Paras olisi kaiketi jos Yhdysvallat takaisi meidät pyyteettömästi, mutta miksi he niin tekisivät?
Mikään Kalmarin unioni tai Euroopan Unioni ei koetun perusteella ole vaihtoehto, sillä se tekee meistä vasallin, jonka talous- ja ulkopolitiikka sekä osin sisäpolitiikka sanellaan ulkomaisten toimesta ohittaen mm. meidän kansalliset lainsäädäntöelimemme aivan samalla tapaa kuin autonomian ajan sortovuosien aikaan.
Ennemmin puolustan itsenäisyyttä Venäjää vastaan kuin luovutan sen taistelutta jollekin ranskalaisten ja saksalaisten johtamalle Unionille suojelun toivossa.
Juuri tällaista EU:sta irtautuvaa kehitystä Venäjäkin haluaa..ja nimenomaan tavoittelee Suomen kohdalla.
Suurin osa EU:n jäsenmaista on yhteisessä puolustusliitossa. Eikä Venäjä missään tapauksessa halua että se ainoa NATO:n kuulumaton rajanaapuri tiivistäisi suhteitaan puolustusliittoon.
Suomesta poiketen jopa pienet Baltian maat (viro-Latvia, Liettua) ovat absoluuttisen varmasti Venäjän sotilaalisen ja poliittisen painostuksen ulkopuolella.
- kysymys ei ole mistään "pyyteettömästä hyväntekijyydestä" NATO:n (tai edes USA:n) puolelta.. Puolustusliitossa (siis puolustusliitossa - ei hyökkäysliitossa) kaikki jäsenmaat vahvistavat yhteistä tavpitetta.
- Baltian maiden kohdalla kysymys on siitä että ne estää jo pelkällä olemassa olollaan (+ tietysti NATO:n jäsenyyden myötä) Venäjän sotatoimia ja estää Venäjää ylittämästä rajojaan.
- sekin on hyvä ymmärtää että jos vihollinen hyökkää/loukkaa puolustusliiton jäsenmaan koskemattomuutta kyseessä on aina äärimmäisen suuri kriisi. Käytännössä globaali sota joka vaikuttaa kaikkiin maihin ja kansoihin.
Paradoksi tässä on siinä että Suomi pyrkii hankkimaan turvallisuutta EU:n jäsenttden myötä. Kuitenkin kaikkien EU:n jäsenmaiden sotilaallisesta puolustuksesta vastaa puolustusliitto NATO.
- siis Suomi tavoittelee pääsyä NATO:n sutilaallisen puolustuksen suojaan, mutta ilman sitoutumista jäsenyyteen.
- aikaisemmin tämän sanoi suoraan mm. presidentti Niinistö. Hän painotti nimenomaan "eurooppalaisen NATO:n" merkitystä Suomelle. Nykyisin Niinistö ei puhu enää sanaakaan "eurooppalaisesta NATO:sta". Ei siitäkään huolimatta vaikka se olisi juuri nyt erityisen ajankohtaista kun USA pyrkii lisäämään eurooppalaisten EU:n ja NATO:n jäsenmaiden omaa vastuuta sotilaallisesta puolustuksesta.
Tällä hetkellä Suomi on Venäjän ainoa eurooppalainen rajanaapuri joka ei ole varmistanut koskemattomuuttaan NATO:n jäsenyydellä.
- kaiken lisäksi Suomi tarjoaa (sopivan tilaisyyden tullessa) Venäjälle mahdollisuuden valloittaa takaisin suuren osan pohjoista Itämeren rannikkoa.
- erityisesti ns. Arktisen ulottuvuuden kannalta tärkeää osaa Pohjanlahdesta. Suomen rannikon (ja Suomenlahden ja Ahvenanmaan) miehityksen myötä vahvistuisi Venäjän asema myös Kaliningrad'in enklaavin suhteen.
