Uutisia Kiinasta

Pitää olla varovainen kun arvioi muiden kun länsimaisten ihmisten teko ja ajatusmaailmaa länsimaisen moraalin, tai oikeuskäsityksen perusteella. Vaikka ne ovat meille itsestään selviä, kaikille ne eivät ole sitä, päinvastoin suuri osa maapallon ihmisistä omaa todennäköisesti erilaisen maailmankatsomuksen kuin me. Siksi Kiinassa yhteiskunnan yleinen tila voi olla täysin kunnossa.

Meinasin rakentaa moraalipohdinnan. Jos moraalia miettii niin pitää ensiksi katsoa olosuhteita missä ollaan. Hyvissä oloissa moraali on kunnossa, mutta kun ne olosuhteet alkaa heiketä pitää moraalista jo tinkiä.
 
Viimeksi muokattu:
Meinasin rakentaa tästä melkoisen moraalipohdinnan. Jos moraalia miettii niin pitää ensiksi katsoa olosuhteita missä ollaan. Hyvissä oloissa moraali on kunnossa, mutta kun ne olosuhteet alkaa heiketä pitää moraalista jo tinkiä.

Olet oikeassa, ihmisten moraali on muuttuva suure.
 
Kiinan teollisuudesta jälleen ikäviä lukuja
Talous 1.10.2015 9:10

Heidi Asplund

Helsingin Sanomat

Kiinan teollisuustoiminta jatkoi syyskuussa kutistumistaan. Kiinan valtion virallisen teollisuuden ostopäällikköindeksin mukaan teollisuustoiminta kutistui hieman jo toisena peräkkäisenä kuukautena pysyen kolmen vuoden pohjalukemissa.

REUTERS
1305989603309

Naiset työskentelivät elektroniikkatehtaassa Wuhanissa Kiinassa heinäkuussa.
Ostopäällikköindeksi kertoo talouden toimeliaisuudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Yli viidenkymmenen pisteen indeksiluku tarkoittaa kasvua ja alle viidenkymmenen jäävä luku supistumista.

Syyskuussa ostopäällikköindeksi oli 49,8. Tulos oli kuitenkin hieman parempi kuin sijoittajat odottivat.

"Se kertoo melko heikosta sisäisestä ja ulkoisesta kysynnästä ja että teollisuussektoriin kohdistuu yhä melko suuria alaspäin vetäviä paineita", Kiinan tilastokeskuksen virkamies Zhao Qinghe sanoi Reutersille.

Huonon kysynnän vuoksi teollisuusyritykset jatkoivat irtisanomisia.

Kiinan tilastokeskuksen virallinen tilasto kertoo suurten teollisuusyritysten tilanteesta. Reilu viikko sitten julkaistiin luotettavampana pidetty yksityinen Caixin/Markitin ostopäällikköindeksi, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin kiinalaisyrityksiin. Sen antama kuva Kiinan teollisuuden tilasta oli huomattavasti huonompi.

Caixin/Markitin indeksi laski jo seitsemättä kuukautta peräkkäin ja on alhaisimmalla tasollaan yli kuuteen vuoteen.

Kiinan talous kasvaa hitainta tahtiaan 25 vuoteen. Maan virallinen kasvuennuste tälle vuodelle on seitsemän prosenttia, mutta kasvun pelätään jäävän alhaisemmaksi.

__________________________________________________________________________________________________________________


Kiina saattaa olla taas yhdessä historiansa taitekohdassa. Markkinoiden saturoituminen pistävät kiinalaistuotteiden kysynnän kasvulle ennemmin tai myöhemmin odotetun stopin; Maailmasta ei yksinkertaisesti enää riitä ostohaluisia ihmisiä kiinalaisille kulutustavaroille. Maailmanlaajuinen taantuma on saattanut tuoda tämän hetken iloksemme etuajassa, mene ja tiedä. Toisaalla koko Kiinan talouskasvun jatkunut palkkainflaatio on syönyt ja syö koko ajan kiinalaisten kilpailukykyä. Kommunistinen puolue on ostanut suosionsa jatkuvasti kohoavalla elintasolla ja koska kouluttamattoman kulinkin ostovoimasta on täytynyt pitää huolta, palkkakuilu länkkäreitten ja kiinalaisten välillä on kaventunut, osittain jo kadonnut. Nettikommenteissa ärsyttämistarkoituksessa viljelty 500 USD kuukausipalkalla työskentelevä kiinalaisinsinööri on edelleen olemassa mutta yhtä lailla hän on edelleen vain sen viiden sadan arvoinen, jos sitäkään. Länsimaisilla standardeilla työskelevä kielitaitoinen ja kansainvälisissä projekteissa oikeasti työskentelemään kykenevä kiinalaisasiantuntija tuntee arvonsa eikä tyydy yhtään länkkärikolleegojaan pienempään korvaukseen. (Sama muuten pätee kaikkiin ns. "halpatyömaiden" terävimpiin osaajiin.)

