Uutta tieto venäläisten maakaupoista Suomessa

JR49

Respected Leader
Kotikunnassani kunnanhallitus heräsi tässä pari vuotta sitten kerran yrittämään etuosto-oikeuden käyttöä. Valtapuolueen rahakas edustaja on mukana vanhuspalvelubisneksessä, ja omistamansa keskuksen viereen oli tulossa toinen yksityinen vanhuspaikka. Kas kummaa, kunta löysi strategista merkitystä sille tontille, jolle kilpailija suunnitteli rakentamista. Se oli kunnallispolitiikkaa kiteyttyneessä muodossa: valtapuolueella ehdoton enemmistö->sitä johtaa yksi vahva persoona, jolle kukaan ei uskalla pistää hanttiin->valta ja raha keskittyneet yksiin käsiin, vähintään sukulaisuuden kautta.
Käärmeet menivät takaisin koloihinsa, kun asia tuli julkisuuteen ja alettiin ihmetellä, mistä kunta kaivaisi rahat risukkotontille ja miksi, kun ei kerran 40 vuoteen ole kertaakaan kiinnostanut ao. pläntti.
Kuntataso tulee maanpuolustukseen mukaan vasta valmiuslakia käyttöönotettaessa. Kuka muuta kuvittelee, elää Utopiassa, jossa armeijalla on tarvittava moderni kalusto, ukot kertausharjoitutettu ja Kotkan satama-allas täynnä hylkeitä käsikranaatti suussa kuono kohti itää.
 

Fencer

Eversti
Eikö noiden ostettujen rakennusten seiniin ja lattioihin voitaisi jo käydä laittamassa räjähteitä valmiiksi? Vai ovatko ne jo täynnä venäläisten a-tarvikkeita eikä sinne siksi mahdu enää mitään?

Ja sama venäläisten sanoin: "Eikö noiden strategisten kohteiden seiniin ja lattioihin voitaisi jo käydä laittamassa räjähteitä valmiiksi? Vai ovatko ne jo täynnä hyväuskoisia suomalaisia, eikä sinne siksi mahdu enää mitään?"
 

mienkoiv

Luutnantti
Tänään oli Etelä-Saimaan tekstiviestipalstalla juttuja, että miksi venäläiset liikkuvat täällä kuvaten katuja ja asuntoja.
Kesällä oli tehty havaintoja venäläisten kiertävän lentokentän pururataa ruutuvihkot kädessä kynä sauhuten.

No, ehkä foliohattuosastoa osaksi,mutta....mitä jos....eihän nyt sentään...

Tuohon Immolan varuskuntasairaalan myyntiin,että ehän sillä mitään teekään enää.juttelin erään Erikoisrajajääkärikomppaniassa töissä olevan henkilön kanssa ja sanoi, että nykyään pitää joitakin ukkoja viedä pakolla otille aamulla.Motivaatio on niin kova,että vaivoja piilotellaan,että pääsisi mettään.
On ne kovia...
 

Rauhantekijä

Respected Leader
A-studio tänään 21.05! Talkissa ovat keskustelemassa puolustusministeri Carl Haglund (rkp), Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki (kesk), dosentti Juha Pohjonen Itä-Suomen yliopistosta ja Suomen Sotilas-lehden päätoimittaja Jaakko Puuperä. Keskustelun vetää toimittaja Sakari Kilpelä.

Hieno keskustelu. Mitä enemmän kuuntelen Callea niin sen enemmän pisteet nousee. Ministeri on kasvanut tehtäväänsä erittäin hyvin. +
 

YliKoo

Respected Leader
Haglund oli ainoa jolla asia pysyi hallussa, toimittaja varsinkin oli ihan pihalla.

Otti ohimoon, kun ajatteli että Lehtomäkeä joutuu katsomaan uutisissa seuraavan hallituskauden :confused:
 

