Uutisia Venezuelasta

SJ

Supreme Leader
Olikohan France24 kanavan dokkarissa mainittu, että valtio antaa kansalaisille jonkinlaisen paperilapun, jolla saa sitten ruokaa.

Jo muinaiset natsit tiesivät, että sosiaalietuuksilla pystytään pitämään kansalaiset kurissa.

Tietääkseni se lappu on "kannattajille", ei "kansalaisille". Itseasiassa on ollut tapauksia jossa valtio kiertää ryöstämässä ruuat niiltä farmeilta jotka eivät ole poliittisen eliitin tukialueilla.
 

krd

Ylipäällikkö
Poislähteneiltä on jäänyt myös jotain "jakovaraa". Sen ryöväämisen lisäksi. Suhdeluku tuossa toimintatavassa ei ole maduron eduksi pitkällä aikavälillä, aina pitää ryövätä vähemmillä suhteessa suuremmalle joukolle.
 

SJ

Supreme Leader
Poislähteneiltä on jäänyt myös jotain "jakovaraa". Sen ryöväämisen lisäksi. Suhdeluku tuossa toimintatavassa ei ole maduron eduksi pitkällä aikavälillä, aina pitää ryövätä vähemmillä suhteessa suuremmalle joukolle.

Itseasiassa ei tarvitse ryövätä suuremmalle joukolle. Aina siellä joukossa on joku "epälojaali", jolla on jotakin mitä poliittinen eliitti tarvitsee ja ei ymmärrä luovuttaa sitä paremmilleen.
 

Nikhris

Luutnantti
Head of Venezuela's opposition-run parliament declares himself interim president


Juan Guaidó, president of the Venezuelan National Assembly

"Juan Guaidó, 35, president of the Venezuelan parliament and leader of the opposition - considered "in contempt" by Nicolás Maduro - has declared himself Venezuela's interim president today at the UN headquarters in Caracas.

Guaidó claims his decision is based in articles 233, 333 and 350 of the Constitution. Article 233 says that the president can be removed from office due to physical or mental disability. Article 333 says that "any citizen, invested with authority or not" has the duty to help "restore compliance with the Constitution." Guaidó believes that the Constitution has been violated with the "illegitimate" election and inauguration of Nicolás Maduro."

https://www.plataformamedia.com/en-...lares-himself-interim-president-10429880.html (tiivistelmä englanniksi brasilialaisen Folha de S.Paulo-lehden pidemmästä portugalinkielisestä kirjoituksesta https://www1.folha.uol.com.br/mundo...ara-se-presidente-interino-da-venezuela.shtml).

Saa nähdä missä vaiheessa Venezuelan asevoimat puuttuvat peliin - ja toivottavasti kansan puolella. Vaikka asevoimien päällystö pitää Maduron linjaa (Maduro on nostanut ylemmän upseeriston palkkaa Venezuelan taloudellisen kriisin huipentuessa, jotka tähän nähden pystyvät elämään melkoisen hyvin) niin miehistö-tason sotilaiden ja aliupseeriston - jotka ovat enemmän kosketuksissa peruskansaan kuin päällystö - on latinalaisessa sosiaalisessa mediassa toivottu tekevän mikä oikein. Guaidó vetosi julistuksessaan armeijaa tukemaan parlamenttia ja kansaa, että Maduro saadaan pois virasta.
 
Viimeksi muokattu:

krd

Ylipäällikkö
Mielenosoituksia. Saa nähdä mitä tulee. Sotilaatkin jo toisia vastaan.
Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa presidentti Nicolas Maduroavastustavat mielenosoittajat ovat lähteneet kaduille eri puolilla kaupunkia. Mielenosoituksia on järjestetty ainakin 30 eri paikassa.
Mielenosoittajat ovat muun muassa tukkineet teitä ja sytyttäneet roskia tuleen. Poliisi on käyttänyt kyynelkaasua joidenkin mielenosoitusten hajottamiseen. Näin tapahtui esimerkiksi pohjoisessa Cotizan lähiössä, jossa ryhmä sotilaita nousi Maduroa vastaan ja valtasi toisen vartioaseman. Sittemmin sotilaat pidätettiin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...asia-poliisi-avannut-kyynelkaasuhanat/7251788
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
kymmenet tuhannet osoittavat kaduilla mieltään

Tunnelma on kiristynyt äärimmilleen Latinalaisen Amerikan Venezuelassa, jossa kymmenet tuhannet ihmiset ovat kerääntyneet pääkaupunki Caracasin kaduille osoittamaan mieltään presidentti Nicolas Maduroa vastaan ja hänen puolestaan. Vastaavia protesteja on puhjennut myös muissa Venezuelan kaupungeissa.