Kiina on uhmannut vuoden 2008 kriisin jälkeen näennäisesti keikkia talouden lainalaisuuksia, jos taloudesta semmoisia on löydettävissä. Kiinan jatkuvan kasvun takana on kuitenkin varsin yksinkertainen selitys, Kiina on pitänyt talouttaan kasvu-uralla massiivisten lainojen avulla. Kiinan valtio ei ole pahemmin velkaantunut mutta kiinalaisyritykset - joista suurimmat ovat valtionyhtiöitä - ovat velkaantuneet senkin edestä. Yleisimmän arvion mukaan Kiinan velkataakka kokonaisuudessaan, siis valtion ja yksityissektorin yhteenlaskettu velka, vastaa suuruudeltaan kahdeksan kertaa maan bruttokansantuotetta. (!!!) Pahimmin velkaantuneitten joukossa on muun muassa useita valtio-omisteisia terästehtaita jotka ovat poliittisista syistä rankasti ylimiehitettyjä ja siksi täysin kilpailukyvyttömiä ilman valtion massiivista (piilo)tukea. 1950-luvulta perityvissä tehtaissa työllistyy jokaisessa satoja tuhansia kiinalaisia joten näiden yritysten nurinmeno ei tule kysymykseen. Sama dilemma on monilla muillakin teollisuudenaloilla, kommunistisen taloudenpidon ajatus oli tarjota ihmisille ensisijaisesti työpaikkoja, sitoa ihmismassat työhönsä tehtaisiin niin, ettei yhteiskunnallisille levottomuuksille ole kasvualustaa.

Tätä taustaa vasten venäläispropakandan rummuttama ajatus Kiinan ja Venäjän (länsivastaisesta) yhteisrintamasta mm. Syyriassa on järkeä vailla: Kiina hyötyy taloudellisesti halvasta öljynhinnasta ehkä enemmän kuin mikään muu maailman merkittävimmistä talouksista ja Venäjän sotaseikkailuihin osallistuminen olisi suoraan Kiinan etujen vastaista. Suursota Lähi-Idässä heikentäisi entisestään maailmantalouden tilaa, vähentäisi kiinalaisten tuotteiden kysyntää ja nostaisi energian hintoja.

Vaikka kiinan presidentin Xi Jinpinginin sanotaan ihailevan Putinin autoritaarista johtamistapaa, Kiinan hallinto ei ole presidenttikeskeinen Venäjän tapaan ja Maon esimerkistä viisastuneena kiinalaiset ovat kierrättäneet esimerkillisesti ylintä johtoaan ja päätöksenteko tapahtuu kollektiivisesti jos kuitenkin ilmeisen pienen piirin sisällä. Rasitteeksi muuttunut presidenttikin voidaan syrjäyttää varsin eleettömästi.

Yhdysvaltojen terävöitynyt kielenkäyttö mm. kiinalaisten harrastamaa ilmeisen valtiojohtoista yritysvakoilua kohtaan merkitsee aivan varmasti sitä että kiinalaisteknologian kehittäminen ei jatkossa voi enää perustua yhtä vahvasti varastettuihin piirustuksiin. Ja kopioija on aina vääjäämättä askeleen-pari jäljessä. Kiinan, kuten minkään muunkaan maan oma tiede taas ei pysty kehittymään umpiossa hallinnollisteten päätösten ruokkimana ja ohjaamana ilman akateemista vapautta ja vikata vuorovaiutusta muun maailman kanssa. Ja nämä yhteydet tuovat mukanaan keskusjotoiselle valtiolle kiusallisia ajatuksia mm. demokratiasta, kansalaisoikeuksista ja poliittiista vapauksista.

