Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Kiinasta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Teräsmies, 01.06.2010.

 1. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Meinasin rakentaa moraalipohdinnan. Jos moraalia miettii niin pitää ensiksi katsoa olosuhteita missä ollaan. Hyvissä oloissa moraali on kunnossa, mutta kun ne olosuhteet alkaa heiketä pitää moraalista jo tinkiä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2015
 2. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,572
  Tykkäykset:
  4,301
  Pisteet:
  1,286
  Olet oikeassa, ihmisten moraali on muuttuva suure.
   
 3. Mainos 4. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,310
  Pisteet:
  316
  Kiinan teollisuudesta jälleen ikäviä lukuja
  Talous 1.10.2015 9:10

  Heidi Asplund

  Helsingin Sanomat

  Kiinan teollisuustoiminta jatkoi syyskuussa kutistumistaan. Kiinan valtion virallisen teollisuuden ostopäällikköindeksin mukaan teollisuustoiminta kutistui hieman jo toisena peräkkäisenä kuukautena pysyen kolmen vuoden pohjalukemissa.

  REUTERS
  [​IMG]
  Naiset työskentelivät elektroniikkatehtaassa Wuhanissa Kiinassa heinäkuussa.
  Ostopäällikköindeksi kertoo talouden toimeliaisuudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Yli viidenkymmenen pisteen indeksiluku tarkoittaa kasvua ja alle viidenkymmenen jäävä luku supistumista.

  Syyskuussa ostopäällikköindeksi oli 49,8. Tulos oli kuitenkin hieman parempi kuin sijoittajat odottivat.

  "Se kertoo melko heikosta sisäisestä ja ulkoisesta kysynnästä ja että teollisuussektoriin kohdistuu yhä melko suuria alaspäin vetäviä paineita", Kiinan tilastokeskuksen virkamies Zhao Qinghe sanoi Reutersille.

  Huonon kysynnän vuoksi teollisuusyritykset jatkoivat irtisanomisia.

  Kiinan tilastokeskuksen virallinen tilasto kertoo suurten teollisuusyritysten tilanteesta. Reilu viikko sitten julkaistiin luotettavampana pidetty yksityinen Caixin/Markitin ostopäällikköindeksi, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin kiinalaisyrityksiin. Sen antama kuva Kiinan teollisuuden tilasta oli huomattavasti huonompi.

  Caixin/Markitin indeksi laski jo seitsemättä kuukautta peräkkäin ja on alhaisimmalla tasollaan yli kuuteen vuoteen.

  Kiinan talous kasvaa hitainta tahtiaan 25 vuoteen. Maan virallinen kasvuennuste tälle vuodelle on seitsemän prosenttia, mutta kasvun pelätään jäävän alhaisemmaksi.

  __________________________________________________________________________________________________________________


  Kiina saattaa olla taas yhdessä historiansa taitekohdassa. Markkinoiden saturoituminen pistävät kiinalaistuotteiden kysynnän kasvulle ennemmin tai myöhemmin odotetun stopin; Maailmasta ei yksinkertaisesti enää riitä ostohaluisia ihmisiä kiinalaisille kulutustavaroille. Maailmanlaajuinen taantuma on saattanut tuoda tämän hetken iloksemme etuajassa, mene ja tiedä. Toisaalla koko Kiinan talouskasvun jatkunut palkkainflaatio on syönyt ja syö koko ajan kiinalaisten kilpailukykyä. Kommunistinen puolue on ostanut suosionsa jatkuvasti kohoavalla elintasolla ja koska kouluttamattoman kulinkin ostovoimasta on täytynyt pitää huolta, palkkakuilu länkkäreitten ja kiinalaisten välillä on kaventunut, osittain jo kadonnut. Nettikommenteissa ärsyttämistarkoituksessa viljelty 500 USD kuukausipalkalla työskentelevä kiinalaisinsinööri on edelleen olemassa mutta yhtä lailla hän on edelleen vain sen viiden sadan arvoinen, jos sitäkään. Länsimaisilla standardeilla työskelevä kielitaitoinen ja kansainvälisissä projekteissa oikeasti työskentelemään kykenevä kiinalaisasiantuntija tuntee arvonsa eikä tyydy yhtään länkkärikolleegojaan pienempään korvaukseen. (Sama muuten pätee kaikkiin ns. "halpatyömaiden" terävimpiin osaajiin.)

