Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Kertokaas viisaammat mitä Suomessa tullaan näkemään jos Ruotsi liittyy Natoon ja Suomi jää ulkopuolelle?
Varmaan naapurin puolelta alkaisi ankara painostus ja uhkailu että me ei tehtäisi samoin ja sitä tehostettaisiin jollakin konkreettisella toiminnalla. Ja meillä ei keskusteltaisi asiasta liiemmin, valtiojohto ilmoittaisi että emme nyt uudessa muuttuneessa koe tarpeelliseksi liittyä Natoon koska hyvät ja toimivat suhteet ja emme halua epävakauttaa tilannetta lisää. Äänekkäät NATOn vastaiset mielenosoitukset alkaisivat yllätyksenä ja pyytämättä. Jotain sellaista vaikka äkkiä veikkaisin. Ja karhun syleily olisi astetta tiukempaa jatkossa. Ja Venäjä valmistautuisi turvaamaan puolueettomuutemme..
 
Kertokaas viisaammat mitä Suomessa tullaan näkemään jos Ruotsi liittyy Natoon ja Suomi jää ulkopuolelle?
Viisaudesta en tiedä, mutta tätä aihetta on sivuttu jo korkeimmalta poliittiselta taholta..
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/864431/Presidentti+Niinisto+ISlle+Suomi+tekee+omat+paatoksensa
Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö on eri asia kuin maiden mahdollinen Nato-jäsenyys, sanoo Presidentti Sauli Niinistö. Presidentti kommentoi Nato-selvitystä Ilta-Sanomien haastattelussa. Hänen mukaansa Suomi ja Ruotsi tekevät omat päätöksensä jäsenyyden suhteen vaikka puolustusyhteistyötä kehitetään yhdessä.

Ehkä tärkeintä on huomata kuinka johtavien poliitikkojen julkisuudessa esittämät mielipiteet NATO-jäsenyyden suhteen ovat muuttuneet samassa tahdissa kuin Venäjä on terävöittänyt omaa ulkopolitiikkaansa.

Meillä oli aikoinaan tapana puhua NATO-optiosta ja NATO:n avoimena odottavasta ovesta. Sittemmin puheet hieman muuttuivat ja mukaan tuli Ruotsin kanssa tehtävä yhteinen NATO-päätös. Nyt kuin taas on aikaa kulunut niin enää ei korkeimmassa johdossa halutakaan sitoutua mahdolliseen yhteiseen NATO-jäsenhakemukseen. Nykyään ollaan mieluummin hiljaa koko jäsenyydestä ja pakollisessa tilanteessa/tapauksessa esitetään että Suomi tulee tekemään itsenäisen päätöksen puolustusliiton jäsenhakemuksesta. Eikä Ruotsin päätöksillä ja aikatauluilla olekaan enää samalla tavalla merkitystä kuin aikaisempina vuosina.

Ehkä kannattaa myös huomioida että yllä oleva sitaatti ja linkki ovat jo kahden vuoden takaa. Tällä hetkellä saattaa tilanne olla Suomen osalta jo monella tavalla hankalampi.

Ei liene syytä uskoa että esim. Shoigun julkisuudessa esittämä lausunto Suomen NATO-jäsenyydestä olisi pelkkää sattumaa. Julkisuudessa on kerrottu Niinistön lähiaikoina tapahtuvasta matkasta Venäjälle, Putinin vieraaksi. Tämä selittää osaltaan lausunnon ajankohdan. Shoigun puheenvuoro edustaa "diplomattisessa mielessä" ns. ennakointia. Sillä haluttaneen jo etukäteen nostaa esille oman puolen näkemystä tietystä tulevaisuudessa käsiteltävästä aihepiiristä/asiakokonaisuudesta. Julkisesti esitettynä asia on jo aika vakavasti otettavaa neuvottelutaktiikkaa.

Jäänee nähtäväksi missä määrin Niinistön/Putin'in keskusteluita päästetään julkisuuteen. Todennäköisesti varsin vähän. Ehkä tyydytään kertomaan tarpeesta vähentää "mustan hiilen" käyttöä energialähteenä. Näin asioita seuraavien täytyy tyytyä huomioimaan poliitikkojen julkituloissa pidemmällä aikavälillä tapahtuvia muutoksia.
 
Viimeksi muokattu:
Pahin tilanne on, että Venäjä tekee Suomen kanssa jäätyneen konfliktin. Sillä estetään Natoon liittyminen yms. Affenanmaa. Mitä yksi Affenanmaa tuntuu enää Krimin valloituksen ja Itä-Ukrainan jälkeen.
Ruotsi ei tule jäämään häviöle tapahtu mitä tahansa. Meille jää se MustaPekka kouraan kaikissa vaihtoehdoissa. Koska meidän poliitikot ei ikinä liity Natoon, ennen kuin on liian myöhäistä.
Kestääkö Venäjän pokka ottaa turpaansa Ahvenmaalla, jos Suomi valloittaa sen takasin? Riittääkö meidän poliitikoilla pallit ottaa sitä takasin?
 
Tämä uhkailu ei ole aivan uutta. Siksi löytyy myös tietoa kuinka siihen reagoidaan, tai on reagoitu aikaisemmin.

