Leppis
Luutnantti
Kyllä siihen on jo tehty tulostettava versio...toimiiFirman 25m kohdistustaululla saa kohdalleen M95 Aimpoinit 150m matkalle, niin varmaan onnistuu 62M, jos ei saa niin siihen tulee varmaan oma kohdistustaulu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä siihen on jo tehty tulostettava versio...toimiiFirman 25m kohdistustaululla saa kohdalleen M95 Aimpoinit 150m matkalle, niin varmaan onnistuu 62M, jos ei saa niin siihen tulee varmaan oma kohdistustaulu.
Näissä peräkulma on neutraali, eli rekyylin suuntainen. Tuntuma on siis aika sama kuin 92/95:ssa. Testivaiheessa kokeiltiin myös lievästi negatiivista peräkulmaa eli perä nousi ylöspäin. Se ei kerännyt yllättäen kovin paljon suosiota eikä päässyt jatkoon.
Siitä olen vieläkin pahoillani että näihin ei vaihdettu 95:n etutähtäintä, jossa olisi ollut sivusäädön lisäksi myös korosäätö jotta 62:n takatähtäimen olisi voinut hitsata kiinteäksi. Lisäksi se on vähän paremmin putsattavissa lumesta. Varaosatähtäimiä ei vissiin ollut riittävästi. Toisaalta punapistetähtäin on pääsihti joten varatahtäimiin ei kandennut laittaa liikaa paukkuja. Ja oikea punapiste tuli valituksi ehdolla olleista. Se olisi voinut kyllä tulla matalamman jalan vaihtoehdolla jotta selviäisi paremmin ilman poskipakkaa.
Vaihtimen muutos on varsin onnistunut, mutta "alalipare" jäi viimeistelyltään aika teräväreunaiseksi. Vika, jonka käyttö korjaa, mutta aika monet hanskat siinä rikkoutuvat prosessissa.
Lopullista taktista hihnaa jään mielenkiinnolla odottelemaan.
tulenjohtoryhmä on tulenjohtamiseen erikoistuneista jääkäreistä muodostettu ryhmä
Tämän päivän tulenjohtajan koulutus on myös sisällöltään jopa noin 80% yhteinen/sisällöltään sama kuin jääkärijoukkueen johtajan ja varajohtajan koulutus.
Näinhän se ei ole toki aina ollut.
Tehdäänkö 3 eri moddausta M62:teen
M62M1
RK 62 M1 - the baseline modification with a telescoping stock and mounting rails for optical sights and tactical lights as well as some other small improvements.
M62M2
RK 62 M2 - front handguard with M-LOK rail interface, Ase Utra BoreLock flash hider, silencer/breeching muzzle brake (the two latter not pictured), and manganese phosphated
M62M3
RK 62 M3 - Identical to the M2 version, but treated in green Cerakote
List of equipment of the Finnish Army - Wikipedia
en.wikipedia.org
Täytyy vähän miettiä mitä tulenjohdolta ihan oikeasti taidollisesti vaaditaan. Se ei loppujenlopuksi ole kovin paljoa siihen verrattuna mitä joskus opetettiin.Super OT: Ja sen kyllä huomaa. Tulenjohtamisen taso on kertakaikkisen kauhistuttavalla tavalla tullut alaspäin viimeisen 15 vuoden aikana. Tämä on todennettavissa ihan piiru-metri-sekunti pohjalta mittaamalla, MUTU:sta ei ole kyse. Siinä ei paljon yhteistoiminnan osaaminen auta jos ei kranaatteja saada maaliin.
Tulipa muuten yksi asia mieleeni. RK95:n yhteydessä aikoinaan mainostettiin kovasti, kuinka tällä kiväärillä voi nyt ampua näitä hienoja kiväärikranaatteja.
RK62M:n yhteydessä kiväärikrsnaatteja ei näy mainitun lainkaan. Ovatko pois muodista? Eivätkö olleetkaan niin hienoja? Riittääkö, että RK95:llä voi ampua? Vai ovatko tyystin poistuneet käytöstä?
Taisivat kranaattipistoolit korvata ne?Eipä ole moisia kai koskaan ole Suomeen hankittu. Siitä voi varmaan päätellä jotakin k.o. välineen käyttökelpoisuudesta?
Taisivat kranaattipistoolit korvata ne?
