Väestöpolitiikka

miikkaj

Kenraali
BAN
Jossain vaiheessa ihmisiä peloteltiin et työt loppuu ku robotit vie hommat mut nyt meillä onkii pula jostain työntekijöistä olevinaan. Taitaa vain olla pula sellaisista ihmisistä jotka eivät rupea hommiin muutaman euron tuntipalkalla, mutta tätähän nyt ei voida myöntää ääneen tietenkään.
Tämän takia mamutusta harrastetaankin, vaikka samat ihmiset joutuvat samojen lainalaisuuksien alle Suomessa joten päädytään mutkan kautta että työn teko kannattaa päivä päivältä vähemmän. Toki sateenkaaren toisessa päässä on sitten viiden tohtorin tutkintojen omaavien kalastelu, joiden tarkoituksena on suurpiireisesti ideoida, suunnitella ja kehittää Star Trekin Enterprise-purtiloon verrattavissa olevia teknisiä tuotteita, jotta Iso Firmat voivat kehittää toimintaansa (huom. kapitalismia) ja heittää uuden lypsylehmän markkinoille.
 

ER

Luutnantti
Vääjäämättä tulee käymään niin, että tulevaisuudessa robotit tekevät suuren osan erilaisista töistä, esimerkkinä vaikkapa robottiautot.
 

miikkaj

Kenraali
BAN
Vääjäämättä tulee käymään niin, että tulevaisuudessa robotit tekevät suuren osan erilaisista töistä, esimerkkinä vaikkapa robottiautot.
Suosittelen unohtamaan terminaattorit, kun valtio ei saa edes postia kulkemaan.
 

miheikki

Respected Leader
Vääjäämättä tulee käymään niin, että tulevaisuudessa robotit tekevät suuren osan erilaisista töistä, esimerkkinä vaikkapa robottiautot.
Johtaminen voidaan korvata tekoälyllä, mutta suorittavan portaan korvaaminen on vaikeampaa.

Scania-johtaja ei usko autonomisiin autoihin: Niitä ei tulla näkemään ehkä ikinä – ”Olemme heränneet hullusta hypetyksestä”
24.4.201909:37
AUTOSÄHKÖAUTOÄLYLIIKENNE
Odotettua hitaampi teknologian kehitys ja ohjelmiston rakentamisen vaikeus saattavat olla ylitsepääsemättömiä esteitä.
 

ER

Luutnantti
Autonomiset autot voivat olla todellisuutta seuraavalla vuosikymmenellä. Niitä kehitetään koko ajan.
 

miheikki

Respected Leader
Autonomiset autot voivat olla todellisuutta seuraavalla vuosikymmenellä. Niitä kehitetään koko ajan.
Saattaa olla näin. Mutta silti suunnittelu ja johtaminen on todennäköisesti helpompi toteuttaa keinoälyllä kuin suorittava porras.
 

miikkaj

Kenraali
BAN
https://yle.fi/uutiset/3-11188810

Presidentti Sauli Niinistö: Ei pitäisi olla niin, että epävarmuus tulevasta saa nuoret luopumaan perheen perustamisesta
Presidentti Niinistö avasi sunnuntaina Yhteisvastuukeräyksen, jolla tuetaan tänä vuonna vanhemmuutta.

Presidentti Sauli Niinistö totesi Yhteisvastuukeräyksen avajaispuheessaan, että vanhemmuuden vastuut ja velvoitteet koetaan raskaiksi. Siksi monet nuoret pelkäävät vanhemmaksi tulemista.

– Maailman onnellisimmaksi arvioidussa maassa ei pitäisi olla niin, että epävarmuus tulevasta saa nuoret luopumaan perheen perustamisesta.

Hänen mukaansa vanhemmuuteen liittyy monenlaisia paineita ja odotuksia. Työelämän ja perheen yhteensovittaminen on useissa lapsiperheissä vaativaa, harvoin kuitenkaan ylivoimaista.

– Meidän jokaisen vanhemman on hyvä aika ajoin miettiä tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen lohdullista kampanjatunnusta: Sinä riität!

