Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Harmaahapsi kirjoitti:Onko olemassa mitään luotettavaa tietoa siitä, että mitä rynkkyjä yms., on testattu, ja ketkä ovat testanneet ?
Tvälups kirjoitti:Harmaahapsi kirjoitti:Onko olemassa mitään luotettavaa tietoa siitä, että mitä rynkkyjä yms., on testattu, ja ketkä ovat testanneet ?
On mutta ei julkisessa jaossa eli oikeastaan ei.
Itse ammun RK:lla lipaskuilusta kiinni pitäen, enkä ole huomannut mitään ihmeelistä siinä esim sarjaa ampuessa. Enemmän vaikuttaa jalkojen ja kropan asento siihen miten sarjalla ampuessa osuu. Ja muutekin koko sarjalla ampuminen on ihan hömpötystä, sitä käytetään oikeast niin vähän, että sillä ei ole merkitystä.commando kirjoitti:Toivottavasti myös kun aseita testataan on niitä testaamassa muitakin kuin palkan perässä olevia ja siten sählymailansakin paremmin tuntevia sotilaita. Eli kerrankin saataisiin tarpeeksi pitkä etutukki aseeseen jolloin moderni isosceles yliotteella onnistuisi. Valitettavasti tämä ei oikein toteudu missään uudessakaan kiväärissä ilman lisäosamarkkinoita. Esim. SCAR:ssa, HK416:ssa, M4A1:ssä jne. on aivan liian lyhyt etutukki. Taistelija joka ampuu lippaasta tai lipaskuilusta pidellen pitäisi välittömästi passittaa ampumaan sarjatulta jotta hän näkisi miten paljon tukipisteiden etäisyyden lyhentäminen voimistaa piipunnousua.
Victor Charlie kirjoitti:Lipasotteella ampuminen kuuluu nimenomaan nopeisiin reagointitilanteisiin, joissa ase joudutaan nopeasti nostamaan ampumasentoon alavalmiudesta. Mikäli tukikäsi viedään mahdollisimman eteen jo valmiusasennossa, on aseen nostaminen ampuma-asentoon ja varsinkin aseen kääntäminen ampuvan käden suuntaan hitaampaa. Myös käden vieminen eteen ampuma-asennossa hidastaa suoritusta. Lipasote mahdollistaa nopean tulen avauksen kohtuullisen leveälle sektorille, eivätkä kädet asetta kantaessa väsy yhtä nopeasti kuin tukikäden kurottaessa eteen. Rekyylin hallinta on lipasotteella heikompaa, tulen avaus nopeampaa. Mikäli tilanne sallii, ja voidaan keskittyä yhteen maaliin (tai kapeaan sektoriin), voi käden viedä eteen rekyyliä hillitsemään.
Minä olen opettanut sillä tavalla, että aina kun tilanne sallii, otetaan kaikki tukipisteet käyttöön, mutta liikkeellä ollessa tai silloin, kun pitää vahtia laajaa sektoria, käytetään lipasotetta.
Sekin pitää muistaa, että stressitilanteessa on helpompaa, jos ei tarvitse tehdä valintoja. Parempi hallita yksi ote hyvin kuin arpoa useamman välillä kesken tulitaistelun.
Victor Charlie kirjoitti:Juuri niin tein. Ilman liiviä ja tetsaria onnistuisi varmasti myös tuo suoraa kädensijan etupäästä kiinni pitäminen... mutta em. vermeiden kanssa ei varmasti. Ja juuri siksi olen ampunut lipasotteella aina kun on ollut "kiire". Mikäli laitan tukikäden valmiiksi eteen, joudun työntämään aseen ensin kauas vartalon etupuolelle, koska perä ei ole olkaa vasten vaan olkapään sivussa ja mikäli yritän kääntää sen viemättä asetta ensin eteen, tarttuu perä joko liivin reunaan tai tetsarin olkaimeen. Mikäli pidän perän olkapäässä kiinni, on tukikäsi jatkuvasti luonnottoman suorana jännityksessä, eikä perä silti ole ihan oikeassa kohdassa. Pitää siis nostaa ase ampuma-asentoon, viedä sitä samalla eteen päin ja lopuksi vetää kiinni olkaan. Kokeilin noinkin, mutta liikkeessä oli "liikaa liikkuvia osia" verrattuna siihen että vain liu'uttaa käden eteen.
Yksi ratkaisu on tietysti lyhentää aseen perää (tai hommata säädettävä), mutta kun alkuperäinen perä aiheutti Kobran punapisteen kanssa jatkuvaa nenän punotusta, niin en viitsisi ruveta sitä enää lyhentämään...