pitkälle uskaltaisin käydä väkivaltaisia "isänmaallisia" katuhuligaaneja vastaan siksi että tiedän maani toimivan epäeettisesti. Voin kuitenkin vakuuttaa että tuohon en kovin helposti lähtisi. Nostan hattua näille kuten tämä nainen.
 
Tuo on hienoa siksikin kun tajuaa miten paljon rohkeutta vaatii. Se myös viestii siitä että tuollaisia ajatuksia on laajemminkin pinnan alla.

Näennäisesti "omaa maataan vastaan" käyminen vaatii poikkeuksellista rohkeutta. Minäkin uskaltaisin puolustaa maatani (siitä ei kai kenelläkään voi olla takeita tulisiko siellä paikan päällä kakat housuun ja menetetty toimintakyky, mutta ainakin menisin paikalle kokeilemaan), mutta en tiedä miten pitkälle uskaltaisin käydä väkivaltaisia "isänmaallisia" katuhuligaaneja vastaan siksi että tiedän maani toimivan epäeettisesti. Voin kuitenkin vakuuttaa että tuohon en kovin helposti lähtisi. Nostan hattua näille kuten tämä nainen.

Itsekin olen miettinyt sitä, että olisiko minusta vastaavaan toimintaan jos näkisin, että kotimaani on luisumassa diktatooriseen tilaan ja kaduilla käyskentelee "isänmaallisia" huligaaneja ja mielessäni tietäisin, että maani ei toimi oikein, että se tie jota pitkin se kulkee on turmiollinen? Sitä saattaisi joutua tilanteeseen jossa hyvin pitkään yrittäisi perustella itselleen kotimaansa toimien oikeutuksen - löytää edes jonkin syyn miksei tarvitsisi nostaa kättä väkivaltakoneistoa vastaan.

Sanotaanko, että jos näkisin, että toiminta moraalisesti väärin, mielenosoituksiin olisi varmasti helpompi lähteä siinä vaiheessa kun alkaa olla joukkoa matkassa riittävästi mutta entäpä jos pitäisi yksin toimia ilman, että rinnalla on joku jonka tukeen voisi kuvitella luottavansa? Voipi olla, että vlad jänistäisi, sulki silmänsä ja painaisi päänsä harteidensa väliin ja kävelisi nopeasti kotiin ja kotona sitten häpeäisi omaa saamattomuuttaan ja sitä, että ei tälläkään kertaa uskaltanut sanoa "nyt riittää...".

Kyllä, minäkin arvostan ihmisiä joilla on rohkeutta nousta vääryyttä vastaan ja asettaa jopa oma henkensä alttiiksi - arvostan niitä nuoria, aikuisia ja eläkeläisiä jotka nousivat Maidanilla Janukovitshin hallintoa vastaan, arvostan tätä nuorta naista - toivottavasti tällaiset tapahtumat laittavat ihmiset miettimään tulevaisuuttaan ja maansa tulevaisuutta - mitä se Russkij Mir todellisuudessa tarkoittaa.

vlad.
 
Artikkeli viime vuodelta kertoo miten Kreml ohjeistaa tiedotusvälineitään:

‘Anonymous International’ Leaks Kremlin's Instructions to Russian TV

Posted 28 March 2014 15:48 GMT


putincurtain.jpg

Pulling back the curtain on Putin's propaganda machine. Images mixed by author.​

A Russian Internet group called “Anonymous International” has leaked what it claims is a “tyomnik”—a list of prepackaged news stories prepared by the Kremlin for Russia’s central television news stations. The group does not name its source for the document, but the whistleblower says Vladimir Putin’s administration is the author.

The tyomnik (see below for a translation of the first two sections) instructs TV journalists to justify Russia’s recent annexation of Crimea, to laud President Putin’s efforts to develop the region, and even to advertise Crimea’s tourist season, on which the local economy desperately relies. (Russian journalist Ilya Barabanov joked that the talking points for Crimean vacations—“nearby, safe, among our own people”—are oddly similar to the slogan for the Sochi Olympics: “hot, cool, yours.”) The document also coaches television news stations to propagate an apocalyptic description of events in the Ukrainian heartland, where criminals and fascists supposedly run wild.