Niinistön mukaan vanhemmuuden tukeminen on vaikuttavaa, ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Hän kuitenkin muistutti, että puhuttaessa vanhemmuudesta keskustelua ei voida käydä ilman lapsia.

– Kun lapsilta ja nuorilta on kysytty, mitä he itse toivovat, heidän vastauksensa on selkeä: enemmän yhteistä aikaa perheenä. Tavallista, rauhallista arkea, ei vanhemmuuden suorittamista. Arkea, jossa on hyvä ja turvallista olla.

Presidentti sanoi, että yhteinen tehtävämme on rakentaa sellaista Suomea, jossa perheiden on hyvä elää ja jossa he saavat tarvitsemansa tuen ja kannustuksen. Julkisten palveluiden, samoin kuin yhteisöjen ja järjestöjen merkitys on korvaamaton.

Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Suomessa vanhemmuutta tuetaan yhteisvastuuvaroilla yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Maailman katastrofialueille avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.
Noniin, nyt on saatu ylipiälliköltä päiväkäsky laittamaan meisseliä mekkoon vaikka tulevaisuus on epävarmaa ja ylipiällikkö on lapaset ojossa tämän edessä. Muistakkee että Soomi on onnellisin maa, ainakin hänen ja muiden valikoitujen mielestään, joten kansalla ei pitäisi olla mitään vastaväitteitä. Jos hommaan ei tule parannusta niin SNiinistö laittaa uuden päiväkäskyn, jolla saadaan esim. verokarhu liikkeelle valvomaan kansan makuuhuoneisiin että transaktio suoritetaan oikeaoppisesti ja säännöllisesti jotta tilanne paranee.
 

Kyrätulli

Luutnantti
Fertilisaatiovero: jos ei verokaudella harjoita vakavamielistä coitusta fertilisaatiohakuisesti (ns. paljaalla nk. ykköseen), langetetaan fertilisaatiovero seuraavalla laskukaavalla. Toteutumattoman fertilisaation seurauksena toteutumattomaksi jääneen tuloksen (syntymättä jäänyt verovelvollinen) verokertymä toteutumatta jääneiltä verokausilta. Oletettu keskimääräinen eliniän odotus - optimin alittava suora verokertymä (lapsuus, opiskelu, eläkeaika) = toteutumattomat verokaudet. Toteutumattomat verokaudet x keskimääräinen verotulo = toteutumaton keskimääräinen verokertymä. Tämä kerrotaan kertoimella joka poistaa mm. inflaation vaikutukset.
Huomioitavat vähennykset tai verovelvollisuudesta vapautuminen:
- lähtökohtaisesti kaikki Suomessa asuvat veneerisessä iässä olevat ovat fertilisaatioverovelvollisia (asetus ovulaatio- ja ejakulaatiokyvystä, huomioi myös Darwin awards- pykälä)
- yli n syntynyttä verovelvollista tuottaneet ovat osittain tai jopa kokonaan vapautettuja fertilisaatioverosta. Erillinen anomus Presidentin kansliaan (kts. kohta serkkuavioliitot ja muut seikat)
- seksuaalinen suuntautuneisuus EI automaattisesti vapauta velvollisuudesta, vaan vaaditaan lääkärintodistus esimerkiksi aasin tai kumisaappaan lääketieteellisesti todennetusta alentuneesta kyvystä fertilisoida tai fertilisoitua
- fertilisaatioveroa voidaan tietyissä tapauksissa alentaa esimerkiksi ns. aktiivimalliin perustuen. Tällöin tulee kuitenkin toimittaa Presidentin kansliaan riittävät todisteet hakijan aktiivisuudesta, esimerkiksi käräjäoikeuden pöytäkirjat isyys- tai ahdistelutuomioista.
- Vastaavasti ns Passiivimalli voi johtaa veron korotuksiin, näön menetykseen ja kämmenten lisääntyneeseen karvoittumiseen
 

skärdis

Respected Leader
Jossain vaiheessa ihmisiä peloteltiin et työt loppuu ku robotit vie hommat mut nyt meillä onkii pula jostain työntekijöistä olevinaan. Taitaa vain olla pula sellaisista ihmisistä jotka eivät rupea hommiin muutaman euron tuntipalkalla, mutta tätähän nyt ei voida myöntää ääneen tietenkään.
Tarpeeksi monesti kun toistaan niin tämäkin muuttuu todeksi - vai miten se menee?