Pitkällä tähtäimellä Kiinan suurimmaksi haasteeksi saattaa muodostua länsimaisten kulutustottumusten muuttuminen väestön ikääntyessä ja paikallisen tuotannon arvostuksen noustessa uusien teknologioitten kehittyessä. Pikavalmistusmenetelmät tuovat yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan tässä ja nyt valmistettujen tuotteiden kokonaiskustannukset lähelle teollisesti valmistettujen massatuotteuden tasoa. Kiina ei voi myöskään paeta maantiedettä, se on aina kaukana tärkeimmistä asiakkaistaan ja kuljetuskustannukset eivät ainakaan laske nykyisestä.

Kiinan kehitystä on mielenkiintoista seurata. Kiina on suurvalta mutta itse en lähtisi nostamaan Kiinaa maailam johtajaksi. Veikkaan etteivät kiinalaiste itsekään ole kiiinnostuneita mistään maailmanpoliisin asemasta. Koko maailman tavaratalon asema tuntuisi luontevammalta.
 
Kiinan kommunistipuolueen uudet säännöt: Kiellettyä on mässäily, irstailu ja golf

Kiinassa on 88 miljoonaa kommunistipuolueen jäsentä. Heille asetetut käytössäännöt puuttuvat voimakkaasti heidän henkilökohtaiseen elämäänsä. Kiina haluaa, että puolueen jäsenet viettävät esimerkillistä elämää.

http://yle.fi/uutiset/kiinan_kommun...ellettya_on_massaily_irstailu_ja_golf/8399500
Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitea on uudistanut jäsenistönsä käytössääntöjä. Puolue haluaa, että sen jäsenistö toimii esikuvallisesti muuhun kansaan nähden. Puolueen jäsenyys edellyttää nuhteetonta käytöstä.

Ensi kertaa puolueen käytössäännöt on määrätty koskemaan kaikkia puolueen 88 miljoonaa jäsentä, kertoo virallinen uutistoimisto Xinhua.

Käytössäännöt on ensisijaisesti laadittu kitkemään Kiinassa rehottavaa korruptiota. Säännöissä määrätäänkin puolueen jäsenet työskentelemään epäitsekkäästi, erottamaan yksityinen ja julkinen etu toisistaan, ja toimimaan julkisen edun hyväksi.

Vanha säädöstö miellettiin Kiinassa epäkäytännölliseksi, sillä monet pykälät olivat päällekkäisiä maan rikoslain kanssa. Rikoslain ja puolueen sääntöjen erotteleminen oli hankalaa. Tästä syystä uusista säännöistä on poistettu monia pykäliä, jotka koskivat lahjontaa, korruptiota ja vallan väärinkäyttöä.

Puolueen tiedotteen mukaan uusien sääntöjen moraalista kuria koskevat kohdat ovat nyt tiukempia kuin laki. Puolueen jäseniä kannustetaan vaatimattomaan elämäntapaan ja vastustamaan kaikenlaista huikentelevaisuutta. Puolueen jäsenten on paitsi oltava poliittisessa toiminnassaan rehellisiä, myös kehittämään omaa luonnettaan ja viettämään harmonista perhe-elämää.

Aivan uusina pykälinään kommunistisen puolueen säännöissä jäseniltä kielletään kohtuuton syöminen ja juominen sekä golfinpeluu.

Vanhoissa säännöissä puututtiin seksielämään kieltämällä rakastajien tai rakastajattarien pitäminen ja aviorikokset. Uudet säännöt menevät pitemmälle. Uuden muotoilun mukaan kiellettyjä ovat "sopimattomat seksuaaliset suhteet muiden kanssa".

Lisäksi uudet säännöt kieltävät puoluetta hajottavien ryhmäkuntien muodostamisen puolueen sisälle ja vallan väärinkäyttämisen etujen saamiseksi omille perheenjäsenille tai henkilökunnalle. Puolue kieltää myös pimittämästä sellaisia henkilökohtaisia asioita, joiden pitäisi tulla puolueen tietoon.

Puolue tähdentää, että kaikkien jäsenten on lujitettava sitoutumistaan kommunismin ihanteisiin ja sosialismiin kiinalaisilla erityispiirteillä.
 
