Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Lunni

Kenraali
Joissain suomen kielen murteissa ”kuka” sana on korvattu kieliopillisesti väärällä ”ketä” sanalla. Saattavat sanoa esim: ”Ketä se oli?”, kun oikeasti tarkoittavat: ”kuka se oli?”. Mitä sanaa he sitten käyttävät silloin kuin muut sanovat ”ketä”, niin sitä en tiedä.
Tuosta ollaan käytetty nimeä "itä-helsingin murre". Oli jo havaittavissa ihan kantasuomalaisten parissa jo parisenkymmentävuotta sitten...
 
Sanoisin että oheinen liittyy tuohon hyödyntämiseen ihan kiinteästi
Reutersin tekstissä kerrotaan:
"The Russian Defense Ministry said that military transport planes would deliver eight mobile brigades of military medics, special disinfection vehicles and other medical equipment to Italy from Sunday. "

Minulla on jäänyt jotenkin huomaamatta, että Venäjällä olisi perustettu tämmöisiä yksikköjä. Eli onko kyseessä jokin uusi (tai vanha), armeijan / jonkin muun viranomaisen (sana 'military' kyllä viittaa sotaisaan käyttötarkoitukseen) joukko. Vai juuri tähän tarkoitukseen koottu poppoo.
Kahdeksan .. prikaatia - kuulostaa huomattavalta operaatiolta.

76. Maahanlaskudivisioonaan kuuluu 3996. ilmakuljetteinen kenttäsairaala, onko kyseessä siis nämä(siis kyseiset tai vastaavat) joukot? (ymmärtäisin että kenttäsairaala on pataljoonaan rinnastettava joukko, onko?)

Jos taas kyseesä on oikeat NBC suojeluprikaatit, ja niistä laitetaan kahdeksan Italiaan; niin jos nyt ei wikipedian antamat tiedot heitä suuresti, Venäjälle jäisi omaan käyttöön tämän jälkeen 8 prikaatia/rykmenttiä. Ja näiden varsinainen käyttökohde/-tilanne lienee aika lailla sivussa Korona-viruksen torjumisesta. (liekinheitin tietenkin tavallaan kyllä ratkaisee joitakin ongelmia)

Ulko-/sisäpoliittisten irtopisteiden keruu on kyllä todella korkean riskin toimintaa, tällä Venäjän valitsemalla tavalla.


.. vai onko
 

STURM.AUSF.G

Luutnantti
Venäjä pääsee esittämään hyväntekijää.Mainostemppu joka uppoaa italian kansaan.Trump voisi jos ymmärtäisi pistää paremmaksi. "
Venäjä lähetti sunnuntaina ensimmäiset yhdeksästä sotilaskuljetuskoneesta Italiaan mukanaan armeijan viruseksperttejä ja lääkäreitä.
Noin sadan henkilön venäläisryhmä auttaa Italiaan taistelemaan koronavirusta vastaa.
Venäjän puolustusministeriö kertoi, että avustustehtävästä sopivat lauantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Italian pääministeri Giuseppe Conte.
– Giuseppe Conte ilmaisi syvimmän kiitollisuutensa Venäjän antamalle tuelle näinä vaikeina aikoina, tiedotti Kreml.
Ministeriön mukaan Italiaan lähtevällä venäläisellä ryhmällä on kokemusta muun muassa ebolaviruksen ja sikainfluenssan torjunnasta Afrikassa.

Moskovassa kahdeksan lääkintäryhmää valmistautui lähtemään Italiaan. Heillä on mukanaan armeijan ajoneuvoja ja kalustoa, joilla voidaan desinfioida muun muassa rakennuksia ja julkisia paikkoja.

Lastausta koneisiin odottaneiden venäläisajoneuvojen kylkiin oli liimattu tarroja, joissa on sydämenmuotoiset Venäjän ja Italian liput sekä teksti: ”Rakkaudella Venäjältä”.
Venäjän ilmavoimien Il-76-kuljetuskoneet olivat Moskovassa valmiina suuntaamaan Italiaan.