Ruotsalaisten reagointi Venäjän uhkailuihin:

A) Ruotsissa Venäjän sotilaallinen uhkailu nähdään todistuksena sille että varautumista maanpuolustamiseen on syytä jatkaa. Samalla se nähdään erityisenä syynä hakeutua aikaisempaa pidemmälle menevään yhteyteen NATO:on ja Yhdysvaltoihin. Käytännössä Ruotsi vastaa omilla toimillaan juuri sillä tavalla kuinka tällaisiin uhkauksiin on syytäkin vastata. Mihinkään sanasotailuun ei ryhdytä.
- jokainen julkinen uhkaus lisää ruotsalaisten NATO-jäsenyyttä kannattavia mielipiteitä. Ne nousevat varmasti myös syksyn vaaliteemoiksi.
- ruotsalaiset kokevat että tällaisilla uhkauksilla pyritään vaikuttamaan maan itsenäiseen päätöksentekoon.

B) Toisaalta Venäjän uhkailu saattaa vaikuttaa myös niin että Ruotsissa tarkennetaan näkemystä siitä pitääkö heidän sitoutua omassa politiikassaan ja päätöksenteossa ylläpitämään yhtenäisyyttä/saman aikaisuutta Suomen kanssa. Siis esimerkiksi siinä suhteessa olisiko Ruotsin parempi/edullisempaa hakea NATO-jäsenyyttä yhdessä Suomen kanssa tai olisiko jäsenyydelle paremmat edellytykset neuvotella vain pelkästään Ruotsin osalta.
- juuri tällä hetkellä ruotsalaiset mielistelevät Suomen puolustushallintoa ja poliitikkoja koska haluavat erittäin korkealla prioriteetilla tulevan hävittäjähankinnan kohdistuvan JAS'iin.

C) Kannattaa hakea perspektiiviä myös historiasta kuinka ruotsalaiset ovat suhtautuneet Suomen vs. Venäjän/ Neuvostoliiton aikaisiin tapahtumiin.
- aikaisemmista tapahtumista (viime sotien ajalta jne.) löytää todellista vertailukohtaa ruotsalaisten reaalipolitiikalle Suomen maanpuolustuksen osalta.

Suomessa suhtautuminen on erilaista:

A) Suomessa vastuunalaiset poliitikot julistavat Venäjän sotilaalliset/Suomen maanpuolustukseen liittyvät uhkaukset merkityksettömäksi propagandaksi. Kaikki poliitikot koettavat selittää uhkailujen syyksi/tarkoitukseksi jonkin muun kuin itsenäisen naapurivaltion sisäiseen päätöksentekoon puuttuminen.

B) Käytännössä Venäjän puolustusministerin uhkailuista on vain pieni matka erilaiseen painostukseen suomalaisia päättäjiä kohtaan. Saattaa jopa olla niin että Venäjä on jo ryhtynyt painostamaan Suomea niin poliittisesti kuin taloudellisestikin. Ehkä kysymys onkin vain siitä ettei sitä ei ole vielä tuotu julkisuuden tasolle?

C) On jopa todennäköistä että Venäjä tulee jatkossa tekemään konkreettisia aloitteita joilla se pyrkii reagoimaan/heikentämään Suomen ja Ruotsin puolustuksellista yhteistyötä (vaikka ko. yhteistyö on toistaiseksi lähinnä varsinaiseen sotilaalliseen toimintaan sitoutumatonta teoriaa).
- Suomen irroittaminen puolustuksellisesta yhteistyöstä Ruotsin kanssa on venäläisille strateginen tavoite. Siihen voidaan käyttää varsin kovia poliittisia keinoja.
- edellä mainitun Suomeen mahdollisesti kohdistuvan uhkailun/painostuksen voi nähdä osittain tietynlaisena "alueellisena pelinä" myös Yhdysvaltoja kohtaan.
- lisäksi Venäjä saattaa nähdä tarpeellisena lisätä jonkinlaista epävakautta Itämeren alueella. Sillähän voisi olla vaikutusta myös eräiden nykyisten NATO:n jäsenmaiden halukkuuteen/mielipiteisiin hyväksyä Suomea (tai Ruotsia) puolustusliiton jäseneksi.
- Venäjällä voidaan myös ajatella että kaikenlaiset epätavalliset, jopa (osin rikollisiksi luokiteltavat) loukkaukset Suomen (ja Ruotsin) suvereniteettiä kohtaan ovat "vaarattomampaa peliä" kuin esimerkiksi NATO:n jäsenmaihin kohdistuvat toimet jne.
- Euroopassa ei ole enää muita NATO:oon kuulumattomia maita kuin Suomi ja Ruotsi joille voi suoranaisesti uhitella (siis Venäjän rajanaapureita)

Eikä Suomen puolustusministeri Niinistökään ole täysin harhassa, esittäessään että Venäjän kollegan uhkailut olisivat osittain kotimaista politiikkaa. Varmasti näin onkin. Toisaalta sielläkin osataan iskeä kahteen kärpäseen yhdellä kertaa. Suomen kannalta saattaa jatkossa olla ikävää että puheilta katoaa vaikutus jollei niille koskaan löydy/saada mitään konkretiaa. Näistäkin Suomella on historiallisia kokemuksia.