Omat kokemukset työelämästä ja nimenomaan rekrytoijan puolelta ovat kyllä aika eri suuntaisia. Etelän isojen kaupunkien ulkopuolella on todellinen pula korkean tason osaajista ja päteviä hakijoita ei haussa ilmoittaudu aina yhtäkään. Puhutaan siis tekniikan alan töistä, joista tarjotaan noin 5 tonnin palkkaa, jonka pitäisi olla ihan ok palkka muutaman vuoden työkokemuksella haettavaksi. Ulkomaalaisetkaan eivät ole oikein ratkaisu kun pitäisi osata savonkieltä.
 

miikkaj

Kenraali
BAN
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/03/ei-toita-opiskelupaikkaa-tai-kavereita-dokkarisarja-antaa-aanen-syrjaan

Ei töitä, opiskelupaikkaa tai kavereita – Dokkarisarja antaa äänen syrjään jätetyille nuorille miehille

Millaista on, kun arjesta saa otteen vain pelien maailmassa? Dokumenttisarja Logged in antaa äänen nuorille miehille, jotka usein jäävät keskustelusta pois.

Syrjäytyminen on sisäministeriön mukaan yksi Suomen suurimpia sisäisen turvallisuuden uhkia.

Vaikka syrjäytyneiden nuorten määrä on viime vuosina laskenut, tällä hetkellä reilut 60 000 nuorta jää tai jättäytyy yhteiskunnan ulkopuolelle. Syrjäytyminen on sukupuolittunut ilmiö. Alle kolmekymppisistä syrjäytyneistä kaksi kolmesta on miehiä.

Yhteiskunta ei ole koskaan ottanut yhteyttä ja kysynyt, että hei Henkka, mites menee.― Henri, 33
Sami Kieksin ohjaama dokumenttisarja kertoo viidestä nuoresta miehestä ja heidän arjestaan, josta pelimaailma tarjoaa pakopaikan.

Jonilla on rikostausta, Patrik poistuu kotoaan vain, jos on pakko. Aaron nousee sängystä amfetamiinin voimalla, kun taas Juho kipuilee äitinsä kuoleman vuosipäivänä. Henri asuu erakkona ränsistyneessä talossa ja käyttää pilveä uniongelmiinsa.

Henri istuu pihakeinussa ja juo olutta.
Henri haaveilee ekosysteemin kehittämisestä. Kuva: Theofanis Kavvadas/Revul Media Group
Sarjassa päästään näkemään, kuinka vaikeaa sosiaalisten suhteiden luominen ja yhteiskuntaan kiinnittyminen voivat olla.

Logged in tuo esiin, kuinka syrjään jääneet nuoret eivät ole yksiulotteinen ryhmä. Kuitenkin kaikkia päähenkilöitä yhdistävät rikkinäinen lapsuus, kiusaaminen ja yksinäisyys.

Paskapuhetta, että pelaaminen syrjäyttää nuoria.― Patrik, 22
Nuori mies, Patrik, pelaa tietokoneella.
Patrikin päivät kuluvat nukkuen, pelaten ja tupakoiden. Kuva: Theofanis Kavvadas/Revul Media Group
Oma ääni kuuluviin
Sami Kieksin aiempaa käsialaa on Ylen suosittu Some deep story -dokumenttisarja, jossa pureudutaan nuorten kiusaamiseen, yksinäisyyteen ja syrjäytymiskierteeseen.

Ohjaajalle on luontevaa liikkua nuorten käyttämillä nettialustoilla. Niiden kautta Kieksi myös tutustui Logged inin päähenkilöihin.