Russian television has long been infamous for parroting the Kremlin on political issues. It is still rare, however, that the public glimpses this propaganda system’s internal workings. If Anonymous International’s leak is genuine, Russians are getting to peek behind the curtain today.


The first page of Anonymous International's “tyomnik” leak.​


Topic — Crimea

Main points

1. It should be clarified that 23 years within an independent Ukraine largely degraded Crimea, and the authorities in Kiev are to blame. The goal of Russian authorities now is ensuring the emergence of a new life on the peninsula, bringing Crimea up to Russia’s national standards of quality of life.

Cleaning the Augean stables left by Ukrainian authorities cannot be accomplished overnight, but the work is underway, and Crimeans will be seeing it every day.

By order of Vladimir Putin, a number of key ministers will visit Crimea and Sevastopol. Next week, several other members of the cabinet are expected to make the trip, as well.

2. Please make an active effort in your work to promote the summer vacation season in Crimea: it’s nearby, safe, among our own people [“у своих”].​


Topic — Ukraine

The bottom line for informational work:

- there is an atmosphere of lawlessness and growing chaos: nazis occupy key government posts, the Interior Ministry is paralyzed by fear (all the tough talk after the death of [Right Sector general] Aleksandr Muzychko has remained only words), crime is rampant, stupefied by its own impunity, and rising under the guise of “Maidan” activism;
- the economy is spinning out of control: money that was drying up before [Maidan] is still absent; a rise in taxes in the very near future has been announced, along with cuts to welfare benefits and a government budget sequester;
- in this context, bickering over power looks especially cynical.​


Linkki: http://globalvoicesonline.org/2014/...al-leaks-kremlins-instructions-to-russian-tv/
 
Venäjän uutisoinnissa on ilmeisesti paljon parantamisen varaa!

http://www.bbc.com/news/world-europe-32137302

Reports of 10-year-old killed in Ukraine 'made up'

8 April 2015 Last updated at 00:49 BST

Information war has been a huge part of the Ukraine conflict, with both sides accusing the other of manipulating the media.

With Ukrainian channels off air in the rebel-held Donetsk region, the population there relies entirely on Russian media.

Russian television stations recently report claims that a 10-year-old girl had been killed by shelling.

The BBC News team of Natalia Antelava and Abdujalil Abdurasulov tried to find out what happened to the girl, and discovered that all was not as it seemed.

Natalia Antelava and Abdujalil Abdurasulov travelled through Ukraine for a series of reports looking at whether the ceasefire deal that sides signed in Minsk was proving successful.

Contributors to this report include Eduard Basurin, rebel 'defence ministry' spokesman, and the director of Donetsk morgue, Nikolai Kalashnikov.
 
Kannattaa katsoa video linkin takaa. Hyvää tutkivaa journalismia. Mutta on se sääli, miten Venäjän propaganda yllyttää vihanpitoon... :(
Siellä asmusta iltaan pyörivat valheet uutisissa Ukrainasta. Viimeinen kokoonpano: tyhjät hyllyt kiovalaisessa kaupassa, ihmiset kilometri jonossa tappelevat aurinkokukkaöljypullon takia kuoliaksi. Nuori venäläinen toimittaja seisomassa Krechatikin talon parvekkeellä ja jauhaa sanoinkuvamatonta paskaa, jossa ei ole totuuden pisarakaan, myös vailla häpeänkään pisaraa, leveästi hymyilleen hän hurmiossa valehtelee elintarvikkeiden niin korkeista hinnoista, ettei niitä enää kukaan voi ostakaan ( VALHE. Ihan yhtä runsas valikoima elintarvikkeita kuten ennenkin, kaikkea on, kukaan missään ei nähnyt jonojakaan, kallistuneet, kyllä, mutta kyllä ihmiset ostelevat niitä ja syövät suht. entisen tapaan vielä, ottaen huomioon että maassa on sota)

