Ukrainan konflikti/sota

Selvää provokaatiota ryssiltä, että saadaan tekosyy suuremmalle operaatiolle.

http://www.ukrinform.ua/eng/news/militants_shell_ukrainian_positions_30_times_overnight_332031
Militants shell Ukrainian positions 30 times overnight
KYIV, June 6 /Ukrinform/. From 18:00 to midnight on June 5, militants shelled Ukrainian positions about 30 times, using mostly artillery systems banned by the Minsk agreements.

This is reported by the press center for the anti-terrorist operation.

The situation was tensest in the Donetsk sector. The enemy shelled the villages of Pisky, Opytne, Berezove, the mine of Butivka and the town of Krasnohorivka using artillery and mortars. The militants also actively shelled Ukrainian positions near the village of Starohnativka with 122mm artillery.

At the direction of Luhansk, pro-Russian mercenaries fired small arms and rocket-propelled grenades at the villages of Zolote, Krymske and the town of Shastia. And to the north of Donetsk the enemy fired 120mm mortars.

In the Artemivsk sector the village of Luhanske was shelled with MLRS Grad and 120mm mortars and the village of Lozove with 122mm artillery systems. In addition, in the area of Zolote the enemy fired small arms, rocket-propelled grenades and anti-aircraft installations.

After midnight militants significantly increased the use of multiple launch rocket systems. Three times they fired Grads at Starohnativka. They also fired at Hranite and Bohdanivka one time.

During the night Ukrainian military observed 15 flights of enemy's UAVs mostly in Luhansk and Mariupol directions.
 
Älähän nyt, blogi on hyvin tasapainoinen ja sen otsikko ( Odessa appointment raises questions over Poroshenko’s judgement) tulisi kääntää muotoon: Odessan nimitys herättää kysymyksiä Poroshenkon arvostelukyvystä.

Kyllä tässä moni muukin on hämästellyt kyseistä nimitystä, sen järkevyyttä ja tarkoitusperiä.

In other words, Odessa has always been a special kind of place. I find it difficult to believe there is no local figure qualified to serve as the region’s governor. Poroshenko obviously admires Saakashvili and values his experience and talents. But to make him governor at the stroke of a pen risks offending the people of Odessa and raising questions about Poroshenko’s judgement.


http://blogs.ft.com/the-world/2015/...-raises-questions-over-poroshenkos-judgement/

Omat lähteet Odessasta kertovat että Saakasvilin Putin-vastaisuus on nimenomaan saanut lämpimän vastaanoton Odessassa. Eli ihmiset arvostaa tota peliliikettä.
 
"Hullun brittitrolli Phillipsin rainaa Donetskista."
Saattaa olla hänen viimeinen vuosi tässä maailmassa jos tunkee taas etulinjaan hullun kiilto silmissä. Yksi sirpale, ei siihen muuta vaadita. Viimeksi sai jonku pienemmän osuman kylkeen vai miten se meni, ei opettanut mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Kiinnostava Newsweekin artikkeli, jossa muutaman herran Ukrainan loma käsitellään. Kaikki nämä sotilaat ovat lähteneet vain harjoituksiin, jonka lopputuloksena on menty rajan yli vieraaseen maahan sotaan. Yksi heistä pääsi kotiin.

Esimerkkisotilaat:

- Bato Dambayev, 37. Moottoroitu jalkaväkiprikaati, Burjatia
- Anton Tumanov, 18. Moottoroitu prikaati, yksikkö 27777
- Leonid Kichatkin, 76. Maahanlaskudivisioona, yksikkö 74268

(viitataan myös Novaja Gazetan haastattelemaan sotilaaseen - Dorzhi Batomunkuyev, 5. PsPr, Burjatia.)

Batolla kävi tuuri. Hän on jo kotona.

