Uutisia Kiinasta

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
In this video Craig Caffrey, Principal Analyst, IHS Jane's discusses what progress China has made in modernising its air force and examines how the Chinese aerospace industry is able to support the modernisation process.
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kiina_kieltaa_tv-47528

Kiina kieltää tv:stä homot, alkoholin, tupakoinnin ja irtosuhteet

Kiinan hallitus kieltää moraalittomana pitävänsä sisällön esittämisen, kertoo The Guardian.

Mitä muu maailma nyt Kiinasta ajattelee...?

Vastalauseena Kiinan toiminnalle EU- Suomi lisää ainakin muutamaa Kiinan Tv:ssä kiellettyä asiaa aloittaen homostelusta ja irtosuhteista joiden ohjelma- aikaa senkuin lisätään... :D
 

ctg

Ylipäällikkö
A Chinese man has pleaded guilty in a “years-long” conspiracy to hack into U.S. networks to steal sensitive information, including data on the C-17 cargo plane and fighter jet aircraft, the Justice Department announced Wednesday.

Su Bin, also known as Stephen Su and Stephen Subin, 50, a citizen and resident of the People’s Republic of China, pleaded guilty to the crime in the United States District Court for the Central District of California, according to a press release from the department.

A China-based businessman who worked in the aviation and aerospace fields, Su is accused of playing a role “in the criminal conspiracy to steal military technical data, including data relating to the C-17 strategic transport aircraft and certain fighter jets produced for the U.S. military,” it states.

The release didn’t specify which type of fighter aircraft, though American officials have long pointed to similarities in China’s latest designs as evidence of its successful theft of technical data from the U.S.
http://www.defensetech.org/2016/03/...-guilty-to-hacking-us-military-aircraft-data/
 
Pitkä analyysi: Kiina uhoaa Etelä-Kiinan merellä, politiikan jatkeena ”pienet siniset miehet”
Kiina käy parhaillaan kulissien takana kiihkeää diplomaattista painostuskampanjaa. Kiinan tavoitteena on muun muassa saada EU-maat vaikenemaan Etelä-Kiinan meren kireästä tilanteesta, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen.

Peking

Kiinassa uskotaan toiston tehoon ja tenhoon ulkopolitiikassa. Kiina on viime aikoina käyttänyt kaikki mahdolliset kulissien takaiset tilaisuudet valistaa muita maita lempiaiheestaan, Etelä-Kiinan merestä.

Kiihkeällä diplomaattisella väännöllä Kiina yrittää taivuttaa muita maita pysymään kaukana Etelä-Kiinan meren aluekiistoista. Kiina ei voi sietää muiden maiden kiinnostusta ongelmaan, jota se pitää sisäisenä asianaan.

Kiina on toistuvasti läksyttänyt muun muassa EU-maita siitä, että niiden pitäisi olla hyvin varovaisia puhuessaan Etelä-Kiinan merestä.

Viesti on suunnattu ennen kaikkea suurille EU-maille, Britannialle, Ranskalle ja Saksalle, mutta koskee yhtä lailla Suomen kaltaisia pienempiä maita.

Itse asia on vakava: kiistaan Etelä-Kiinan meren omistuksesta ovat sotkeutuneet kaikki sen rantavaltiot, mutta muskeliensa ansiosta juuri Kiina tekee mitä haluaa.

Miljoonien neliökilometrien merialue on erittäin kalaisa, ja sen pohjan alta uskotaan löytyvän valtavat öljy- ja kaasuvarat...Kiina pitää koko aluetta omanaan ja käyttäytyy sen mukaan. Kiina on viime vuodet linnoittanut asemiaan merialueella rakentamalla riutoista saaria ja varustamalla saaria yhä järeämmällä kalustuksella.

Ulkopolitiikkansa jatkeena Kiina käyttää kalastuslaivastoaan sekä sen mukana puolisotilaallisia joukkoja, joita on Venäjän pienten vihreiden miesten tyyliin sanottu Kiinan pieniksi sinisiksi miehiksi.

Maaliskuussa kiinalaiset kalastuslaivastot joutuivat välikohtauksiin sekä Malesian että Indonesian kanssa.

Kun muut maat eivät mukisematta hyväksy Kiinan aluevaatimuksia, Kiina muuttaa maisemaa niin, että sen valtaukset olisivat käytännössä pysyviä.

Niin ne erittäin todennäköisesti ovatkin, vaikka kukaan ei sellaista myönnä ääneen.

Sellaista mahtia ei taida maailmasta enää löytyä, joka häätäisi Kiinan rakentamiltaan saarilta, tai edes kiinalaisyritykset niitä ympäröiviltä merialueilta, vaikka kansainvälisen yhteisön mielipide alueen omistuksesta kallistuisi mihin tahansa suuntaan.Jatkuu...

http://yle.fi/uutiset/analyysi_kiin...tiikan_jatkeena_pienet_siniset_miehet/8815318
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kiina on iso maa kun lumen lisäksi tuiskuaa hiekkaakin....