  Kiina on uhmannut vuoden 2008 kriisin jälkeen näennäisesti keikkia talouden lainalaisuuksia, jos taloudesta semmoisia on löydettävissä. Kiinan jatkuvan kasvun takana on kuitenkin varsin yksinkertainen selitys, Kiina on pitänyt talouttaan kasvu-uralla massiivisten lainojen avulla. Kiinan valtio ei ole pahemmin velkaantunut mutta kiinalaisyritykset - joista suurimmat ovat valtionyhtiöitä - ovat velkaantuneet senkin edestä. Yleisimmän arvion mukaan Kiinan velkataakka kokonaisuudessaan, siis valtion ja yksityissektorin yhteenlaskettu velka, vastaa suuruudeltaan kahdeksan kertaa maan bruttokansantuotetta. (!!!) Pahimmin velkaantuneitten joukossa on muun muassa useita valtio-omisteisia terästehtaita jotka ovat poliittisista syistä rankasti ylimiehitettyjä ja siksi täysin kilpailukyvyttömiä ilman valtion massiivista (piilo)tukea. 1950-luvulta perityvissä tehtaissa työllistyy jokaisessa satoja tuhansia kiinalaisia joten näiden yritysten nurinmeno ei tule kysymykseen. Sama dilemma on monilla muillakin teollisuudenaloilla, kommunistisen taloudenpidon ajatus oli tarjota ihmisille ensisijaisesti työpaikkoja, sitoa ihmismassat työhönsä tehtaisiin niin, ettei yhteiskunnallisille levottomuuksille ole kasvualustaa.

  Tätä taustaa vasten venäläispropakandan rummuttama ajatus Kiinan ja Venäjän (länsivastaisesta) yhteisrintamasta mm. Syyriassa on järkeä vailla: Kiina hyötyy taloudellisesti halvasta öljynhinnasta ehkä enemmän kuin mikään muu maailman merkittävimmistä talouksista ja Venäjän sotaseikkailuihin osallistuminen olisi suoraan Kiinan etujen vastaista. Suursota Lähi-Idässä heikentäisi entisestään maailmantalouden tilaa, vähentäisi kiinalaisten tuotteiden kysyntää ja nostaisi energian hintoja.

  Vaikka kiinan presidentin Xi Jinpinginin sanotaan ihailevan Putinin autoritaarista johtamistapaa, Kiinan hallinto ei ole presidenttikeskeinen Venäjän tapaan ja Maon esimerkistä viisastuneena kiinalaiset ovat kierrättäneet esimerkillisesti ylintä johtoaan ja päätöksenteko tapahtuu kollektiivisesti jos kuitenkin ilmeisen pienen piirin sisällä. Rasitteeksi muuttunut presidenttikin voidaan syrjäyttää varsin eleettömästi.

  Yhdysvaltojen terävöitynyt kielenkäyttö mm. kiinalaisten harrastamaa ilmeisen valtiojohtoista yritysvakoilua kohtaan merkitsee aivan varmasti sitä että kiinalaisteknologian kehittäminen ei jatkossa voi enää perustua yhtä vahvasti varastettuihin piirustuksiin. Ja kopioija on aina vääjäämättä askeleen-pari jäljessä. Kiinan, kuten minkään muunkaan maan oma tiede taas ei pysty kehittymään umpiossa hallinnollisteten päätösten ruokkimana ja ohjaamana ilman akateemista vapautta ja vikata vuorovaiutusta muun maailman kanssa. Ja nämä yhteydet tuovat mukanaan keskusjotoiselle valtiolle kiusallisia ajatuksia mm. demokratiasta, kansalaisoikeuksista ja poliittiista vapauksista.

  Pitkällä tähtäimellä Kiinan suurimmaksi haasteeksi saattaa muodostua länsimaisten kulutustottumusten muuttuminen väestön ikääntyessä ja paikallisen tuotannon arvostuksen noustessa uusien teknologioitten kehittyessä. Pikavalmistusmenetelmät tuovat yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan tässä ja nyt valmistettujen tuotteiden kokonaiskustannukset lähelle teollisesti valmistettujen massatuotteuden tasoa. Kiina ei voi myöskään paeta maantiedettä, se on aina kaukana tärkeimmistä asiakkaistaan ja kuljetuskustannukset eivät ainakaan laske nykyisestä.