Sotaretket rassaavat Kiinaa: Putin uhkaa hukata ison liittolaisen
Sunnuntai 25.10.2015

Sotatoimet Syyriassa ja Ukrainassa hiertävät Kiinaa, Venäjän vahvaa liittolaista, kertoo Foreign Policy - lehti.

Venäjän ja Kiinan varsin yhtenäinen rintama on rakoilemassa, uutisoi ulkopolitiikkaan perehtynyt Foreign Policy -lehti.

YK:n turvallisuusneuvostossa Kiina on perinteisesti vetänyt Venäjän kanssa yhtä köyttä.

Veto-oikeuttaan käyttäen kaksikko on useita kertoja torpannut yhtenä rintamana esimerkiksi Syyrian presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämiseen tähdänneet päätöslauselmat.

Pääasiassa nimettömiin diplomaattilähteisiin tietonsa perustavan Foreign Policyn mukaan maiden välejä hiertävät nyt etenkin Vladimir Putinin sotaretket Syyriassa ja Ukrainassa.

Syyriassa Assadin hallintoa tukeva Venäjä on pommittanut terroristijärjestö Isisiä ja siinä sivussa myös muita kapinallisryhmiä. Itä-Ukrainassa se lännen mukaan tukee separatisteja. Venäjä tosin on kiistänyt syytökset toistuvasti.

Foreign Policyn haastatteleman diplomaattilähteen mukaan kiistakapuloiden määrä kasvaa.

- Kiinan intresseissä ei ole se, että Venäjä voi miehittää Krimin tai tarjota näinkin vahvaa sotilaallista tukea Assadille.

- Jotain on todella tapahtumassa, diplomaatti arvioi maiden välejä lehdelle.

"Järkiavioliitto"

Toisen Foreing Policyn haastatteleman diplomaatin mukaan juopaa syventää se, että vankan jaetun ideologian sijaan Venäjä ja Kiina ovat pikemminkin "järkiavioliitossa".

- Mutta Venäjän ja Kiinan intressit eivät aina kohtaa, eivätkä ne voi aina äänestää yhdessä, diplomaatti sanoo lehdelle.

Eripuraa voivat kylvää etenkin Xi Jinpingin johtaman Kiinan taloudelliset intressit. Viime aikoina se on kasvattanut kaupankäyntiään esimerkiksi Ukrainan kanssa.

Kauppakumppaneita löytyy niin ikään Lähi-idästä. Siksi Peking kaipaisi Foreign Policyn mukaan Venäjän pommituskampanjan sijaan pikemminkin aiempaa uutterampaa diplomaattista ponnistelua myös Syyriassa.

YK:n turvallisuusneuvostossa yhteinen rintama ei olekaan enää poikkeuksetta pitänyt.

Venäjä joutui lehden mukaan yksinään teilaamaan esimerkiksi suunnitelmat saattaa Itä-Ukrainassa MH17-matkustajakoneen pudottajien saattamisesta vastuuseen sotarikoksista. Kiina äänesti tyhjää.

Syyskuussa kiinalaisdelegaatio ilmoitti Foreign Policyn lähteiden mukaan Ukrainan ulkoministerille olevansa valmis äänestämään maan turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Venäjä taas kampanjoi turhaan torpedoidakseen Ukrainan toiveet.

"Globaali peluri"

Orastavasta juovasta ja yksittäisistä erimielisyyksistä huolimatta yksi Foreign Policyn diplomaattilähteistä pitää dramaattisia muutoksia Venäjän ja Kiinan väleissä epätodennäköisinä.

Toisaalta Yhdysvallat on lehden mukaan länsiliittolaisineen rohkaissut Kiinaa ottamaan etäisyyttä Putinin Venäjään. USA:n intresseissä on kasvattaa näin Venäjään kohdistuvaa painetta, jotta se luopuisi Ukrainaa ja Syyriaa koskevista suunnitelmistaan.

Pidemmällä tähtäimellä juuri Ukraina ja Syyria rasittavat Kiinan ja Venäjän välejä, sanoo Brookings-instituutin Kiinan ulkopolitiikkaan perehtynyt tutkija Philippe Le Corre Foreign Policylle.

- Ne eivät ole niin monesta asiasta samaa mieltä.