Oppositiojohtaja Juan Guaido julistautui keskiviikkona maan väliaikaiseksi presidentiksi.Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tunnusti hänen asemansa virkaa tekevänä presidenttinä miltei heti perään.

Trump antoi asiasta lausunnon keskiviikkoiltana Suomen aikaa.
Trump vannoi Yhdysvaltojen tekevänsä talouden ja diplomatian keinoin kaikkensa, jotta demokratia voitaisiin palauttaa Venezuelaan. Myöhemmin hän täsmensi toimittajan kysyessä häneltä Yhdysvaltojen mahdollisesta sotilaallisesta väliintulosta, että ”kaikki vaihtoehdot ovat Venezuelan suhteen pöydällä”, Reuters raportoi.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ea723cb-7d42-49f6-944d-a480524f8961
 

Thunderbolt

Kersantti
Mielenosoitusten yhä jatkuessa ympäri maata useampi valtio on tunnustanut oppositiojohtaja Juan Gaidón Venezuelan lailliseksi presidentiksi. Nyt mukana on USA:n lisäksi mm. Kanada, Brasilia, Paraguay, Kolumbia, Argentiina, Peru, Ecuador, Costa Rica ja Chile.

Samaan aikaan USA suunnittelee asettavansa pakotteita maan talouden kannalta elintärkeälle öljynviennille:

https://www.reuters.com/article/us-...oute-crude-leave-refiners-short-idUSKCN1PH2GU

Venezuelan kansan puolesta täytyy vain toivoa, että Madurosta päästään eroon nopeasti ja ilman suurempia verilöylyjä.
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Venezuela protests: 'Four dead' as thousands rally against Maduro
  • 1 hour ago

Four people are said to have died in clashes before the protests, as riot police mobilise to guard demonstrators. A 16-year-old with gunshot injuries was reportedly among those killed overnight on Tuesday

National Assembly president Juan Guaidó, who organised the opposition march, is urging the army to disobey the government.

On Wednesday he took an oath where he declared himself as "acting president" of the country.
Before the protests, the US government signalled its support for Mr Guaidó and called for President Maduro to go.

https://www.bbc.com/news/world-lati.../venezuela&link_location=live-reporting-story
 

Kustaanmiekka

Kenraali
No johan onkin jo korkea aika.
Kysymys olikin, että milloinka suurmielenosoitukset alkavat.
Ei kait Maduro voi olla niin urpo, että kuvitteli menevänsä hautaan asti juhlittuna ja ylistettynä sekä viisaana koko kansan johtajana.
 

StepanRudanskij

Ylipäällikkö

ILoveEU

Eversti
No eiköhän jenkit evakuoi lähetystönsä kun kerran on käsketty tuskin ne jää odottamaan.


A defiant Maduro, meanwhile, called home all Venezuelan diplomats from the United States and closed its embassy, a day after ordering all U.S. diplomats out of the country by the weekend. Washington has refused to comply, but ordered its non-essential staff to leave the tumultuous country, citing security concerns.


Amerikkalaiset näyttävät kuitenkin jo valmistautuneen siihen, että suurlähetystöä vastaan hyökätään.

Florida Republican Sen. Marco Rubio said this week that if Maduro harms any U.S. diplomats, the consequences will be "swift and decisive."

Lisäksi uutisessa Bolton on myös antanut varoituksen.

Vaikka tuossa on mainittu pelkästään republikaanilaidan lausuntoja, niin eiköhän askelmerkit ole pitkälti yli puoluerajojen jo sovittu.

https://www.foxnews.com/politics/be...ster-in-venezuela-but-suggests-us-bears-blame
 

soittaja

Luutnantti
Venezuelan tilanne

Maan tilanne on vakava. Koetin lukea vanhoja viestejä asiasta tällä palstalla, Wikipediaa, Ylen ja eri lehtien uutisia. Aloin päästä vähitellen perille (vähän) asiasta. Kansa kuitenkin kärsii siellä, jotka jäävät. Naapurimaihin pakenee paljon ihmisiä. Voisi sanoa kyseessä olevan joukkopako.

Huomasin jo niin monen osallistuneen keskusteluun ja kertovan asioista aktiivisesti, että en heti löydä sanoja. Nykyinen johto edustaa vasemmistoa ja uusi presidentiksi pyrkivä henkilö maltillista oikeistoa. Asiassa on myös kolmas osapuoli, joka on suuri joukko köyhiä ihmisiä ilman vaikutusvaltaa. He vain yrittävät selvitä elossa.

Osallistun keskusteluun, kun on jotain uutta kerrottavaa. Toistaiseksi vain luen ja seuraan asioita.
 
Top