  Kiinan kehitystä on mielenkiintoista seurata. Kiina on suurvalta mutta itse en lähtisi nostamaan Kiinaa maailam johtajaksi. Veikkaan etteivät kiinalaiste itsekään ole kiiinnostuneita mistään maailmanpoliisin asemasta. Koko maailman tavaratalon asema tuntuisi luontevammalta.
   
 5. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,533
  Tykkäykset:
  21,143
  Pisteet:
  1,286
  Kiinan kommunistipuolueen uudet säännöt: Kiellettyä on mässäily, irstailu ja golf

  Kiinassa on 88 miljoonaa kommunistipuolueen jäsentä. Heille asetetut käytössäännöt puuttuvat voimakkaasti heidän henkilökohtaiseen elämäänsä. Kiina haluaa, että puolueen jäsenet viettävät esimerkillistä elämää.

  http://yle.fi/uutiset/kiinan_kommun...ellettya_on_massaily_irstailu_ja_golf/8399500
  Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitea on uudistanut jäsenistönsä käytössääntöjä. Puolue haluaa, että sen jäsenistö toimii esikuvallisesti muuhun kansaan nähden. Puolueen jäsenyys edellyttää nuhteetonta käytöstä.

  Ensi kertaa puolueen käytössäännöt on määrätty koskemaan kaikkia puolueen 88 miljoonaa jäsentä, kertoo virallinen uutistoimisto Xinhua.

  Käytössäännöt on ensisijaisesti laadittu kitkemään Kiinassa rehottavaa korruptiota. Säännöissä määrätäänkin puolueen jäsenet työskentelemään epäitsekkäästi, erottamaan yksityinen ja julkinen etu toisistaan, ja toimimaan julkisen edun hyväksi.

  Vanha säädöstö miellettiin Kiinassa epäkäytännölliseksi, sillä monet pykälät olivat päällekkäisiä maan rikoslain kanssa. Rikoslain ja puolueen sääntöjen erotteleminen oli hankalaa. Tästä syystä uusista säännöistä on poistettu monia pykäliä, jotka koskivat lahjontaa, korruptiota ja vallan väärinkäyttöä.

  Puolueen tiedotteen mukaan uusien sääntöjen moraalista kuria koskevat kohdat ovat nyt tiukempia kuin laki. Puolueen jäseniä kannustetaan vaatimattomaan elämäntapaan ja vastustamaan kaikenlaista huikentelevaisuutta. Puolueen jäsenten on paitsi oltava poliittisessa toiminnassaan rehellisiä, myös kehittämään omaa luonnettaan ja viettämään harmonista perhe-elämää.

  Aivan uusina pykälinään kommunistisen puolueen säännöissä jäseniltä kielletään kohtuuton syöminen ja juominen sekä golfinpeluu.

  Vanhoissa säännöissä puututtiin seksielämään kieltämällä rakastajien tai rakastajattarien pitäminen ja aviorikokset. Uudet säännöt menevät pitemmälle. Uuden muotoilun mukaan kiellettyjä ovat "sopimattomat seksuaaliset suhteet muiden kanssa".

  Lisäksi uudet säännöt kieltävät puoluetta hajottavien ryhmäkuntien muodostamisen puolueen sisälle ja vallan väärinkäyttämisen etujen saamiseksi omille perheenjäsenille tai henkilökunnalle. Puolue kieltää myös pimittämästä sellaisia henkilökohtaisia asioita, joiden pitäisi tulla puolueen tietoon.

  Puolue tähdentää, että kaikkien jäsenten on lujitettava sitoutumistaan kommunismin ihanteisiin ja sosialismiin kiinalaisilla erityispiirteillä.
   
 6. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,310
  Pisteet:
  316
  Sotaretket rassaavat Kiinaa: Putin uhkaa hukata ison liittolaisen
  Sunnuntai 25.10.2015

  Sotatoimet Syyriassa ja Ukrainassa hiertävät Kiinaa, Venäjän vahvaa liittolaista, kertoo Foreign Policy - lehti.

  Venäjän ja Kiinan varsin yhtenäinen rintama on rakoilemassa, uutisoi ulkopolitiikkaan perehtynyt Foreign Policy -lehti.

