Uutisia Myanmarista

Lääkärit on aloittanut lakon ja kansa on oppinut vuodesta 2007 pysymällä pois kadulta. Mielenosoitukset hoituu kotoa käsin helvetinmoisen metelin kera..viime yön Yangonissa paukkui kattilat yms.
 
On se jännä, kun joka jutussa nostetaan muslimit esiin. En ole nähnyt ensimmäistäkään juttua juntan taisteluista Kachinien kanssa.
....

Myanmarissa vähemmistöt pelkäävät sotilasvallankaappauksen lisäävän väkivaltaa, kirjoittaa muun muassa qatarilainen uutiskanava al-Jazeera.

Vuonna 2017 maan asevoimat aloitti länsirannikolla sijaitsevassa Rakhinen osavaltiossa niin kutsutun "puhdistusoperaation", jonka seurauksena tuhansia ihmisiä on kuollut ja satoja tuhansia on paennut naapurimaa Bangladeshiin. Suurin osa paenneista on rohingya-muslimeja. Suu Kyi ja hänen hallintonsa eivät tehneet paljoakaan vuonna 2017 alkaneen vainon pysäyttämiseksi. Sen sijaan Suu Kyi puolusti Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa maan asevoimien toimia.

 
Hyvää tietoa tämän hetkisestä tilanteesta. Vpn-kautta yhteydet toimii.

Yangonissa isohko mielenosoitus käynnissä, autot soittavat torvia ja meteli on kova.

12.2 suunnitteilla suurmielenosoitus kiinalaisen uudenvuoden varjolla, saa nähdä miten reagoivat.

Juttu:
 

Myanmarin väkivalta kiihtyy, kaksi poliisin ampumaa mielenosoittajaa kriittisessä tilassa​

  • STT
Myanmarissa kaksi mielenosoittajaa on kriittisessä tilassa sen jälkeen kun poliisi ampui heitä eilen maan pääkaupungin Naypyidawin mielenosoituksissa.

 
Paikallisten lähteiden mukaan vankien vapauttaminen tapahtui jo vallankaappauksen alkupäivinä ja osalle vapautetuista on annettu agitaatio tehtävä ehdoksi.
Sama tapahtui -88. Pitää saada tilaa vankiloihin=armahdus

Myanmar armahti yli 23 000 vankia – vapautettujen joukossa 55 ulkomaalaista​


Tänään klo 7:03

Myanmarin sotilasjuntta on armahtanut tuhansia vankeja.

Yhdysvallat on asettanut uusia pakotteita Myanmarin sotilasjuntan johtohenkilöille.
Yhdysvallat on asettanut uusia pakotteita Myanmarin sotilasjuntan johtohenkilöille.

Yhdysvallat on asettanut uusia pakotteita Myanmarin sotilasjuntan johtohenkilöille. EPA/AOP

Myanmarin sotilasjuntta on armahtanut yli 23 000 vankia. Asiasta ilmoittaa maan valtiollinen media vahvistaen, että vapautettujen vankien joukkoon lukeutuu 55 ulkomaalaista.

Joukkoarmahdukset ovat maassa yleisiä merkkipäivinä, jotta maan täysiä vankiloita saadaan tyhjennetyiksi. Tämä perjantai on maassa yleinen vapaapäivä.

Myanmarin armeija kaappasi vallan 1. helmikuuta. Samalla maan johtaja Aung San Suu Kyi ja presidentti Win Myint pidätettiin. Suu Kyitä ei ole tämän jälkeen nähty julkisuudessa, mutta hänen kerrotaan voivan hyvin.

Suu Kyin ja Myintin lisäksi armeija pidätti yli 260 ihmistä, joista suurin osa on edelleen kiinniotettuina.

Yhdysvallat on vaatinut kaikkien vallankaappauksen yhteydessä vangittujen, mukaan lukien Suu Kyin, vapauttamista.

Presidentti Joe Biden ilmoitti keskiviikkona katkaisevansa sotilasjuntalta pääsyn yli miljardin dollarin varoihin. Lisäksi Yhdysvallat on asettanut uusia pakotteita sotilasjuntan johtohenkilöitä vastaan.

 
Tankit kadulla... Lisäksi koillisosan rajakaupungissa (Tachileik) eilen iltana melkoista rytkettä kadulla, kuin olisi sota käynnissä.

Myanmarissa osoitetaan taas mieltä – sotilasjunttta katkaisi internetin ja lähetti joukkoja kaduille​


Myanmarin suurimmassa kaupungissa Yangonissa on osoitettu maanantaina jälleen mieltä internetkatkon ja joukkojen kaduille lähettämisen jälkimainingeissa. Kaksi viikkoa sotilasvallankaappauksen jälkeen sadat insinööri- sekä tekniikan alan opiskelijat olivat kokoontuneena kaupungin pohjoisosaan.

