En kyllä ihan heti ymmärrä mitä tuollainen juuri C-17-koneelle tehty erityinen varustelu olisi?
Eiköhän C-17 pysty laskeutumaan melkeinpä mille tahansa peltotilkulle...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
En kyllä ihan heti ymmärrä mitä tuollainen juuri C-17-koneelle tehty erityinen varustelu olisi?
VP hinta vs reaali kustannus.... se joka saa laskettua yliäänihävittäjän tunti kustannuksi saman kuin tollasen hitaan pärriäisen on pakko olla verohallinnolla töissä...
On se hullua tuo jenkkienkin homma.Tänne halpoja spartalaisia, kiitos!
On se hullua tuo jenkkienkin homma.
Tänne halpoja spartalaisia, kiitos!
..ja Minuteman-ohjuksia on myös pakko saada!
On se hullua tuo jenkkienkin homma.
Mihin tarkoitukseen? Meinaisitko aikuisten oikeesti tehdä maahanlaskun oletetun itävihollisen selustaan noilla???? :/Näitä vois saada jopa 2 yhden Comp Air 8:n hinnalla ja maan tavan mukaan jokaiseen 120 hyppääjää kerrallaan. http://en.wikipedia.org/wiki/Alenia_C-27J_Spartan
Itseasiassa 170 hyppääjää jos ylitetään speksit kuten tuossa surullisessa tapauksessa kävi. Otetaanko tästä edes opiksi ?
Ei! Nej! No! Nein! Njet!
Vaikka en olekaan F-35 kriitikko, niin vastaan joka tapauksessa. Mig-29, Mig-31 ja Su-27 eläköitynevät vuoden 2030 paikkeilla. Sen jälkeen palvelukseen jäänevät PAK FA, Su-35S ja Su-30, joista etenkin PAK FA olisi suuri ongelma F-15C:lle. Myös Su-35S ja Su-30 lienevät ennakkosuosikkeja kaksinkamppailussa.
Eagle olisi siis kurantti peli sinne vuoteen 2030 asti. Jos Eaglet ostettaisiin tässä ja nyt, niin koneet olisivat täydessä toimintavalmiudessa ja henkilöstö koulutettuna aikaisintaan vuonna 2017. Kannattaako uuden konetyypin käyttööotto reiluksi vuosikymmeneksi? Jos sota tulisi varmasti vaikkapa vuonna 2025, niin totta kai, silloin kannattaisi haalia 1000 Leopardia, 1000 Marderia, 200 Gepardia, satoja telatykkejä ja kaikki kurantit ylijäämähävittäjät. Sota Suomen ja Venäjän välillä ei toistaiseksi mielestäni vaikuta riittävän uskottavalta, jotta tuollaisia panostuksia olisi järkevää tehdä. Ja vaikka sota tulisikin, niin lähinnä torjuntavoittoon olisi järkevää pyrkiä, sillä tuskin pystymme koskaan voittamaan monta kertaa isompaa kansantaloutta "kunnian kentillä".
Eli ei. F-15C ei olisi lainkaan hyvä ratkaisu, varsinkin jos huomioidaan lentotunnin hinta: 42 000 dollaria.
Jos haluamme parantaa torjuntavoiton mahdollisuuksia tässä ja nyt, tulisi hankkia ylijäämä-Horneteja. Ostamalla kaikki palveluskäytöstä poistuvat Hornetit muilta käyttäjämailta saisimme varmasti joksikin aikaa käyttöön yli 100 F/A-18 C/D tasoista Hornetia. 60+ konetta voisimme saada pidettyä lentokunnossa pitkälle 2030-luvulle asti, jos kaikki ulkomailta ostetut koneet oltaisiin valmiit kannibalisoimaan sitä mukaa, kun parempikuntoisista jokin osa vikaantuu. 2030-luvulla ostettaisiin sitten 6. sukupolven hävittäjiä. Hornetin viimevaiheissa ilmavoimat on kyllä melko heikoissa kantimissa verrattuna Venäjään, mutta olivathan Draken ja Mig-21 käytössä pitkälle 1990-luvulle, ja jotain Hornetia ajanmukaisempaa kalustoa voisi ehkä vuokrata siirtymävaiheeseen. Pitkällä aikavälillä hyppy 4. sukupolvesta 6. sukupolveen olisi uskoakseni kuitenkin järkevämpi kuin sotkeutuminen länsimaiden ainoaan 5. sukupolven koneeseen (Gripen NG ei sitä ole).
A-10:n käyttökustannukset eivät ole merkittävästi pienemmät kuin esim. F-16:ssa. Erään lähteen mukaan F-16:n lentotunnin hinta on 23 000 dollaria. A-10:n lentotunnin hinta taas on 18 000 dollaria. Ei siis isoa eroa.
+1
Kustannustehokkuus on huomattavasti parempi useassa muussa ratkaisussa kuin käytetyn maataistelukoneen hankinnassa. Kuten aiemmin todettua, uuden lentokonemallin koulutus ja huoltojärjestelmän luominen maksaisivat vähintään satoja miljoonia euroja. Jos "lentävä tykistö" nähdään välttämättömänä kykynä, niin pitäisi hankkia joko UCAV:eja panssarintorjuntaohjuksilla tai sitten lisää Horneteja ylijäämänä. A-10 ei Hornetiin verrattuna tarjoa juuri muita etuja kuin tulivoimaisemman konetykkinsä. Ohjus- ja pommilavettina Hornet taas on toiminut pitkään hyvällä menestyksellä. Hornetilla tekee paljon myös ilmapuolustuksessa, toisin kuin A-10:llä.
BWR osumatodennäköisyys väistelemättömään maaliin on 45% ja mahdollisesti vain 10-15% luokkaa maaliin joka tietää AMRAAMin tulosta..joten painostaisin äärimmäiseen stealth tietämykseen ja pariin tykkiin ja pariin sidewinderiin sekä ei olemattomiin combat ominaisuuksiin.