0605ukraine02.JPG


Anton Tumanov on oikeanpuoleisin. Robert Artyunyan (second from right) and Anton Tumanov (far right), who both died in Snezhnoe, Ukraine on August 13, 2014. Rolan Ramazanov, the soldier in the middle, shared this image online on August, 26, 2014 (Atlantic Council)
0605ukraine03.JPG


Kichatkin ja vaimo Oksana, joka sai salaa haudata miehensä 25.8. 2014.
0605ukraine04.JPG


http://www.newsweek.com/putins-secr...ee-russian-soldiers-sent-fight-ukraine-339665
 
Vielä on liian aikaista sanoa, että Maidan on kuollut - tietenkään tilanne ei ole nyt se millainen sen toivottiin EuroMajdanin ja vallanvaihdon jälkeen olevan mutta silti on liian aikaista sanoa, että Maidanin henki on täysin kuollut. Se voidaan sanoa vasta sitten kun nähdään mihin suuntaan Ukraina kehittyy kun se saa rauhassa (sodatta) ryhtyä rakentamaan kansalaisyhteiskuntaa ja kun Venäjä ei puutu Ukrainan sisäisiin asioihin voimakeinoin - jos tämänkään jälkeen mitään kehitystä ei ole näköpiirissä, jos tuolloinkaan mitään edistystä ei tapahdu vaan yksi oligarkki vaihtuu toiseen ja toinen kolmanteen voidaan todella sanoa Maidanin kuolleen - voidaan sanoa, ettei Maidanin henki ole täyttynyt!

Mitä mieltä olet ajatuksesta, että YK-joukot ryhtyisivät valvomaan Ukrainan itärajaa ainakin Donetskin ja Luhanskin oblastien alueella? Raja turvattaisi YK-joukkojen toimesta? Ja tämän jälkeen aloitettaisi neuvottelut ja kansalaiskeskustelu Ukrainan tulevasta suunnasta.

vlad.

Kaunis ajatus, mutta ei tule toteutumaan, niin kauan kun Venäjä on turvallisuusneuvoston jäsen ja Saksa ei ole. Omasta mielestäni ei ole realistista olettaa, että Ukrainan rajat palautuvat siihen, mikä lähtötilanne on ollut. Kiovan pitää taipua jonkimoiseen autonomiaan itäisille maakunnille.

Forumilla ehdotetut rajat kiinni lähestymistapa on ihan kiva utopia, mutta tässä tilanteessa käytännössä tarkoittaisi sotilaallista konfliktia Venäjän ja lännen välillä. Sitä ei tule tapahtumaan. Myöskään infran rakentaminen Ukrainaan yleensäkin ja varsinkin Ukrainen itäosiin on utopia. Siihen käytännössä tarvitaan kansainvälistä rahoitusta ja sellaisesta suurimittaisesta rahoituksesta ei ole tänä päivänä merkkejä. Ei ole niin kauan, kun Venäjä on uhka.

Lopputuloksena koko tästä paskasta voi olla myös se, että EU:n ja USA:n politiikka erkaantuu toisistaan. USA ei voi hyväksyä Krimin valloitusta jo yksinomaan Kiinan takia. EU:n talous alkaa lähitulevaisuudessa tarvitsemaan ennakoitavissa olevaa tilannetta Ukrainassa.


Johannes
 
Viimeksi muokattu:
OK. Kaksi. Se ei tosin puolita riita. Koska alkuperäinen väite oli "ei yhtään".

Mutta näinhän se aina menee. Esitetään väite. Esimerkiksi: on nähty BTR-82AM joka on käytössä vain Venäjällä, joka todistaa Venäjän armeijan sotivan Ukrainassa.
Kun todistetaan, että mallia on myyty ja myydään maailmalle, niin väitteen muoto muuttuu.
Kun todetaan, että ei ole olemassa mallia 82AM, niin sanotaan. No ei sitten, mutta se olikin mallia 82A.
Kun sitten todetaan, että mallin 82A, voi ulkoisesti erottaa mallista 80A ainoastaan suurikokoisesta ilmastointilaitteesta.
Niin taas kerran maalitolpat siirtyy.
Eli on päätetty tuomio. Pitää vain keksiä sopivat todisteet. Kun nuo todisteet kumotaan, niin siitä huolimatta päätetty tuomio pysyy. Sillä se ei ole riippuvainen totuudesta vaan poliittisesta halusta.
Oletteko koskaan miettineet, kuka tuon tuomion on päättänyt ja miksi? Eihän se ole teidän, jotka sitä jatkatte keksimä.