tulikomento

Greatest Leader
toimittaja varsinkin oli ihan pihalla

Todellakin. Uskomattoman ärsyttävä ukko. Suomen Sotilaan Puuperä olisi voinut heittää esimerkkinä vaikka sen, että 90-luvulla eri puolelta läntistä Eurooppaa NATOn sotilaskohteiden lähimaastoista kaivettiin ylös neukkujen valmistelemia ase- ja räjähdekätköjä. Nämä oli tarkoitettu sodan varalta KGB:n ja puna-armeijan erikoisjoukkojen sabotaasikäyttöön.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Eipä tullut uutta tuossa ohjelmassa, mutta ehkä hyvä niin. Etenkin Haglund hoiti homman kotiin. Lohduttavaa oli, ettei kukaan vastustanut ajatusta siitä, että puolustusvoimilla (valtiolla) on tarvittaessa oltava mahdollisuus puuttua kauppoihin jos niillä vaarannetaan maamme turvallisuus. Ei tässä kukaan tavallisen venäläisen mökkikauppoihin edes halua puuttua. Huvitti tuo toimittajan huoli maanomistajien oikeuksista ja tuskasta. Eiköhän se nimenomaan ole valtion omistama Senaatti ja Metsähallituksen Laatumaa, jotka ovat myyneet suuren osan nyt esillä olleista tonteista. Vähän enemmän yhteispeliä ja vähemmän ahneutta, niin hyvä tulee.
 

tulikomento

Greatest Leader
Todellakin. Uskomattoman ärsyttävä ukko. Suomen Sotilaan Puuperä olisi voinut heittää esimerkkinä vaikka sen, että 90-luvulla eri puolelta läntistä Eurooppaa NATOn sotilaskohteiden lähimaastoista kaivettiin ylös neukkujen valmistelemia ase- ja räjähdekätköjä. Nämä oli tarkoitettu sodan varalta KGB:n ja puna-armeijan erikoisjoukkojen sabotaasikäyttöön.

Tässä vähän täydennystä aiheeseen. Kätköjen jäljille päästiin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen länteen loikanneen KGB-upseerin antamien tietojen perusteella. Ilmeisesti näitä kätköjä on vieläkin ympäri Eurooppaa useissa eri maissa. Osa saattaa olla jopa ansoitettu, eli purkuhommat voi olla hengenvaarallisia.

http://www.dailymail.co.uk/news/art...ope-Cold-War-KGBs-Mitrokhin-files-reveal.html
 

Masi

Luutnantti
En pikaisesti ketjun lukaistua huomannut tätä, mutta ilmeisesti Iltalehden haavin ohi on jäänyt varsin kiinnostava jo kauan sitten tapahtunut maakauppa. Huomattavan ohuessa Suomen rajan ja vesistön sekä kuutostien välisessä paikassa Parikkalassa Argusjärven Hovi- lomakeskittymän omistaa ilmeisimmin entinen kgb-eversti, toiminta ei ilmeisesti oikein kannata mutta rahaa jostakin tulee jatkuvasti. En suoranaisesti tunne tapausta mutta luotettavia ovat tiedot useammalta taholta kuultuna.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Kai tämän Norjan itkettävän jutun voi laittaa suomalaisten jatkeeksi. Näin syvälle emme sentään mekään ole vielä vajonneet, ja kaiken lisäksi Natomaa :eek: !

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1426835105617


Norjalaiset huolestuivat – merivoimien salassa pidetty tukikohta vuokrattiin venäläisille
Ulkomaat 20.3.2015 22:38

Jukka Huusko


Helsingin Sanomat

Alexander Demianchuk / REUTERS

Sukellusvene Rostovia esiteltiin pietarilaisille kesäkuussa.

 • Norjalaiset ovat huolestuneet strategisesti tärkeästä sukellusveneiden tukikohdasta, joka on myynnin jälkeen vuokrattu venäläisille, Newsweek-lehti kertoo.

  Kyse on Norjan merivoimille aiemmin kuuluneesta ja salassa pidetystä Olavsvernen tukikohdasta. Huipputeknologialla varustettu tukikohta on louhittu vuoren sisälle Ramfjordiin, joka sijaitsee Pohjois-Norjassa lähellä Venäjän rajaa.

  Vain kuusi vuotta sitten norjalaiset poliitikot ajattelivat, ettei Venäjä ole heille enää merkittävä uhka. Niinpä poliitikot päättivät myydä Olavsvernen ja kaiken sen huipputekniikan, jota sotilaskäyttöön suunniteltu tukikohta sisälsi.


  Norjan hallitus pyysi 25000 neliömetrin tukikohdasta ja sen suuresta laiturialueesta 12 miljoonaa euroa. Lopulta liikemies Gunnar Wilhelmsen maksoi kokonaisuudesta vajaat neljä ja puoli miljoonaa euroa.