Osa miehistä on tullut vuosien varrella tutuksi tapaamisissa ja Ylilauta-keskustelupalstalla. Osa löytyi pelaajille suunnatulta Discord-yhteisöalustan serveriltä.

Kieksi on seurannut jokaista päähenkilöä vuoden ajan ja onnistunut luomaan heidän kanssaan luottamukselliset välit, jonka kautta miehet jakavat ajatuksiaan aidosti ja kaunistelematta.

— Monet heistä kokevat nyt saaneensa oman äänensä kuuluviin, Sami Kieksi toteaa.

Nuori mies, Aaron, istuu tietokonetuolillaan ja katsoo suoraan kameraan.
Aaronille RuneScape-peli on suurin syy nousta sängystä ylös, amfetamiinin lisäksi. Kuva: Theofanis Kavvadas/Revul Media Group
Vertaistukea rajuista kokemuksista
Sarja kuvaa mahdollisimman rehellisesti syrjään jääneiden nuorten maailmaa.

Kukaan heistä ei ole saanut töitä ja on vaikea päästä opiskelemaan. Päivät kuluvat pelaten ja tupakoiden.

Tällä hetkellä ei ole toiveita tai unelmia. Aika lailla samoilla seteillä mennään varmaan aika pitkään.― Aaron, 26
Nuori mies, Juho, istuu pöydän ääressä lippis päässä.
Juholle pelaaminen auttaa pääsemään irti paineista, joita elämä tuo. Kuva: Theofanis Kavvadas/Revul Media Group
— Päähenkilöt haluavat omalla tarinallaan auttaa muita samassa tilanteessa olevia. Vaikka elämä on välillä rosoista, kaikesta voi silti selvitä, kertoo ohjaaja Sami Kieksi.

Sarjassa nähdään, kuinka syrjäytymiskierre voidaan saada poikki. Jokaisen miehen arkeen tulee kuvatun vuoden aikana toivoa paremmasta tulevaisuudesta.
 

Kaarne

Luutnantti
Nuorten aikuisten sukupuolijakamassa on melkoisia eroja paikkakunnittain:


Edit:

Löysin tämmöisenkin kartan: "Tilastokeskus on laskenut, että 20 kilometrin rannikkovyöhykkeellä on puolet (48 %) Suomen kaikista työpaikoista, 74 % viennistä, 42 % väestöstä ja 20 % asukasluvun kasvusta 1990-2015. Suomen pinta-alasta se kattaa 8 prosenttia."

 
Viimeksi muokattu:

Kaarne

Luutnantti
Valtiovarainministeriö julkaisi eilen Kuntien tilannekuva -raportin. Luvassa on kylmää kyytiä suurimmalle osalle kuntia.

Pari esittelysivua:

22 sivua pääkohtia pdf:

339-sivuinen pdf-raportti:

Ja lopuksi Iltasanomien pääkirjoitus aiheesta:
 

Teräsmies

Respected Leader
Tutkimuksessa miltei 3 000 normaalipainoiselta tanskalaismieheltä otettiin armeijan kutsuntojen yhteydessä veri- ja siemennestenäyte. Lisäksi parikymppiset miehet vastasivat kyselyyn, jossa heidän piti kertoa ruokavaliostaan kolmen viime kuukauden sisällä.

Kun tutkijat kävivät läpi koehenkilöiltä saamiaan näytteitä ja kyselyvastauksia, he huomasivat, että runsaasti kalaa, kanaa, kasviksia ja hedelmiä syövien miesten sperman laatu oli kaikkein paras.

Toiseksi eniten siittiöitä oli kasvispainotteista ruokavaliota noudattavilla miehillä. Nämä miehet kertoivat kyselyssä syövänsä paljon kasviksia, soijamaitotuotteita ja munia, mutta vain vähän punaista lihaa.

Kolmanneksi eniten siittiöitä oli miehillä, jotka söivät paljon kylmiä liha- ja kalatuotteita, täysviljaa ja maitotuotteita.
 
Top