Tää oli kyllä hyvin muotoiltu, valitettavasti. Valitettavasti, koska alkaahan tässä hiljalleen usko kallistua siihen, että näemme pian Ruotsilta ulostulon nato-asiassa. Suomen poliitikot ”Suomi tekee itsenäiset päätökset” bullshitilla taas tosiasiassa vältetään sen päätöksen tekemistä, mikä on tavallaan päätös sekin.
Alkukesästä TP Niinistö suhtautui varsin happamasti ja lähes närkästyi kokoomuksen nato-myönteisyydelle puoluekokouksen yhteydessä.

Iltalehden mielestäni varsin asiallisessa pohdinnassa Markku Salomaa kyseenalaistaa Suomen jo täyden suvereniteetin ja huomauttaa lisäksi:

Venäjän sotilasjohto näyttää nyt tulleen johtopäätökseen, että on hyvä aika siirtyä puolustuksellisista doktriinin osista offensiiviseen eli hyökkäyksellisiin osiin. Nato-laajeneminen on tehnyt tämän tarpeelliseksi ja presidentti Vladimir Putin teki tämän hyvin selväksi keskusteluissaan presidentti Sauli Niinistön kanssa Naantalissa 1.8. 2016.

- Putin kertoi jo silloin Venäjän asevoimien sijoituksista Suomen itärajalla, osoitti huolestuneisuutensa Naton sotilasilmailuliikenteeseen Itämerellä ja selvitti Venäjän tarkoitusperiä. Hän uhkasi selkokielellä Suomea, että Suomen ei pidä liittyä Natoon.

Nyt uhkaus toistui Shoigun sanomana. Salomaa yhtyy erään nimettömänä pysyttelevän Venäjä-asiantuntijan arvioon siitä, että Shoigun lausunto oli reaktio, joka sisälsi varoituksen siitä, että ns. "punaista linjaa"(=Suomen Nato-jäsenyys) ei voi ylittää.

- Suomen johto joutuu nyt todella vaikean paikan eteen. Voidaanko vielä luottaa Venäjän välipuheisiin siitä, että Suomen ja Venäjän sopimus vuodelta 1992, on voimassa.

Salomaa sanoo suoraan, että Suomen ja Venäjän sopimuksen ensimmäinen artikla on nyt mitätöity ja Suomen pitäisi hakea Natoon ja saada jollain tavalla välilliset turvatakuut hakuprosessin ajaksi.

Jos yllä oleva pitää paikkansa kaikilta osin, niin TP Niinistöllä on löysät housussa jo, eikä häneltä löydy siksi minkäänlaista halua johtaa mielipiteellään Suomea nato-keskustelussa ainakaan nato-myönteisempään suuntaan. Päinvastoin keskustelu tuntuu jämähtäneen parissa kolmessa vuodessa täysin ja jopa taantuneen, vaikka uhkakuvat ovat saaneet jatkuvasti uutta konkretiaa.

IL-artikkelissa Venäjän ”vastatoimilla” tarkoitetaan Iskanderien tuomista rajallemme. Mikä vastatoimi se on? Uhittelua, uhkailua, lisää tulivoimaa, jota käyttää nopeasi strategisen iskun yhteydessä? Onko aseellinen isku kuitenkin poissuljettu, ei minusta. Paljon kun ollaan täällä mietitty, mikä on tilanne missä Venäjän kannattaa ottaa riski avoimesta konfliktista EU:n kanssa, niin Ukrainan kohdalla Krimi vallattiin etuasemaksi/tukikohdaksi ja donetsk katkaisi loput lähentymisyritykset natoon ja länteen laakista.

Eniten tässä huolestuttaa se, että Ruotsin hakiessa jäsenyyttä vastatoimet nimenomaan kohdistuvat Suomeen, koska Ruotsi on jo turvassa. Jos Itämeren status quo järkkyy, Suomi saa joka tapauksessa niskaansa valtavaa painostusta ollaan me mukana nato-junassa tai ei. Tilanteessa, jossa Ruotsi hakee jäsenyyttä yksin, edes aseellinen isku ei ole esim. juuri Ahvenanmaan kohdalla poissuljettu Krimin kaltaisen etuvartioaseman saavuttamiseksi sekä Suomen pelaamiseksi lopullisesti ulos.

Jos Niinistö tulee Moskovasta kotiin valkoisena kuin lakana, niin sitten tiedetään enemmän käytetystä retoriikasta.

Jos Trumpin ja Niinistön uudesta tapaamisesta tuli pieni positiivinen viree, niin melkonen tappiomieliala nyt kyllä päällä. Jotenkin tuntuu, että peli on jo pelattu ja TP Niinistö tietää, että Suomi ei vaan saa, tai pahimmassa tapauksessa ole saanut yrityksistä huolimatta kasaan riittävää kansainvälistä tukea nato-asian puskemiseksi eteenpäin.

Edit: linkki artikkeliin

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807252201094697_u0.shtml
 
Pahin tilanne on, Ruotsi ei tule jäämään häviölle tapahtu mitä tahansa. Meille jää se MustaPekka kouraan kaikissa vaihtoehdoissa.
TP Niinistö tietää, että Suomi ei vaan saa, tai pahimmassa tapauksessa ole saanut yrityksistä huolimatta kasaan riittävää kansainvälistä tukea nato-asian puskemiseksi eteenpäin.