- Venäjän talous kärsii, ja Kiina taas ei halua eristäytyä lännestä, koska se haluaa globaaliksi peluriksi.

Venäjän presidentin kantilta suunta on huolestuttava. Parhaillaan Putin kaipaisi ystäviä kenties kipeämmin kuin koskaan.

Lähde: Foreign Policy
 
Aika iso juttu tämä. Olen pitänyt tätä politiikkaa yhtenä historian suurimmista ekoteoista. Saapa nähdä miten jatkossa käy. Toivottavasti tarpeeksi monta kiinalaista on päässyt jo sen verran vaurauden makuun että Kiina jatkaa matkaa matalan syntyvyyden teollisuusmaana.

http://yle.fi/uutiset/kiina_lopettaa_yhden_lapsen_politiikan/8416570

Kiina lopettaa yhden lapsen politiikan
Yhden lapsen politiikka otettiin käyttöön vuonna 1980.

Kuva: Jerome Favre / EPA
Kiinaa hallitseva kommunistinen puolue ilmoitti torstaina, että maan yhden lapsen politiikasta luovutaan. Vastedes kaikille perheille sallitaan kaksi lasta.

Monien vähemmistöjen on jo aiemmin annettu poiketa säännöstä, joka otettiin virallisesti käyttöön vuonna 1980.

Käytäntöä höllättiin jo vuonna 2013, kun kaupungeissa asuville pariskunnille annettiin lupa hankkia toinen lapsi, jos toinen vanhemmista oli perheensä ainoa lapsi.

Politiikasta luopumiselle ei annettu välittömästi aikataulua.

Asiasta päätettiin osana kommunistisen puolueen nelipäiväistä kokousta, jossa käsiteltiin maan seuraavaa viisivuotissuunnitelmaa. Puolueen keskuskomitea hyväksyi käytännöstä luopumisen osana presidentti Xi Jianpingin talouden elvyttämissuunnitelmaa.

Maan väestö ikääntyy, poikamiesten määrä kasvaa
Kiinan viranomaiset ovat olleet jo jonkin aikaa huolissaan siitä, että yhden lapsen politiikka muuttaa maan väestörakennetta rajusti. Maan tuoreiden väestöennusteiden mukaan Kiinan väkiluvun ennustetaan vähenevän 1,37 miljardista 1,3 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Myös maan työikäisten ihmisten määrä vähenee samalla kun eläkeläisten määrä kasvaa ja kansan sukupuolijakauma on vääristynyt.

Noin 30 prosenttia kiinalaisista on yli 50-vuotiaita. Naimattomien miesten määrän puolestaan odotetaan nousevan 20 miljoonaan vuoteen 2020 mennessä.

Yhden lapsen politiikkaa on valvottu usein hyvin tiukasti. Perheet, jotka ovat rikkoneet sääntöä, ovat saaneet vähintään sakkoja ja jotkut ovat menettäneet työnsä asian vuoksi. Jotkut äidit on pakotettu aborttiin tai sterilisaatioon.
 
Maailmansota osa 3

Radio: Kiinan turvallisuusjoukot surmasivat 17 Xinjiangissa
Ulkomaat|Turun Sanomat|7:59|0 http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/829964/Radio+Kiinan+turvallisuusjoukot+surmasivat+17+Xinjiangissa
Jaa artikkeli:
Kiinan turvallisuusjoukot ovat surmanneet 17 ihmistä Kiinan länsiosan Xinjiangissa, uutisoi Radio Free Asia. Radion mukaan osa kuolleista on naisia ja lapsia.

Uutisen mukaan surmattuja syytettiin osallisuudesta hiilikaivokseen tehtyyn hyökkäykseen, jossa kuoli syyskuussa ainakin 50 ihmistä.

Xinjiangin paikallishallinto ei suostunut kommentoimaan medialle tietoa 17 ihmisen surmasta. Paikallinen poliisi kuitenkin kertoi, että uhrit olisivat kuolleet, kun turvallisuusjoukot räjäyttivät luolan, johon epäillyt olivat piiloutuneet.

Länsi-Kiinan syrjäisessä Xinjiangissa on ollut jo pitkään levottomuuksia ja yhteenottoja. Kiina syyttää väkivallasta muslimivähemmistö uiguurien militantteja islamisteja.

