Ukrainan sodan havainnot ja opetukset

Itävallan Reisnerilta mielenkiintoista analyysia.
JDAM-täsmäpommit, Storm Shadow -risteilyohjukset ja Excalibur-täsmäammukset ovat yhä alttiimpia Venäjän elektroniselle häirinnälle.
Reisnerin mukaan niiden tarkkuus on vähentynyt ”järkyttävällä” tavalla. Excalibur-ammuksista arviolta 70 prosenttia osui aiemmin kohteeseensa, nyt vain kuusi prosenttia.
 
Itävallan Reisnerilta mielenkiintoista analyysia.
Starlinkkiä voidaan käyttää myös paikantamiseen


Yksikään asejärjestelmä ei sitä vielä tee, eikä se ole virallinen käyttötarkoitus. Mutta olisiko Starlink signaalien häiritseminen hankalampaa, niitä kun on niin paljon tiheämmin kuin GPS satelliitteja? Pentagonilla voi olla näpit tulevaisuudessa pelissä jos toteavat että Starlinkistä olisi hyötyä tässä.
 
Itävallan Reisnerilta mielenkiintoista analyysia.
"Ukrainaan sijoitettujen venäläisjoukkojen määräksi arvioidaan tällä hetkellä 510 000 sotilasta. Ylivoima suhteessa puolustajaan on näin ollen kasvanut. Tappioista huolimatta käytössä on edelleen 3 000 panssarivaunua, 7 000 rynnäkkövaunua sekä yli 6 000 tykistö- ja raketinheitinjärjestelmää."

"Venäjän asevoimat kokosi rintamalle kuusi massiivista joukkokeskittymää, joilla on ylläpidetty painetta koko rintamalinjalla. Painopiste on ollut Donetskin alueella."


Tuon pumpun kun keräisi pääpainona kiova-harkova välille , vähän muodon vuoksi tied toimintaa Kiovaan ja sitten täyttä vauhtia yllätyksenä Baltiaan...

Saattaisi olla ahdasta sulwankin käytävässä.
 
Tässä eräs parhaista Ukrainan sodan opetuksista! Ei muuta kuin poteron kaivuuopit uudelleen käyttöön...
Nimim. varusmiehenä n.30 poteroa Vekaran metsään kaivanut ja täyttänyt.

1718307503915.png
 
Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Marko Palokangas arvioi, että Venäjän hyökkäyssodassa ei ole kyse vain kahden valtion asevoimien välisestä taistelusta.

Sen sijaan Venäjä pyrkii Palonkanaan tuhoamaan Ukrainan valtiollisen olemassaolon kaikin mahdollisin keinoin.

– Hyökkääjän ensisijaisen kohteena on väestö, jonka kriisinsietokyvyn heikentämisellä tai murtamisella Venäjän asevoimat yrittää saada aikaan Ukrainan ehdottoman antautumisen.

Maanpuolustuskorkeakoulun artikkelikokoelman Sodan usvaa II: varautuminen, valmius ja nykyaikainen sodankäynti loppusanoissa Palokangas kirjoittaa Venäjän hyökkäyksen osoittaneen, että iskut siviilikohteisiin ja infrastruktuuriin ovat nousseet keskeiseen rooliin nykyaikaisessa sodankäynnissä.

LISÄÄ:

 
Back
Top