Onko todella se "kaikkein pahin tilanne"? Oletetaan, että Suomi itse valitseekin liittoutumattomuuden jatkumisen ja meidän elo on sitä mitä ollut tähänkin saakka. Nato-haukkoja asia saattaa kismittää mutta ilmeinen enemmistö suomalaisista hyväksyy asian. Tältä gallupit näyttävät.
Nato-keskustelu Suomessa polkee tyhjän päällä jo pelkästään sen takia että noita muita etelä-euroopan maita ei tosiaankaan kiinnosta Suomen puolustukseen osallistuminen Naton tai minkään muunkaan kautta. Tämä geopolitiikasta johtuva fakta kannattaa hyväksyä ja pohdinta on helpompaa sen jälkeen.

Elikkäs, onko Suomen tilanne todellakaan "kaikkein pahin"? Hieman epäilen.

.
 
Entä seuraava skenaario? Ruotsi painostaa Suomea valitsemaan Gripenin. Muussa tapauksessa Ruotsi ilmoittaa liittyvänsä Natoon ja antaa ymmärtää ettei teitä ugreja siihen koskaan tulla hyväksymään.
 
Ruotsi painostaa Suomea valitsemaan Gripenin. Muussa tapauksessa Ruotsi ilmoittaa liittyvänsä Natoon ja antaa ymmärtää ettei teitä ugreja siihen koskaan tulla hyväksymään.
Emme ole Ruotsilta aikaisemminkaan mitään voineet odottaa. Tuollainen kommentti heiltä ei muuten yllätä, paitsi että sen sävy olisi aikaisempaa v***uilevampi.
Toisaalta, meillä on ollut Hornet ja voidaan ostaa jatkoonkin sellaiset. Siinä keskaria ruotsalaisille. Emme saa emmekä menetä mitään.

Itse en pahemmin ruotsalaisiin luota. Pelkurikansaa, joka ensin sössii oman sisäisen asiansa ja oikeasti rohkeutta ei riitä naapurin puolustamiseen.
Sotilaalliset kaverit mieluummin muualta.

.
 
Yön Kuset-mopokerhoa käytetään taas hybridihengessä kiusantekoon, tällä kertaa majoittamalla ne bulvaanin kautta ostettuun vanhaan tukikohtaan Slovakiassa.


Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/vladim...gi-linnoittautui-entiseen-sotilastukikohtaan/






"Night Wolvesia on luonnehdittu mediassa ”presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksi”. / Youtube
Vladimir Putinia tukeva pyöräjengi linnoittautui sotilastukikohtaan
ANTTI KIRKKALA | 25.07.2018 | 23:55- päivitetty 25.07.2018 | 19:17
Night Wolves -moottoripyöräjengi on majoittunut piikkilangan suojaamaan kohteeseen Slovakiassa.

Venäläinen Night Wolves (Yön sudet) -moottoripyöräjengi on aiheuttanut kohua Slovakiaan suuntautuneella kierroksellaan.

Radio Free Europen mukaan motoristit ovat asettautuneet entiseen sotilastukikohtaan Dolna Krupassa, joka sijaitsee noin 60 kilometriä pääkaupunki Bratislavan koillispuolella.

Ajoitus ei välttämättä ole sattumaa, sillä Varsovan liiton joukkojen suorittamasta Tšekkoslovakian miehityksestä tulee kuluneeksi 50 vuotta elokuun 20. päivänä.

Leirin ympärillä on kaksi metriä korkea muuri, jonka päällä kulkee piikkilanka-aita. Lennokeilla otettujen kuvien perusteella entisessä sotilastukikohdassa on edelleen panssarivaunuja, sotilasajoneuvoja ja poliisimateriaalia.

Moottoripyöräjengin paikallisosaston johtajan Jozer Hambalekin kerrotaan omistavan kiinteistön. Hänellä on myös läheiset suhteet entiseen sisäministeri Robert Kalinakiin. Kumpikaan ei ole kommentoinut jengin läsnäoloa julkisesti.

Hambalek on aiemmin sanonut perustavansa kohteeseen armeijamuseon. Kaluston omistaa kuitenkin puolustusministeriö, joka ei ole tilanteesta innoissaan.

– On selvää, että sotahistoriallisen instituutin [hyllytetty] johtaja Miloslav Caplovic jätti tarkistamatta kyseisen järjestön taustat. Hän on näin ollen ylittänyt valtuutensa, ministeriön tiedottaja toteaa.

Slovakian ulkoministeriö on ilmoittanut seuraavansa tarkasti tilannetta. Poliisin mukaan moottoripyöräilijät eivät ole toistaiseksi syyllistyneet laittomuuksiin.

Häiritsevät EU:ta ja murentavat Natoa
Night Wolvesia on luonnehdittu usein mediassa ”presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksi”. Jengin johtaja Aleksander Zaldostanov on Putinin henkilökohtainen ystävä.

Hän on saanut Venäjän hallinnolta palkintoja ”työstään isänmaan puolesta” ja esiintynyt julkisuudessa useita kertoja presidentin rinnalla.

Krimin valtaamisen jälkeen Night Wolves järjesti niemimaalla suuren moottoripyörätapahtuman. Zaldostanovilla on myös vahvoja yhteyksiä Putinin hallintoa tukeviin äärikansallismielisiin venäläisryhmittymiin, kuten ”värivallankumouksia” vastustavaan anti-Maidaniin.

– He ovat tulleet ärsyttämään demokratian kannattajia ja värväämään ihmisiä taistelemaan Ukrainaan, slovakialainen poliitikko Jan Budaj sanoo.