Moskovalaisten kommenteista: (c) "Jotain vastaava olen nähnyt venäläisissä uutisissä. Kertovat että ihmiset Lvivissa kerjää rahat suoraan kaduilla. Sitten kamera siirtyy kuvaamaan käsiä ojentavasta mummoa vieressä joku kilpi "Metro. Войковская". Mutta Lvivissa ei ole metroa, eikä luonnollisesti ole sellaista pysäkkiakaan!
Sitten tulee reportaasi muka Poltavasta. Kuvataan vanhoja ihmisia kaupassa, he riittelevät ja ovat hyvin ärtyisiä. Kamera näyttää kuten vanhukset poistuvat kaupasta ja...kävelevät bannerin ohi, bannerissa on Putinin kuva Venäjän lipun taustalla. Voivatko tälläiset bannerit olla kaduilla Ukrainassa, epäilen.
Lopuksi lähetys Dnepropetrovskista. Paljon vanhoja mummoja ja pappoja ravintolan takapihan ulko-ovella, aasialaisen näköinen miestarjoilija tuo heille ruoantähteet. Ja vieressä...parkkipaikka, jossa on autot ja niissä ovat moskovalaiset numerot. Kuinka tätä voisi ymmärtää?
http://www.novayagazeta.ru/society/67952.html
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainassa on käynnissä kaksi sotaa. Kotirintamalla sota korruptiota vastaan. Suomalainen asiantuntija mukana avustamassa Ukrainassa. Pitkä tie on kuljettavana, mutta jos on halua, on myös kykyä.

http://yle.fi/uutiset/suomalainen_asiantuntija_taistelee_ukrainan_laajaa_korruptiota_vastaan/7895401

Vahvensin. Voin vakuuttaa keski-ikäisenä miehenä, että tuo ei tarkkaan ottaen pidä täysin paikkaansa.


Mutta asiaan. Saa nähdä, milloin korruptionvastainen operaatio tuottaa ensimmäiset torjuntavoittonsa? Tuntemani vähälukuiset ukrainalaiset eivät kovin paljon kyllä tähän jaksa uskoa. Heidän käsityksensä on kutakuinkin se, että vähintään kaksi sukupolvea pitää vaihtua, ennenkuin jotain voidaan nähdä taseessa tässä kohtaa.

Kirotun monimutkaisia mietteitä syntyy, kun pohtii tätäkin kriisiä sen syntymujuista lähtien. Ja miten kauan Venäjä valmistautui tosiasiassa aseelliseen väliintuloon? Oliko mainittu strateginen onnettomuus nimenomaan Ukrainaa koskeva? Oliko Venäjälle nimenomaan Ukraina SE, joka ei olisi saanut liukua pois ulottuvilta? Moni muu mesta sai mennä ja meni, mutta Ukraina ei. Ehkä Valko-Venäjä on sama juttu, onko silläkin joku rankka merkitys Venäjälle, merkitys, joka ohittaa järjen...ja tunteella mennään lujaa.
 
Tsetsenialainen pataljoona Sheikh Mansur taistelee UA.n puolella. Onko näistä mitään lisätietoja teillä?


Pojat laittana pkm:än optiikkaa.

 
Kirotun monimutkaisia mietteitä syntyy, kun pohtii tätäkin kriisiä sen syntymujuista lähtien. Ja miten kauan Venäjä valmistautui tosiasiassa aseelliseen väliintuloon? Oliko mainittu strateginen onnettomuus nimenomaan Ukrainaa koskeva? Oliko Venäjälle nimenomaan Ukraina SE, joka ei olisi saanut liukua pois ulottuvilta? Moni muu mesta sai mennä ja meni, mutta Ukraina ei. Ehkä Valko-Venäjä on sama juttu, onko silläkin joku rankka merkitys Venäjälle, merkitys, joka ohittaa järjen...ja tunteella mennään lujaa.

Oman ymmärrykseni mukaan Ukrainan merkitystä ei voi väheksyä venäläisille venäläispropagadassa - jo pienen aavistuksen Ukrainan tärkeydestä saa lukemalla Johannes Remyn teoksen Ukrainan historia. Kirjasta olisi mahdollista lainata useita kohtia joissa viitataan Ukrainan ja Venäjän historialliseen yhteyteen ja kuinka venäläiset tulkitsevat tämän sitten tiukasti omalta kantiltaan ja näkevät Ukrainan osana Venäjää:

"Kiovassa julkaistiin vuonna 1674 venäläisten Ukraina-käsitykseen voimakkaasti vaikuttanut teos, Synopsis eli lyhyt kokoelma (kirkkoslaaviksi Sinopsis ili kratkoe sobranie), jonka tekijänä pidetään useimmiten arkkimandriitta Innokenti Gizeliä. Uusia painoksia julkaistiin 1800-luvulle saakka. Synopsis on historiateos, jossa painotetaan voimakkaasti Ukrainan ja Venäjän historian yhteyttä: sen mukaan ukrainalaiset ja venäläiset muodostavat yhden "slaavilais-venäläisen" kansan. Teoksessa väitetään, että Moskovan tsaarien valta jatkoi Kiovan Rusin aikaisten suurruhtinaiden valtaa, ja 1200-luvun mongolivalloituksen jälkeen koko Rusin keskus siirtyi Kiovasta Moskovaan. Näin ollen Perejaslavin sopimuksessa Ukraina ja Venäjä yhdistettiin uudelleen ja Rusin aikainen yhtenäisyys palautettiin".

Tällaiset ideologiset ja nationalistiset ajatukset ovat sitten suodattuneet aina nyky-Venäjän johdon käyttöön - osin Duginin myötävaikutuksella. Puhutaan Kiovan Rusin valtakunnasta ja sen yhdistämisestä tms. Ja tätä on korostettu venäläispropagandassa jo vuosien ajan ennen Krimin valloitusta ja Donbassin sotaa - propagandassa joka näkyi myös Ukrainassa ja etenkin Itä-Ukrainassa, jossa seurattiin paljon venäläiskanavia (ja osassa aluetta ne näkyivät jopa paremmin mitä ukrainalaiset kanavat).

Olen L:n kanssa keskustellut aiheesta, jo reilusti ennen v. 2013 alkanutta EuroMajdania olemme keskustelleet venäläispropagandasta ja sen vaikutuksesta (ja näkyvyydestä) alueella. L:n on korostanut minulle Ukrainan tärkeyttä ja sitä kuinka Ukrainaa on korostettu Venäjällä - kuinka Kiovan Rusj:n valtakuntaa on pidetty koko venäläisyyden kotina - paradoksaalista on se, että ensin oli tavallaan Ukraina (Kiovan Rusj) ja vasta sitten Venäjä. Ukraina on venäläisille (itä-)slaavilaisen yhteyden kannalta jopa Valko-Venäjää olennaisesti merkittävämpi maa/alue ja nykyisessä nationalistis-imperialistisessa propagandassa tätä vuosituhannen yhteyttä on korostettu entisestään ja tällä yhteydellä on vedottu venäläisnationalisteihin ja saatu heitä liikkeelle. On pelotettu kansaa Venäjän "alkukodin" liukumisella poissa Moskovan vaikutuspiiristä - kuten on tehty niin monasti ennenkin.

Kuten Remyn teoksessa todetaan:

"Putinin asenteeseen Ukrainaa kohtaan vaikuttaa myös keisariajalta periytyvä käsitys yleisvenäläisestä kansallisuudesta. (...) Ukrainan olemassa olo joko kiistetään tai ukrainalaista identiteettiä ainakin voimakkaasti vähätellään. Ja jos ukrainalaiset toimivat toisin kuin Venäjän hallitus haluaisi, kysymyksessä on ulkopuolisen, läntisen tahon juoni".

Remyn teos on uusi joten siinä käydään myös pääpiirteissään läpi Ukrainan itsenäisyys Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen kuin myös EuroMaidan ja sen jälkeiset tapahtumat.

vlad.
 
Tuo on hienoa siksikin kun tajuaa miten paljon rohkeutta vaatii. Se myös viestii siitä että tuollaisia ajatuksia on laajemminkin pinnan alla.

Näennäisesti "omaa maataan vastaan" käyminen vaatii poikkeuksellista rohkeutta. Minäkin uskaltaisin puolustaa maatani (siitä ei kai kenelläkään voi olla takeita tulisiko siellä paikan päällä kakat housuun ja menetetty toimintakyky, mutta ainakin menisin paikalle kokeilemaan), mutta en tiedä miten pitkälle uskaltaisin käydä väkivaltaisia "isänmaallisia" katuhuligaaneja vastaan siksi että tiedän maani toimivan epäeettisesti. Voin kuitenkin vakuuttaa että tuohon en kovin helposti lähtisi. Nostan hattua näille kuten tämä nainen.

Hauskinta tuossa on että venäjällä katuhuligaanit ovat "isänmaallisia" fasisteja, kun taas meillä katuhuligaanit on kommunisteja ja anarkistejä. Eikö sen pitäisi olla toisinpäin.
 