TS–STT
 
RT ilmoittaa (jälleen kerran) että kiinalaiset olisivat ostaneet 24kpl SU-35 hävittäjiä. Ododtetaan ja katsotaan onko totta tällä kertaa.

hina has signed a contract to buy 24 Sukhoi Su-35 multipurpose fighter jets from Russia, becoming the first foreign buyer of the advanced warplane, according to manufacturer Rostec. The deal, estimated to be worth $2 billion, is a significant boost to Russia’s arms exports.
“The long negotiation on the Su-35 sale to China has been completed. We have signed a contract,” Sergey Chemezov, the head of the Russian state-owned high-tech giant Rostec, told Kommersant business daily.

Chemezov didn’t disclose the details of the deal, but Kommersant cited sources in the Russian arms industry as saying that China had purchased 24 Su-35s at a price of about $83 million each.
https://www.rt.com/news/322659-china-russia-su35-deal/
 
Aika iso juttu tämä. Olen pitänyt tätä politiikkaa yhtenä historian suurimmista ekoteoista. Saapa nähdä miten jatkossa käy. Toivottavasti tarpeeksi monta kiinalaista on päässyt jo sen verran vaurauden makuun että Kiina jatkaa matkaa matalan syntyvyyden teollisuusmaana.

http://yle.fi/uutiset/kiina_lopettaa_yhden_lapsen_politiikan/8416570

Kiina lopettaa yhden lapsen politiikan
Yhden lapsen politiikka otettiin käyttöön vuonna 1980.

Kuva: Jerome Favre / EPA
Kiinaa hallitseva kommunistinen puolue ilmoitti torstaina, että maan yhden lapsen politiikasta luovutaan. Vastedes kaikille perheille sallitaan kaksi lasta.

Monien vähemmistöjen on jo aiemmin annettu poiketa säännöstä, joka otettiin virallisesti käyttöön vuonna 1980.

Käytäntöä höllättiin jo vuonna 2013, kun kaupungeissa asuville pariskunnille annettiin lupa hankkia toinen lapsi, jos toinen vanhemmista oli perheensä ainoa lapsi.

Politiikasta luopumiselle ei annettu välittömästi aikataulua.

Asiasta päätettiin osana kommunistisen puolueen nelipäiväistä kokousta, jossa käsiteltiin maan seuraavaa viisivuotissuunnitelmaa. Puolueen keskuskomitea hyväksyi käytännöstä luopumisen osana presidentti Xi Jianpingin talouden elvyttämissuunnitelmaa.

Maan väestö ikääntyy, poikamiesten määrä kasvaa
Kiinan viranomaiset ovat olleet jo jonkin aikaa huolissaan siitä, että yhden lapsen politiikka muuttaa maan väestörakennetta rajusti. Maan tuoreiden väestöennusteiden mukaan Kiinan väkiluvun ennustetaan vähenevän 1,37 miljardista 1,3 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Myös maan työikäisten ihmisten määrä vähenee samalla kun eläkeläisten määrä kasvaa ja kansan sukupuolijakauma on vääristynyt.

Noin 30 prosenttia kiinalaisista on yli 50-vuotiaita. Naimattomien miesten määrän puolestaan odotetaan nousevan 20 miljoonaan vuoteen 2020 mennessä.

Yhden lapsen politiikkaa on valvottu usein hyvin tiukasti. Perheet, jotka ovat rikkoneet sääntöä, ovat saaneet vähintään sakkoja ja jotkut ovat menettäneet työnsä asian vuoksi. Jotkut äidit on pakotettu aborttiin tai sterilisaatioon.

Jos ajatellaan noin niiku Kiinlaisten miesten kohdalta asiaa niin ei ollenkaan huono juttu :p
 
28 terrorists killed in China’s Xinjiang province
Twenty eight terrorists linked to foreign militants have been killed in China’s restive Xinjiang province in one of the major operations in the area where Uyghur Muslims have a majority, authorities said on Friday.

The militants responsible for a deadly attack on a coal mine in September that killed 16 people were eliminated in a 56-day operation by police in the province, the information department of Xinjiang said in a statement.

The hunt for the terrorists followed attack by a “group of armed mobsters” on a coal mine in Baicheng county of Aksu prefecture on September 18, the statement said.
http://www.thehindu.com/news/intern...n-chinas-xinjiang-province/article7900109.ece
 
China Again Tests Nuclear Hypersonic Missile
China carried out a sixth flight test of its new high-speed nuclear attack vehicle on Monday designed to defeat U.S. missile defenses or carry out global strikes.