 
Tämä taitaa kääntyä rumaksi niin kuin aina ennenkin..

Armeija perui lauantaina lain, joka edellyttää oikeuden päätöstä, jos pidätettyjä pidetään pidätettynä yli 24 tuntia. Samalla helpotettiin kotietsintöjen tekoa. Seitsemästä opposition aktivistista annettiin pidätysmääräys.
 
Juntta on keksinyt huippu idean lakkoilun lopettamiseksi. Yrittivät kerätä ihmisiä töihin, lupasivat ruuan ja ylläpidon työtä vastaan...

Tähän voisi liittää kuvan "työn vapauttavasta" ominaisuudesta
 
Yangonissa alkaa olla lähes sotatilaa vastaavaa tilanne. Viranomaiset ampuu melko surutta ja osalla ihmisistä esiintyy puutetta ruuasta, kun ei uskalla liikkua summittaisen ampumisen vuoksi.
 
Nyt tulee huolestuttavia uutisia suurista kaupungeista.
Armeijan sotilaat esiintyvät poliiseina, huoltoa heillä ei ole ja heille on ilmeisesti annettu vapaat kädet ryöstää jne.
Kuuluu tosi karuja tapauksia.

Heimojen alueilla on rauhallista tässä suhteessa, koska heimojen armeijat (Karenni jne.) on luvannut vastata voimalla.

27.3 on armeijan juhlapäivä ja on esitetty arveluja, että armeija pyrkii ratkaisemaan asian ennen ko. päivää, jotta voisivat esiintyä "voittajina".

Viesti tullut omien yhteyksien kautta.
 
Aika karua meininki siellä on ollut videoiden peruusteella jo viikkoja. Hakkaavat surutta ihmisiä kadulle ja raahaavaat ruumiita kadulla pois silmistä. Ihmisiä ammutaan kohti kun ne kuvaavat kotinsa parvekkeelta jne.
 
Nyt on vain ajankysymys milloin repeää kunnolla.
Kachinin armeija on hyökännyt armeijan tukikohtaan, 20 sotilasta saanut surmansa.
Toiset heimoarmeijat on liittymässä mukaan.
 
Nyt on vain ajankysymys milloin repeää kunnolla.
Kachinin armeija on hyökännyt armeijan tukikohtaan, 20 sotilasta saanut surmansa.
Toiset heimoarmeijat on liittymässä mukaan.

Sotilastukikohdan ilmeinen kukistaminen tarkoittaa lisää aseistusta. Näin se kansannousu perinteisesti aloitetaan.

Edit: Armeija laittanut lentokoneita toimiin tuolla rintamalla.
 
Sotilastukikohdan ilmeinen kukistaminen tarkoittaa lisää aseistusta. Näin se kansannousu perinteisesti aloitetaan.

Edit: Armeija laittanut lentokoneita toimiin tuolla rintamalla.

Niin näkyi tekevän.

KIA ilmoitti aloittavansa toimet junttaa vastaan, jos he eivät lopeta väkivaltaa.
Juntan sikailu jatkuu esim. Yangonissa ja tämä heimoarmeijoiden yhteenliittymä tulee sitomaan juntan resursseja merkittävästi.

Ei hyvältä näytä, kertakaikkisesti..
 
No niin, nyt se sitten repesi...

Viisi minuuttia sitten tulleen viestin mukaan kuolleita olisi jo yli 80.. väkijoukko on suluttanut poliisit/armeijan kolmen sillan väliin ja armeija ampuu täysillä väkijoukkoon edelleen järeällä konekiväärikalustolla.
Väkijoukko on aseistautunut ja odottaa poliisien ammusten loppumista.

Armeija on hyökännyt myös sairaalaan.

Massiiviset joukkojen siirrot Yangoniin käynnissä.

Kiina on avustamassa junttaa nettisulun kanssa, mutta ei vielä ole onnistunut.

 
Sunnuntaina mielenosoittajat polttivat kiinalaisomisteisia tehtaita maan suurimman kaupungin Yangonin tekstiilituotantoalueella. He olivat aseistautuneet lähinnä kepeille ja veitsillä, käyttäen roska-astioiden kansia kilpinä, AFP kertoi.

Kiinan suurlähetystö vaati kenraaleja pysäyttämään väkivaltaisuudet, rankaisemaan syyllisiä ja pitämään sekä ihmiset että omaisuuden turvassa. Reutersin mukaan kiinalainen Global Times -lehti kertoi, että 32 kiinalaistehdasta sabotoitiin. Aineelliset vauriot olivat lehtiväitteen mukaan 37 miljoonaa USA:n dollaria. Kahden kiinalaisen työntekijän kerrotaan haavoittuneen.

Myanmarissa tähän mennessä rajuin verilöyly – ”Juntta on paljastanut hampaansa ja todelliset kasvonsa”​


 
Back
Top