No nyt! Niinistö nyt ei tajua kaikkea tai sitten valehtelee tai pahimmassa tapauksessa tajuaa/puhuu totta. Onko nuo oikeasti noin kujalla?
Tässä huolestuttaa tuo: "Ei ole valtuuksia ja välineitä." Valtuuksia mihin omassa maassa?
Muta ovat poliitikot kujallakin.
Kerron taustaa. Auttaa ainakin itse suojautumaan - vanhakantaisin keinoin. Kremlissä käytetään paljon tavallisia kirjoituskoneita tällä hetkellä.
Suurimittaiseen verkkotiedusteluun tarvitaan vankat resurssit. Tarvitaan porukkaa seulomaan kaikkea dataa jne. Myöskään diplomaattitiedostoihin ei ole ihan avoimet ovet. Vain muutamilla mailla on oikeasti kunnon hakkeriresurssit.
Seurantaohjelma oli lehdistötiedotteiden mukaan ns. troijalainen, vaikka (toivottavasti) vähän huolellisemmin tehty kuin tavalliset madot ja kaapparit, joiden torjumiseen riittää päivitetty tietoturvaohjelma. Yhdysvallat ei tarvitse periaatteessa tätä tunkeutumistapaa lainkaan. NSA:ta vastaan ei voi suojautua edes F-Securen 146-bittisillä salausalgoritmeillä, koska tietoturvayhtiö on antanut peruskoodin sille. Olemme siis avanneet sen pyllyn kaiveltavaksi ihan vapaaehtoisesti. Eihän sitä tietenkään silti saisi tunkeutua...
Espanjan vakoilujuttu vuonna 2009: silloin oli samankaltainen systeemi. Silloin asialla olivat venäläiset. Tästä varmaan nämä arvelut. Tällaisessa skitsofreenisessa tiedustelumaailmassa on kuitenkin kaikenlaisia kolmoispetoksia tai harhautuksia. Vaikea selvittää varmaa tekijää ilman jotain "Snowdenia".
Mennäänpä EU-poliitikoihin, eli näihin Merkeleihin, mitä Yhdysvaltoihin tulee. Eivätkö he muista vai ovatko he yksinkertaisesti tyhmiä?
Kertaan nämä asiat, joista ei edes Helsingin Sanomat kirjoita riviäkään. On tämä niin nolo homma. Ja kaikki tieto on kerättävissä julkisista lähteistä. Otan kopion eräästä vanhasta kirjoituksesta, jonka oikeudet ovat omani:
Echelon-maat (Australia, USA, Kanada, Iso-Britannia ja Uusi-Seelanti) seuraavat paitsi terroristeja, myös kaupallisia yrityksiä. Ne toimivat Neuvostoliiton vakoiluun ja tietojenvaihtoon tarkoitetun UKUSA-sopimuksen pohjalta. Eri maanosat on poolitettu. Suomea ja muita Pohjoismaita vakoilevat Iso-Britannia ja Kanada. Iso-Britannia taas on ulkoistanut Yhdistyneen kuningaskunnan alueen (Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin) valvonnan Yhdysvalloille.
Euroopan Komissio otti esiin Echelon-sopimuksen jo 90-luvulla. Silloin asiaa käsiteltiin EU:n hallintoelimissä. Ainakin Reino Paasilinna kuului
ECHE-valiokuntaan, jonka piti tutkia tätä asiaa 2000-luvun alussa. EU julkaisikin Echelonia koskevan raportin, jossa se suositteli jäsenmaiden kansalaisia salaamaan viestintänsä. Sama kuin sanoisi läpinäkyvään puetulle, että pistä tissit piiloon.
Salausohjelmistot eivät Echelonia vastaan auta, sillä sotilasteknologialla avataan nykyisin todella suuret salausalgoritmit, ja ainakin Yhdysvaltain markkinoilla toimivat tietoturvayhtiöt joutuivat antamaan salausavaimensa viranomaisille. Muuten niille markkinoille ei yksinkertaisesti menty.
Wassenaarin sopimus
Salausohjelmien viestivalvonta lisättiin niin sanottuun
Wassenaarin järjestelyyn joulukuussa 1998 Wienissä. Salausavaimet katsottiin aseisiin verrattaviksi, koska niillä terroristit kykenisivät salaamaan toimintaansa.
Vielä lokakuussa 1998 hallituksen iltakoulu oli hyväksynyt liikenneministeriön ehdotuksen salauspolitiikasta, jonka mukaan suomalaisten
tietoturvayritysten salaustuotteiden kaupan tulee olla vapaata.Tavallaan kaupasta tulikin vapaata - kunhan Echelon maat saivat katseluoikeuden.
Ennen Wassenaarin sopimusta suomalainen nimittäin saattoi mennä Yhdysvaltoihin tietokoneessaan yli 56-bittinen salausavain, mutta takaisin rajan yli hän ei konetta saanut tuoda. Wassenaarin järjestelyä mainostettiin siis paradoksaalisesti vapauttamisena, koska sen myötä salaustuotteiden näkyvästä kontrolloinnista voitiin luopua. Kontrolli siirtyi pinnan alle.
F-Securella on jopa 146-bittinen salausavain, mutta kuten sanottu, se on NSA:lla.
Wassenaarin sopimuksesta Suomen puolesta neuvotellut kauppa- ja teollisuusministeriö vastusti aluksi salaustuotteiden vientirajoituksia
Ole Norrbackin johdolla, kunnes ulkoministeriön ulkopoliittinen osasto puuttui asiaan. Kyseessä oli
Paavo Lipposen sateenkaarihallitus (SDP, Kok, RKP, Vasemmistoliitto, Vihreä liitto), jonka ulkoministerinä oli tuolloin
Tarja Halonen.
Tällaista juttua ette sitten mediasta saa. Uskokaa tai älkää.