Luultavasti ei koska ne ovat kantaman ulkopuolella.Ei kai sentään Ukrainassakaan kaikkiin sairaaloihin ole isketty?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Luultavasti ei koska ne ovat kantaman ulkopuolella.Ei kai sentään Ukrainassakaan kaikkiin sairaaloihin ole isketty?
Luultavasti ei koska ne ovat kantaman ulkopuolella.
Luulisi ainakin että on ollut kantamalla.Onhan se Kiovan lastensairaalakin ollut kantamalla koko sodan ajan, mutta nyt vasta iskettiin.
Onhan se Kiovan lastensairaalakin ollut kantamalla koko sodan ajan, mutta nyt vasta iskettiin.
Väärin: Nyt osuttiin. Mitä taas tulee noihin sairaaloihin, niin eiköhän ryssällä ole jokin maali hierarkia käytössä ja mahdollisesti vakoojia kohteessa katsomassa mitä ampua. Lastensairaala voi olla sotilaallisessa mielessä pienellä prioriteetilla, mutta poliittisena maalina pidetään edelleen listalla. Sairaalat mitä on aikaisemmin tuhottu on voineet olla kohteena vaikka siksi, että siellä on paljon sotilaita potilaana.
Venäjä on iskenyt sodan alkamisesta asti sairaaloihin...Sota on aina politiikan jatke, joten se voi hillitä (olla hillinnyt) sairaaloihin iskemistä. Lukemani mukaan iskuissa Ukrainan energiajärjestelmään säästeltiin alkuun voimalaitoksia ja pyrittiin kohdistamaan iskut helpommin korjattavaan sähkönsiirtoon, jotta vanjan miehityshallinnolla ei olisi käsissään raunioina olevaa kehitysmaata. Sairaala henkilökuntineen on hieman samanlainen kohde, hankalasti korvattavissa. Ja toki tällaisiin suojeltuihin kohteisiin iskeminen on eettisesti ongelmallista... tosin nähtävästi Venäjä on siinä pisteessä, että paskat kaikesta ja pesukone voittoon.
Tämä on se mistä on itse tullut aika paljon puhuttua. Jos maa jää viiden yliopistosairaalan varaan niin niihin voidaan vaikuttaa aika pienellä ohjusmäärällä siten, että niiden toiminta joko häiriintyy tai estyy kokonaan. Mitäs sen jälkeen sitten? eikä tuohon tarvita edes sotaa vaan vakava paikallinen suur onnettomuus voi tehdä saman. Tulipalo esim. ensiavussa niin sitten mietitään mihin potilaat ohjataan. Vrt. tilanne jossa meillä on hyvin toimivia aluesairaaloita joissa osaava henkilökunta. Edelleenkin x tilanteessa hoito vaikeutuisi mutta ei niin monella kuin jos mennään yksin omaan isoihin kokonaisuuksiin. Tuo on itseasiasiassa asia jossa riskienhallinta on hävinnyt talousajattelulle 10-0. Siinä pelataan venäläistä rulettia ja jossain kohtaa valitettavasti osuu väärä lohko kohdalle.Parempi puoliskoni on ylilääkäri yliopistollisessa. Heillä on ollut koulutuksia, joissa puhumassa on ollut asiantuntijoita PV:stä, Huoltovarmuuskeskuksesta ja Ukarainasta. Kaikki arvioivat, että yliopistolliset sairaalat tulisivat olemaan ykkösprioriteetin maaleja ryssälle heti sodan syttyessä ja sairaalatoiminta jouduttaisiin hajauttamaan välittömästi.
No mitä tekevät meidän poliittiset broilerimme? No lakkauttavat tietysti kaikki yliopistollista pienemmät yksiköt (mihin toimintaa voitaisiin hajauttaa) mitkä vaan suinkin pystyvät, koska ajattelukyky ei riitä kahta viikkoa tai omaa palkkapussia pidemmälle. Vitun soteuudistus ja saatanan kepulaiset ja demarit.
Väestönsuojat sun muut väistötilat kannattaa yleensä rakentaa niin että ns yläpuolella ei ole mitään muuta rakennusta. Muuten siitä yläpuolella tuhoutuvasta rakennuksesta koituu ylimääräistä haittaa, pölyä,tulipalot,savua sekä mahdollinen sortuminen aiheuttaa kulkureittien tukkiutumisen.TAYS:iin tehtiin isot laajennukset. Olis nekin kannattanut tehdä maan alle.
