Uutisia Myanmarista

Myanmarissa tähän mennessä rajuin verilöyly – ”Juntta on paljastanut hampaansa ja todelliset kasvonsa”​


Jaa jaa, saattaapi tulla ongelmia Burman ja Kiinan väleihin tulevaisuudessa kunhan kenraaleista aika jättää. :unsure:
 
Jaa jaa, saattaapi tulla ongelmia Burman ja Kiinan väleihin tulevaisuudessa kunhan kenraaleista aika jättää. :unsure:
Kapinalliset kenraalit on uusiutuva luonnonvara. Eversteistä puhumattakaan.
 
Kapinalliset kenraalit on uusiutuva luonnonvara. Eversteistä puhumattakaan.
Ongelma juontaa siitä, että tuleva polvi olisi valmis luopumaan armeijan 25% edustajanpaikka osuudestaan.
Tämä syö tietenkin miljonääri eläkeläisten businekset, kuten maan avautuminen on vienyt Kiinalta lähes yksinoikeuden maan kuppaamiseen.
 
Tämä ei tule päättymään nätisti, paikan päältä tulee todella huolestuttavia viestejä.

Asukkaat pakenevat väkivaltaa Myanmarin suurimmasta kaupungista – juntta on julistanut osaan Yangonia sotatilalain​


Myanmarissa maan suurimman kaupungin Yangonin asukkaat pakenevat sankoin joukoin kaupungista. Osiin kaupunkia on julistettu sotatilalaki, jonka nojalla ihmisiä voidaan tuomita sotilastuomioistuimissa jopa teloitettaviksi.

 
Edellä mainittu armeijan juhlapäivä 27.3 tulee olemaan mielenkiintoinen.
Juntalla on kasvojen(uskottavuuden) menetys pelissä mikäli päivän paraatia ei saada järjestettyä. Johtaja on ollut jo pitkään pois julkisuudesta ja tässä tavallaan kello käy.

Heimoarmeijoilla on ollut neuvonpito ja sen jälkeen on ollut radiohiljaisuus. Huhuja liikkuu, että jotain vastatoimia olisi mahdollisesti odotettavissa armeijan juhlapäivänä. Yangonissa armeija suorittaa rajuja kotietsintöjä kokoajan.
 
Yhdysvallat on ilmeisesti lähettänyt/lähettämässä jotain joukkoa Myanmariin.

 
Maan sisältä tulee jälleen viestiä siitä, että armeija kerää ruumiit hyvin nopeasti pois kaduilta. On herännyt jälleen kerran epäilyjä elinkaupasta Kiinan suuntaan. Tämä päähän ampuminen on yksi epäilyksen taustalla olevista asioista.

Myanmarin juntta varoittaa mielenosoittajia ennen suurprotesteja: Olette vaarassa tulla ammutuksi päähän​

Myanmarissa vietetään huomenna armeijan juhlapäivää, ja aktivistit ovat kutsuneet ihmisiä mielenosoituksiin koko maassa.
Myanmar
26.3. 20:39
Kypärään pukeutunut mielenosoittaja Yangonissa.

Kypärällä suojautunut mielenosoittaja Myanmarin Yangonissa 20. maaliskuuta.AFP
    • 39-7042305f23f6927cb79.jpg

      Päivi Kerola
Myanmarin sotilasjuntta koettaa pitää mielenosoittajat lauantaina poissa kaduilta kovilla varoituksilla.
– Teidän pitäisi oppia aiempien rumien kuolemien tragediasta, että voitte olla vaarassa tulla ammutuksi päähän tai selkään, valtiollisella MRTV-kanavalla sanottiin perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Varoituksessa ei sanottu, että turvallisuusjoukkoja olisi ohjeistettu ampumaan mielenosoittajia päähän. Juntta on aiemmin yrittänyt esittää, että jotkin kuolemaan johtaneista laukauksista olisi ammuttu mielenosoittajien joukosta.

