US Navy - Yhdysvaltain laivasto

Juu, noita F-35 versioita on vaikea erottaa varsinkin kauempaa.
Ei niitä sen perusteella kannatakaan aina yrittää. Tässä tapauksessa riittää, että tunnistaa USMC:n maihinnousualuksen ja lentotukialuksen toisistaan. Jälkimmäisellä voisi olla myös B, mutta ensin mainitulla ei muita kuin B.


Näköjään tällaisen mysteeri (hukkumiseen) osallistunut. Makinin sivulla on parempi kuva tapahtuneesta tosin.
 
Ei niitä sen perusteella kannatakaan aina yrittää. Tässä tapauksessa riittää, että tunnistaa USMC:n Amphibious Assault Shipin ja oikean lentotukialuksen toisistaan. Jälkimmäisellä voisi olla myös B, mutta ensin mainitulla ei muita kuin B.
Jep. Se oli olevinaan vitsi.
 
Nyt kun lähdettiin saivartelemaan, niin taitaa myös olla niin, että F-35B ei voi toimia CVN:ltä. Kansi ei kestä kuumuutta.
Eikö voine nousta (ilman katapulttia) ja laskeutua normaalisti? VL voi jäädä tekemättä.

SRVL on ilmeisesti sellainen, mikä tarvitaan jos haluaa tuoda polttoainetta rutkasti ja aseita takaisin. Aiempi sivusta siirrytty VL piti tehdä minimilastilla.
Aviation history was made on board HMS Queen Elizabeth today when a jet made the first ever Shipborne Rolling Vertical Landing (SRVL). This procedure allows the F-35B to return to the ship carrying weapons and fuel, the weight of which would be too much for a vertical landing.
Early critics of the STOVL version of the F-35 said SRVL could not be conducted safely. Their criticism was based on experience with the Harrier where this procedure was found to be too dangerous to be a feature of operational flying. The F-35 is a very different aircraft to the Harrier, with a great deal of automation that drastically reduces pilot workload. HMS Queen Elizabeth also has much more available deck space for the aircraft to roll along than the CVS.

Ranskan uutta varten ilmeisesti muuten tutkivat F-35B platan mahdollisuutta.
 
Viimeksi muokattu:
Siinä laittamassani linkissä ja lainauksessa kerrottiin nimenomaan tuo. Aviation history made SVRL ja 2018. Video oli hyvä lisä, mutta toimii oli tiedossa.
 
Joko tästä oli täällä? Tuli vastaan yleisen Kiina vs. länsi ilmapiirin kiristymistä käsitelleessä postauksessa, jossa lämmiteltiin taas Wuhanin viruslaboratorio -skeemaa Covid-19 alkperänä:

http://alert5.com/2021/01/30/interc...ducted-mock-attack-on-uss-theodore-roosevelt/

Intercepted communications suggest Chinese bombers conducted mock attack on USS Theodore Roosevelt​


Posted on January 30, 2021

Financial Times reported that intelligence collected by the U.S. and its allies on Jan. 23 found that China had carried out a mock attack on U.S. Navy aircraft carrier USS Theodore Roosevelt that day when the warship transit the Bashi Channel south of Taiwan.

Graphic: Taiwan Ministry of National Defense

Intercepted communications of the H-6K crew revealed confirmation of orders to simulated targeting of the carrier and release of anti-ship missiles.
Data provided by Taiwan’s Ministry of National Defense on that shows eight H-6K bombers heading towards the direction of the carrier. Four J-16 fighters and one KQ200 anti-submarine aircraft participated in the drill as well.
For more information, hit the Source below
Source

https://theaviationgeekclub.com/two...ations-with-uss-nimitz-in-the-south-china-sea
 
Tykki toimii muttei haluta ottaa käyttöön. Kiina ottaa käyttöön. Onko kyse siitä että jenkkien ei tarvitse ottaa sitä käyttöön kun muut aseet tekee saman varmemmin, ja Kiina nyt haluaa kilpailijan roolissa leveillä asejärjestelmällä vaikka se ei todellisuudessa ole niin hyödyllinen?
 
Tykki toimii muttei haluta ottaa käyttöön. Kiina ottaa käyttöön. Onko kyse siitä että jenkkien ei tarvitse ottaa sitä käyttöön kun muut aseet tekee saman varmemmin, ja Kiina nyt haluaa kilpailijan roolissa leveillä asejärjestelmällä vaikka se ei todellisuudessa ole niin hyödyllinen?
Eikös juurikin ammus ole huomattavasti edullisempi kuin ohjus joka ajaisi saman asian?
 
Jenkeillä ei ole alustoja noille raidetykeille, niin miksi niitä suotta kiirehtimään? Nykyisistä rungoista Zumwaltit lienee ainoita joissa olisi mitään järkeä lähteä noita asentamaan ja niiden kanssa on ollut riittävästi muitakin haasteita. Käsittääkseni tuon raidetykin sijasta kehityspanokset menevät tällä hetkellä saman projektin poikiman ammuksen kehittämiseen ja sovittamiseen olemassaolevaan kaluston mk 45 tykistä ammuttavaksi. Nopean ja pidemmälle kantavan ammuksen etuja saataisiin tällä koko fleetin käyttöön sen sijaan että roiskittaisiin muutamalla erikoivarustellulla rungolla noita extrapitkiä laukauksia.
 
Eikös juurikin ammus ole huomattavasti edullisempi kuin ohjus joka ajaisi saman asian?
Muistaakseni jossakin oli ammuksen hinnaksi mainittu 800 000 USD kipale, muistankohan oikein? Onhan se vähän halvempi kuin ohjus, mutta kokonaisuudessa, jos lavetit pitäisi modata vielä raskaasti (ehkä ei edes mahdollista) niin päätös on sitten tämä, ettei tehdä. Mitä tulee tieteellis-teknolgiseen toiminnan tasoon, on se asia vielä niin, että USA:ssa keksitään ja kehitetään, Kiinassa tehdään halpa kopio...
 
Back
Top