– Heidän tarkoituksensa on häiritä EU:ta ja murentaa Naton yhtenäisyyttä."
 
Emme ole Ruotsilta aikaisemminkaan mitään voineet odottaa. Tuollainen kommentti heiltä ei muuten yllätä, paitsi että sen sävy olisi aikaisempaa v***uilevampi.
Toisaalta, meillä on ollut Hornet ja voidaan ostaa jatkoonkin sellaiset. Siinä keskaria ruotsalaisille. Emme saa emmekä menetä mitään.

Itse en pahemmin ruotsalaisiin luota. Pelkurikansaa, joka ensin sössii oman sisäisen asiansa ja oikeasti rohkeutta ei riitä naapurin puolustamiseen.
Sotilaalliset kaverit mieluummin muualta.

.
Itse olen sitä mieltä, että siellä yhä edelleen pidetään Suomea sellaisena hieman jälkeen jääneenä serkkupoikana.
Ahmedkin on pelkästään voimavara kunhan pitää wc pytyn puhtaana Svenille joka käy lounastauolla yleisessä vessassa paskalla. Ovat lopulta helvetin ylimielistä porukkaa.
Foorumin poikamiehet voimat piipahtaa Tukholman yökerhoissa ja katsoa käykö flaksi.
Epäilen.
 
Viimeksi muokattu:
Itse olen sitä mieltä, että siellä yhä edelleen pidetään Suomea sellaisena hieman jälkeen jääneenä serkkupoikana.

Jos ja kun islamistit lopettavat pelkkien kepposten tekemisen ja aloittavat Euroopan laajuisen sisällissodan niin sitten voidaan napata Tornion länsipuolelta lebensraumia sen takia että joudumme suojelemaan Ruotsin puolella asuvia suomalaisia. :)
 
Yön Kuset-mopokerhoa käytetään taas hybridihengessä kiusantekoon, tällä kertaa majoittamalla ne bulvaanin kautta ostettuun vanhaan tukikohtaan Slovakiassa.


Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/vladim...gi-linnoittautui-entiseen-sotilastukikohtaan/






"Night Wolvesia on luonnehdittu mediassa ”presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksi”. / Youtube
Vladimir Putinia tukeva pyöräjengi linnoittautui sotilastukikohtaan
ANTTI KIRKKALA | 25.07.2018 | 23:55- päivitetty 25.07.2018 | 19:17
Night Wolves -moottoripyöräjengi on majoittunut piikkilangan suojaamaan kohteeseen Slovakiassa.

Venäläinen Night Wolves (Yön sudet) -moottoripyöräjengi on aiheuttanut kohua Slovakiaan suuntautuneella kierroksellaan.

Radio Free Europen mukaan motoristit ovat asettautuneet entiseen sotilastukikohtaan Dolna Krupassa, joka sijaitsee noin 60 kilometriä pääkaupunki Bratislavan koillispuolella.

Ajoitus ei välttämättä ole sattumaa, sillä Varsovan liiton joukkojen suorittamasta Tšekkoslovakian miehityksestä tulee kuluneeksi 50 vuotta elokuun 20. päivänä.

Leirin ympärillä on kaksi metriä korkea muuri, jonka päällä kulkee piikkilanka-aita. Lennokeilla otettujen kuvien perusteella entisessä sotilastukikohdassa on edelleen panssarivaunuja, sotilasajoneuvoja ja poliisimateriaalia.

Moottoripyöräjengin paikallisosaston johtajan Jozer Hambalekin kerrotaan omistavan kiinteistön. Hänellä on myös läheiset suhteet entiseen sisäministeri Robert Kalinakiin. Kumpikaan ei ole kommentoinut jengin läsnäoloa julkisesti.

Hambalek on aiemmin sanonut perustavansa kohteeseen armeijamuseon. Kaluston omistaa kuitenkin puolustusministeriö, joka ei ole tilanteesta innoissaan.

– On selvää, että sotahistoriallisen instituutin [hyllytetty] johtaja Miloslav Caplovic jätti tarkistamatta kyseisen järjestön taustat. Hän on näin ollen ylittänyt valtuutensa, ministeriön tiedottaja toteaa.

Slovakian ulkoministeriö on ilmoittanut seuraavansa tarkasti tilannetta. Poliisin mukaan moottoripyöräilijät eivät ole toistaiseksi syyllistyneet laittomuuksiin.

Häiritsevät EU:ta ja murentavat Natoa
Night Wolvesia on luonnehdittu usein mediassa ”presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksi”. Jengin johtaja Aleksander Zaldostanov on Putinin henkilökohtainen ystävä.

Hän on saanut Venäjän hallinnolta palkintoja ”työstään isänmaan puolesta” ja esiintynyt julkisuudessa useita kertoja presidentin rinnalla.

Krimin valtaamisen jälkeen Night Wolves järjesti niemimaalla suuren moottoripyörätapahtuman. Zaldostanovilla on myös vahvoja yhteyksiä Putinin hallintoa tukeviin äärikansallismielisiin venäläisryhmittymiin, kuten ”värivallankumouksia” vastustavaan anti-Maidaniin.

– He ovat tulleet ärsyttämään demokratian kannattajia ja värväämään ihmisiä taistelemaan Ukrainaan, slovakialainen poliitikko Jan Budaj sanoo.

– Heidän tarkoituksensa on häiritä EU:ta ja murentaa Naton yhtenäisyyttä."