  Wilhelmsen vuokraa tukikohtaa nyt venäläiselle tutkimusaluslaivueelle, Newsweek kertoo.

  Osa norjalaispoliitikoista on tullut katumapäälle.

  Olavsverneä pidetään muuttuneessa maailmanpoliittisessa tilanteessa strategisesti erittäin tärkeänä. Kansanedustaja Øyvind Korsberg Tromssasta kertoi Newsweekille, että Olavsvern on elintärkeä Norjan puolustuksen kannalta.

  "Olavsvern oli strategisesti tärkeä Norjan ja Naton puolustuksen kannalta pohjoisessa", hän sanoi. "On onnetonta, että samaan aikaan kun naapurimme kasvattaa sotilaskapasiteettiaan pohjoisessa, me toimimme päinvastoin."

  "Sotilaallista ja siviilivalmiuttamme on heikennetty", sanoi puolestaan entinen ammattiupseeri ja Norjan puolustusyhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Anne-Margrete Bollmann.

  "Toimipisteitä on suljettu, reserviä on supistettu, valmiussuunnitelmia on päästetty unholaan. Olavsvern on kouluesimerkki siitä, mistä on menty luopumaan. Jälkiviisaasti voi todeta, että sen myyminen ei todellakaan ollut hyvä päätös."

  Newsweekin mukaan tukikohdassa on nähty äskettäin muun muassa tutkimusalus Akademik Nemtšinov. Alus kuuluu syvän veden seismisiä mittauksia tekevällä venäläiselle Sevmorneftegeofizika-yhtiölle.

  Ukrainan kriisin myötä kasvaneiden jännitteiden vuoksi norjalaiset pelkäävät, että myös tutkimusaluksia käytetään sotilaallisiin tarkoituksiin.

  "Venäläiset tutkimusalukset ovat osa Venäjän hallituksen merimahtia", sanoi eläkkeellä oleva ruotsalainen merivoimien komentaja Göran Frisk Newsweekille.

  "Venäjän merivoimien tärkein tehtävä on varmistaa, että ydinsukellusveneet pääsevät vapaasti liikkumaan maailman merillä. Venäläiset tutkimusalukset eivät ole mikään vitsi. On käsittämätöntä, miten Norjan hallitus on möhlinyt."

  Friskin mukaan venäläisiä tutkimusaluksia käytetään tukikohtina minisukellusveneille, joita taas käytetään mahdollisiin sodan aikaisiin valmisteluihin Norjan, Ruotsin ja Suomen rannikoilla.

  Newsweek muistuttaa viime kesän sukellusvenejahdista Tukholman edustalla. Tuolloin lähistöllä nähtiin venäläinen tutkimusalus Professor Logatšev, joka Newsweekin mukaan poistui paikalta hinaten jotakin.

  Ironista Olavsvernin tukikohdan myynnissä on se, että myyntipäätös tehtiin Jens Stoltenbergin ollessa Norjan pääministeri.

  Stoltenberg on nyt sotilasliitto Naton pääsihteeri.


 

ak.tied

Ylipäällikkö
Eiköhän ne sotilasalueiden ja telelinkkien läheisyydessä olevat kiinteistöt ole jonkinasteisia pesiä. Tai ainakin sellaiseksi tarkoitettu.

Supo sais kyllä käydä vähän kurkkimassa lattialautojen alle. Oikeusvaltiomentaliteetilla ei pärjää sellaista vastaan, joka ei sääntöjä noudata. Jollain pitäisi olla lupa vähän oikoa kansallisen turvallisuuden nimissä.
 

peelo

Ylipäällikkö
Puolustusministeriö haluaa Sarviniemen – Metsähallitus teki "naurettavan tarjouksen"

http://yle.fi/uutiset/puolustusmini...ahallitus_teki_naurettavan_tarjouksen/7956499

Kiinnostaisi tietää, kuka tuo kilpaileva ulkomaalainen ostajaehdokas on...

PV haluaa alueen ilmeisesti vain koska se on harjoitus alueen vieressä ja jos sinne tulee asutusta niin meluun yms saatetaan puuttua. Mitään strategista merkitystä tuolla ei ole, joten älkää nyt vaan taas yhdistäkö tätä Venäjä-pelkoonne!

Voin toki olla väärässäkin.
 