  YK:n turvallisuusneuvostossa Kiina on perinteisesti vetänyt Venäjän kanssa yhtä köyttä.

  Veto-oikeuttaan käyttäen kaksikko on useita kertoja torpannut yhtenä rintamana esimerkiksi Syyrian presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämiseen tähdänneet päätöslauselmat.

  Pääasiassa nimettömiin diplomaattilähteisiin tietonsa perustavan Foreign Policyn mukaan maiden välejä hiertävät nyt etenkin Vladimir Putinin sotaretket Syyriassa ja Ukrainassa.

  Syyriassa Assadin hallintoa tukeva Venäjä on pommittanut terroristijärjestö Isisiä ja siinä sivussa myös muita kapinallisryhmiä. Itä-Ukrainassa se lännen mukaan tukee separatisteja. Venäjä tosin on kiistänyt syytökset toistuvasti.

  Foreign Policyn haastatteleman diplomaattilähteen mukaan kiistakapuloiden määrä kasvaa.

  - Kiinan intresseissä ei ole se, että Venäjä voi miehittää Krimin tai tarjota näinkin vahvaa sotilaallista tukea Assadille.

  - Jotain on todella tapahtumassa, diplomaatti arvioi maiden välejä lehdelle.

  "Järkiavioliitto"

  Toisen Foreing Policyn haastatteleman diplomaatin mukaan juopaa syventää se, että vankan jaetun ideologian sijaan Venäjä ja Kiina ovat pikemminkin "järkiavioliitossa".

  - Mutta Venäjän ja Kiinan intressit eivät aina kohtaa, eivätkä ne voi aina äänestää yhdessä, diplomaatti sanoo lehdelle.

  Eripuraa voivat kylvää etenkin Xi Jinpingin johtaman Kiinan taloudelliset intressit. Viime aikoina se on kasvattanut kaupankäyntiään esimerkiksi Ukrainan kanssa.

  Kauppakumppaneita löytyy niin ikään Lähi-idästä. Siksi Peking kaipaisi Foreign Policyn mukaan Venäjän pommituskampanjan sijaan pikemminkin aiempaa uutterampaa diplomaattista ponnistelua myös Syyriassa.

  YK:n turvallisuusneuvostossa yhteinen rintama ei olekaan enää poikkeuksetta pitänyt.

  Venäjä joutui lehden mukaan yksinään teilaamaan esimerkiksi suunnitelmat saattaa Itä-Ukrainassa MH17-matkustajakoneen pudottajien saattamisesta vastuuseen sotarikoksista. Kiina äänesti tyhjää.

  Syyskuussa kiinalaisdelegaatio ilmoitti Foreign Policyn lähteiden mukaan Ukrainan ulkoministerille olevansa valmis äänestämään maan turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Venäjä taas kampanjoi turhaan torpedoidakseen Ukrainan toiveet.

  "Globaali peluri"

  Orastavasta juovasta ja yksittäisistä erimielisyyksistä huolimatta yksi Foreign Policyn diplomaattilähteistä pitää dramaattisia muutoksia Venäjän ja Kiinan väleissä epätodennäköisinä.

  Toisaalta Yhdysvallat on lehden mukaan länsiliittolaisineen rohkaissut Kiinaa ottamaan etäisyyttä Putinin Venäjään. USA:n intresseissä on kasvattaa näin Venäjään kohdistuvaa painetta, jotta se luopuisi Ukrainaa ja Syyriaa koskevista suunnitelmistaan.

  Pidemmällä tähtäimellä juuri Ukraina ja Syyria rasittavat Kiinan ja Venäjän välejä, sanoo Brookings-instituutin Kiinan ulkopolitiikkaan perehtynyt tutkija Philippe Le Corre Foreign Policylle.

  - Ne eivät ole niin monesta asiasta samaa mieltä.

  - Venäjän talous kärsii, ja Kiina taas ei halua eristäytyä lännestä, koska se haluaa globaaliksi peluriksi.

  Venäjän presidentin kantilta suunta on huolestuttava. Parhaillaan Putin kaipaisi ystäviä kenties kipeämmin kuin koskaan.