Eikö tuo Putinin prätkäjengi saanut jonkun maahantulokiellon koko EU-alueelle silloin viime kerralla kun yrittivät ajaa Puolan läpi Berliiniin ? Vai löivätkö puolalaiset porukan omin päin rautoihin Puolan-Valko-Venäjän rajalla ?
 
Eikö tuo Putinin prätkäjengi saanut jonkun maahantulokiellon koko EU-alueelle silloin viime kerralla kun yrittivät ajaa Puolan läpi Berliiniin ? Vai löivätkö puolalaiset porukan omin päin rautoihin Puolan-Valko-Venäjän rajalla ?
Wikipedia tiesi kertoa Yön Kusien kohdalta linkeistä joihin viitattu että Puola esti ja meillä mm Päivi Räsänen huolestuneena kyseli mihin tällainen perustui...
 
Yön Kuset-mopokerhoa käytetään taas hybridihengessä kiusantekoon, tällä kertaa majoittamalla ne bulvaanin kautta ostettuun vanhaan tukikohtaan Slovakiassa.


Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/vladim...gi-linnoittautui-entiseen-sotilastukikohtaan/






"Night Wolvesia on luonnehdittu mediassa ”presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksi”. / Youtube
Vladimir Putinia tukeva pyöräjengi linnoittautui sotilastukikohtaan
ANTTI KIRKKALA | 25.07.2018 | 23:55- päivitetty 25.07.2018 | 19:17
Night Wolves -moottoripyöräjengi on majoittunut piikkilangan suojaamaan kohteeseen Slovakiassa.

Venäläinen Night Wolves (Yön sudet) -moottoripyöräjengi on aiheuttanut kohua Slovakiaan suuntautuneella kierroksellaan.

Radio Free Europen mukaan motoristit ovat asettautuneet entiseen sotilastukikohtaan Dolna Krupassa, joka sijaitsee noin 60 kilometriä pääkaupunki Bratislavan koillispuolella.

Ajoitus ei välttämättä ole sattumaa, sillä Varsovan liiton joukkojen suorittamasta Tšekkoslovakian miehityksestä tulee kuluneeksi 50 vuotta elokuun 20. päivänä.

Leirin ympärillä on kaksi metriä korkea muuri, jonka päällä kulkee piikkilanka-aita. Lennokeilla otettujen kuvien perusteella entisessä sotilastukikohdassa on edelleen panssarivaunuja, sotilasajoneuvoja ja poliisimateriaalia.

Moottoripyöräjengin paikallisosaston johtajan Jozer Hambalekin kerrotaan omistavan kiinteistön. Hänellä on myös läheiset suhteet entiseen sisäministeri Robert Kalinakiin. Kumpikaan ei ole kommentoinut jengin läsnäoloa julkisesti.

Hambalek on aiemmin sanonut perustavansa kohteeseen armeijamuseon. Kaluston omistaa kuitenkin puolustusministeriö, joka ei ole tilanteesta innoissaan.

– On selvää, että sotahistoriallisen instituutin [hyllytetty] johtaja Miloslav Caplovic jätti tarkistamatta kyseisen järjestön taustat. Hän on näin ollen ylittänyt valtuutensa, ministeriön tiedottaja toteaa.

Slovakian ulkoministeriö on ilmoittanut seuraavansa tarkasti tilannetta. Poliisin mukaan moottoripyöräilijät eivät ole toistaiseksi syyllistyneet laittomuuksiin.

Häiritsevät EU:ta ja murentavat Natoa
Night Wolvesia on luonnehdittu usein mediassa ”presidentti Vladimir Putinin moottoripyöräjengiksi”. Jengin johtaja Aleksander Zaldostanov on Putinin henkilökohtainen ystävä.

Hän on saanut Venäjän hallinnolta palkintoja ”työstään isänmaan puolesta” ja esiintynyt julkisuudessa useita kertoja presidentin rinnalla.

Krimin valtaamisen jälkeen Night Wolves järjesti niemimaalla suuren moottoripyörätapahtuman. Zaldostanovilla on myös vahvoja yhteyksiä Putinin hallintoa tukeviin äärikansallismielisiin venäläisryhmittymiin, kuten ”värivallankumouksia” vastustavaan anti-Maidaniin.

– He ovat tulleet ärsyttämään demokratian kannattajia ja värväämään ihmisiä taistelemaan Ukrainaan, slovakialainen poliitikko Jan Budaj sanoo.

– Heidän tarkoituksensa on häiritä EU:ta ja murentaa Naton yhtenäisyyttä."

Jo kaikille varsin tuttua perinteistä venäläistä hybridisodankäyntiä...

Ollaan niin taistelevinaan fascisteja vastaan ja liittoudutaan Euroopan uusnatsien kanssa...


 
Viimeksi muokattu:
Jos yllä oleva pitää paikkansa kaikilta osin, niin TP Niinistöllä on löysät housussa jo, eikä häneltä löydy siksi minkäänlaista halua johtaa mielipiteellään Suomea nato-keskustelussa ainakaan nato-myönteisempään suuntaan. Päinvastoin keskustelu tuntuu jämähtäneen parissa kolmessa vuodessa täysin ja jopa taantuneen, vaikka uhkakuvat ovat saaneet jatkuvasti uutta konkretiaa.