The ultra-fast maneuvering strike weapon known as the DF-ZF hypersonic glide vehicle was launched atop a ballistic missile fired from the Wuzhai missile test center in central China’s Shanxi Province, according defense officials.

The vehicle separated from its launcher near the edge of the atmosphere and then glided to an impact range several thousand miles away in western China, said officials familiar with details of the test.
http://freebeacon.com/national-security/china-again-tests-nuclear-hypersonic-missile/
 
China Again Tests Nuclear Hypersonic Missile

Näiden hypersoonisten ohjusten pelätään aloittavan varustelukilvan joka voi käydä kalliiksi suurvalloille. Kiinalaiset ilmeisesti suunnittelevat näitä käytettävän konventionaalisena aseena sekä ydinkärjellä varusteltuna, jenkit vain konventionaalisena aseena. Kallis täsmäpommi tuollainen ballistisen ohjuksen kärjessä ammuttava vehje varmasti on. Nykyiset ohjuspuolustukset eivät noita helposti tiputa, mutta varmaan näitäkin vastaan keksitään järjestelmiä.
 
Linkissä on tuoreita satelliittikuvia. Savun määrän näkee zoomaamalla Kiinaan. Kestää vähän ladata koska sivu on ilmeisen iso.

https://earthdata.nasa.gov/labs/wor...&t=2016-01-08&v=-270,-137.53125,270,137.53125

Kiinan voimalaitokset röyhyää täysillä, kiinalaiset kuuli, että artti määrittää heidän taloutensa kasvua savun määrällä niin ne laittoi tuprutuksen täysille luodakseen vaikutelmaa rajusta talouskasvusta. Savun määrästä päätellen hyvin sujuu, röyhyt ovat niin runsaita.
 
Viimeksi muokattu:
Kiina
Mirko Hurmerinta, 12:54
Professori Kiinasta: Rikkaan maan ongelmat, köyhän maan budjetti

Kiina on tällä hetkellä maailmantalouden ykköshuolenaihe. Talouskasvu hiipuu, velkataakka kasvaa ja osakemarkkinat rytisevät.

Osakemarkkinoiden historiallisen pitkän nousujatkon jälkeen pelot finanssikriisin kaltaisesta romahduksesta nousevat monien mieliin.

Sveitsiläisen IMD:n (International Institute for Management Development) professori Nuno Fernandes ei usko vastaavaan romahdukseen, mutta varoittaa maan ongelmista.

Hänen mukaansa Kiinan massiivinen velkataakka on seurausta maan keskusjohdon tukemasta alhaisesta korkotasosta. Heikostikin tuottavia suuria infraprojekteja on rahoitettu halvalla velkarahalla. Tämä ei voi jatkua ikuisesti, sillä suuria projektejakaan ei riitä loputtomiin.

Fernandes myös huomauttaa, että velkataakka ei ole Kiinan ainoa ongelma.

Yksi maan suurimmista haasteista tulevina vuosina on huoltosuhteen heikentyminen, mikä on seurausta pitkään jatkuneesta yhden lapsen politiikasta. Sosiaali- ja terveysmenot tulevat näin ollen kasvamaan rajusti.

"Kiinan budjettialijäämä on jo erittäin suuri. Sen on arvioitu olleen viime vuonna kolme prosenttia, mutta voi vain arvailla, kuinka suureksi se vielä paisuu", Fernandes sanoo IMD:n julkaisussa.

Huomiotta ei Fernandesin mukaan kannata myöskään jättää Kiinan kasvavia ympäristöongelmia.

"Kiinalla on edessään monia "rikkaan maan" ongelmia, mutta sillä on "köyhän maan" budjetti", Fernandes summaa.

Fernandes uskoo, että Kiinalla on edessään hyvin samanlainen tie kuin Euroopalla finanssikrisiin jälkeen. Erityisesti pankkisektori, yritysten toimintamallit ja verotusjärjestelmä vaativat hänen mukaansa mittavia rakenteellisia uudistuksia.

"Tämä ei tarkoita sitä, että Kiinan talous tulisi romahtamaan. Kaukana siitä. Talous tulee kasvamaan paljon hitaammin, mutta kuitenkin kasvamaan."