  Lähde: Foreign Policy
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 7. FinnNSF

  FinnNSF Eversti Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,745
  Tykkäykset:
  2,538
  Pisteet:
  316
  Aika iso juttu tämä. Olen pitänyt tätä politiikkaa yhtenä historian suurimmista ekoteoista. Saapa nähdä miten jatkossa käy. Toivottavasti tarpeeksi monta kiinalaista on päässyt jo sen verran vaurauden makuun että Kiina jatkaa matkaa matalan syntyvyyden teollisuusmaana.

  http://yle.fi/uutiset/kiina_lopettaa_yhden_lapsen_politiikan/8416570

  Kiina lopettaa yhden lapsen politiikan
  Yhden lapsen politiikka otettiin käyttöön vuonna 1980.
  [​IMG]
  Kuva: Jerome Favre / EPA
  Kiinaa hallitseva kommunistinen puolue ilmoitti torstaina, että maan yhden lapsen politiikasta luovutaan. Vastedes kaikille perheille sallitaan kaksi lasta.

  Monien vähemmistöjen on jo aiemmin annettu poiketa säännöstä, joka otettiin virallisesti käyttöön vuonna 1980.

  Käytäntöä höllättiin jo vuonna 2013, kun kaupungeissa asuville pariskunnille annettiin lupa hankkia toinen lapsi, jos toinen vanhemmista oli perheensä ainoa lapsi.

  Politiikasta luopumiselle ei annettu välittömästi aikataulua.

  Asiasta päätettiin osana kommunistisen puolueen nelipäiväistä kokousta, jossa käsiteltiin maan seuraavaa viisivuotissuunnitelmaa. Puolueen keskuskomitea hyväksyi käytännöstä luopumisen osana presidentti Xi Jianpingin talouden elvyttämissuunnitelmaa.

  Maan väestö ikääntyy, poikamiesten määrä kasvaa
  Kiinan viranomaiset ovat olleet jo jonkin aikaa huolissaan siitä, että yhden lapsen politiikka muuttaa maan väestörakennetta rajusti. Maan tuoreiden väestöennusteiden mukaan Kiinan väkiluvun ennustetaan vähenevän 1,37 miljardista 1,3 miljardiin vuoteen 2050 mennessä. Myös maan työikäisten ihmisten määrä vähenee samalla kun eläkeläisten määrä kasvaa ja kansan sukupuolijakauma on vääristynyt.

  Noin 30 prosenttia kiinalaisista on yli 50-vuotiaita. Naimattomien miesten määrän puolestaan odotetaan nousevan 20 miljoonaan vuoteen 2020 mennessä.

  Yhden lapsen politiikkaa on valvottu usein hyvin tiukasti. Perheet, jotka ovat rikkoneet sääntöä, ovat saaneet vähintään sakkoja ja jotkut ovat menettäneet työnsä asian vuoksi. Jotkut äidit on pakotettu aborttiin tai sterilisaatioon.
   
 8. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,966
  Tykkäykset:
  7,715
  Pisteet:
  1,286
  Maailmansota osa 3

   
 9. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,883
  Tykkäykset:
  3,200
  Pisteet:
  1,286
  RT ilmoittaa (jälleen kerran) että kiinalaiset olisivat ostaneet 24kpl SU-35 hävittäjiä. Ododtetaan ja katsotaan onko totta tällä kertaa.

  https://www.rt.com/news/322659-china-russia-su35-deal/
   
 10. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,533
  Tykkäykset:
  21,143
  Pisteet:
  1,286
  Jos ajatellaan noin niiku Kiinlaisten miesten kohdalta asiaa niin ei ollenkaan huono juttu :p
   
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 11. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,883
  Tykkäykset:
  3,200
  Pisteet:
  1,286
  28 terrorists killed in China’s Xinjiang province
  http://www.thehindu.com/news/intern...n-chinas-xinjiang-province/article7900109.ece
   
 12. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,883
  Tykkäykset:
  3,200
  Pisteet:
  1,286
  Kiinalaisia sotilaita jotka osallistuivat Xianjingissä tapahtuneeseen operaatioon.
  [​IMG]
   
  Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 13. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,533
  Tykkäykset:
  21,143
  Pisteet:
  1,286
  ja kaikkilla naama majoneesissa?
   