Tähystäjä

Eversti
Kai tämän Norjan itkettävän jutun voi laittaa suomalaisten jatkeeksi. Näin syvälle emme sentään mekään ole vielä vajonneet, ja kaiken lisäksi Natomaa :eek: !

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1426835105617


Norjalaiset huolestuivat – merivoimien salassa pidetty tukikohta vuokrattiin venäläisille
Ulkomaat 20.3.2015 22:38

Jukka Huusko


Helsingin Sanomat

Alexander Demianchuk / REUTERS

Sukellusvene Rostovia esiteltiin pietarilaisille kesäkuussa.

 • Norjalaiset ovat huolestuneet strategisesti tärkeästä sukellusveneiden tukikohdasta, joka on myynnin jälkeen vuokrattu venäläisille, Newsweek-lehti kertoo.

  Kyse on Norjan merivoimille aiemmin kuuluneesta ja salassa pidetystä Olavsvernen tukikohdasta. Huipputeknologialla varustettu tukikohta on louhittu vuoren sisälle Ramfjordiin, joka sijaitsee Pohjois-Norjassa lähellä Venäjän rajaa.

  Vain kuusi vuotta sitten norjalaiset poliitikot ajattelivat, ettei Venäjä ole heille enää merkittävä uhka. Niinpä poliitikot päättivät myydä Olavsvernen ja kaiken sen huipputekniikan, jota sotilaskäyttöön suunniteltu tukikohta sisälsi.


  Norjan hallitus pyysi 25000 neliömetrin tukikohdasta ja sen suuresta laiturialueesta 12 miljoonaa euroa. Lopulta liikemies Gunnar Wilhelmsen maksoi kokonaisuudesta vajaat neljä ja puoli miljoonaa euroa.

  Wilhelmsen vuokraa tukikohtaa nyt venäläiselle tutkimusaluslaivueelle, Newsweek kertoo.

  Osa norjalaispoliitikoista on tullut katumapäälle.

  Olavsverneä pidetään muuttuneessa maailmanpoliittisessa tilanteessa strategisesti erittäin tärkeänä. Kansanedustaja Øyvind Korsberg Tromssasta kertoi Newsweekille, että Olavsvern on elintärkeä Norjan puolustuksen kannalta.

  "Olavsvern oli strategisesti tärkeä Norjan ja Naton puolustuksen kannalta pohjoisessa", hän sanoi. "On onnetonta, että samaan aikaan kun naapurimme kasvattaa sotilaskapasiteettiaan pohjoisessa, me toimimme päinvastoin."

  "Sotilaallista ja siviilivalmiuttamme on heikennetty", sanoi puolestaan entinen ammattiupseeri ja Norjan puolustusyhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Anne-Margrete Bollmann.

  "Toimipisteitä on suljettu, reserviä on supistettu, valmiussuunnitelmia on päästetty unholaan. Olavsvern on kouluesimerkki siitä, mistä on menty luopumaan. Jälkiviisaasti voi todeta, että sen myyminen ei todellakaan ollut hyvä päätös."

  Newsweekin mukaan tukikohdassa on nähty äskettäin muun muassa tutkimusalus Akademik Nemtšinov. Alus kuuluu syvän veden seismisiä mittauksia tekevällä venäläiselle Sevmorneftegeofizika-yhtiölle.

  Ukrainan kriisin myötä kasvaneiden jännitteiden vuoksi norjalaiset pelkäävät, että myös tutkimusaluksia käytetään sotilaallisiin tarkoituksiin.

  "Venäläiset tutkimusalukset ovat osa Venäjän hallituksen merimahtia", sanoi eläkkeellä oleva ruotsalainen merivoimien komentaja Göran Frisk Newsweekille.

  "Venäjän merivoimien tärkein tehtävä on varmistaa, että ydinsukellusveneet pääsevät vapaasti liikkumaan maailman merillä. Venäläiset tutkimusalukset eivät ole mikään vitsi. On käsittämätöntä, miten Norjan hallitus on möhlinyt."

  Friskin mukaan venäläisiä tutkimusaluksia käytetään tukikohtina minisukellusveneille, joita taas käytetään mahdollisiin sodan aikaisiin valmisteluihin Norjan, Ruotsin ja Suomen rannikoilla.

  Newsweek muistuttaa viime kesän sukellusvenejahdista Tukholman edustalla. Tuolloin lähistöllä nähtiin venäläinen tutkimusalus Professor Logatšev, joka Newsweekin mukaan poistui paikalta hinaten jotakin.