IL-artikkelissa Venäjän ”vastatoimilla” tarkoitetaan Iskanderien tuomista rajallemme. Mikä vastatoimi se on? Uhittelua, uhkailua, lisää tulivoimaa, jota käyttää nopeasi strategisen iskun yhteydessä? Onko aseellinen isku kuitenkin poissuljettu, ei minusta. Paljon kun ollaan täällä mietitty, mikä on tilanne missä Venäjän kannattaa ottaa riski avoimesta konfliktista EU:n kanssa, niin Ukrainan kohdalla Krimi vallattiin etuasemaksi/tukikohdaksi ja donetsk katkaisi loput lähentymisyritykset natoon ja länteen laakista.

Erilaista aseistusta ja joukko-osastoja (iskandereita, taisteluhelikopteri-prikaateja, sotilastukikohtia jne.) ollaan lisätty Venäjän Euroopan puoleisella osalla. Jonkin verran myös Suomen itärajojen läheisyydessä. Venäjä on myös laajentanut (Suomen)Itärajan takaisen Karjalan sotilasaluetta. Se kattaa nykyisin lähes koko vanhan Karjalan ja Aunuksen alueet. Kaikki tämä on toteutettu siitä huolimatta että Venäjällä toki tiedetään ettei heihin kohdistu minkäänlaista sotilaallista uhkaa Suomen suunnalta. Sotilasalueen laajennus lienee toteutettu osittain myös muista kuin sotilaallisista syistä. Esimerkiksi syynä voi olla myös aluepolitiikka. Venäjällä ei haluta että esim. suomalaiset hankkisivat omistukseensa tontteja tai maa-alueita vanhoilta asuinpaikoiltaan jne. Eikä myöskään haluta antaa suomalaisille (=ulkomaalaisille) mahdollisuutta vapaaseen liikkumiseenkaan. Suomen tulisi vastata samalla tavalla venäläisten tekemiin kiinteistöhankintoihin Suomen puolella. Näin ei ole jostain syystä haluttu tehdä.

Varsinaisesti Venäjän vastatoimet (Suomen NATO-jäsenyyttä vastaan) ovat todennäköisesti jo käynnistyneet. Vihjeitä tällaisesta on kertynyt jo pidemmältä ajalta. Lienee ymmärrettävää ettei heti ensimmäisessä vaiheessa ryhdytä suoriin sotilaallisiin iskuihin. Venäjän johto (Putin) on useampaan kertaa todennut että Venäjä katsoo myös kaikkien kaupallisten ratkaisujen kuuluvan sotilaallisten toimien piiriin. Ne ovat vähintäänkin osa ns. hybridi-sodankäyntiä. Sitähän ne tosiasiallisesti ovat molemmille osapuolille. Esimerkkinä myös länsimaiden puolelta Venäjälle määrätyt talouspakotteet. Niitä kohdennetaan sopiviksi halutulla/katsotulla tavalla.
- Kaikille lienee myös selvää ettei länsimaiden ole syytä lähteä rahoittamaan(lainoittamaan, investoimaan) Venäjälle. Sehän tarkoittaisi käytännön tasolla suoranaisesti sitä että auttaisimme Venäjää kohdistamaan voimavarojaan omille asevoimilleen ja varustautumiseen.
- niin kauan kuin Venäjä kohdistaa uhkailujaan ja sotatoimiaan länsimaihin, ei tietenkään ole minkäänlaista syytä auttaa Venäjää taloudellisesti.

Venäjän mahdollinen painostus Suomea kohtaan.

Tilanteen (ja tarpeen) vaatiessa Venäjällä on monenlaisia mahdollisuuksia painostaa Suomea (suomalaisia yrityksiä jne.) monenlaisilla taloudellisilla keinoilla. Kaikkeen tällaiseen voidaan haluttaessa liittää poliittista painostusta sekä viimekädessä jopa sotilaallista uhkaa. Valitettavasti Suomelta ei juurikaan löydy keinoja vastavuoroiseen vaikuttamiseen mikä voisi vaikuttaa Venäjän päätöksiin/tekemisiin. Esimerkkeinä vaikkapa..
- lukuisien suomalaisyritysten investoinnit Venäjälle muodostaa melko suuren riskitekijän suomalaisille valtion (osittain)omistamille yrityksille.
- Siperian ylilentosopimukset..näillä saattaisi olla merkittäviä vaikutuksia esim. Finnairin kilpailuasemaan Aasian lennoilla.
- Saimaan kanavan käytön hankaloittaminen
- jatkossa myös Fennovoiman voimalahanke saattaa joutua monenlaisen kiistan aiheeksi.
- sähköenergian myynti (toimituksista riippuvaiseen)Suomeen saattaa myös muuttua epävarmemmaksi
- monenlaiset muut talouteen liittyvät asiat jne.

Edellämainituilla sekä muilla vastaavilla häiriöillä on mahdollista sekoittaa Suomen taloutta ilman että siitä koituisi merkittävää haittaa Venäjälle itselleen. Lisäksi Venäjän on mahdollista nostattaa ja sekoittaa mukaan erilaisia poliittisia kiistoja..Sekä todellisista että keksityistä aiheista. Luonnollisesti erittäin voimakkaan Venäjän sisäisen valhepropagandan saattelemana. Viime kädessä mukaan voi, kokonaisuutta sekoittamaan, nousta esille myös sotilaallisen kiistelyn aiheita.