Taistelijan Työkalut 2015 - H&K Kranaattipistooli 40 KRPIST 2002
Taistelijan Työkalut 2015 -verkkosarjan seitsemännessä osassa Jonen esittelyssä on Suomen puolustusvoimilla käytössä oleva Heckler & Koch valmisteinen Kranaattipistooli 40 KRPIST 2002. Perinteisen käsikranaatin heittämisen sijasta tämä laite kiskaisee räjähtävän ampumatarvikkeen reilusti...www.supla.fi
Taistelijan aseena todella marginaalisen ryhmän ase tuollainen, ainakin Suomessa (vrt MP5)
Lännessä kulmat otetaan haltuun. Venäjällä kulmat poistetaan.Grozny 1995. Tuolla on näköjään otettu kulmaa haltuun muillakin vehkeillä kun ryntökivääreillä.
Kiväärikranaatit meni pois muodista jo joskus 60-luvulla, mutta olivat joku ihme päähänpinttymä täällä pohjolassa vielä 90-luvulle asti. Vähän niinkuin moderni versio kivääritulen aluevaikutus-tekniikasta, jonka vuoksi niissä oli ne 2km tähtäimet vielä 40-luvulle vaikka jalkaväen kenttämuodostelmat oli olleet aika kauan pois muodista jo siinä vaiheessa.Tulipa muuten yksi asia mieleeni. RK95:n yhteydessä aikoinaan mainostettiin kovasti, kuinka tällä kiväärillä voi nyt ampua näitä hienoja kiväärikranaatteja.
RK62M:n yhteydessä kiväärikrsnaatteja ei näy mainitun lainkaan. Ovatko pois muodista? Eivätkö olleetkaan niin hienoja? Riittääkö, että RK95:llä voi ampua? Vai ovatko tyystin poistuneet käytöstä?
Ranskalaiset taitaa vieläkin käyttää noita.Kiväärikranaatit meni pois muodista jo joskus 60-luvulla, mutta olivat joku ihme päähänpinttymä täällä pohjolassa vielä 90-luvulle asti. Vähän niinkuin moderni versio kivääritulen aluevaikutus-tekniikasta, jonka vuoksi niissä oli ne 2km tähtäimet vielä 40-luvulle vaikka jalkaväen kenttämuodostelmat oli olleet aika kauan pois muodista jo siinä vaiheessa.
Kiväärikranaatit meni pois muodista jo joskus 60-luvulla, mutta olivat joku ihme päähänpinttymä täällä pohjolassa vielä 90-luvulle asti. Vähän niinkuin moderni versio kivääritulen aluevaikutus-tekniikasta, jonka vuoksi niissä oli ne 2km tähtäimet vielä 40-luvulle vaikka jalkaväen kenttämuodostelmat oli olleet aika kauan pois muodista jo siinä vaiheessa.
Se ei tarkoita että olisi muodissa. Käsilaukut on eri kategoria.Ranskalaiset taitaa vieläkin käyttää noita.
Juu, tämä vaan sivuhuomautuksena, että ranskalaiset ovat jostain syystä ihastuneet noihin.Se ei tarkoita että olisi muodissa. Käsilaukut on eri kategoria.
Ongelmat kiväärikranaattien suhteen ovat silti taistelijan kantama ylimääräinen paino ja "cube" eli tilavuus repussa, aseeseen vaaditut erityisrakenteet (piipun suu ja kaasujärjestelmä, tähtäin), kranaatin hinta, sekä erikoiskoulutuksen tarve tehokkaaseen käyttöön. 40-luvulla kun nämä tulivat muotiin, ne miellettiin jokamiehen AT- ja tulituki-aseeksi. AT-kyvyt olivat riittämättömiä jo 50-luvulla ja 60-luvulta lähtien kranaattikiväärit alkoivat syrjäyttää ideaa myös tuossa toisessa aiotussa kyvykkyydessä. Jenkit havaitsi Vietnamissa että on parempi jos on yksi kaveri joka on todella hyvä sen kranukiväärin kanssa versus koko ryhmä keskinkertaisuuksia. Tämä seikka doktriinin puolelta lopullisesti naulasi kiväärikranujen arkun.
Juu, tämä vaan sivuhuomautuksena, että ranskalaiset ovat jostain syystä ihastuneet noihin.
Ranskalaisethan ovat muutenkin vähän outoja..