 

krd

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Kiina jäädytti suhteensa Taiwanin kanssa, kiristyvää:
Kiina ilmoittaa katkaisseensa kaiken yhteydenpidon Taiwanin kanssa, koska saarivaltion hallitus ei tunnusta Kiinan yhtenäisyyttä. Suhteet manner-Kiinan ja Taiwanin välillä ovat kylmenneet tuntuvasti tammikuun jälkeen, kun Taiwanissa valittiin presidentiksi Tsai Ing-wen. Kiina epäilee Tsain ajavan Taiwanin itsenäisyyttä.

Peking ja Taipei ovat käyneet virallisia keskusteluja säännöllisesti vuodesta 2014 alkaen, mutta nämä on nyt lopetettu, Kiina ilmoitti.
http://www.pohjolansanomat.fi/ulkomaat/kiina-jaadytti-suhteensa-taiwanin-kanssa/
 

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kiinalainen Tyyppi-039A ydinsukellusvene Malakan niemimaalla.

 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jättimäisen havaintolaitteen viimeinen pala loksahti paikoilleen – Yhdysvallat epäileväinen Kiinan aikeista

Vast-nimisen radioteleskoopin on Kiinan tiedotusvälineiden mukaan määrä aloittaa toimintansa syyskuussa, kirjoittaa BBC.

Teleskoopin nimi tulee sanoista Five hundred meter Aperture Spherical Telescope, joilla kuvataan sen 500 metrin halkaisijaa. Laitetta on uutistoimisto Xinhuan mukaan tarkoitus käyttää avaruuden tutkimiseen ja maapallon ulkopuolisen elämän etsimiseen.

Teleskooppiprojektin kustannukset ovat noin 1,2 miljardia Kiinan juania eli noin 162 miljoonaa euroa. Projekti alkoi vuonna 2011.


Kiinan Kansallisen tähtitieteellisen observatorion Zheng Xiaonian sanoi, että teleskooppia on seuraavaksi tarkoitus alkaa säätää käyttökuntoon ja koekäyttää.

Toimintakuntoon päästyään Fast tulee korvaamaan Puerto Ricossa sijaitsevan Arecibon radioteleskoopin, joka on tällä hetkellä maailman suurin. Sen halkaisija on 305 metriä.

Kiina on sanonut avaruusohjelmansa tarkoitusten olevan rauhanomaisia. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan Kiina olisi kuitenkin pyrkinyt kehittämään laitteistoa, jonka avulla se kykenisi kriisien sattuessa estämään vihollisiaan käyttämästä avaruudessa toimivaa laitteistoa.
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Varaosakauppaa kiinan malliin... o_O

Karmaiseva raportti: Kiina teloittaa poliittisia vankeja ja vähemmistökansalaisia sisäelinsiirrännäisten vuoksi
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...alaisia-sisaelinsiirrannaisten-vuoksi/5986368
Ei ole uusi juttu. Taannoin oli juttua siitä, että Kiinalaiset lopettivat niskalaukaukset teloitustapana, koska se pilaa silmistä saatavat siirrännäiset. Nykyään on käytössä myrkkyruiske ja homma on viety niin pitkälle, että teloituksia ei tehdäkään vankiloissa, vaan siihen on omat "ambulanssit", joissa on kätevä ottaa osat talteen.
 

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tyyppi-094A valokuvattu. paranneltu versio Tyyppi-94 boomerista.
After the recent revelation that China has a new variant of its Shang-class (Type 093) nuclear-powered attack submarine (SSN), new images suggest there is at least one Jin-class (Type 094) nuclear-powered ballistic missile submarine (SSBN) with similar modifications, called the Type 094A by some Chinese sources.

Revealed in Chinese online forums in late June, the modified SSN - called by some the Type 093B - features a redesigned sail that favours a rounder top area over navigation windows. The boat also features hydrodynamic improvements such as a smooth slope for the front top and the use of a small fillet at the front base of the sail that reduces flow noises.
http://www.janes.com/article/62282/images-show-possible-new-variant-of-china-s-type-094-ssbn

 
Nykyään on käytössä myrkkyruiske ja homma on viety niin pitkälle, että teloituksia ei tehdäkään vankiloissa, vaan siihen on omat "ambulanssit", joissa on kätevä ottaa osat talteen.
Kun systeemi tekee rahaa kuolemantuomioilla, sopii epäillä, että se vaikuttaa myös rangaistusasteikkoon. Toisin sanoen, osa saa kuolemantuomion, jotta joku toinen saa rahaa. USA:ssa on hieman samansuuntaista. Yksityiset vankilat ovat siellä miljardien bisnes, ja niiden väitetään lobbaavan kovien rangaistusten puolesta.
 

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Kiinalaisten uusin lentovene. Erittäin kätevä "riuttalinnojen" huoltamisessa.
China’s first homegrown amphibious aircraft - the AG600 - has made its debut in Zhuhai City, Guangdong Province. It's been under assembly for more than a year. The seaplane is powered by four turboprop engines. With a maximum takeoff weight of over 53 tons, and an operational range of 4,500 kilometers, this engineering feat surpasses seaplanes from other countries, including Japan and Russia. CCTV's Ge Yunfei reports from the southern city of Zhuhai.