Uutisia Venäjältä

JR49

Respected Leader
Tässä Ylen kirjeenvaihtaja syväluotaa, aika osuvasti, venäläisten käsityksiä meistä suomalaisista.

Venäläisten mielestä suomalainen jogurtti on turvallisempaa kuin kotimainen – kirjeenvaihtaja Marjo Näkki vastasi kahdeksaan kysymykseen venäläisten Suomi-kuvasta
Pohjoismaat kiinnostavat nyt Venäjällä erityisen paljon, kertoo kirjeenvaihtaja Marjo Näkki Mistä maailma puhuu -podcastissa.
https://yle.fi/uutiset/3-10589050

Arvatkaaspas muuten, kuka lähetti kysymyksen nro 1 ;)

1. kysymys: - Venäläisessä mediassa tuntuu olevan, ainakin ajoittain, voimakas vihakampanja Suomen kohtaan, jolla myönteisiä mielikuvia pyritään muuttamaan. Miten arvioit, onko tällaisella kampanjalla menestymisen mahdollisuuksia pitkässä juoksussa?

Tämä oli myös mielenkiintoinen.
2. kysymys: - Ajatteleeko tavallinen venäläinen Suomea suvereenina itsenäisenä naapurina, vai onko kovin yleinen ajatus, että Suomi olisi osa Venäjän valtapiiriä ja jopa sille kuuluvaa maata - mm. Venäjän vanhojen rajojen perusteella?
Tämä on hyvä kysymys. Venäläiset uskovat voimaa, joten Suomen käymät kaksi sotaa ovat hyvä pohja nykyisillekin suhteille. Eron huomaa erityisesti kun seuraa, miten virallinen Venäjä kohtelee esimerkiksi Baltian maita, joiden irtautuminen tuntuu edelleen olevan kova pala. Venäjän suhtautuminen Suomeen on erilainen kuin sen suhtautuminen entisen Neuvostoliiton alueelta itsenäistyneisiin maihin.
 

soittaja

Luutnantti
Venäjä-raportti maksulliselta kanavalta

Televisiokanavalla BBC Brit HD tuli pe 4.1.2019 (uusinta 6.1. ja 10.1.) ohjelma otsikolla Panorama: Putin’s Russia.
Toimittaja David Dimbleby vieraili Venäjällä ottamassa selvää siitä, mitä venäläiset ajattelevat Vladimir Putinista.

Hän tapasi sekä Putinia kannattajia että vastustajia. Eräs mielenosoittaja tuli suoraan poliisiaseman ovesta, kun hän oli ollut kuulusteltavana. Hän sai palata samalle paikalle kyltti kädessään, mistä hänet oli aikaisemmin haettu pois. Syy oli se, että Venäjän lakien mukaan yksi ihminen saa osoittaa mieltä, mutta ei useampi. Jos osanottajia on enemmän, niin kyse on laittomasta mielenosoituksesta. Toimittaja pohti syytä. Eräs syy oli oli lainmukaisuus: yhdelle henkilölle se oli luvallista ja poliisiasemalle viety nainen vetosi perusoikeuteensa.

Ohjelmassa tutustuttiin myös ”isänmaallisten lasten ja nuorten” koulutukseen (ilmeisesti koulun jälkeen omalla ajalla ... ... vertaa partioliike). Noin 10 vuotaat lapset hajottivat ja kokosivat aseita taitavasti kouluttavan upseerin johdolla. Ampua he saavat vain ilmakiväärillä, johon heitä harjoitetaan. Oikeisiin aseisiin on kuulemmma hyvä tutustua jo etukäteen.

Näytettiin sekä Putin että Medevedev tekemässä ristinmerkkejä ortodoksisessa kirkossa. Kirkon pappi kertoi, että heillä menee nyt hyvin. Uusia jäseniä on saatu ortodoksiseen kirkkoon ja varoja ilmeiseti on, koska näytetty kirkko oli sisältä kalliisti ja upeasti koristeltu. Yleinen mielipide oli reagoinut myönteisesti Grimin niemimaata palauttamiseen Venäjälle,

BBC:n toimittaja uskalsi tehdä kameran edessä uskaliaita ja tunkeilevia kysymyksiä. Niihin myös vastattiin mielestäni yllättävän avoimesti. Esimerkiksi: ” Uskotteko todella, että Iso-Britannia suunnitelee hyökäystä Venäjälle?”