Venäjän ilmavoimien Il-76-kuljetuskoneet olivat Moskovassa valmiina suuntaamaan Italiaan.
Kuva: EHTIKUVA / AFP , Alexey Ereshko
Ensimmäisten kolmen koneen oli määrä saapua illalla Pratica di Maren sotilastukikohtaan Rooman edustalla.

Venäjällä on toistaiseksi ilmoitettu vasta 306 varmistetusta koronatartunnasta. Italian koronaan kuolleiden määrä sen sijaan on jo liki 5 000.

Presidentti Putin on ollut pitkään läheinen ystävä Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin kanssa.
Myös Kiina on lähettänyt lääkintämateriaalia Italiaan.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Italia on kohta yhtä epäilyttävä kuin Turkki, konkurssikypsänä lankeaa Venäjän ja Kiina tarjouksiin, sen on jo piste jonka jälkeen asioita alkaa tapahtumaan.
Uskokaa jo. Sitä apua on nyt otettava mistä sitä on saatavissa. Mieleen tulee Suomen kohdalla tukeutuminen Saksaan talvisodan jälkeen.
 

mpafin

Alikersantti
Britti puhuu asiaa.

Tutkija varoittaa Venäjän toimista koronakriisin aikana – ”Naapurimaiden on varottava jatkuvasti tilannetta”


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006451770.html
Totalitaristinen, (hybridi)sodankäynnillä omia etujaan ajava ja laajentumishaluinen roistovaltio yrittää toki hyötyä vallitsevasta maailmantilanteesta kaikin mahdollisin keinoin. On se jo nähty, että pandemian levitessä alkoi levitä myös mitä uskomattomampia informaatiohyökkäyksiä, disinformaation levittämisen ja suoranaisen valheellisen propagandan muodoissa demokraattisia ja vapaita kansoja, myös Suomea kohtaan.

"Gilesin mukaan Venäjän haaveissa onkin, että Krimin kaappaus ja Itä-Ukrainan sota annettaisiin nyt Venäjälle anteeksi." (strelailijan linkkaamasta IS:n jutusta).

Niinpä niin. Nyt on hyvä aika taikoa mustasta valkoista.

Seuraava ansaitsisi kenties ihan oman ketjunsa (ja onhan näistä muissakin säikeissä turistu), mutta pakko mainita myös pandemian alkulähteen, Kiinan, intressit. Luin juuri eräästä lähteestä viittauksia siihen suuntaan, että Kiina olisi nyt erinäisten bulvaaniensa kautta rynnännyt maailman halventuneille markkinoille haalimaan isoja osuuksia turvallisuuskriittisistäkin yrityksistä. Ja miksei se niin tekisi, kun tilaisuus on.

Sen lisäksi nyt tapahtuu asioita, joita Venäjä tai Kiina eivät voisi millään vaikuttamisyrityksillä lyödä tehokkaammin tai edes lähellekään yhtä tehokkaasti läpi vapaan läntisen maailman. Puhun totalitaristisen ajattelun tartuttamisesta vapaiden demokratioiden kansalaisiin; ilmiöstä, joka voi tällaisen pandemian varjolla muuttaa demokraattista maailmaa kohti uusia vastakkainasetteluja ja valtioiden sisäisiä ja niiden välisiä valtakamppailuja, sananvapauden ja ihmisoikeuksien tukahduttamista ja omien etujen ajamista. Tässä mielessä ihmisoikeuksista ja liikkumisvapaudesta puhuminen on tärkeää ja välttämätöntä. Vallan kolmijako on tärkeää ja välttämätöntä. Täytyy olla toimiva oikeuslaitos sekä lainsäädäntö- ja toimeenpanoelimet. Toisistaan riippumattomia. Tämä pandemia on testi niitä kohtaan, ja nyt olisi olennaista näyttää tällaisen järjestelmän toimivuus ja hienous. Yhteiskuntaa rikki repivät voimat pitäisi saada minimoitua, eli totalitarististen voimien (mm. Kiina, Venäjä) vaikutusyritykset tulisi myös aktiivisesti kumota ja tehdä tyhjiksi. Emme voine estää Kiinaa kasvattamasta omistustaan länsimaisessa taloudessa, mutta voisimme huolehtia lainsäädännöstämme ja oikeuslaitoksestamme, jotta ne suojelisivat meitä pahan tyrannialta. Tuo kolmijako pitää pitää voimissaan, ja siksi täytyy kestää esimerkiksi pienet viivytykset, joita muun muassa valmiuslain eri pykälien ja asetusten käyttöönoton lainsäädännöllinen prosessi tuo tullessaan.