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,883
  Tykkäykset:
  3,200
  Pisteet:
  1,286
  China Again Tests Nuclear Hypersonic Missile
  http://freebeacon.com/national-security/china-again-tests-nuclear-hypersonic-missile/
   
  taantumu tykkäsi tästä.
 16. taantumu

  taantumu Kapteeni

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  773
  Tykkäykset:
  1,021
  Pisteet:
  76
  Näiden hypersoonisten ohjusten pelätään aloittavan varustelukilvan joka voi käydä kalliiksi suurvalloille. Kiinalaiset ilmeisesti suunnittelevat näitä käytettävän konventionaalisena aseena sekä ydinkärjellä varusteltuna, jenkit vain konventionaalisena aseena. Kallis täsmäpommi tuollainen ballistisen ohjuksen kärjessä ammuttava vehje varmasti on. Nykyiset ohjuspuolustukset eivät noita helposti tiputa, mutta varmaan näitäkin vastaan keksitään järjestelmiä.
   
 17. taantumu

  taantumu Kapteeni

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  773
  Tykkäykset:
  1,021
  Pisteet:
  76
 18. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  804
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 19. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Linkissä on tuoreita satelliittikuvia. Savun määrän näkee zoomaamalla Kiinaan. Kestää vähän ladata koska sivu on ilmeisen iso.

  https://earthdata.nasa.gov/labs/wor...&t=2016-01-08&v=-270,-137.53125,270,137.53125

  Kiinan voimalaitokset röyhyää täysillä, kiinalaiset kuuli, että artti määrittää heidän taloutensa kasvua savun määrällä niin ne laittoi tuprutuksen täysille luodakseen vaikutelmaa rajusta talouskasvusta. Savun määrästä päätellen hyvin sujuu, röyhyt ovat niin runsaita.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2016
 20. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,310
  Pisteet:
  316
  Kiina
  Mirko Hurmerinta, 12:54
  Professori Kiinasta: Rikkaan maan ongelmat, köyhän maan budjetti

  Kiina on tällä hetkellä maailmantalouden ykköshuolenaihe. Talouskasvu hiipuu, velkataakka kasvaa ja osakemarkkinat rytisevät.

  Osakemarkkinoiden historiallisen pitkän nousujatkon jälkeen pelot finanssikriisin kaltaisesta romahduksesta nousevat monien mieliin.

  Sveitsiläisen IMD:n (International Institute for Management Development) professori Nuno Fernandes ei usko vastaavaan romahdukseen, mutta varoittaa maan ongelmista.

  Hänen mukaansa Kiinan massiivinen velkataakka on seurausta maan keskusjohdon tukemasta alhaisesta korkotasosta. Heikostikin tuottavia suuria infraprojekteja on rahoitettu halvalla velkarahalla. Tämä ei voi jatkua ikuisesti, sillä suuria projektejakaan ei riitä loputtomiin.

  Fernandes myös huomauttaa, että velkataakka ei ole Kiinan ainoa ongelma.

  Yksi maan suurimmista haasteista tulevina vuosina on huoltosuhteen heikentyminen, mikä on seurausta pitkään jatkuneesta yhden lapsen politiikasta. Sosiaali- ja terveysmenot tulevat näin ollen kasvamaan rajusti.

  "Kiinan budjettialijäämä on jo erittäin suuri. Sen on arvioitu olleen viime vuonna kolme prosenttia, mutta voi vain arvailla, kuinka suureksi se vielä paisuu", Fernandes sanoo IMD:n julkaisussa.

  Huomiotta ei Fernandesin mukaan kannata myöskään jättää Kiinan kasvavia ympäristöongelmia.

  "Kiinalla on edessään monia "rikkaan maan" ongelmia, mutta sillä on "köyhän maan" budjetti", Fernandes summaa.

  Fernandes uskoo, että Kiinalla on edessään hyvin samanlainen tie kuin Euroopalla finanssikrisiin jälkeen. Erityisesti pankkisektori, yritysten toimintamallit ja verotusjärjestelmä vaativat hänen mukaansa mittavia rakenteellisia uudistuksia.

  "Tämä ei tarkoita sitä, että Kiinan talous tulisi romahtamaan. Kaukana siitä. Talous tulee kasvamaan paljon hitaammin, mutta kuitenkin kasvamaan."

  Lisäksi, jos Kiina haluaa olla markkinatalous, täytyy sen Fernandesin mukaan hyväksyä, että valtion sekaantuminen markkinoihin johtaa umpikujaan. Heilunta kuuluu osana avoimiin markkinoihin.