Tämä on se mistä on itse tullut aika paljon puhuttua. Jos maa jää viiden yliopistosairaalan varaan niin niihin voidaan vaikuttaa aika pienellä ohjusmäärällä siten, että niiden toiminta joko häiriintyy tai estyy kokonaan. Mitäs sen jälkeen sitten? eikä tuohon tarvita edes sotaa vaan vakava paikallinen suur onnettomuus voi tehdä saman. Tulipalo esim. ensiavussa niin sitten mietitään mihin potilaat ohjataan. Vrt. tilanne jossa meillä on hyvin toimivia aluesairaaloita joissa osaava henkilökunta. Edelleenkin x tilanteessa hoito vaikeutuisi mutta ei niin monella kuin jos mennään yksin omaan isoihin kokonaisuuksiin. Tuo on itseasiasiassa asia jossa riskienhallinta on hävinnyt talousajattelulle 10-0. Siinä pelataan venäläistä rulettia ja jossain kohtaa valitettavasti osuu väärä lohko kohdalle.
Terveyskeskuksia on tosiaan aikapaljon mutta suurin osa tarjonneet luokkaa neuvolapalvelut ja vierailevan lääkärin. Yliopistosairaaloita joissa tehdään tutkimusta ja vaativia leikkauksia on se viisi kappaletta, keskus sairaaloita on 16 kappaletta ja näitä ollaan nyt säästämässä alas. Aluesairaaloita on sitten enemmän mutta näitäkin ollaan laittamassa lihoiksi monia.Wikipedia-tason lähteillä mennään, mutta kuulemma Suomessa oli 270 terveyskeskusta vuonna 2000. Ei tuokaan kamalan iso määrä ole, jos ajattelee todennäköisintä vihollistamme, joka on ampunut tyyliin 10 000 ohjusta Ukrainaan viimeisen parin vuoden aikana...
Rauhan tilassa siinä kyllä varmaan olisi omat etunsa, jos sairaaloita olisi enemmän. Toisaalta isoissa yksiköissä ammattitaitoa ja kokemusta on yleensä paremmin, ja jos jotain menee pieleen, niin samasta talosta löytyy sen seitsemää erikoislääkäriä ja osastoa ja proffaa. Kuka haluaisi paikallissairaalaan tekonivelleikkaukseen jonkun "onhan näitä kolme tullut tehtyä viimeisen viiden vuoden aikana" -yleiskirurgin veitsen alle? Ihan vain huoltovarmuuden ja sen sellaisen nimissä...
Toisaalta isoissa yksiköissä ammattitaitoa ja kokemusta on yleensä paremmin, ja jos jotain menee pieleen, niin samasta talosta löytyy sen seitsemää erikoislääkäriä ja osastoa ja proffaa. Kuka haluaisi paikallissairaalaan tekonivelleikkaukseen jonkun "onhan näitä kolme tullut tehtyä viimeisen viiden vuoden aikana" -yleiskirurgin veitsen alle? Ihan vain huoltovarmuuden ja sen sellaisen nimissä...
Haavoittuneen hoito on muutakin kuin leikkaussali keikka.
Ei se potilas lähde välttämättä kotihoitoon leikkauksen jälkeen vaan tarvitaan vuodeosastoja sekä tarpeen mukaan muita erikoisairaanhoidon aloja. Näiden hoitojaksot ovat pidempiä joten niitä vuodeosasto paikkoja saa kyllä olla reilusti.
Korona aika koe ponnisti järjestelmää. Ja vaikka kyseessä on ihan eri mittasuhteen asia niin askelmerkit eivät näyttäneet hyvältä.
Tarvittaisiin oma rahallinen ja koulutuksellinen resurssi asialle koska tällä hetkellä rahat eikä taito riitä edes rauhan ajan toimintaan.
Sitten muutama poiminta ukrainan sodista joista sitten voi päätellä että maanpäälle ei kyllä kannata rakentaa mitään minkä haluaa kestävän.
2022
Venäjän isku Mariupolin kaupungin lastensairaalaan tuhosi rakennuksia ja pakotti sairaalan potilaat evakuoitumaan. Kuvat näyttävät, kuinka raskaana olevia naisia siirretään pois pommitetusta sairaalarakennuksesta.
Kuvat näyttävät hävityksen: Venäjä iski Mariupolin synnytyssairaalaan
Venäjän kerrotaan pommittaneen sairaalaa keskiviikkona. Siviilejä ei ole vieläkään saatu evakuoitua Mariupolista.www.iltalehti.fi
2022
"Syöpäsairaalan ympäristö joutui tulitukseen noin kello 15.30, ryhmän saapuessa kaupungin syöpäsairaalaan. Sairaala on hoitanut koko sodan ajan haavoittuneita."