En tiedä, onko sama ohjelma tullut Suomen televisiosta. Se on mahdollista.
 

taantumu

Kenraali
Venäjä osti 30 kpl toimintakuntoisia T-34-85 panssarivaunuja Laosista. Tarkoituksena on käyttää vaunuja voitonpäivän paraateissa ja elokuvissa. Venäjän television mukaan vaunut olisi valmistettu Suuren isänmaallisen sodan aikana vuonna 1944, mutta ilmeisesti ne on kuitenkin valmistettu 50-luvulla Tsekkoslovakiassa sillä viimeistely on liian hyvää neukkuvalmisteiseksi.
Venäjän puolustusministeriö on ostanut kaakkoisaasialaisesta Laosista 30 toisen maailmansodan aikaista suunnittelua olevaa T-34 panssarivaunua. Ministeriön mukaan vaunut ovat toimintakuntoisia, ja niitä niitä aiotaan käyttää voitonpäivän paraateissa ja sotaelokuvissa.

Vanhojen vaunujen osto oli tiettävästi osa kauppaa, jolla Venäjä myi Laosille uusia panssarivaunuja.

Laosista hankitut vaunut ovat 85 mm:n tykillä varustettua mallia T-34-85.

Suomalaisille T-34 oli tuttu vastustaja jatkosodassa, ja muutama sotasaaliiksi saatu vaunu oli omassakin käytössä. Suomessa T-34 tunnettiin nimellä Sotka, ja 85 mm:n tykillä varustettu oli pitkäputkinen Sotka.

T-34 panssarivaunuja valmistettiin yli 80 000 kappaletta Neuvostoliitossa ja sen liittolaismaissa, ja se on maailman eniten valmistettu panssarivaunu. Vaunua on käytetty toisessa maailmansodassa, Korean ja Vietnamin sodissa ja lukuisissa muissa yhteenotoissa.

Juuri Vietnamin sodan peruja T-34-vaunut ovat päätyneet Laosiinkin, minne ne hankittiin Vietnamin varastoista, kertoo internetjulkaisu The Drive. Venäjän television mukaan vaunut olisivat vuoden 1944 eli toisen maailmansodan aikaista tuotantoa.

Toinenkin arvio vaunujen iästä on. Venäläinen vaunuharrastaja Aleksei Hlopotov arvioi The New York Times -lehdelle, että Laosista ostetut vaunut on valmistettu 1950-luvulla Tšekkoslovakiassa. Hänen mukaansa viimeistely näyttää liian siistiltä neuvostolaiseksi.

Paitsi Laosissa, T-34 vaunuja on ainakin viime vuosiin asti ollut käytössä muun muassa Pohjois-Koreassa, Kuubassa ja useissa Afrikan maissa.

Legendaarinen T-34 on yksi historiaan liittyvistä venäläisten ylpeydenaiheista. Se on muistomerkkinä monilla paikkakunnilla, ja vaunusta ja sen käyttäjistä kertovat sotaelokuvat ovat suosittuja.
https://yle.fi/uutiset/3-10594307
5c360476183561f81d8b4598.jpg
 

Teme

Kapteeni
BAN
Järjestö: Tšetšenia aloitti uudet homovainot – kaksi pidätettyä kidutettu hengiltä

Presidentti Ramzan Kadyrovi on todennut, ettei Tšetšeniassa ole homoja lainkaan.

Tšetšeniassa viranomaiset ovat pidättäneet joulukuusta lähtien noin 40 homoseksuaalia, joista kaksi on kidutettu hengiltä, kertoo venäläinen LGBT-verkosto. Pidätettyjen joukossa on naisia ja miehiä.

Verkoston mukaan pidätykset alkoivat sen jälkeen, kun Tšetšenian poliisi pidätti yhteisöpalvelu Vkontaktessa toimineen seksuaalivähemmistöryhmän ylläpitäjän. Ilmeisesti häneltä saatiin yhteistietoja, jotka ovat johtaneet viimeaikaisiin pidätyksiin.
BBC:n(siirryt toiseen palveluun) mukaan Vkontaktessa on julkaistu nyt viestejä, joissa seksuaalivähemmistöjen edustajia kehotetaan pakenemaan Tšetšeniasta niin pian kuin mahdollista.

Aktivistit uskovat, että nyt pidätettyjä henkilöitä on viety vankilaan Argunin kaupunkiin, joka sijaitsee 20 kilometriä pääkaupungista Groznyistä itään.

Moskovasta käsin toimivan LGBT-verkoston johtaja Igor Kotšetkov sanoo, että poliisi on lisäksi ryhtynyt takavarikoimaan kiinni ottamiensa henkilöiden matkustusasiakirjoja, jotta nämä eivät pääsisi pakenemaan Tšetšeniasta.
Viimeksi Tšetšenian homovainot nousivat kansainvälisiin otsikoihin vuonna 2017, kun aktivistit kertoivat, että poliisi oli koonnut yli sata ihmistä pidätyskeskuksiin.

Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrov on toistuvasti kiistänyt ihmisoikeusrikkomukset seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Presidentti on perustellut tätä muun muassa sillä, ettei Tšetšeniassa ole homoja lainkaan.
Aiheesta lisää:

Chechnya LGBT: Dozens 'detained in new gay purge'
https://yle.fi/uutiset/3-10596244

https://en.wikipedia.org/wiki/Zelim_Bakaev
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Rauhanneuvottelut.

1547708626297.png

Vuonna 1956 Neuvostoliitto tarjosi sopimusta, jossa Japanille olisi luovutettu yksi suurista Kuriilien saarista sekä muutama pienempi. Neljä vuotta myöhemmin Neuvostoliitto kuitenkin perui tarjouksensa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin matkustaa kesäkuussa Japaniin, kertoo Reuters.

On mahdollista, että matkan tarkoitus on vahvistaa maiden välinen virallinen rauhansopimus.

Sergei Lavrov sanoi kuitenkin ensimmäisten neuvottelujen jälkeen, että osapuolilla on edelleen merkittäviä erimielisyyksiä koskien mahdollista rauhansopimusta. Hänen mukaansa suhteiden parantamiselle on kuitenkin suuri tarve.

Venäjä vaatii, että Japani tunnustaa saaret osaksi Venäjää.
https://yle.fi/uutiset/3-10595042
 

soittaja

Luutnantti
Putin vierailee Serbiassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin otetaan torstaina 17.1. juhlallisesti vastaan vierailulle Serbiaan. Luvassa on näyttävä paraati pääkaupungin Belgradin keskustassa. Maiden suhteet ovat olleet perinteisesti läheiset.

Serbia on kieltäytynyt liittymästä Krimin valtauksen jälkeen Venäjälle määrättyihin EU:n asettamiin talouspakotteisiin. Venäjällä ja Serbialla on tiiviit taloussuhteet. Serbia tuo valtaosan kaasustaan ja öljystään Venäjältä. Vierailunyhteydessä allekirjoitetaan useita yhteistyösopimuksia.

Venäjä ei ole kuitenkaan Serbian suurin taloudellinen tukija. Todellisuudessa EU ja sen jäsenmaat vastaavat 75 prosentista Serbian saamasta tuesta.

--------------------
P.S. Tuliko kenelläkään muistoja mieleen Suomen lähihistoriasta noin 40-50 vuotta sitten?
 

krd

Ylipäällikkö
Kuluu X2:
Kaksi harjoituslennolla ollutta Venäjän ilmavoimien Suhoi Su-34–hävittäjää on törmännyt ilmassa toisiinsa.
Törmäys tapahtui Venäjän puolustusministeriön mukaan harjoituslennolla Japaninmerellä noin 35 kilometrin päässä rannikosta.
Kummankin koneen miehistöt pelastautuivat heittoistuimilla, mutta heitä ei ole vielä löydetty. Paikalle on lähetetty etsijöitä.
Venäjän asevoimien mukaan kummassakaan hävittäjässä ei ollut onnettomuuden tapahtuessa ohjuksia.
https://www.aamulehti.fi/a/201410996
Edit Toinen uutinen:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005969668.html?ref=rss
Edit2:
wiki, suomiversio
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suhoi_Su-34
sanoo mm.: Ohjaamotilassa on keittiövarusteet, wc ja tilaa levätä yhdelle hengelle kerrallaan.[4][5][6]
:)
 
Viimeksi muokattu:

Vääpeli

Respected Leader
Vai että 200MT vedenalanen... eli vastaa n. 1kt maanpäällistä. Toisin kuin Ryssä väittää, niin 200MT paukku ei tee mitään tappaja Tsunamia, siihen vaaditaan noin 1000x200MT tai jopa enemmän.
Ja entäs sit jos tollanen torpeedo pääsee läpi? N. 1000 x 500kt-5MT paukkua tulee takasin...
 

Benelli

Respected Leader
En osaa vetää tästä oikein muuta johtopäätöstä kuin että venäläisten mannertenväliset ovat massavanhenemassa eivätkä he oikein pysty tuottamaan uusia?

Tai sitten koko homma on maskirovkaa.
 

Teräsmies

Respected Leader
En osaa vetää tästä oikein muuta johtopäätöstä kuin että venäläisten mannertenväliset ovat massavanhenemassa eivätkä he oikein pysty tuottamaan uusia?

Tai sitten koko homma on maskirovkaa.
Bulavalla sekä Sinevalla aseistetut sukellusveneet (Borei & Delta IV) tulevat saamaan suurempaa roolia itänaapurin pelotteen takuumiehinä.
 

arix

Ylipäällikkö
En osaa vetää tästä oikein muuta johtopäätöstä kuin että venäläisten mannertenväliset ovat massavanhenemassa eivätkä he oikein pysty tuottamaan uusia?

