Ukrainan sodan havainnot ja opetukset

Minä olen varma että jos niin totinen ampumasota tulisi, että minut kutsuttaisiin siihen osallistumaan, niin se joukko johon kuuluisin saisi seuraavanlaiset ohjeet (jotain tähän suuntaan):

"Tässä teille hihanauha/kokardi sotamiehen merkiksi. Ne keneltä löytyy kotoa hirvikivääri, ottaa sen mukaansa ja patruunat myös. Muille jaetaan mitä toisen maailmansodan jäämistöstä on jäljellä. Muistakaa pukea lämpimästi päälle ja vaihtovaatetta reppuun. Pakatkaa evästä myös matkaan, ei tietoa milloin teidät ehditään ruokkia seuraavan kerran (tasajako ei ole taktiikkaa).

JvPr 80, traktorin peräkärryyn nouse!"

Tämä on puolittain vitsi mutta paras uskoa että jos reservin syvät rivit kutsutaan osallistumaan niin siinä ei katsota miltä se meno näyttää. IT-kk Hiluxin lavalla on paljon liikkuvampi kuin ilman sitä Hiluxia, olipa se miten tahansa arabin näköistä. Jos siitä on hyötyä/etua niin näin toimitaan.

MUOKKAUS: jos kutsu tapahtuu talviaikaan niin lisäksi käsketään ottamaan valkoiset lakanat, mihin voi kääriä itsensä (lumipuku)
Aikalailla sama. Olisin miestäni muuten huomattavan kenttäkelpoinen, tarvitsen vain syön joka aamu kourallisen lääkkeitä pysyäkseni hengissä/toimintakykyisenä. Eli siinä vaiheessa kun minut kutsutaan remmiin, ollaan jo aika heikoilla. Toisaalta en sitten tartte kuin sen kokardin, muu varustus sen pesulanjunan vartiointiin löytyy aina kaapista.
 
Ok, kiitos tiedosta(y) En tosin tiedä onko noissa swf:ssä mitään tähdellistä, materiaalin voi käydä läpi ilmankin.
 
Pientareiden voisi antaa kasvaa hieman rehevimmiksi / lähemmaksi tien reunaa (tosin ei hyvä liikenneturvallisuuden puolesta)...

Ei ole ongelma. Ne kyllä kasvaa kun vain jätetään leikkaamatta. Tämä vaan vaatii asianmukaisen päätöksen ajoissa.

Sitä en vaan tiedä miten usein noita tien pientareita leikataan?
 
FNUPPRnXwAALmdC

Sorsa UA Weapons Tracker. Kaapattu kilpi. Ei ole ottanut edes osumaa. Erikoiskalustoa rintamalla?
 
Sorsa UA Weapons Tracker. Kaapattu kilpi. Ei ole ottanut edes osumaa. Erikoiskalustoa rintamalla?

Mikä pirun "Sorsa"? Mitä taas tulee tuohon kilpeen, niin näin jonkin tuhotun/kaapatun kuorma-auton, jonka lavalta oltiin ilmeisesti purettu kasa joukonhallinta välineistöä. Siis esim. mellakkakilpiä (pleksi kilpiä). Ja onhan se ihan ymmärrettävää, että noilla joukoilla on sellaisia ottaen huomioon mitä ne suunnittelivat tekevän Ukrainassa, aina siellä joku tulisi osoittamaan mieltään.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Täällä keskellä ei mitään, ja poteroita kaivaessa, tai ainakin sitä mieltä itse olen kun näitä helvetin lumikasoja kolailen, että tämä sota on opettanut meille sen, ettei meidän hallitukseen tahi pressaan voi enää uskoa. Mennään kilpaa ulkomaille kertomaan, ettei suomi liity natoon. Mietin vain, että mikä saa suomalaisen (näin siis oletan) politiikon joka ei ole täysi kommunisti paska kuten halonen, tuollaisia asioita huutelemaan. Jopa kyökkikenraali on jo alkanut mutisemaan.
Voin muuten kertoa, että siinä tarvitaan sitten isompaa nappulaa kauluksiin kuin ne kaksi isoa ruusukettä, että saa meillä lihan ja muiden tuotteiden äkikkisen varastoinnin loppuvan. Sama koskee villasukkien, paitojen yms kutomisen.

Tosin tuli kyllä odotettu ilmoitus myös, että me tulemme sijoittamaan parikin perhettä tänne jos niin tarvitaan. Nimismiehelle on jo ilmoitettu, että haista kommunisti paska, myönnän, että siinä hieman viski puhui. Ja onhan se muutenkin idiootti, helsingistä tullut sellainen miehen puolikas.

Ukraina on opettanut meille, että sen diskuteeraamisen aika on ohi, ja pitää osata ja USKALTAA tehdä päätöksiä heti eikä ensi vuonna.
 
Mielenkiintoista tietoa YLE:lta:

Hesari vieraili Kaukjärven varuskunnan ympärillä olevassa kirkonkylässä Kannaksella ja hyvin hiljaiselta kylän raitti vaikutti. Haastatellut kertoivat upseerimiestensä olleen "harjoituksissa" Ukrainassa jo helmikuusta ja samoin varusmiehet oli rahdattu Ukrainaan. Myös kaatuneiden läheisiä löytyi per heti kun toimittajat jalkautuivat raitille.

Jutunteko keskeytyi kun päivystävä kioskimummo oli soittanut FSB:n paikalle.

 
Hesari vieraili Kaukjärven varuskunnan ympärillä olevassa kirkonkylässä Kannaksella ja hyvin hiljaiselta kylän raitti vaikutti. Haastatellut kertoivat upseerimiestensä olleen "harjoituksissa" Ukrainassa jo helmikuusta ja samoin varusmiehet oli rahdattu Ukrainaan. Myös kaatuneiden läheisiä löytyi per heti kun toimittajat jalkautuivat raitille.

Jutunteko keskeytyi kun päivystävä kioskimummo oli soittanut FSB:n paikalle.

Eipä ole kuin muutaman kilometrin etelään Kämärän asemalta eli äitini synnyinpaikalta. Mannerheimlinja menee siinä välissä. Ja sotahistoriallisesti, Kämärän asemalla yritettiin pysäyttää Rahjan asejunaa 1918.
 
USA:n puol. ministeriön katsaukseeta nosto Venäjän ilmavoimista

"The United States continues to see Russian air forces participate in the Ukraine invasion, Kirby said. "The [Russians] continue to launch weapons, [and] they continue to conduct attacks in support of Russian objectives inside Ukraine," he noted.

"[We] aren't seeing the level of integration between air and ground operations that you would expect to see," he said of Russian forces. "[Not] everything they're doing on the ground is being fully supported by what they're doing in the air. There does seem to be some disconnects there. So, it's not clear to us how significant their air operations are being in helping alleviate the lack of progress that they're having on the ground because they don't seem to be fully coordinated between air and ground elements," the spokesman said."

 
Back
Top