Järjestö: Mielenosoittajia kuollut ainakin 320​

Aktivistiryhmä Assistance Association for Political Prisoners (AAPP) on laskenut, että viikkoja kestäneiden protestien aikana on kuollut ainakin 320 mielenosoittajaa torstai-iltaan mennessä. Ryhmä sanoo, että luvussa ovat mukana vain dokumentoidut tapaukset, ja todellinen kuolleiden määrä on todennäköisesti paljon korkeampi.

AAPP:n keräämisen tietojen mukaan neljännes kuolleista menehtyi päähän osuneiden laukausten takia, mikä herättää epäilyksiä siitä, että heidät tapettiin tarkoituksella.

Uutistoimistojen paikallisista lähteistä saamien tietojen mukaan perjantaina mielenosoitukset ovat jatkuneet, ja päivän aikana ainakin kolme protestoijaa on kuollut Myeikin kaupungissa. Reutersin silminnäkijän mukaan kahta heistä oli ammuttu päähän.

Myanmarin sotilasjuntta syrjäytti vaaleilla valitun hallituksen 1. helmikuuta, ja juntan vastustajat ovat osoittaneet mieltään siitä lähtien. Huomenna lauantaina aktivistit ovat kutsuneet koolle suuria maanlaajuisia protesteja, sillä Myanmarissa on armeijan kunniaksi vietettävä juhlapäivä.

Länsimailta sanktioita, Venäjältä tukea​

Länsimaat ovat tuominneet Myanmarin vallankaappauksen ja mielenosoittajiin kohdistuvan väkivallan. EU, Yhdysvallat ja Britannia ovat tällä viikolla määränneet uusia pakotteita vallankaappaukseen liittyviä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan.

Venäjä sen sijaan osoittaa Myanmarille tukeaan. Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän varapuolustusministeri Aleksandr Fomin tapasi juntan johtajan, kenraali Min Aung Hlaingin tänään perjantaina. Fomin kutsui Myanmaria luotettavaksi liittolaiseksi ja Venäjän strategiseksi kumppaniksi, Tass kirjoittaa.

 
Sotilaat olivat tehneet ratsian tytön perheen kotiin tiistaina. Paikallisen Myanmar Now -lehden mukaan perhe pakotettiin kerääntymään samaan huoneeseen, jonka jälkeen sotilaat olivat tentanneet perheen isältä, oliko talossa vielä muita ihmisiä. Sotilaat eivät lehden mukaan uskoneet isää, minkä seurauksena he ampuivat tätä, mutta osuivat isän sylissä istuneeseen 7-vuotiaaseen tyttöön.

 
Katsokaa Myanmarin tv:n tuotantoa. Todistajan puhe on oikein tekstitetty englanniksi. Todistajan osuus alkaa noin 15sek jälkeen.
Tähän voisi todeta...Lue huuliltani :ROFLMAO:
 
Yllättävää et Venäjä tukee tollaista touhua. Pitäähä sitä tovereita tukea vaikka meno olisi mikä
 

Reuters: Myanmarin mielenosoituksissa kuollut lauantaina jopa yli 90 ihmistä​

Helmikuista vallankaappausta vastustavien protestien väkivaltaisessa tukahduttamisessa on kuollut jo yli 300 ihmistä. Kulunut lauantai on ollut yksi verisimmistä päivistä sen jälkeen, kun mielenosoitukset alkoivat.

 
One of Myanmar’s most popular celebrities, the model and actor Paing Takhon, has been arrested by a military that is increasingly targeting celebrities who have criticised the coup.

Paing Takhon, who has a huge online following, was detained at 5am on Thursday, and is the latest of thousands of people to be held since the February coup.

The 24-year-old was taken away after eight trucks carrying police and soldiers arrived at his mother’s home in Yangon, according to local media reports. He had been in poor health at the time.

Samaan aikaan heidän suurlähettiläs on lukittuna asunnostaan kun varalähettiläs pisti pystyyn oman vallanvaihdon Lontoossa. Tuntuu vahvasti Kiina vaikutukselta.
 
Back
Top