Valitettavasti Suomen poliittinen johto on viimeisten 20 vuoden aikana (Putinin aikana) liukunut vuosi vuodelta yhä pidemmälle Venäjän taloudelliseen sekä poliittiseen ohjaukseen.
- parhaiten tämä näkyy suomalaisten poliitikkojen turvallisuuspolittisessa keskustelussa. Esim. julkiset kannanotot Suomen NATO-jäsenyydestä ovat loppuneet kokonaan.
- jopa presidentti Niinistö on muuttanut näkemyksiään Suomen mahdollisesta NATO:n jäsenhakemuksesta yhdessä Ruotsin kanssa (siis siinä tapauksessa että Ruotsi ilmoittaisi hakevansa jäsenyyttä).
- nykyään Niinistö (ja muutkin) kommentoivat että Suomi tekee oman harkintansa puolustusliiton jäsenyydestä riippumatta mahdollisesta Ruotsin päätöksestä.
- jokainen, hiemankin poliittista retoriikkaa ymmärtävä, tietää että se tarkoittaa ettei Suomi hae NATO:n jäsenyyttä yksinään ja tuskin edes yhdessä Ruotsin kanssa.
Venäjän vaikutuvallan vahvistuminen Suomessa ei ole jäänyt pelkästään turvallisuus-/puolustuspolitiikkaan. Koko ajan Venäjä vahvistaa osuuttaan Suomen perusteollisuudesta, erityisesti energiasektorista.
Voidaan olla 100%:en varmoja siitä että jokainen poliittinen muutos joka vähentää Suomen sitoutumista EU:n yhteiseen politiikkaan lisää väistämättä maamme riippuvuutta Venäjästä.
- Venäjän vaikutusvalta Suomessa lisääntyy jo pelkästään siitä syystä että emme ole kyenneet hakeutumaan puolustusliitto NATO:n jäsenyyteen.
Sellaiset ajatukset että Suomen itsenäisyys jotenkin lisääntyisi jos olisimme EU:n ja Euron ulkopuolella ovat täysin perusteettomia. Suoraan sanottuna sellainen on suurta tietämättömyyttä ja typeryyttä.
Suomi on sekä historiallisesti että geopoliittisesti sidoksissa Venäjään. Näin on aina ollut (jopa Ruotsin vallan aikana). Tällä tosiasialle ei ole vaihtoehtoja ja tosiasiat kannattaa tunnustaa sekä ymmärtää.
- emmehän ole edes EU:n jäsenmaana kyenneet estämään/vapautumaan Venäjän poliittisen sekä taloudellisen vaikutusvallan jatkuvasta lisääntymisestä..
- tosin siihen ei ole kyennyt mikään muukaan Venäjän rajanaapurivaltio, varsinkaan ilman NATO-jäsenyyden antamaa turvallisuus- ja puolustuspoliittista taustatukea.
Pienenä kansana/maana Suomi joutuu aina ja kaikissa tapauksissa valitsemaan omat liittolaisensa. Lisäksi joudumme aina maksamaan kovan hinnan vääristä päätöksistä.
- onneksi se helpottaa valintaa että meillä on vain ja ainoastaan yksi vihollinen. Se yksi ja sama joka meillä on ollut jo tuhansia vuosia.
- jos emme, jostain syystä, kykene itse kansana ja itsenäisen valtiona tekemään päätöstä omasta asemastamme niin muut tekevät sen meidän puolestamme.
Ja, jos joku ei sattuisi tietämään niin kerron vielä että taistelua Suomen ja suomalaisten asemasta käydään kaiken aikaa. Sitä ei juuri tällä hetkellä käydä perinteisin aseilla ja rintamilla.
- nykyinen sota on siirtynyt uudenlaisille taistelukentille ja foorumeille. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö myös perinteisillä aseilla olisi sopivan tilanteen ja tilaisuuden tultua merkitystä.
- tässäkään taistelussa Suomi ei voi jäädä yksin/yksinään, ilman samanmielisiä liittolaisia.