Lisäksi, jos Kiina haluaa olla markkinatalous, täytyy sen Fernandesin mukaan hyväksyä, että valtion sekaantuminen markkinoihin johtaa umpikujaan. Heilunta kuuluu osana avoimiin markkinoihin.

_________________________________________________________________________________

Kiinan kommunistisen puolueen vallassapysyminen riippuu jatkuvasti paranevasta elintasosta: Keskiluokka luopuu poliittisista oikeuksistaan kun tilille tippuu koko ajan kasvava rahavirta. On sanottu että vakauden hinta on vähintään 7% vuotuinen kasvu ja tätä on ylläpidetty viimeiset vuodet massiivisella velanotolla.

Viimeksi kun tarkistin niin Kiinalla oli velkaa (valtio, yksityiset + ennen kaikkea valtionyhtiöt) kahdeksan kertaa BKT:n verran.

Saas nähdä mitä vielä tapahtuu.
 
  • Tykkää
Reactions: krd
Talouskasvu

Kiinan kamppailun vuosi - kasvutavoite karkaa yhä kauemmaksi
http://www.talouselama.fi/uutiset/kiinan-kamppailun-vuosi-kasvutavoite-karkaa-yha-kauemmaksi-6246134

Kiinan talouskasvu oli viime vuonna hitainta 25 vuoteen. Maan talous kasvoi valtiollisen tilastokeskuksen mukaan 6,9 prosenttia. Esimerkiksi vuonna 2007 Kiinan talous kasvoi huimalla 14,2 prosentin vauhdilla. Kiina on maailman toiseksi suurin talous. Sen talouskasvun hidastuminen on herättänyt pelkoja sijoittajissa ympäri maailman.

Kiina on asettanut tavoitteeksi, että vuoteen 2020 mennessä maassa toteutuu niin sanottu kohtalainen hyvinvointi. Se tarkoittaa vuoden 2010 asukaskohtaisen bruttokansantuotteen kaksinkertaistamista. Tavoitteen saavuttaminen vaatii vähintään 6,5 prosentin vuosittaista talouskasvua.

"Virallisiin kasvulukuihin on vaikea luottaa, sillä ne perustuvat keskushallituksen tavoitteisiin. Raportoitu kasvu on aina vähintään asetetun tavoitteen suuruinen", Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio sanoi Talouselämässä 1/2016.

Kiinan talouskasvun hyytyminen liittyy osaltaan maan kasvumallin muutokseen: Kiina yrittää presidentti Xi Jinpingin johdolla siirtyä investointi- ja vientivetoisesta yhteiskunnasta kulutusyhteiskunnaksi. Talouskasvun jatkuminen on kohtalon kysymys Kiinan kommunistiselle puolueelle. Elintason nostaminen on merkittävin tapa pitää kansa tyytyväisenä ja hiljaisena. Kiinaan erikoistunut tutkimusyhtiö Gavekal Dragonomics ennustaa, että maan talouskasvu jää vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin kuuteen prosenttiin.

"Hallituksen 6,5 prosentin kasvutavoite on tänä vuonna vaikea saavuttaa", tutkija Chen Long kirjoittaa raportissaan. Hänen mukaansa investoinnit ja teollisuustuotanto pysyvät Kiinassa tänä vuonna matalalla tasolla, eikä palvelusektorin vahvistuminen enää riitä tukemaan talouskasvua tarpeeksi voimakkaasti. Kun sekä teollisuus että palvelut ovat vaikeuksissa, kiinalaisten työntekijöiden asema heikkenee. Se heijastuu palkkakehitykseen ja kulutukseen.

"Odotamme kuitenkin vaatimatonta hidastumista, emme isoa rysähdystä."

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF otti joulukuun alussa Kiinan juanin osaksi kansainvälistä valuuttakoriaan. IMF:n johtokunta arvioi, että juan on riittävän vapaasti käytettävissä ja sen rooli kansainvälisessä kaupassa niin merkittävä, että se voidaan ottaa reservivaluuttojen joukkoon. Päätös oli symbolinen voitti presidentti Xille, joka on vienyt Kiinan taloutta jatkuvasti kohti markkinavetoisempaa mallia.
 
Back
Top