  Ironista Olavsvernin tukikohdan myynnissä on se, että myyntipäätös tehtiin Jens Stoltenbergin ollessa Norjan pääministeri.

  Stoltenberg on nyt sotilasliitto Naton pääsihteeri.

Tämä on kyllä aivan käsittämätöntä möhlintää norjalaisilta. Olen itse käynyt paikalla, jossa tämä Olavsvernin entinen sukellusvenetukikohta sijaitsee, parempaa ja strategisempaa paikkaa salaiselle suve-tukikohdalle saa kyllä hakea kauan.

Toisaalta sitä taustaa vasten tämä on taas täysin ymmärrettävää, että Norjassa vakaasti uskottiin Venäjän länsimaistumiseen aina Ukrainan kriisin alkuun asti. Koko Pohjois-Norjassa panostettiin vahvasti kauppasuhteisiin Venäjän kanssa, norjalaisyritykset ulkoistivat monia toimintojaan Murmanskin alueelle, Norjalaisissa yliopistoissa keskityttiin vahvasti Venäjään liittyvään taloustieteelliseen tutkimukseen ja opiskelijavaihtoa, sekä muuta kulttuurillista yhteistyötä Venäjän kanssa lisättiin merkittävästi. Myös Venäjän kielen opetukseen norjalaisissa kouluissa panostettiin selkeästi Suomea enemmän.

Norjalla oli oikeastaan selvästi tavoitteena painaa kirkkaasti Suomen ohi Euroopan johtavana Venäjä-asiantuntijana, ja tätä he olivat myös vahvasti tekemässä, kunnes Ukrainan kriisi lävähti kuin märkä rätti kasvoille, ja muutti koko tilanteen.

Sen tämä Norjan esimerkki kuitenkin osoittaa täydeksi huuhaaksi, etteikö NATO-jäsenmaalla voisi olla hyviä kauppa- ja muita yhteystyösuhteita Venäjän kanssa. Loppujen lopuksi kyse on vain ja ainoastaan siitä, että kohtaavatko Venäjän ja sen naapurimaan taloudelliset intressit. Jos näin on, ei Venäjää oikeasti juurikaan hidasta mikään maan NATO-jäsenyys, bisnes on bisnestä Venäjälläkin, ainakin näihin päiviin asti on ollut, tulevaisuudestahan kukaan ei tiedä varmaksi mitään...
 
Viimeksi muokattu:

jurppi

Ylipäällikkö
Haglund oli ainoa jolla asia pysyi hallussa, toimittaja varsinkin oli ihan pihalla.

Otti ohimoon, kun ajatteli että Lehtomäkeä joutuu katsomaan uutisissa seuraavan hallituskauden :confused:

Ei onneksi tarvitse katsella Lehtomäkeä eduskunnassa. Suomalaiset ovat loppuviimeksi fiksumpia kuin kaikkein typerimmät kansanedustajat kuvittelevat..

Lehtomäen putoaminen eduskunnasta oli eräs vaalien parhaimmista uutisista.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
PV haluaa alueen ilmeisesti vain koska se on harjoitus alueen vieressä ja jos sinne tulee asutusta niin meluun yms saatetaan puuttua. Mitään strategista merkitystä tuolla ei ole, joten älkää nyt vaan taas yhdistäkö tätä Venäjä-pelkoonne!

Voin toki olla väärässäkin.
Strategista siinä mielessä, että puolustusvoimien harjoitustoiminta saattaa vaarantua.

Valtion ja kuntien lunastusmenettelyssä on ongelmana, että tarjotut hinnat ovat usein aivan liian alhaisia. Kunnat kaavoittavat sitten edelleen suurella voitolla ja alkuperäinen myyjä jää nuolemaan näppejään.
 

peelo

Ylipäällikkö
Käykääpä muuten kattomassa noita Taipalsaaren ilmakuvia. Lentokentän päässä mielenkiintoinen kohde. Kyllä siellä on pakko olla jotain hyvin salaista ja tärkeää.
 

hessukessu

Kenraali
Käykääpä muuten kattomassa noita Taipalsaaren ilmakuvia. Lentokentän päässä mielenkiintoinen kohde. Kyllä siellä on pakko olla jotain hyvin salaista ja tärkeää.
Pistäs linkkiä tai koordinaattia kiitos.
 
Top