Venäläisiä tuntien pitäisin jopa erikoisena jollei joistain edellä mainitun kaltaista aiheista olisi jo käyty keskustelua Suomen ja Venäjän johtajien kesken. Politiikassa ja diplomatiassa kun on tapana "koplata" erilaisia aihealueita yhtenäisemmiksi kokonaisuuksiksi.

Eikä asiat ole suinkaan helppoja tai mustavalkoisia. Yllä esitin muutamia Suomen kannalta ikäviä kehityssuuntia. Todennäköisesti neuvotteluissa johtajien kesken nostellaan vastavuoroisesti esille myös "porkkanoita" joissa tarjotaan Suomelle (ja suomalaisille yrityksille) suunnattoman suuria taloudellisia mahdollisuuksia. Sellaisiakin voisi tietenkin luetella vaikka kuinka paljon, mutta jääköön ne toiseen kertaan.

Eikä erityisemmin käy kateeksi presidentti Niinistön asema. Häneltä vaaditaan erittäin suurta kaukonäköisyyttä ja harkintaa Suomen etuja puolustettaessa.
 
Suomi tuossa on kusessa eikä Ruotsi. Ruotsilla on paljon läheisemmät välit Natoon kuin Suomella. Sitä paitsi ruotsi voisi koska tahansa tarjota tukikohtiaan NATOn käyttöön.

Sanotaan Ruotsille, että jos he liittyvät Natoon ilman meitä, niin me annetaan Ahvenanmaalle venäläisten tukikohta.

Ei vaan, ei Ruotsi Natoon mene, kun niillä on jo USA:n turvatakuut. Ei NATO heille mitään lisäarvoa tuo.
 
On hyvin mahdollista, että Suomen Nato-jäsenyydestä olisi nykytilanteessa enemmän haittaa kuin hyötyä turvallisuudelle. Venäläiset ovat niin moneen kertaan tuoneet asian julkisesti esiin, että Nato-jäsenyys olisi heille hirvittävä arvovaltatappio, ja Putinin kaltaiselle puolidiktaattorille näennäinen arvovalta on kaikki kaikessa. Taloudellinen, diplomaattinen ja poliittinen painostus olisi itsestäänselvyys, enkä sulkisi pois sotilaallisen voiman käyttöä Suomea vastaan. Jonkinlainen hybridioperaatio aloitettaisiin varmasti.

Tämän vuoksi Suomi joutuu erittäin hankalaan asemaan, jos/kun Ruotsin tuleva oikeistohallitus päättää jäsenyyttä hakea.

Valitettavasti voimme syyttää tilanteesta vain itseämme, kun emme liittyneet Natoon silloin kun liikkumavaraa oli enemmän.
 
On tuo venäläisten logiikka pettämätöntä. Kun Suomi ja Ruotsi ilmoittavat tehostavansa puolustuskykyään reaktiona Venäjän sikailuihin mm. Krimillä ja Ukrainassa, vastaa Venäjä tähän tehostamalla omaa hyökkäyskykyään. Toisin sanoen Suomi ja Ruotsi toimivat defensiivisesti eivätkä uhkaa omilla toimillaan Venäjää. Ja Venäjä kunnon koulukiusaajan tavoin ei juuri muuta teekään kuin uhittelee ja pelottelee pienempiään. Ja sitten perään uhriutuu ja valittaa mitenkä pikkumaiden toiminta uhkaa sitä.
 
Esimerkkeinä vaikkapa..
- lukuisien suomalaisyritysten investoinnit Venäjälle muodostaa melko suuren riskitekijän suomalaisille valtion (osittain)omistamille yrityksille.
- Siperian ylilentosopimukset..näillä saattaisi olla merkittäviä vaikutuksia esim. Finnairin kilpailuasemaan Aasian lennoilla.
- Saimaan kanavan käytön hankaloittaminen
- jatkossa myös Fennovoiman voimalahanke saattaa joutua monenlaisen kiistan aiheeksi.
- sähköenergian myynti (toimituksista riippuvaiseen)Suomeen saattaa myös muuttua epävarmemmaksi

Loviisat on venäläistä tekniikkaa...tosin alkaa elinkaaren pää jo näkymään, kuten myös ainoilla ei venäläislaitoksilla(Olkiluoto)

Mistä tulee polttoaine?
 
Loviisat on venäläistä tekniikkaa...tosin alkaa elinkaaren pää jo näkymään, kuten myös ainoilla ei venäläislaitoksilla(Olkiluoto)

Mistä tulee polttoaine?
Venäjältä. Mutta voivat siirtyä muihinkin toimittajiin, ja joskus on käyttänytkin muita toimittajia. Venäjä on vissiin vain halvin.


Loviisan ydinvoimalaitos ei pysähtyisi, vaikka talouspakotteet lopettaisivat ydinpolttoaineen tuonnin Rosatomin omistamalta TVEL-yhtiöltä Venäjältä. Loviisan voimalaitoksella on hyvät valmiudet ryhtyä kriisitilanteessa käyttämään Britanniassa valmistettavia uraanipolttoainesauvoja, jollaisia on aiemmin käytetty Loviisassa vuosina 2001-2007. Loviisan Hästholmenilla on tällä hetkellä varastossa yhteensä muutaman vuoden käyttöä vastaava määrä uraanipolttoainetta.

http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=6924
 
Back
Top