  _________________________________________________________________________________

  Kiinan kommunistisen puolueen vallassapysyminen riippuu jatkuvasti paranevasta elintasosta: Keskiluokka luopuu poliittisista oikeuksistaan kun tilille tippuu koko ajan kasvava rahavirta. On sanottu että vakauden hinta on vähintään 7% vuotuinen kasvu ja tätä on ylläpidetty viimeiset vuodet massiivisella velanotolla.

  Viimeksi kun tarkistin niin Kiinalla oli velkaa (valtio, yksityiset + ennen kaikkea valtionyhtiöt) kahdeksan kertaa BKT:n verran.

  Saas nähdä mitä vielä tapahtuu.
   
  krd tykkäsi tästä.
 21. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,310
  Pisteet:
  316
  Talouskasvu

  Kiinan kamppailun vuosi - kasvutavoite karkaa yhä kauemmaksi
  http://www.talouselama.fi/uutiset/kiinan-kamppailun-vuosi-kasvutavoite-karkaa-yha-kauemmaksi-6246134

  Kiinan talouskasvu oli viime vuonna hitainta 25 vuoteen. Maan talous kasvoi valtiollisen tilastokeskuksen mukaan 6,9 prosenttia. Esimerkiksi vuonna 2007 Kiinan talous kasvoi huimalla 14,2 prosentin vauhdilla. Kiina on maailman toiseksi suurin talous. Sen talouskasvun hidastuminen on herättänyt pelkoja sijoittajissa ympäri maailman.

  Kiina on asettanut tavoitteeksi, että vuoteen 2020 mennessä maassa toteutuu niin sanottu kohtalainen hyvinvointi. Se tarkoittaa vuoden 2010 asukaskohtaisen bruttokansantuotteen kaksinkertaistamista. Tavoitteen saavuttaminen vaatii vähintään 6,5 prosentin vuosittaista talouskasvua.

  "Virallisiin kasvulukuihin on vaikea luottaa, sillä ne perustuvat keskushallituksen tavoitteisiin. Raportoitu kasvu on aina vähintään asetetun tavoitteen suuruinen", Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio sanoi Talouselämässä 1/2016.

  Kiinan talouskasvun hyytyminen liittyy osaltaan maan kasvumallin muutokseen: Kiina yrittää presidentti Xi Jinpingin johdolla siirtyä investointi- ja vientivetoisesta yhteiskunnasta kulutusyhteiskunnaksi. Talouskasvun jatkuminen on kohtalon kysymys Kiinan kommunistiselle puolueelle. Elintason nostaminen on merkittävin tapa pitää kansa tyytyväisenä ja hiljaisena. Kiinaan erikoistunut tutkimusyhtiö Gavekal Dragonomics ennustaa, että maan talouskasvu jää vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin kuuteen prosenttiin.

  "Hallituksen 6,5 prosentin kasvutavoite on tänä vuonna vaikea saavuttaa", tutkija Chen Long kirjoittaa raportissaan. Hänen mukaansa investoinnit ja teollisuustuotanto pysyvät Kiinassa tänä vuonna matalalla tasolla, eikä palvelusektorin vahvistuminen enää riitä tukemaan talouskasvua tarpeeksi voimakkaasti. Kun sekä teollisuus että palvelut ovat vaikeuksissa, kiinalaisten työntekijöiden asema heikkenee. Se heijastuu palkkakehitykseen ja kulutukseen.

  "Odotamme kuitenkin vaatimatonta hidastumista, emme isoa rysähdystä."

  Kansainvälinen valuuttarahasto IMF otti joulukuun alussa Kiinan juanin osaksi kansainvälistä valuuttakoriaan. IMF:n johtokunta arvioi, että juan on riittävän vapaasti käytettävissä ja sen rooli kansainvälisessä kaupassa niin merkittävä, että se voidaan ottaa reservivaluuttojen joukkoon. Päätös oli symbolinen voitti presidentti Xille, joka on vienyt Kiinan taloutta jatkuvasti kohti markkinavetoisempaa mallia.
   
 22. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,883
  Tykkäykset:
  3,200
  Pisteet:
  1,286
  CCTV haastatteli Bill Gatesia.
   

Jaa tämä sivu