Hauskinta tuossa on että venäjällä katuhuligaanit ovat "isänmaallisia" fasisteja, kun taas meillä katuhuligaanit on kommunisteja ja anarkistejä. Eikö sen pitäisi olla toisinpäin.
Venäjällä kaikki mitä sairas ihmismieli voinut keksia on laitettu nyt yhteen pakettiin. Ortodoksi kultaristein ja asein varustettuilla hihhuleilla voi olla peruskou kesken jäänyt, mutta taskussa tohtorin titteli rahalla ostettussa diploomissa, tai sitten hän sillä voi olla diplomi koska vanhemmat olivat kommareita ja hän itsekin komsomoli ilminantaja, mutta huonosti menestyvänä koulussa, hänelle hankittu diplomi suhteiden kautta. Mutta rikoksilla elääminen kannattavampi, kuin ideoilla, sen punikkit tiesivat jo sata vuotta sitten, siksi vallanpitäijen ja häntä vaikutusvalyaisempien persenuolenta on hyve ja sääntö heidän keskuudessa. Joten tälläinen voi olla samalla sekä kommari, että imperialisti,ortodoksi, satanisti, tappaja ja kirkkosaarnaja.

Suomessa anarkististeiksi ja kommareiksi ryhtyvät hölmöt ja vastuuttomat ihmiset, jotka suurelta osin ovat syyntakettomia. Katuhuligaaneillä ei valttämättä ole mitään ideologiaa päässä, vaan pelkkä kusi.

Venäjällä kyllä heille myös maksetaan sitä että he menevät "katuhuliganeina" hakkamaan jonkun henkihieverin. Usein maksaijen jäljeet vievat vallanritäijin luo. Rikoksen tilaaja aina siellä jossain ulottamattomissaan. Maksetaan siellä myös tarkoituksellisesta velehtelemisestakin.
 
Viimeksi muokattu:
Vladin viestiin:

juuri näitä olen viime aikoina miettinyt ja koettanut saada palikoita paikoilleen. Silkkaan järkeen ei mitenkään sovi kaikki venäläiset pyrkimykset, eikä edes heikäläiset määritelmät. Niissä on jotain sellaista, jotain venäläiseen sieluun osuvaa. Ukrainalla taitaa olla toden totta jokin suuri merkitys tai piilomerkitys, jota on suomalaisena aivan mahdotonta hahmottaa.

Venäjä tuskin oikeasti pelkää sitä, että Länsi ulottaa "hyökkäysasemansa" Ukrainaan. Ei saatana atomiaseiden aikakaudella, ei se länsi, joka on käytännössä hävittänyt hyökkäyspotentiaalinsa perinteisessä merkityksessä pl. Usa. Länsi valtaamassa Venäjän luonnonvaroja....samaan tulokseen Länsi pääsee dollareilla ja euroilla.

Tuo Venäjän propagandan "länsi" ei oikeasti taida tarkoittaa länttä, vaan sitä, että Ukrainan liukuminen Venäjän vaikutuspiirin ulkopuolelle koskee sieluun niin rutosti, koska Ukraina on Ukraina.

En pyri ymmärtämään asevoiman käyttöä, enkä hyväksy Venäjän toimintaa Ukrainassa(kaan). En ole putinistikaan. Yritän ymmärtää niitä lähtökulmia, joiden takia Venäjä lähti tähän souvviin....ja tottakai, koetan pohtia, löytyykö vastaavaa tulokulmaa suhteessa Suomeen? Slaavilaisen sielun tuska taitaa ylittää järkevän toiminnan lähtökohdat. Toisaalta se tekee slaavilaisen tuskan varottavaksi ja pelättäväksikin, toisaalta on niinkin, että sopiva poliittinen lähestymistapa voi olla hyvinkin hedelmällinen suhteessa Venäjään. Ja tähän iso ?.

Onko Putinkaan esikuntineen tunnoton karju suhteessa venäläisyyteen ja siihen ajatteluun, jonka mukaan Ukrainan "menettäminen" tuntuu kiveksissä saakka pistävänä kipuna? Ehkei olekaan. Minkä verran Putin esikuntineen on jo propagandansa vanki? Onko laskettu irti pullonhenki, jota ei enää voi saada takaisin pulloon?
 
Back
Top