Käsi pystyyn kaikki jotka uskovat, että PV tilausten yhteydessä järjestetään sporterisoitujen itselataava-versioiden yhteisosto kiinnostuneille reserviläisille, volyymista hintaetua hakien, henkilökohtaiset sotapyssyt reserviläisten kaappiin sijoittaen ja valmiutta parantaen, ampumaharrastusta ja siten reservin suorituskykyä tukien ja maanpuolustusta kansan syviin riveihin ulottaen? (En minäkään.)
Älä naurata!:a-grin: Lisäksi yksityishenkilöiden ampuma-aseet yksityisomaisuutena sekä aseiden maahantuonti ase-alan elinkeinon tarkoituksiin ei ole Puolustusministeriön, vaan sisäasiainministeriön ja poliisihallituksen hallinnonalaa. Heidän kantansa yksityiseen aseenomistukseen ja yksityishenkilöiden harjoittamaan aseelliseen toimintaan on käynyt viime vuosien aikana yksiselitteisen selväksi.
Asevastaiset vaikutteet ja asenteet eivät ole suomalaista alkuperää, vaan tulevat ulkomailta, erityisesti YK:sta ja EU:sta. Suomalaiselle kulttuurille tällaiset autoritääriset asenteet, joita kuvaa esimerkiksi seuraava lausahdus: "sivistysvaltiossa ampuma-aseet kuuluvat vain virkamiesten käsiin" ovat perinteisesti hieman vieraita ja ehkä tästä johtuen ase-alan negatiivinen kehitys on Suomessa ollut huomattavasti hitaampaa ja vaatimattomanpaa kuin monessa muussa länsimaassa, joissa kaikki on jo käytännössä kielletty. Kaikesta huolimatta Suomi on aselainsäädännön ja käytäntöjen osalta yhä edelleen lähes poikkeuksellisen liberaali maa.
Tätä negatiivisen kehityksen perusongelmaa ei korjaisi edes Perussuomalaisten enemmistöhallitus, sillä kyseinen puolue on jäsentensä osalta niin hajanainen ja ideologioiltaan heterogeeninen, että yhtenäisten linjausten muodostaminen sekä niihin sitouttaminen on epäilemättä hyvin haastavaa. Tästä johtuen on mahdotonta sanoa, mikä puolueen lopullinen kanta aselakiasioihin tulisi olemaan - varsinkin jonkin tragedian tms. kriisijohtamista ja vahvaa päätöksentekokykyä vaativan tapahtuman yhteydessä.
Perussuomalaiset ovat puolueena epäonnistuneet jäsentensä rekrytoinnissa, sillä puolue ei ole onnistunut rekrytoimaan montaakaan potentiaalista henkilöä riveihinsä, jotka oikeasti olisivat koulutuksensa, kokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa puolesta soveltuvia kansanedustajan tai ministerin tehtäviin. Lisäksi puolueelle on luotu varsin leimaava imago, jota erityisesti koulutettu ja sivistynyt väestönosa vierastaa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Saksassa ministerillä on tavallisesti kokemuksen ja soveltuvuuden lisäksi tohtorintutkinto tai jopa kaksi. Tämän tosiasian valossa Soinin taannoinen haluttomuus hallitukseen ja puolueen vetäytyminen vastuusta on ihan ymmärrettävä toimenpide. Kun lusikalla on kerran annettu, on mahdottomuus jakaa kauhalla eteenpäin.
Perussuomalaiset ovat tavallaan kuin ukkosenjohdatin. Kansalaisten tyytymättömyys kanavoituu puolueeseen vaikuttamatta kuitenkaan yhtään mihinkään. Ehkä tämä on tarkoituskin?