Hohhoijaa. En nyt viitsi lähteä silppuamaan koko postausta, tartun vaan tuohon "Usa on täysin omavarainen valtio jolloin niillä ei ole juurikaan millekkään tarvetta"
Huomaan ettei sinulla ole aavistustakaan siitä, millaista kauppaa suomalaiset yritykset käyvät Yhdysvaltojen suuntaan. Minäpä kerron:
Venäjälle menee, tai meni, enimmäkseen bulkkitavaraa jonka jalostusaste ei kovin kummoinen ole ja jonka merkittävin myyntiargumentti on hinta. Yhdysvaltoihin taas menee enemmän korkean teknologian tuotteita ja palveluita, tuotteita joiden yksikköhinnat ja katteet ovat kohdallaan, eikä kapassa hinta näyttele merkittävää osaa.
Merkittävämpi asia on kuitenkin se, että USA:n markkinoilla pärjätäkseen yritysten on pakko ylläpitää ja kehittää osaamistaan tuotantoketjun kaikilla alueilla ja tuo osaaminen on ainoa asia joka Suomen voi nostaa tästä suosta mihin olemme uponneet. Bulkkijuuston tai pierettämättömän jugurtin voimin ei taoutta nousuun käännetä.
Meillä on melkoisia käyntikortteja joihin moni jenkkikuluttaja on ottanut omakohtaistakin kosketusta: Hienoimmat Karibianmerellä risteilevät loistolaivat ovat suomalaista työtä alusta loppuun. Meillä olisi USA:n markkinoilla uskomattoman paljon voitettavaa kunhan vaan karistetaan tuo iänikuinen alemmuskompleksi ja lopetetaan haikailu 70-luvun bilateraalisen kaupan perään.
___________________________________________________
Tulli, Tilastointi
24.9.2015
Yhdysvallat nousi Suomen kolmanneksi tärkeimmäksi vientimaaksi
Teollisuuskoneiden toimitukset Yhdysvaltoihin jyrkässä kasvussa
Suomen tavaravienti Yhdysvaltoihin kasvoi vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan kahdeksan prosenttia edellisvuotisesta kohoten vajaaseen 1,9 miljardiin euroon. Tuonti Yhdysvalloista suureni vain prosentin ja jäi hiukan alle miljardiin euroon.
Kauppa Yhdysvaltojen kanssa on perinteisesti ollut Suomelle ylijäämäistä. Suurimmillaan ylijäämää kertyi lähes 2,3 miljardia euroa vuonna 2008. Ylijäämä romahti vuonna 2011 alle 700 miljoonaan euroon, mutta kääntyi viennin vahvistumisen myötä nopeasti kasvuun. Viime vuonna ylijäämää kertyi Yhdysvaltain kanssa käytävässä kaupassa 1,6 miljardia euroa, ja alkuvuonna 2015 ylijäämä kasvoi edelleen edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhdysvallat on Suomen selvästi suurin ylijäämämaa. Toisena olevan Iso-Britannian kanssa käytävän kaupan ylijäämä oli viime vuonna 1,2 miljardia euroa.
Yhdysvaltoihin viennin reipas kasvu alkuvuonna johtui varsinkin teollisuuskoneiden viennin piristymisestä, mutta myös kaikkien muiden tärkeiden tavararyhmien vienti lisääntyi metalleja ja öljytuotteita lukuun ottamatta. Tuonnin muuten vahvaa kehitystä painoi erityisesti alaspäin tietotekniikan tuonnin alavire.
Yhdysvallat oli tammi-kesäkuussa 2015 Suomen kuudenneksi suurin kauppakumppani Kiinan jälkeen ja Iso-Britanniaa edellä. Viennissä se nousi kolmanneksi seitsemän prosentin osuudellaan ohitettuaan alkuvuonna Venäjän. Edellisen kerran Yhdysvallat oli Suomen kolmanneksi tärkein vientimaa vuonna 2003. Yhdysvaltojen osuus Suomen viennistä on viime vuosina ollut heikossa kasvussa vuoden 2011 aleneman jälkeen, mutta ei vielä yllä vuoden 2009 huippuvuoteen, jolloin maan osuus oli lähes kahdeksan prosenttia. Alkuvuonna 2015 vienti Yhdysvaltoihin on kehittynyt Iso-Britanniaan ja Kiinaan suuntautuvaa vientiä suotuisammin.
Mikäli elintarvike teollisuus maatalouden mukana heittää volttia niin ei sekään hääviä ole.
Taidetaan tällä hetkelle tehdä Venäläisille jäänmurtajaa jos ei ole valmis jo(yksi tuttu on siellä töissä). Joten kyllä sinne Venäjän suuntaan menee muutakin kuin elintarvikeita. Turismista puhumattakaan.
Kumma juttu että Venäjän boikotin yhteydessä Usan vienti kasvu nousi-> sattumaa varmaan
Teollisuuden koneiden vienti firmojen kannalta hyvä homma että on menekkiä jenkkeihin , kääntöpuolena se että eurooppaan tulee kohta ylitarjontaa näitten koneiden tuotannosta joka on jo näkyvissä euroopassa kun halppis maihin on näitä käyty laittamassa. ( yksi kaveri käy myöskin näitä asentelemassa)
Eri erikoisalat enää porskuttaa joihin voi jopa laskea ruoka-aine allergia ruakin tuotannon.
Noo aika näyttää miten käy.