"Noin 300 metrin päässä syöpäsairaalasta sijaitseva lastensairaala oli myös saanut osuman, mutta mitään suurta kraatteria ei näkynyt. Järjestö kertoo tiedotteessaan , että maassa oli lukuisia pieniä jälkiä hajallaan suurella alueella. Tämä voisi viitata rypälepommien käyttöön."
Lääkärit ilman rajoja sairaalapommituksessa
Haavoittuneita hoitavaa syöpäsairaalaa tulitetiin iltapäivällä.www.laakarilehti.fi
2022
"Venäjän asevoimien varhain keskiviikkoaamuna tekemässä raketti-iskussa Zaporizhzian alueella sijaitsevaan Vilnjanskin kaupunkiin on kuollut yksi vastasyntynyt vauva"
"Starukhin mukaan yksi raketeista osui sairaalan synnytysosastolle."
Venäjä pommitti sairaalan synnytysosastoa Ukrainassa – vastasyntynyt kuoli
Venäjän asevoimien varhain keskiviikkoaamuna tekemässä raketti-iskussa Zaporizhzian alueella sijaitsevaan Vilnjanskin kaupunkiin on kuollut yksi vasta...www.lansi-uusimaa.fi
"Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työntekijät havaitsivat jalkaväkimiinoja sairaaloiden sisällä kolme kertaa 8., 11. ja 15. lokakuuta 2022 aiemmin Venäjän hallinnassa olleilla Hersonin, Donetskin ja Izyumin alueilla."
"Kahdessa erillisessä tapauksessa, huhtikuussa Mikolaivissa ja kesäkuussa Apostolovessa, he todistivat rypäleammusten jälkiä sairaaloihin, jolloin lääketieteellinen toiminta keskeytyi useiksi päiviksi ja potilaat eivät päässeet hoitoon."
Lääkärit Ilman Rajoja todistanut jalkaväkimiinoja Ukrainassa sairaaloiden sisällä | Lääkärit Ilman Rajoja
Terveydenhuollon infrastruktuurin tuho Ukrainassa laajaawww.sttinfo.fi
"A total of 1442 attacks on Ukraine’s health care system have been documented since February 24, 2022
742 attacks damaged or destroyed hospitals and clinics
210 health workers have been killed"
Attacks on Health Care in Ukraine
This map is a joint undertaking among eyeWitness to Atrocities (eyeWitness), Insecurity Insight, Media Initiative for Human Rights (MIHR), Physicians for Human Rights (PHR), and the Ukrainian Healthcare Center (UHC). Together, our coalition of organizations has been monitoring and documenting...www.attacksonhealthukraine.org
Toisaalta iipot ovat siirtymässä IFV suuntaan. HAPC ja HIFV vaihtoehtoja on ollut suunnilleen 90-luvulta, iipoilla kauemmin. Mutta ne eivät ole yleistyneet.Tiedän, kriittinen mielipide, mutta...
Oryx listaa Venäjän menetyksiksi tällä päivämäärällä 3219 taistelupanssarivaunua (MBT) ja 4276 jalkaväen taisteluajoneuvoa (IFV) (käytän tätä ilmaisua, koska joukossa on myös pyöräalustaiset BTR-82:t) sekä panssaroituja taisteluajoneuvoja (AFV) 1461. Lisäksi tulee vielä panssaroitujen miehistönkuljetusajoneuvojen (APC) ja joidenkin muiden ajoneuvoryhmien pienemmät tappiot (MRAP, IMV).
Syytä tappioiden muodostumiseen tällä tavoin voidaan tietenkin hakea monesta tekijästä, esimerkiksi eri vaunutyyppien määristä taistelukentällä tai siitä aktiivisuudesta, jolla Venäjä on niitä käyttänyt. Mutta sitten on niinkin, että jotkut ovat epäilleet rynnäkköpanssarivaunujen kevyttä panssarointia vuosikymmenet. Samoihin paikkoihin ne kuitenkin viedään kuin taistelupanssarivaunutkin ja samoja uhkia siellä kohdataan.
Voitaneenko vetää johtopäätöstä, että rynnäkköpanssarivaunujen kevyttä panssarointia epäilleet olivat oikeassa? Että oli väärin panssaroida ne niin heikosti ja että tulevaisuus kuuluu raskaasti panssaroidulle kalustolle?
Israelillahan on Merkavan alustalle rakennettu Namer HAPC. Kiinassa aseteollisuus on tehnyt VT4 taistelupanssarivaunun alustalle VN20 HIFV:n. Venäjällä taas on suunnitelmissa sen kuuluisamman T-14 Armatan ohella T-15 Armata HIFV.
Pitäisikö lännessäkin kehittää uusien taistelupanssarivaunujen rinnalle myös uuden sukupolven rynnäkköpanssarivaunu vastaavan tasoisella suojauksella?