Säälin Ukrainan kansaa. Olen viettänyt siellä lukuisia mukavia ja mielenkiintoisia vuosia ja jo aikaa sitten oli epäilys, että USA:n laajentumispolitiikka johtaa onnettomuuteen. Jopa sotaankin.

Arvostukseni sinun mielipiteitäsi kohtaan koki juuri nyt romahduksen, nimittäin se, että syytät minua maalitoplppien siirtelystä on vielä hyväksyttävää mutta, se että väität minun kirjoittaneet Ukrainassa nähdyn BTR-82AM on silkkaa valetta - voit lukea jokaisen viestini uudelleen ja olen varma, että et löydä ainoatakaan viestiä jossa väitän, että Ukrainassa on havaittu BTR-82AM apc:tä - se jos jossain linkissä on mainittu erheellisesti nimi BTR-82AM ei tarkoita sitä, että minä väitän sellaista alueella nähdyn.

Omat väittämäni ovat olleet seuraavat:

Ukrainassa on havaittu BTR-82A ja BTR-80A ja että BTR-82A:ta on myyty vain Venäjälle (mikä oli virheeni, koska sitä on toimitettu kaikkiaan reilut sata yksikköä myös Kazakstaniin, kaupat allekirjoitettiin joulukuussa 2012) ja ettei BTR-80A:ta ole koskaan myyty Ukrainaan mutta niinpä sitäki on havaittu Donbassin alueella - tämän jälkeen sinä ryhdyit vetämään hatusta ukrainalaisia BTR-4 apc:tä sun muuta. Ja kertomaan identifiointidetaljeja eri versioiden välillä - se sinulle suotakoon.

Mistä ne siis ovat sinne tulleet? Vastauksesi oli satuilua korruptoptoituneista virkamiehistä sun muista ts. viittaus, että ne on ostettu Ukrainaan ja korruptoituneet virkamiehet olisivat myyneet (antaneet) ne separatisteille lavastaakseen Venäjän syylliseksi. Mikä saattaisi jopa pitää paikkansa jos kyseessä olisi yksittäiskappaleita yhdestä tai kahdesta eri sotilasajoneuvosta, vaikkapa sitten BTR-80A:sta. Jos Ukrainassa olisi todellakin nähty vain yksittäisiä ajoneuvoja joita on käytössä vain ja ainoastaan Venäjällä niin mahdollinen lavastaminen olisi jopa olemassa oleva vaihtoehto mutta kun Donbassin alueella on nähty runsaasti sellaista kalustoa jota on Venäjällä (ja muutamissa muissa maissa) mutta jota ei koskaan ole myyty Ukrainaan eikä Ukrainalla ole lisenssejä sellaisten valmistamiseen niin jokainen ymmärtää, että teoria lavastuksesta muuttuu mahdottomaksi. Ja ne omat muutamat esimerkit kalustosta jota on esiintynyt Donbassin alueella separatisteilla ja jota ei ole koskaan toimitettu Ukrainaan ovat vain jäävuorenhuippu tällaisesta kalustomäärästä - olisin voinut itsekin jatkaa listaa olennaisesti pidemmäksi mutta katsoin sen turhaksi.

Mistä siis Donbassin alueelle ovat tulleet Orlan-10 uav:t, Pantsir S-1, alas ammuttu Forpost uav, KamAZ-43269 Vystrel ja monet monet muut ajoneuvot ja muu kalusto käsiaseista raskaampaan kalustoon ja elsovehkeisiin?

Tai mistä ovat tulleet ne kiinni jääneet sotilaat, sadat kuolleet sotilaat?

Venäjän uskottavuus meni jo reilu vuosi sitten kevättalvella "pienten vihreiden miesten" ilmaannutua Krimille!

vlad.
 
BTR-80A mallissa on perinteinen IP-lamppu sekä TNP-3 tähtäin ja -82A mallissa se on korvattu uudemmalla TKN-4GA-02 tähtäinjärjestelmällä johon kuuluu mm. tuo kulmikkaampi IP-valaisin.

Tuossa Tsetseeneitä Ukrainassa mukanaan tuo BTR-82A.