Mitä me sitten voisimme tehdä asioille, jos Kiina ostaa lisää Amerikkaa ja Venäjä kääntää Euroopan "heikkojen" valtioiden mielipiteitä itselleen suotuisaksi?

Ainakin pitää huolen siitä, että vallan kolmijako ei murene ja että neljäs valtiomahti pysyy sekä 1) erillään ja erillisenä noista kolmesta että 2) vapaana ilmeisemaan mitä tahansa mielipiteitä ja ajatuksia, riippumattomana ulkoisista toimijoista.

Kiina ja Venäjä sekä tietyt muut totalitaristiset vallat (Turkki jne.) valmistautuvat aina suursotaan, koska niiden olemassaolon oikeutus tulee ulkoiseen (ja yhtä lailla sisäiseen) uhkaan valmistautumisen kautta. Niissä valta ja vapaus eivät asu yksilöissä vaan valtiomahdissa. Valta on yhdellä (tai kenties parempi termi olisi "yksillä", eli vallitsevalla roistoeliitillä), joka on vapaa tekemään mitä tahansa olemassaolonsa puolesta. Meillä valta ja vapaus ovat yksilöillä, ja siksi toki kapinoimme heti niiden rajoittamista vastaan.

Ehkä hyvä niin, kunhan erotamme, mikä ero on oikeuksiemme oikeudettomalla rajoittamisella versus yhteisiin etuihimme perustuvalla perusoikeuksiin kajoamisella. Huomaan, että vähän joutuu pinnistelemään, jotta saisi omia ajatuksia raiteilleen näissä teemoissa. Mutta yrittää pittää.
 

apumekaanikko

Luutnantti
Tuosta ollaan käytetty nimeä "itä-helsingin murre". Oli jo havaittavissa ihan kantasuomalaisten parissa jo parisenkymmentävuotta sitten...
Serkkuni Kontulasta toi tämän minun tietoisuuteeni jo 1965. "Ketä" -sanaa käytti hän kätevästi sekä oikein että väärin.
 

Herman30

Greatest Leader
Vaikea kuvitella tilannetta, jossa vastaava kolonna ajaisi Kehä III:lla Helsingin seutua ympäri... kovin alas makaroonit ovat vajonneet.
Miksi venäläisten piti tuoda omat kuorma-autot ja täten tuhlata kuljetuskapsiteettia? Kai italialaisilla sen verran on kuljetuskapsiteettia että saavat omilla autoilla tuotteen jaettua kentältä tarvitseville. Vastaus: Propagandaoperaatio.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

Whitecastle

Korpraali

Saudi-Arabia ja Venäjä pääsivät sunnuntaina 12. huhtikuuta sopimukseen raakaöljyn tuotannon ennätyksellisen suurista leikkauksista. Öljyntuottajamaiden kartellin OPECin nigerialainen pääsihteeri Mohammed Barkindo kehui sopimusta ”historialliseksi”. Sopimus syntyi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin painostettua osapuolia tukemaan energiantuottajia nykyisessä koronakriisissä.

Tämähän on todella suuri tappio venäjälle kauppasodan rintamalla, tämän tappion helpottamiseksi olisi varmaan ollut kiva saada uusi kaasuputki käyttöön, mutta sekin lojuu merenpohjassa turhanpäiten
 

Whitecastle

Korpraali

Talvela

Greatest Leader
Onkohan tässä informaatio operaation tynkää, Suomipoika pitäisi saada näyttämään mahdollisimman pahalta ellei jopa natsilta :D

FSB ja ulkoministeriö vain keppostelevat.

 
Top