Tai sitten koko homma on maskirovkaa.
Hyvinkin mahdollinen arvaus, Venäjällä ei ollut liiemmin valuuttaa 15 vuoteen päivittää ohjuksia ja jokunen firma on saattanut lopettaa tai jäädä väärälle puolelle rajaa eikä korvaavia toimittajia ole olemassa...
 

Sturmjölk

Kersantti
BAN
En osaa vetää tästä oikein muuta johtopäätöstä kuin että venäläisten mannertenväliset ovat massavanhenemassa eivätkä he oikein pysty tuottamaan uusia?

Tai sitten koko homma on maskirovkaa.
Voi olla maskirovkaa tai sitä perinteistä egonnostatus uhittelua mitä tässä on viimeaikoina nähty paljon.

Toistaalta olen ollut näkevinäni tässä pitkässä linjassa sellaista kehityssuuntaa että (hitaasti - mutta kuitenkin) teknologia lähestyy sitä tasoa että ballistisen ohjuksen uskottava laajamittainen torjunta vastamenetelmistä huolimatta alkaa olla tekijä johon noiden pitää alkaa varautua. Siksi haetaan vaihtoehtoja. Esimerkkinä nuo moninkertaisella yliääninopeudella menevät risteilyohjukset. Tähän kategoriaan minä tämänkin projektin laskisin.

Tuossa puhutaan vedenalaisesta räjäytyksestä ja tsunamista, mutta onhan tuossa kuitenkin se mahdollisuus että torpedo ajetaan suhteellisen lähelle rantaa ja räjäytetään pinnassa. Silloin jo se 2 Mt:kin kyllä tekee paljon pahaa.

Minusta tuo on kyllä selvä vastaiskuase. Liian hidas ensi-iskun aseeksi. Counter-force kohteena noille tulisi kyseeseen kai lähinnä joku laivastotukikohta.
 
Viimeksi muokattu:

ajs178

Ylipäällikkö
Venäjä osti 30 kpl toimintakuntoisia T-34-85 panssarivaunuja Laosista. Tarkoituksena on käyttää vaunuja voitonpäivän paraateissa ja elokuvissa. Venäjän television mukaan vaunut olisi valmistettu Suuren isänmaallisen sodan aikana vuonna 1944, mutta ilmeisesti ne on kuitenkin valmistettu 50-luvulla Tsekkoslovakiassa sillä viimeistely on liian hyvää neukkuvalmisteiseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-10594307
View attachment 26853
On se komea juna täynnä Panssareita isolla P:llä! Miettikääpä, jos nämä käännettäisiinkiin Suomeen ja siitä saataisiin MAAK:in ratkaisutaisteluihin peruskalusto! :love:
 

Benelli

Respected Leader
On se komea juna täynnä Panssareita isolla P:llä! Miettikääpä, jos nämä käännettäisiinkiin Suomeen ja siitä saataisiin MAAK:in ratkaisutaisteluihin peruskalusto! :love:
Kyllä noilla voisi edelleen tehdä kaikenlaista kuten tuosta saisi nopeasti improvisoidun portin KVP:lle, jaksaisi vetää VBIED:tä ja miehistö olisi kohtalaisen hyvin suojassa paineaallolta.
Ja tykki teloilla on edelleen tykki teloilla kuten on se vähemmän vaarallista ajaa tuolla asemaan, ampua ovi rikki ja peruuttaa suojaan kuin että yksinäinen jantteri juoksee ovelle murtopanoksen kanssa ja sitten ovelta pois.
 

Benelli

Respected Leader
Voi olla maskirovkaa tai sitä perinteistä egonnostatus uhittelua mitä tässä on viimeaikoina nähty paljon.

Toistaalta olen ollut näkevinäni tässä pitkässä linjassa sellaista kehityssuuntaa että (hitaasti - mutta kuitenkin) teknologia lähestyy sitä tasoa että ballistisen ohjuksen uskottava laajamittainen torjunta vastamenetelmistä huolimatta alkaa olla tekijä johon noiden pitää alkaa varautua. Siksi haetaan vaihtoehtoja. Esimerkkinä nuo moninkertaisella yliääninopeudella menevät risteilyohjukset. Tähän kategoriaan minä tämänkin projektin laskisin.

Tuossa puhutaan vedenalaisesta räjäytyksestä ja tsunamista, mutta onhan tuossa kuitenkin se mahdollisuus että torpedo ajetaan suhteellisen lähelle rantaa ja räjäytetään pinnassa. Silloin jo se 2 Mt:kin kyllä tekee paljon pahaa.

Minusta tuo on kyllä selvä vastaiskuase. Liian hidas ensi-iskun aseeksi. Counter-force kohteena noille tulisi kyseeseen kai lähinnä joku laivastotukikohta.
Tuossa on vain se ongelma että tuo on torjuttavissa torpedo verkoilla.
 
Top