Myös samalla tähtäinjärjestelmällä varustettuja BMD-2 vaunuja on nähty separatistien riveissä.


Sekä BTR-80 vaunuja samalla tähtäimellä.

B17YDG9CIAA6eeT.jpg

Se kulmikas paketti on valaisimen (infrapunalaservalaisin) suojakotelo.

Tähtäinlaitetta TKN-4G-02 valmistaa Rostovin mekaninen tehdas (ОАО РОМЗ).
http://www.romz.ru/re/catalog/pricel-tkn-4ga-02.html/desc/

Tähtäinlaitetta asennetaan muunmuassa BTR-80, BTR-82 ja Btr-82A malleihin. Soveltuu tehtaan mukaan 30mm, 14,5mm ja 7,62mm aseille. Myös ilmamaaleja vastaan.

Tehtaalla on myyntilisenssi.

Tässä kuvaa BTR-82A mallista. http://www.pro_tank.ru/blog/1003-supply-disruptions-btr-82
Kuvassa näkyy kannella oleva ilmastointilaite. Voit verrata videoon Tsetseeneistä BTR:n vierellä.

Tässä voi tutustua asevientinäyttelyyn RAE 2013. Myös BTR-82A kuvia.
http://www.rae2013.ru/en/results/photoreport/

Katselin sitä "Tsetseenivideota". Vaunun renkaat on vanhaa Neuvostomallia, tosin aika uudet. Jos olisivat jollakin erikoisemmalla kuviolla, niin siitä voisi päätellä jotain.
Tarkkakorvainen kuuntelija pystyy varmaankin tunnistamaan äänestä, mikä moottorityyppi on kyseessä.
 
Tuo ei pidä paikkaansa. Ehkä joskus Star Trek aikaan, mutta ei 2015 vuonna.

Johannes
No voidaan aloittaa erillinen ketju aiheesta mutta vastatoimintaa noita vastaan koulutetaan jo.
 
Etyj:n johtava sovittelija ilmoitti, että nyt riittää; soronoo, pitäkää tunkkinne! Kai tämäkin kertoo jotain Ukrainan nykytilanteesta.


http://www.bloomberg.com/news/artic...aine-conflict-regret-osce-envoy-s-resignation
Ukraine Conflict Senior Mediator Resigns as Truce Crumbles
by Henry MeyerAndy HoffmanJosh Wingrove
June 6, 2015 — 5:54 PM EEST Updated on June 6, 2015 — 7:42 PM EEST


Olettaisin, että Heidi Tagliavini tietää varsin tarkkaan asetelmat Ukrainassa. Olettaisin, että myös satelliittikuvat ja joukkojen liikkeet kuuluvat hänen valmistaumiseensa kaikkien osapuolien kokouksiin.

Venäjä on yhdistänyt Venäjän rautateiden rataverkostoa Ukrainan rataverkostoon ja on tiettävästi aloittanut tätä kautta kuljettamaan panssariajoneuvoja Ukrainaan.

http://espreso.tv/news/2015/06/06/ilovaysk_zapolonyly_rosiyski_tanky

im578x383-tank.jpg


Kuljetukset ovat siis tämän tyylisiä. Tämä kuva on Ilovaiskista, kuvassa siis iso kolonna venäläistä kalustoa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuollaisen junan kun pääsisi suistamaan johonkin jokeen niin ai että.:camo:
Siinä olisi pienellä R-aine määrällä hyvä tuho/teho prosentti.

Tuolla alkaa olla tuota kalustoa yhtäpaljon kun operaatio Barbarosassa.
 
Embedded media from this media site is no longer available
 
Mistäs toi oli kuvattu ja kenen joukkoja?

Kysyt varmaan tuota noin 8 minuutin pätkää.
Siinä vasemmassa ylänurkassa luki Ukrainan joukkoja Kievissä. Suunta näytti olevan lännestä itään.

Edit:
Lisätään tähän vielä linkki venäläistä sotarautaa, jota tuli taas junallinen Taganrogiin ja miehistö ilmeisesti mukana. Paikallistin kuvauspaikan E58/A280 sillalle Taganrogissa pisteessä 47.287440, 38.887660.
Eipäs ollutkaan se paikka vaikka kiskoissa oli sama jako.

[/S]
 
Viimeksi muokattu:
Kaunis ajatus, mutta ei tule toteutumaan, niin kauan kun Venäjä on turvallisuusneuvoston jäsen ja Saksa ei ole. Omasta mielestäni ei ole realistista olettaa, että Ukrainan rajat palautuvat siihen, mikä lähtötilanne on ollut. Kiovan pitää taipua jonkimoiseen autonomiaan itäisille maakunnille.

Forumilla ehdotetut rajat kiinni lähestymistapa on ihan kiva utopia, mutta tässä tilanteessa käytännössä tarkoittaisi sotilaallista konfliktia Venäjän ja lännen välillä. Sitä ei tule tapahtumaan. Myöskään infran rakentaminen Ukrainaan yleensäkin ja varsinkin Ukrainen itäosiin on utopia. Siihen käytännössä tarvitaan kansainvälistä rahoitusta ja sellaisesta suurimittaisesta rahoituksesta ei ole tänä päivänä merkkejä. Ei ole niin kauan, kun Venäjä on uhka.

Lopputuloksena koko tästä paskasta voi olla myös se, että EU:n ja USA:n politiikka erkaantuu toisistaan. USA ei voi hyväksyä Krimin valloitusta jo yksinomaan Kiinan takia. EU:n talous alkaa lähitulevaisuudessa tarvitsemaan ennakoitavissa olevaa tilannetta Ukrainassa.


Johannes

Kyseinen ehdotus nyt ei edes ollut vakavasti ilmoille heitetty vaan lähinnä yksinkertainen kysymys/idea @joe smith :lle saadakseni häneltä jonkin reaktion ajatukseen - reaktio oli odotettu ja kiertelevä.

Kirjoitin aiheesta jo aiemmin eilen eräässä viestissäni seuraavaa (viestistä lainattu osa):

"Tietenkin olisi äärimmäisen mielenkiintoista nähdä venäläisten reaktiot jos vaatimus saisi ilmaa siipiensä alle ja YK:n turvallisuusneuvostoon tulisi käsiteltäväksi kysymys YK-joukoista valvomassa Ukrainan itärajaa Donetskin ja Luhanskin oblastien alueella. Ei tarvita suuren suuria ennustajalahjoja ennustaakseen, että Venäjä turvautuisi veto-oikeuteen ja torppaisi koko aloitteen. Toisaalta se vastaavasti toimisi omalta osaltaan todisteena siitä, että Venäjän rooli on olennaisesti jotain muuta mitä se väittää sen olevan - se olisi yksi naula lisää arkkuun todistamaan Venäjän roolia Ukrainan sodassa. Mikäli Venäjä olisi ulkopuolinen, kuten väittää olevansa, eihän YK:n joukkojen luulisi haittaavan Venäjää laisinkaan - ennemminkin ne olisivat Venäjänkin etu, jos maa olisi ulkopuolinen. Mutta kun ei ole..."

Eli todellisuudessa en edes usko moiseen ehdotukseen, sellainen ei tule toteutumaan tai sellainen ei tule menemään läpi, koska se on Venäjän intressien vastaista ja niin kauan kun maa on turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen veto-oikeudella tilanne ja asetelma on mikä on tämän kysymyksen/ajatuksen osalta. Ja käytännössä sitä se on niin kauan kuin Venäjä on sotilaallinen suurvalta Ukrainan naapurissa.

vlad.
 
Tässä videopätkä kuvattu Taganrogissa. Juna matkalla kohti Ukrainaa. Taganrog siis rannikolla ~100km Mariupolista itään.

Jep. Rautatie täällä päättyy Taganrogiin, joten tavarat puretaan kai Taganrogissa. Oliskohan nuo menossa laivalla Krimille? Jos tarkoitus on laittaa nuokin kohti Mariupolia niin hiukan hölmöltä tuntuu ajaa tavaraa ihan kaupunkiin asti. Kertshin salmen lautat ovat tunnetusti kuormitettuja.
 
Back
Top